מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קטרקטעפרה גביש13/07/2008
מה הכוונה לקטרקט "בשל"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ13/07/2008מדובר בהתעכרות העדשה בתוך העין. תהליך שקוה לרוב עם עלייב בגיל. עקב כך ירידה בראייה כי רואים דרך זכוכית מלוכלכת ולא שקופה והפיתרון החלפת העדשה הטבעית במלאכותית שתתקן גם את מספר המשקפיים י בעיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיסמונת הורנרעמית12/07/2008
אובחנתי עם תיסמונת הורנר מדרגה ראשונה ושניה,ומכבי בשלב זה לא מאשרים את בקשת מומחית העיניים לבדיקות mra mri אני בגיל 56 והתלוננתי כשנה וחצי על לחץ מדי פעם בצראר ראש ועיניים ,היות ויש לי לחץ דם נמוך ואין לחץ תוך עיני ,לא היתה התייחסות לתלונות, עד שלפני חוגדש היה לי ארוע של שעתיים עם עננים קטנים ואפורים בעין שמאל,הרופא שללה היפרדות רשתית אבל מצאה חשד להורנר שאומת, רשימת הסיבות להורנר מפחידה ביותר וגם הרופאה לא נשמעת אופטימית, האם אכן זה המצב שהורנר בגיל 56 המלווה בכאבים לא מוסברים בעיניים, צפוי להיות מוסבר ע"י תופעות אנקולוגיות,או שמא יש גם הסברים אחרים,האם למרות שאנני עשיר ,במידה ומכבי לא מאשרים במהרה כדאי שאבצע את הבדיקות שבקשה הרופאה כל חשבוני mri mra מוח mra צןארצmri עמוד שדרה צוארי,ct חזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעמית
ד``ר יורם שוחט13/07/2008תסמונת הורנר אינה מחלת עיניים, למרות שהיא כוללת ממצאים בעיניים.
אנא הפנה את השאלה לפורום המתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת עיניים הרחבת אישוניםשקדיה12/07/2008
שלום רב! זו פעם ראשונה שאני נמצאת בפורום זה. הייתי לפני כשבוע אצל רופאת עיניים שעשתה לי בדיקה כללית כולל הרחבת עישונים בתום הבדיקה היא שאלה אותי אם אני סובלת מהכליות ?אמרתי לה שעד כמה שידוע לי לא אבל מדי פעם יש לי כאבים בצדדים .איך היא יכולה לדעת על סמך בדיקת עיניים אם אני סובלת מהכליות?בבדיקה רשום ראייה 6-6 וממצאים נוספים-תקיןOU חוץ מ bowh pigm iris hevus 2at h8.30 od SC 7.08 6/6 OU AT FUNDUS NORMAL OU 7.08 האם אני צריכה להיות מודאגת מהממצאים שהיא כתבה? כמו כן היא כתבה אבחנה:OBSERVATION PATIENT-UNDER OBSERVATIONPA
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשקדיה
ד``ר יורם שוחט13/07/2008לפי הדיווח שלך נמצאה "נקודת חן" בקשתית (החלק הצבעוני של העין). חדות הראייה וקרקעית העיניים תקינים.
נהוג לעקוב אחרי נקודות חן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקודת חן?
שקדיה13/07/2008ד"ר שוחט היקר! תודה לך על התשובה אבל מה זאת אומרת נקודת חן בקשתית? האם אני צריכה להיות במעקב כל חצי שנה? או כל שנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה שכחתי לומר לך תודה מצטערת.
שקדיה13/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשקדיה
ד``ר יורם שוחט13/07/2008נקודת חן פרושה הצטברות פיגמנט. התופעה שכיחה מאד, ורק במקרים נדירים יש לכך השלכה. בקורת היא עניין שגרתי. שאלי את רופאת העיניים שלך לגבי תכיפות המעקב המומלצת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך המהירה יום נפלא
שקדיה14/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטף דם בעין כבר 3 שבועותאסף12/07/2008
שטף דם בעין שמאל כבר 3 שבועות לא עובר.
הרופאת יחידה בהתחלה אמרה שיעבור לבד אחרי שבוע, אבל כעבור חמישה ימים ללא כל שינוי הפנתה לחדר מיון - שגם שם הרופא שבדק אמר שזה רק שטף דם ויעבור תוך 7-10.
בנוסף הרופא בחדר מיון (מיון עיניים תל השומר) נתן לי הפניות לבדיקות דם.. ספירת דם RDW וWBC (4.47) נמוכים מהנורמה אבל זה לא משהו שלא היה קודם, קרישת דם בסדר, אבל בבדיקות כימיה מצאו כולסטרול גבוה שזה חדש. כללי 205, LDL136 וHDL 48.
