מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שריר עפעפייםאלון07/06/2008
לאימי, חולת פרקינסון, יש בעייה עם שרירי העפעפיים שנחלשו. הזרקת בוטקס פעמיים במינונים שונים לא עזרה. מה ביכולתה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלון
ד``ר יורם שוחט09/06/2008משאלתך לא ברור לי מה הבעייה. בוטוקס נועד להחליש את השריר, ולא לחזק אותו.
אם הבעייה היא צניחת עפעפיים, המצב ניתן לתיקון כירורגי. התייעץ עם רופא העיניים המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעורה ועדשות מגעיעל05/06/2008
יש לי שעורה בעין (בעפעף). רופאת המשפחה רשמה סינטומיצין 3 פעמים ביום למשך חמישה ימים. היום אני ביום הרביעי לטיפול, הנפיחות ירדה לגמרי, כך גם האדמומיות והכאב. עדיין נותרה גולה קטנטנה. שאלתי היא- האם אני יכולה לחזור להשתמש בעדשות מגע בשלב זה? (אני משתמשת בעדשות יומיות חד פעמיות).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
ד``ר יורם שוחט05/06/20081. הטיפול המקובל לשעורה הוא חמום מקומי באמצעות קומפרסים חמים, כ-3 פעמים ביום. ה"גולה" הקטנה שנשארה מהווה פוטנציאל להישנות השעורה, ולכן יש לטפל למרות שהנפיחות ירדה.
2. אם העין לא גרויה אין מניעה להרכיב עדשת מגע. אם הרכבת העדשה תגרום לגרוי או אי נוחות יש להמתין עוד מספר ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רטיטיניוס פיגמנטוזסמדר05/06/2008
לד"ר שלום במשפחה שלי יש את המחלה רטיטניוס פיגמנטוז אצל הבנים במשפחה, אך יש לנו גם קוצר ראייה גבוה הכל מצד האם, אך לי יש ילד בן שבע ויש לו משקפים מגיל 9 חודשים היום הוא מידה -11 וצילינדר 2 האים יכולה להתפרץ אצלו המחלה ומה הסיכויים שאני יוריש לילדים שלי את המחלה נ.ב לאיזה מידה במישקפיים הילד שלי יכול להגיע. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסמדר
ד``ר יורם שוחט05/06/2008לקביעת צורת התורשה במשפחתך וההסתברות להופעת המחלה בבני המשפחה עליך לפנות ליעוץ גנטי.
אפשר לאבחן את המחלה באמצעות בדיקה שנקראת ERG.
אי אפשר לקבוע לאיזו מידה של קוצר ראייה יגיע בנך.
בכל מקרה הוא חייב להיות במעקב של רופא עיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- על ניתוח לתיקון פזילהלימונית04/06/2008
ד"ר שלום רב,
קראתי בחדשות האתר הזה על בת 81 שעשתה ניתוח לתיקון פזילה.
הנני בת 42, סובלת מפזילה מתחלפת בין שתי העיניים + עין עצלה - מלידה.
נאמר לי (כולל בשנה האחרונה) שאין אפשרות לתיקון פזילה אצל אנשים בוגרים (מעל גיל 18).
האם באמת ניתן יהיה לתקן את מצב הראייה שלי? (אינניי מתכוונת לניתוחים בהם מתקנים קוסמטית אישון שסוטה, אלא לתיקון הראיה עצמה).
כמו כן סובלת מהתקפות של טשטוש ראייה (תמונה נשברת ומרצדת ומסנוורת, או לפעמים של קורי עכביש, ולפעמים של מעין "זבובים" שעפים לי מול העיניים).
בנוסף, סובלת מאוד מאוד מסינוור.
אשמח לחוות דעתכם
בתודה מראש,
לימונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין נתונים נוספים
לימונית04/06/2008סובלת גם מקוצר ראייה, ומרכיבה משקפיים שלא מגיעה איתם ל-6/6 (אך אין לי את הנתונים המדוייקים לציין). המשקפיים ללא צילינדר מקושי בהסתגלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה שלא נענתה
לימונית05/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללימונית
ד``ר יורם שוחט05/06/20081. אי אפשר לשפר ראייה בעין עצלה בגיל המבוגר. עין עצלה שלא טופלה בגיל הילדות לא תגיב לטפול בגיל המבוגר. (יש מדי פעם דיווח על טכניקות שונות לשפור הראייה, אך לא ברור כמה זה אפקטיבי).
