מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- החלפת משקפיים בהריוןציפי26/05/2008
שלום, אני רוצה להחליף משקפיים כי הן שרוטות. כעת אני בחודש שביעי. האם כדאי לחכות לאחרי הלידה? שמעתי שהראיה עשויה להשתנות בהריון.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לציפי
ד``ר יורם שוחט01/06/2008מספר המשקפיים עשוי להשתנות בהריון, אך זה לא שכיח. הלידה עצמה לא משפיעה על המספר. אם עד עכשו לא השתנה המספר כנראה שגם לא ישתנה.
אם את רוצה להיות בטוחה לחלוטין, ויכולה להרכיב את משקפייך השרוטים, את יכולה להמתין עד לאחר הלידה. מצד שני, אם אינך יכולה להמתין, תחליפי את המשקפיים עכשו. הסכוי שהמספר ישתנה קטן מאד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ בעינייםשאול26/05/2008
מדוע כשאר נושפים אוויר החוצה מהאף כמו נזלת וכו' מרגישים כמו הרגשת דקירה או לחץ בעיניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשאול
ד``ר יורם שוחט01/06/2008צנור הדמעות מנקז את עודפי הדמעות מהעיניים לחלל האף (לכן כשבוכים חשים צורך לקנח את האף).
במקרים מסוימים עלייה בלחץ בחלל האף (נשיפה נגד התנגדות, כגון בזמן קינוח האף) יכולה לגרום בצנור הדמעות לתנועה של אויר או נוזל בכיוון הפוך, דהיינו אל העין. זה המקור לתחושה שאתה מתאר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול תרופתי לאחר ניתוח.
מנותח חדש.07/06/2008שבוע טוב לצוות העונים בפורום.לפני שבוע נותחתי עקב ירוד בו לקיתי.טיפול רפואי שקיבלתי עי רופא העינים הוא5 פעמים ביום להזליף דקסאמיצין וכן פעם ביום מידראמיד טיפה אחת לפני השינה.שאלתי היא זו כמה זמן עלי לשים טיפות עיינים האם שבוע אחד לא מספיק .רציתי לציין כי בשעות הבוקר הראיה מעט מטושטשת ובמשך היום בערך אחר הצהרים הראיה מתיצבת ואני רואה טוב מקרוב אני יכול לקרא עתון ללא עזרת משקפיים.מחר אני אלך לאופטומטריסט להתאים עדשה זמנית לראיה מרחוק.מה דעת הצוות על מהלך זה .מודה לכם מראשעל התיחסותכם לפניתי זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמנותח
ד``ר יורם שוחט09/06/20081. שבוע לא מספיק. עליך לפעול על פי הוראות הרופא שלך ולהמנע מ"קיצורי דרך".
2. אפשר להתקין משקפיים, אך יש סיכוי שהמספר עוד ישתנה במידה מסוימת. אחרי 2 או 3 חודשים המספר אמור להיות סופי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטף דם בעין לפעוט בין 20 חודשיםשירה25/05/2008
שלום,
שלשום בבית גיליתי כי לבני (שנה ושמונה חודשים) מופיע שטף דם בצורת "קו" בגודל של 1.5 מ"מ.
לאחר 24 שעות צבעו של שטף הדם דהה מעט (ורדרד) אף התפשט מעט. איני יודעת האם מדובר בחדירת גוף זר או מטראומה. בעקרון אני יכולה ללכת לרופא עיניים רק מחר אחה"צ אבל עד אז - אני ממש דואגת.
מלבד הטענה ש - "זה יכול להגרם מטראומה, לחץ דם וכו' ואין לזה בדרך כלל השפעות בריאותיות..." לפי הציטוט מאתרי האינטרנט, מהו הגרוע מכל שאני יכולה לצפות לו? האם יש אפילו אחוז קטן של סיכוי לבעיה מסויימת רצינית ולא "שזה יחלוף עם הזמן?"
בברכת כל טוב
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ25/05/2008כדאי לפנות לבדיקה הממצא יתכן משפשוף עיניים או דלקת וירלית . יש גם לשלול חדירת גוף זר לכן לפנות לרופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קאטרקטety24/05/2008
שלום רב!