השטף דם נשאר ללא שינוי, האם זה קשור לכולסטרול? לחץ דם 70\130 תקין אגב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למייק
ד``ר יורם שוחט13/07/2008אין קשר בין רמת הכולסטרול בדם לבין שטף הדם בעין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פזילה ועניין עצלה -תורשהיאיר11/07/2008
שלום, לאישתי יש פזילה ועיין עצלה כמו כן יש לה מספר גבוה כמינוס עשר בכל עין לי אגב יש מספר מינוס 8 בכל עין השאלה שלי ראשית היא האם פזילה ועיין עצלה עוברים בתורשה והאם ניתן להעריך מה הסיכוי שלילדנו תהיה בעיה דומה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאיר
ד``ר יורם שוחט11/07/2008לקוצר ראייה וגם לפזילה יש מרכיב תורשתי. עין עצלה נובעת מפזילה. עקב כך חשוב מאד שילדיכם ייבדקו מוקדם ככל האפשר ע"י רופא עיניים המתמחה בילדים. אפשר לבצע את הבדיקה גם בתינוקות צעירים מאד.
לגבי הערכת הסיכוי להעברה בתורשה יש לפנות ליעוץ גנטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית עניים בתינוק בן שלושה שבועותדודו10/07/2008
שלום , הבן שלי בן שלושה שבועות , לפני שמספר ימים הוא סיים טיפול אנטיביוטי בטיפות עניים בעקבות הפרשות צהובות שהיו לו מעין ימין. ההפרשות נעלמו ובמקומן יש אדמומיות בקצה העין ( הקצה שקרוב לאף ) האם זה נורמאלי ? האם צריך לפנות לרופא עניים ? האם זה בעקבות הטיפול האנטיביוטי ? בברכה , דודו .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ10/07/2008מומלץ לפנות לרופא עיניים . לרוב מדובר בגירוי חסר משמעות אך דרוש בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבזק כתום בעיןיעל פישר10/07/2008
בימים האחרונים אני רואה הבזק כתום בעין במעבר מאור לחושך. ההבזק ממשיך שניות והוא מתחיל כקו המתחיל בחלק העליון השמאלי של עין ימין ויורד לכיוון הצד הימני התחתון של עין ימין. אשמח לדעת אם מדובר בתופעה מוכרת. תודה יעל פישר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ10/07/2008מדובר בשינויים בזגוגית העיניים . לרוב חולף אך דרושה בדיקת עיניים עם הרחבת אישונים. אם תראי הרבה ברקים או נקודות שחורות או וילון מול עיניים לפנות ישר לרופא עיניים בדחיפות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המידע
יעל פישר10/07/2008תודה על המידע. אקבע פגישה לרופא עיניים. בהחלט אהיה ערה לכך. יעל פישר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי בעיןאבי09/07/2008
אתמול בלילה נכנס לי שמפו לעין הגירוי עבר לאחר כמה שעות אבל שקמתי בבוקר העין היתה דומעת ורטובה, עד עכשיו העין רטובה ואני רואה בה מטושטש עקב כך, השאלה שלי אם זו דלקת? זה יעבור לבד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאבי
ד``ר יורם שוחט09/07/2008קרוב לודאי מדובר בגרוי עקב חדירת שמפו לעין. אם זה כך, המצב אמור להשתפר היום.
אם לא ישתפר עליך לגשת לרופא עיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איריטיס ושות'אבי09/07/2008
בוקר טוב לפני כ-4-5 שנים אובחנה אצלי איריטיס כאשר מאז היו לי בערך כ3-4 התפרצויות (בערך אחת לשנה עד שנה וחצי) שטופלו ע"י טיפול בטיפות סטרואידיות. בחצי השנה האחרונה היו לי פעמיים כאבים בעין שהתלוותה אליה אדמומיות אבל כשהייתי אצל הרופא בפעמיים אלא לא נראתה כל פעילות של איריטיס. רציתי לציין שבנוסף לפני כ-10 שנים בערך בעקבות כאבים בגב התחתון אובחנה אצלי סקוריאליטיס שהבנתי שיש קשר בין שתי התופעות. רציתי לדעת: * האם אכן יש קשר בין שתי המחלות והאם מדובר במחלות אוטואמיוניות ? * האם האיריטיס היא כרונית והאם יכולה להיות החמרה במצב ומה ? * האם הבעיה עם שתי המחלות הללו היא שצריך להתרגל לחיות איתן או שיכולה להיות החמרה ותוספת של דברים חמורים יותר ? * האם עלי ללכת לרופא ראומטולוג, רופא המשפחה טוען שלא, ע"מ לבדוק את המצב באופן כללי ? * אני אודה לך על כל יעוץ, הכוונה ומידע בנושא. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאבי
ד``ר יורם שוחט09/07/20081. יש קשר בין אובאיטיס לסאקרו-אילאיטיס.