2. לגבי התלונות האחרות שציינת אי אפשר לענות ללא בדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר שוחט - תודה על תשובתך
לימונית06/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה קרה לעין?אמא'לה03/06/2008
אני אשה כבת 41, ראייתי היתה תקינה לחלוטין עד לאחרונה, בה החלה עין שמאל "לזייף" מעט.
הלכתי להיבדק אצל רופא עיניים שקבע שהגיל מתחיל לתת אותותיו ויתכן ואני זקוקה למשקפיים לקריאה מקרוב.
הענין היא שבשלושת הימים האחרונים חלה נסיגה בעין שמאל ואני לא מצליחה לראות בברור עם העין הזו. אני רואה בעין שמאל כאילו מבעד לערפל כבד. זה לא עובר כבר 3 ימים.
מה עלולה להיות הסיבה ומה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמאלה
ד``ר יורם שוחט03/06/2008את מתארת ירידה משמעותית בראייה תוך 3 ימים. מצב זה מחייב פנייה דחופה לבדיקה.
פני לבדיקה בדחיפות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת הלחמיתדינה03/06/2008
מזה כשבוע אני סובלת מדלקת הלחמית שאובחנה ע"י רופא עיניים.
הרופא נתן לי טיפות אנטיביוטיות. אבל אני לא מרגישה שיפור. להיפך
מאתמול אני חשה טשטוש בראיה בעין המודלקת וכאבים בעין.
האם אלה תסמינים רגילים בדלקת זו? או שמא עליי לדאוג? אני לא מצליחה להשיג תור קרוב לרופא עיניים במרפאה לה אני שייכת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדינה
ד``ר יורם שוחט03/06/20081. התגובה לטיפות אנטיביוטיות אינה תמיד מיידית ולעתים מדובר בשיפור הדרגתי.
אם לא חל כל שיפור, או אם המצב החמיר עליך לפנות לרופא עיניים!
2. אם הדלקת ויראלית, היא לא מגיבה לאנטיביוטיקה, והיא אמורה לדעוך אחרי מספר ימים.
חשוב לזכור שהפנייה לפורום אינה תחליף לבדיקה ע"י רופא. לכן אם המצב אינו משתפר או מחמיר עלייך לפנות לרופא עיניים (דרך מוקד או בדרך אחרת).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה המהירה.......
דינה03/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קטארקט- מה זה וממה זה נובע?נעמי02/06/2008
בבדיקת עיניים היום התקבלו התוצאות-רפרקציה- ימין-13mm-hg שמאל- 12mm-hg
ממצאי בדיקה- עיננים שקטות, קרנית זכה. לשכה עו"צ. עדשה- ירוד התחלתי בעיקר קורטיקלי ומשמאל.
קרקעיות- דסקה תקינה מקולה שמורה. כלי דם בגדר הנורמה.
השאלה מה בעצם יש לי? ממה זה נובע? ומה עושים? במה זה יכול להפריע לי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנעמי
ד``ר יורם שוחט03/06/2008קטרקט (ירוד בעברית) פרושו עכירות בעדשה הטעית של העין, שנמצאת בתוך העין. לפי תאורך מדובר אצלך בירוד התחלתי, כלומר עכירות קלה. אם העכירות תגבר או תתקדם למרכז האישון ישפיע הדבר על הראייה. בד"כ הסיבה היא גיל, אם כי אין זה נדיר למצוא ירוד כבר בסביבות גיל 50. אין משהו שאפשר לעשות כדי לבלום את התקדמות הירוד. את צריכה להיות במעקב רופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
נעמי04/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך לחזור לעבודה לאחר ניתוח ירוד.
עובד יצור .04/06/2008שתי שאלות לפורום המכובד.תוך כמה זמן אחרי ניתוח קטרקט ניתן לגשת לאופטומטריסט כדי להתאים עדשה לעין שעברה ניתוח.שאלתי השניה היא כמה זמן דרוש להחלמה מלאה וחזרה לעבודה סדירה.רציתי לציין כי אני עובד במקצוע שבו אני חשוף לאבק גרפית לאבקות אפוקסיות וכן למסיר שומנים בשם מטיל אטיל קטון .אודה לכם מאוד אם תענו לי בהקדם האפשרי.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרה לעבודה
עובד יצור05/06/2008אני עדיין ממתין לתשובה מהפורום הרפואי.תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעובד
ד``ר יורם שוחט05/06/20081. משקפיים זמניים אחרי שבוע, קבועים אחרי 2-3 חודשים.