לפני 10 ימים עברתי תאונת דרכים וקיבלתי מכה בראש
מאז בנוסף לכל תופעות הלואי הופיע טישטוש בראייה
בבדיקה אתמול במיון אובחן ב2 העיניים קאטרקט
לפני התאונה לא סבלתי מטשטוש ראיה כ"כ אם זה רלונטיגילי 32
ולשאלתי האם הקטארקט הופיע בעקבות התאונה
אני אוסיף לפני 3 ימים בדקה אותי רופאת עינים אחרת
וציינה שהכל תקין ושלחה אותי לאופטומטריסט
תודה מראש
אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ25/05/2008קטרקט לא יכול להופיע 3 ימים לאחר תאונה אלא לאחר פרק זמן ארוך יותר ואם מתרחש זה מפגיעת עיניים חודרנית שפוגעת בעדשת העין לא כמו שתיארת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישונים לא שוויםמיכל23/05/2008
לרופא שלום
מזה תקופה אני נמצאת תחת מעקב אצל רופא העיניים כתוצאה מ"שקעים" בעצבי הראיה בשתי העיניים (0.8ממ). בבדיקות שדה ראיה ובבדיקות לחץ תוך עייני הכל בסדר גמור ולכן הרופא אמר שיש צורך במעקב ותו לא.
בשבועות האחרונים שמתי לב שהאישונים שלי לא שווים, האישון בצד שמאל קצת יותר מכווץ מאשר מצד ימין, ויתר על כן, לאחרונה גם פוקדות אותי אפיזודות של חולשה בעפעפיים, מעין הרגשה שהעפעף נעצם, אך כשאני מסתכלת במראה אני לא רואה דבר.
האם יש בממצאים אלו משהו חריג? האם אישונים מעט לא שווים הם דבר פתולוגי? האם יכול להיות כי קיים קשר בין התופעות הללו לנתונים שהצגתי?
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל
ד``ר יורם שוחט24/05/2008במקרים רבים קיים אי שוויון קל בגודל האישונים באופן נורמלי. מצד שני התופעה יכולה גם לרמוז על בעייה. עקב כך חובה לבדוק את הנושא אצל רופא העיניים שלך ולוודא שאין כל בעייה האחראית לתופעה.
גשי לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם כדאי לשים משקפיים עם מספר 1/2?רועי23/05/2008
שלום
אני סטודנט ולאחר שתקופה היה לי קשה לראות למרחק עשיתי בדיקת עיניים שם גילו שיש לי 1/2 בכל עין (לפני כן לא היה לי מספר כלל וראיתי 6/6)
נאמר כי המצב אינו מחייב משקפיים אולם אם זה מפריע אז משקפיים יפתרו את הבעיה.
התלבטות שלי היא האם שימוש במשקפיים יגרום לעלייה נוספת במספר או להשפעה שלילית כלשהי, מכיוון שבעצם השימוש אני לא מאמץ את השריר של העין וומכאן שגורם למצב להדרדר או אולי מונע שיפור אפשרי שיכול היה להיות בלי משקפיים אשר היה מחייב לשריר לעבוד ואולי לשפר את המצב.
איני יודע אם העובדות שבידי אנכונות ולכן אשמח אם תוכלו לייעץ לי בעניין\
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרועי
ד``ר יורם שוחט24/05/2008ישנה תופעה שכיחה יחסית של הווצרות קוצר ראייה אצל סטודנטים שלפני הלימודים ראו היטב ללא משקפיים. זה עלול לנבוע מאימוץ יתר של העיניים במשך שעות רבות של קריאה או מחשב. התופעה נקראת "ספאזם אקומודטיבי" וניתנת לאבחון באמצעות הרחבת האישונים עם טיפות.
במקרים רבים אפשר לבטל את קוצר הראייה ע"י תרגילי הרפיה לעיניים והקניית הרגלי שמוש נכון בעיניים, בעיקר כשמדובר במספרים קטנים כמו במקרה שלך.
פנה לבדיקה ולהדרכה על השמוש הנכון בעיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת עינייםליאת23/05/2008
שלום רב, שמי ליאת ואני כותבת לגבי אמא שלי, היא צריכה לעשות משקפיים חדשות כי שלה כבר לא טובות, הבעייה היא שכבר היא הלכה לכל הרשתות של חנויות המשקפיים וכל חנות ממליצה לה לעשות מספר אחר של העדשה, יש לה מספר מאד גבוה, חלק ממליצים לה לעשות עדשה מינוס12 וחלק אומרים שרצוי מידה וחצי פחות ממה שהיא צריכה כדי שתוכל גם לקרוא איתם, היא הלכה לרופא עיניים והוא בכלל אמר להמתין כי היא בת 46 ויתכן כי עוד מעט תצטרך מולטי פוקל, הבעייה שהיא חייבת משקפיים חדשות דחוף, הבנתי שהרופא לא בודק מספרים, מה אפשר לעשות? האם יש רופא מומחה שיכול לעזור לה להבין איזה סוג ומספר הכי טוב בשבילה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאת
ד``ר יורם שוחט23/05/2008במספרים הגבוהים יש חשיבות למרחק מסגרת המשקפיים מהעין, ואם בבדיקות השונות המרחק בין העדשות במכשיר הבדיקה לעיניים היה שונה, התקבלה גם תוצאה שונה מבחינת המספר.