2. בהחלט יתכן בסיס אוטואימוני.
3. איריטיס יכולה להיות כרונית, או להתאפיין במהלך של התפרצויות ותקופות רגיעה. חשוב מאד להיות במעקב רופא עיניים כל מספר חודשים, גם אם אינך חש בעייה בעיניים. כמובן שבמקרה של שינוי בעיניים יש לגשת מיד לרופא העיניים.
4. בהחלט רצוי להתייעץ עם ראומטולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהודבר נוסף...
אבי09/07/2008האם המחלות הנ"ל יכולות להחמיר או שמדובר רק על מחלות שצריך לדעת לחיות איתן עד 120 ? (במילים אחרות, מהי הפרוגנוזה של המחלות הנ"ל). תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאבי
ד``ר יורם שוחט11/07/2008לא ניתן לחזות מראש מהלך של איריטיס, כפי שציינתי קודם, וייתכנו תקופות ארוכות של אי-פעילות הדלקת. מכל מקום אתה חייב להיות במעקב קבוע ע"י רופא עיניים, על מנת לאבחן שינויים ולקבוע האם יש צורך בטיפול.
לגבי הסאקרו-איליאיטיס עליך לשאול את רופא המשפחה או הראומטולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלות לגבי בדיקת עינייםדני08/07/2008
אוקיי אז ככה תמיד הראייה שלי הייתה 6:6. כרגע אני בן 17 ועשיתי לא מזמן בדיקת עיניים ובה אמרו לי שהראייה שלי היא 6:6 מינוס. 1. מה זה אומר? האם אני צריך כלי עזר לראייה? 2. ממה יכול להיות שזה קרה? 3. האם יש אפשרות "לסדר" את הראייה בחזרה? 4. האם יכול להיות שהתוצאה יצאה פחות טובה כתוצאה מכך שבאתי לבדיקה כ-10 דקות לאחר שקמתי משינה? תודה מראש.
ד''ר יובל דומניץ08/07/2008הראייה שלך מצויינת. הבדיקה אומרת שמספר אחד בשורה של 6/6 לא זיהית אין לכך שום משמעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אווסטיןחגית08/07/2008
אני בת 52 סובלת מיתר לחץ דם. לאחרונה התגלתה בעין שלי חסימה ורידית. הומלץ על טיפול באווסטין. שאלתי מה הסיכויים ומה הסיכונים בזריקה. תודה חגית
ד''ר יובל דומניץ08/07/2008הסיכונים מינימלים. מטרת הטיפול לשפר זרימת דם ולמנוע פגיעה ברשתית. . הסיכויים בינוניים. אבל אין הרבה מה להפסיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לואי של דלקתבתיה06/07/2008
שלום רב, כתופעת לוואי של דלקת ויראלית בעין הראיה שלי מטושטשת כבר חודש מסייומה של הדלקת... רופא העיניים אמר שאין קשר לדלקת ועלי להרכיב משקפיים.... אבל לי זה לא נראה הגיוני מפני שלפני הדלקת הראייה שלי הייתה מעולה. האם יכול להיות שהראיה תחזור להיות כמו שהייתה לפני הדלקת? הרופא המליץ להמשיך לשים דקסאמיצין פעם בים בכל עין ל3 שבועות... אשמח לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצטרפת לשאלה
שירה08/07/2008גם אני אחרי דלקת עיניים (דלקת בלחמית ליתר דיוק) והראיה שלי ממש לא טובה בעין של הדלקת. לפני הדלקת ראיתי מצויין. ממש מתסכל ומדאיג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ08/07/2008חברה לא לדאוד מדובר במשקעים בקרניות מהוירוס זה ייעלם אך לוקח מספר חודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ08/07/2008הראייה יכולה להיות מטושטשת ממשקעים בקרניות מהוירוס . לא להילחץ טיפול בדקסמיצין פעמיים ביום מספיק . עד 3-4 חודשים הטשטוש אמור להיעלם. לא להילחץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
בתיה08/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלונת נוספת...
בתיה09/07/2008תודה רבה על התשובות... זה עוזר מאד. עוד שאלה אם אפשר: האם רופא העיניים יכול להבחין עם מכשור כמובן במשקעים על הקרנית? או שהם לא ניתנים לאבחנה?
ד''ר יובל דומניץ10/07/2008בבדיקה שגרתית בקליניקה האבחנה פשוטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלימור06/07/2008
אני פוזלת ומרכיבה משקפיים בזמן נהיגה וצפייה בטלוויזיה האם הריון עלול להחמיר את המצב ? האם ניתן לעשות משהו במהלך ההיריון ע"מ לצמצמם את הנזק? יש לי חברות מרכיבות משקפיים שלאחר הלידה הן נאלצו להחליף את העדשות למס' גדול יותר – האם יש סיכוי שיחזרו למספר שלפני ההיריון?