2. למעשה אין מניעה לחזור לעבודה אחרי הניתוח, אך מכיוון שאתה חשוף לאבק וכו' יהיה הגיוני להמתין שבוע או שבועיים עד לחזרה לעבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעה בראייהליאור31/05/2008
שבוע טוב ,
מדי פעם קורה לי בעין ימין כאילו שמשהו מפריע לי לראות , כאילו פתאום משהו "מתלבש" לי על העין (כמו וילון כזה) ואחרי שאני ממצמץ או משפשף את העין זה נעלם ואני חוזר לראות טוב.
מה זה יכול להיות ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליותם
ד``ר יורם שוחט01/06/2008אם זה חולף במצמוץ, זו הפרשה שמכסה את הקרנית. המצמוץ מסלק את ההפרשה.
אם הטשטוש לא חולף מיידית עם המצמוץ אלא נשאר לפרק זמן מסוים,ייתכנו סיבות אחרות. אם זה המצב עליך לפנות לרופא עיניים לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות עיניים כחלק ממצב סטרסעמית31/05/2008
כפי הכותרת לאחרונה עקב בעיות בחיים אני בסרס די תמידי,מזה מספר שבועות אני חש לפעמים כאב חד קל מאחורי העין בעיקר שמאל,די קצר אחרת כבר מזמן הייתי אצל רופא עיניים,
בשבת היום לאחר מספר שעות במחשב,פתאום בעין שמאל בשדה הראיה נוצרו עננים כהים שכל ענן גודלו כ5-7% משדה הראיה ויש כ5-8 עננים כאלה,מחוץ לעננים ראיתי כרגיל בתוך אזור הענן רק אפור כהה,טלפנתי לאחות מוקד היא אמרה לי לגשת למיון,אך עד שהתכוננתי בינתיים(כשעתיים)
העננים התבהרו וחלפו,וחזרתי לראייתי הרגילה,לא הלכתי למיון,אך בזימון תורים נתנו תור לרופא העיניים רק עוד 10 ימים ,
אני לא יודע מה זה היה,אני מקווה שאתם מצליחים להבין לפי תיאורי,
שאלתי מה זה היה והאם להסתפק בתור לרופא או זה נראה דחוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעמית
ד``ר יורם שוחט01/06/2008לפי תאורך הופיעו אצלך פגמים בשדה הראייה, דהיינו אזורים שבהם הראייה לקויה.
כשמופיעה הפרעה פתאומית בשדה הראייה, גם אם היא חולפת, יש לפנות לרופא העיניים בהקדם האפשרי. לדעתי לא רצוי להמתין למועד שנקבע לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקתעמי30/05/2008
שלום,
לפני שנה וחצי הייתה לי דלקת חריפה בשתי העיניים.
מאז העיניים יותר רגישות וקצת יותר מפרישות.
האם זה שכיח? האם יש וצריך לעשות משהו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעמי
ד``ר יורם שוחט01/06/2008במקרים רבים אחרי דלקת נשארת רגישות בעיניים. יתכן מאד שמדובר ביובש. פנה לבדיקה אצל רופא עיניים. הוא ימליץ לך, על סמך ממצאי הבדיקה, אם דרוש טיפול ואיזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים שחורים בראיהעפרה30/05/2008
הופיעו אצלי כתמים בראיה לאחר בדיקת עובי הקרנית האם זה אפשרי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעפרה
ד``ר יורם שוחט01/06/2008בדיקת עובי הקרנית אינה יכולה לגרום להפרעה בראייה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבוד שדה ראיהאריק29/05/2008
שלום,
אני בן 34 ומרכיב משקפיים לאחרונה אני מאבד את הראייה מתקשה לראות מרחוק דברים גדולים כקטנים, ראייתי מטושטשת, כפולה, יש לי סחרחורות ואני מרגיש שאני לא רואה. עברתי בדיקת דם, עינים שלא הצביעה על בעיה מסויימת בעין, נויירולוג ששלחה אותי לבדיקת SFEMG אין לי מושג מהי הבדיקה הזו אם תוכלו להסביר לי ? ומה לדעתך הבעיה.