אין הגיון לתת מספר חלש יותר מהנדרש כי אז אמך לא תוכל להנות מהראייה המקסימלית למרחק, שחשובה בנהיגה, טלביזיה, סרטים, הרצאות וכו'. מכיוון שאימך זקוקה למשקפיים בדחיפות אין כל הגיון בהמתנה.
אם אימך אינה זקוקה לחדות ראייה מקסימלית לרחוק, אפשר לתת מספר מעט יותר נמוך (בין 0.75 ל-1.00 בגיל שלה) ואז תוכל לקרוא יותר בקלות. אם מתקינים את המספר המלא אפשר להתקין גם משקפיים נפרדים לקריאה אם יש בכך צורך, ולא חייבים מולטיפוקל. אפשר גם לתת בעין אחת את המספר המלא ובשניה מספר נמוך יותר, מה שנקרא "מונו-ויז'ן", דהיינו בעין אחת תראה טוב לרחוק ובשניה תוכל לקרוא.
גשו לאופטומטריסט שיצר אצלכן את הרושם המקצועי הטוב ביותר ובקשו ממנו להדגים לאימך את האפשרויות שציינתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת עיינים
ליאת29/05/2008תודה רבה רבה על התגובה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי בעיןדנה22/05/2008
חל אצלי שינוי בגוון העיניים לאחרונה (מירוק לחום,באופן קבוע) . האם זה נורמלי?ממה זה יכול לנבוע והאם זה זמני או קבוע? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
ד``ר יורם שוחט23/05/2008צבע העיניים אינו אמור להשתנות. אנא פני לבדיקה אצל רופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות נדבקות לעפעף עליוןזאב21/05/2008
אני מרכיב עדשות מגע רכות חודשיות כשנה וחצי..
לאחר חצי שנה התחילו לכאוב לי העיניים, בהתחלה הם רק הציקו לי.
בהמשך הם נדבקו לי לעפעף העליון של העין (כל זה תמיד קרה רק בעין שמאל).
אחרי כמה פעמים שזה קרה לי הפסקתי לשים עדשות וחכיתי שהעין תרגע.
חזרתי שוב לשים את העדשות ואחרי חודש בערך שוב התחיל ממש להציק ולהדבק לעפעף.
החלפתי חברה לעדשות והחלפתי חומר ושניהם לא עזרו לי.
הלכתי לרופא עיניים והוא אמר שזה בגלל יובש ושאני צריך לשים כל הזמן טיפות.
באותו יום נדבקה לי שוב העדשה למרות ששמתי טיפות.
שכחתי להגיד שבכל פעם שקרה לי כך, כשהוצאתי את העדשה מהעין הרגשתי כאילו נשאר לי משהו בתוך העין ומאוד כאב.
האם יש אבחון אחר מאשר יובש או אולי פתרון יותר טוב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לזאב
ד``ר יורם שוחט23/05/2008סביר להניח שאכן מדובר ביובש. יחד עם זאת יש לפנות למומחה לעדשות מגע שיבדוק האם יש צורך בעדשות מגע מחומר שונה או במבנה שונה. בנוסף, ישנם סוגים רבים של טיפות נגד יובש וייתכן שסוג אחד לא עוזר וסוג אחר כן יעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוורון צבעיםורד21/05/2008
בבדיקה אצל אופטומטריסט נודע לי שבני בן 7 סובל מליקוי בראית צבעים. האם צריך לעשות בדיקה נוספת ומה ההשלכות של הבעיה? האם זה יכול לפגוע בלימודים או בכל תחום אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לורד
ד``ר יורם שוחט23/05/20084-7% מהזכרים סובלים מהפרעה כלשהיא בראיית צבעים. מדובר באחוז גבוה מאד. קיימות דרגות שונות של ליקוי בראיית צבעים ומצב של חוסר אבחנה מוחלט בצבעים הוא נדיר מאד.
יש לגשת לרופא עיניים לבדיקה, אם כי הסכוי שיהיה ממצא חריג בבדיקה נמוך היותר.