ד''ר יובל דומניץ08/07/2008תרגילים לעיניים יעזרו לפזילה. הריון לא משנה פזילה אבל יכול לשנות מספר במשקפיים. הסיכוי 5%
לתרגילים בעיניים לבקש מרופא עיניים שיפנה להערכה אורטופטית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש עם אלרגיה בעינייםרותם שמעוני05/07/2008
שלום שלום , בחמישי האחרון בקרתי אצל רופא העיניים עקב תלונות שהיו לי על עיניים עייפות / בוהות / לא משומנות הרופא עשה לי את בדיקת היובש בעיניים, הוא צבע לי בצבע כתום / צהוב את העין ובדק ומצא שיש לי אדום מאוד בפנים, הוא אומר שזה כנראה אלרגיה. אני לוקח לאלרגיה 2 ביום את הטיפות : Optilast ושם תחליף דמעות בשם "Alcon-tears naturale" אני לא מרגיש הבדל משמעותי, והטיפות המלאכותיות האלה כנראה חלשות מידי בשבילי הרופא אמר שהוא לא יתן לי בשלב זה את הטיפות החזקות יותר. עכשיו אני מרגיש שעדין העיינים שלי יבשות ואין שינוי. העיניין הוא פה , אני מעשן סיגריות , הייתי מעשן 4 שנים קופסא ביום הפחתתי ל1-3 סיגריות ביום, עכשיו זה מופיע וזה ממש עושה לי את העיניים עייפות ואני נאבק איתם מה שמפריע לי על אורח החיים. מה אתם ממליצים לי לעשות בשלב זה? האם ייתכן שהאלרגיה היא לעשן הסיגריות שאני מעשן? האם יש אפשרות לבדוק אלרגיות בעיניים? אם כן איפה? אם תוכלו לעזור לי אני ישמח מאוד תודה לכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה חשובה...
רותם שמעוני06/07/2008אני מרגיש עייפות כזאת בעינים כנראה תוצאה מהאלרגיה או משהו כזה עכשיו אני מרגיש כאילו אני בוהה הרבה, אני הרבה מול המחשב ואם אני בוהה הרבה זה אומר שאני לא ממצמץ מה עליי לעשות? ? ? האם Wet Comod תוכל לעזור לי משמעותית על העייפות הזאת בעיינים? ועוד אחת לסיום: האם אני יכול ללכת לבית מקרחת ולקנות תחליף עיניים כמו "ג'נטיל - טיפות" ולהשתמש בהם באם הטיפות בהם אני משתמש לא מועילות לי ? האם זה אפשרי? והאם הג'נטיל אכן טיפות חזקות מאלו שציינתי בהודעה הראשונה אותם אני נוטל? מה אתם ממליצים לי לעשות ? האם כדאי לבקש הפנייה לרופא עיניים יותר רציני בבית חולים גדול כמו "הדסה עין כרם" בגלל הבעיה הזאת אני ממש מרגיש עייפות בעיניים אני כל הזמן בוהה האם יש לזה סיבה? אני הרבה מול המחשב .. האם זוהי הסיבה? או אולי הסיגריות? אשמח אם תמליצו לי מה לעשות תודה רבה , עידן.
ד''ר יובל דומניץ08/07/2008צריך לעשות בירור אם משקפיים וראייה מול מחשב תקינים. כן בירור ליובש בעיניים ומתן פתרונות לכך מרופא עיניים.
ד''ר יובל דומניץ08/07/2008כנראה יש לך דלקת אלרגית בעינים. יש טיפולים איכותיים יותר צריך לחזור ולבקש החלפת טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם "צף" בעיןשירן05/07/2008
שלום, אני בן 28 בריא וללא פגמים בראיה בדרך כלל. לפני מספר ימים הופיע לי מעיין ענן קטנטן בטווח בראה בעין ימין. הכתם הקטן צף בעין יחד עם זוית הראיה. קראתי שזהוי תופעה שכיחה יותר אצל מבוגרים (למרות שאני מתקרב לשלושים אני לא רואה עצמי כמבוגר (-; האם יש פתרון לתופעה זאת? האם היא חולפת? אני כדאי להקדים את הבדיקה אצל רופא העניין? הכתם הזה מאודדדדדד מעצבן! תודה מראש, שירן
ד''ר יובל דומניץ08/07/2008מדובר בשינויים בזגוגית (נוזל תוך העין). אין טיפול לכך מומלץ בדיקת רופא עיניים עם הרחבת אישונים. אם מספר הכתמים הצפים גדל או רואה ברקים או וילון לפנות מיד לרופא עיניים. התופעה לרוב נעלמת אחרי מספר חודשים או שנים אך יכולה להישאר לצמיתות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)