תודה אריק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאריק
ד``ר יורם שוחט01/06/2008זו בדיקה נוירולוגית. אנא הפנה את השאלה לפורום נוירולוגיה.
אין לי אפשרות לדעת מה הבעייה ללא בדיקה יסודית. אם עברת בדיקה מקיפה ע"י רופא עיניים ולא נמצאה בעייה בעיניים, יש לחפש גורמים אחרים לתלונותיך, ולכן הופנית לנוירולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני יכול לנהוג?אלון29/05/2008
ברצוני לשאול אם אני אוכל לנהוג כשראייתי עומדת על מצב 6/60 בשתי העיינים ביחד אני סובל מניסטגמוס וrop ואני רואה בעיין אחת האם אני אוכל לנהוג?
בתודה אלון אשמח אם תענו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפיים טלסקופיות
אלון29/05/2008האם יש משקפיים טלסקופיות אשר נראות כמו משקפיים רגילים?
תודה אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאלון
ד``ר יורם שוחט01/06/2008עפ"י החוק חדות ראייה כזאת אינה מספקת לנהיגה. במכון לבטיחות בדרכים של משרד התחבורה מתקבלות פניות של אנשים עם בעיות ספציפיות, ושם בודקים את כשירותם לנהוג למרות מגבלת הראייה.
לגבי השאלה על משקפיים טלסקופיים: עליך להבדק במכון המתמחה בפתרון בעיות לכבדי ראייה. לאחר שיוחלט מה הפתרון האופטי המתאים לך, אפשר יהיה לברר באיזה צורה זה קיים.
הערה: במשקפיים טלסקופיים שדה הראייה מצומצם יותר מאשר במשקפיים רגילים או ללא משקפיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת שלוש עם צילינדר גבוההשרון27/05/2008
שלום,
ביקרנו אצל רופא עיניים בעקבות בדיקת ראיה שנערכה ב"טיפת חלב" בה טענו כי הילדה אינה רואה טוב.
רופא העניים ערך 2 בדיקות.
בדיקה ממוחשבת שאיבחנה צילינדר בעין שמאל של 1.5 וצילינדר בעין ימין במספר של 2.5.
כאשר ערך בדיקה ידנית עם פנס אור , אמר כי משום מה לא מבחין בצילנדר.
הרופא קבע: 1. בדיקה חוזרת עוד שנה עם הרחבת אישונים. כי כעת נראה לו שהיא מסתדרת עם המצב.
2. בכיתה א' לא יהיה מנוס, אלא תצטרך להרכיב משקפיים.
ואני שואלת....
מה משמעות הצילינדר ?
האם הצילינדר הוא גבוה?
האם המצב יכול להשתפר במהלך השנים ?
האם אפשר לקבוע, לאור הנתונים הללו, כי ביתי תצטרך להרכיב משקפיים בעוד 3 שנים ?
אודה לתשובתך.
בכ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרון
ד``ר יורם שוחט01/06/2008אנא הפני את השאלה לפורום העוסק ברפואת עיניים בילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- dacroadenitisהגר27/05/2008
ילדה בת 12 עם עפעף נפוח מעט ואדום (יותר בבוקר והקלה במשך היום). הרופא במיון אמר שאפשר לנסות לתת לזה לחלוף, ואם לא יעבור, לתת טיפול סטרואידי. ממה נגרמת הבעייה והאם יש טיפול פחות קשה מסטרואידים?
תודה , הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להגר
ד``ר יורם שוחט01/06/2008דאקריו- אדניטיס היא דלקת של בלוטת הדמעות, הנמצאת באזור העפעף העליון. קיימות סיבות שונות לדלקת כזאת. זה אינו מצב שכיח, וקיימות סיבות הרבה יותר שכיחות לנפיחות בעפעף, כגון שעורה. האם האבחון נעשה ע"י רופא עיניים?
אם אכן מדובר בדאקריו-אדניטיס, הטיפול ייקבע לפי הסיבה לדלקת. בד"כ אין אינדיקציה לטיפול בסטרואידים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)