לליקוי בראיית צבעים אין כל השפעה על לימודים או כל תחום אחר בחיים. במקצועות מסוימים מאד, שבהם דרושה ראיית צבעים מלאה, עלול להיות קושי, אך אלה מקרים נדירים. ושוב, יש לזכור שמדובר בתופעה נפוצה מאד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות שמאל/ימיןיואב20/05/2008
נשארו לי כמה עדשות ימין חד פעמיות מיותרות, השאלה היא כזו: אם אני אשים עדשה של עין ימין בשמאל, זה יכול לפגוע בעין? המס' הוא אותו מס' ב-2 העיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליואב
ד``ר יורם שוחט23/05/2008אם המספר זהה אין כל בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפיצה בעין שמאלפרל19/05/2008
מזה כשנה הנני מרכיבה עדושת מגע חודשיות, הכל תקין .
מזה כחודש ימים הנני מרגישה כי העין ממצמצת לי כאילו שריר קופץ, ברצוני לשאול ההאם יתכן כי עדשה נשכחה בעין וגורמת לי לדבר זה .
ממתינה בקוצר רוח, זה דבר מעצבן ביוותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרל
ד``ר יורם שוחט23/05/2008התופעה של "קפיצת עפעף" נפוצה מאד ונובעת מהתכווצות בלתי רצונית של השריר. כמעט תמיד התופעה חולפת מעצמה לאחר פרק זמן מסוים (שונה אצל כל אחד). זה אינו סימן לעדשה שנשכחה בעין.
(אם את חוששת שעדשה נשכחה בעין עלייך לפנות לבדיקה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשת גוף זר בעיןגד19/05/2008
לפניכשבוע ללא התרעה מוקדמת הרגשתי כאב חזק מאד בעין שמאל ( מעין צריבה ) ולא הצלחתי לפתוח את העין מס דקות. ההרגשה הייתה כאילו יש לי גוף זר בעין. נגשתי לרופא עינים שציין שהוא מזהה נפיחות פנימית ולהערכתו מדובר בשעורה פנימית, כמו כן הוא זיהה שריטה בעין לדבריו כנראה מגוף זר אמיתי שחדר לעיני. המלצתו : למרוח משחה בשם MAXITROL למשך 7 ימים בתוך העין, ובנוסף לשים טיפות ג'נטיל. נכון להיום מאז המקרה אינני מרגיש הטבה. הרגשתי הכללית כאילו יש לי גוף זר בעין שלוחץ פנימה, אני מעפעף ודומע לעיתים קרובות. שאלותי.
א. האם אכן מדובר בסמפטום של שעורה פנימית.
ב. האם הטיפול שקיבלתי הוא אכן טיפול יעיל.
ג. מתי לדעתך אני ארגיש בהטבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגד
ד``ר יורם שוחט23/05/2008אמנם יתכן שמדובר בשעורה, אך סביר מאד שמדובר ביובש.
על שאר שאלותיך לא ניתן לענות ללא בדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת משקפיים לאסיקמיטל18/05/2008
עברתי ניתוח לפני כחודש + בכל עין -1.5 - כרגע אני לא רואה טוב ויש לי
בעין אחת רבע ועין אחת חצי מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ18/05/2008תהליך ההחלמה יכול להמשך עד 6 חודשים. כך שרוב הסיכויים שהמצב הנוכחי ישתפר ותגיע לחדות הראייה לה אתה מצפה. באם המצב לא יושג כב5% מהמקרים אז טיפול נוסף בעינים יידרש אם לא תהיה לך ראייה מספיק תפקודית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם משפקיים יעזרו ?משקפיים?18/05/2008
בוקר טוב ,
עברתי ניתוח לאסק לפני שנה , לצערי מאז בעין ימין אאני לא רואה הכי טוב שבנוסף לזה אני רואה כפול בעין הזאת (שורה ומעליה כאילו עוד חצי שורה).
מבחינת הבדיקות הכל תקין , והסבר "שלא תמיד אנחנו יודעים למה זה".
השאלה שלי האם משקפיים יכולים לפתור כפל ראיה בעין אחת ?
ואם לא האם יש משהו אחר .
(ושוב מבחינת העין הכל תקין ובריא).
תודה רבה מראש !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפצה
משקפיים?18/05/2008..
.
.
.
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהל?
ד``ר יורם שוחט23/05/2008כפל ראייה בעין אחת בד"כ לא ניתן לתיקון במשקפיים, למעט מקרים שבהם כפל הראייה נובע מאסטיגמטיזם (צילינדר). עדשת מגע תפתור את הבעיה ברוב המקרים.
יש סיכוי טוב שבדיקה של מיפוי הקרנית תאתר את המקור לבעיה. במקרה זה הטיפול ייקבע על פי הממצא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)