מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הבזקיםנורית05/05/2008
לאחרונה הופיעו אצלי 3 מקרים של ריצודים בעיניים (התופעה דומה למבט בטלוויזיה מרצדת) באחת הפעמים היתה גם תחושה של איבוד ראייה במחצית עין שמאל לכמה שניות......הריצודים נמשכים לכמה דקות.
בביקור אצל רופא עיניים לא נראתה בעייה כלשהי בעיניים....ונשלחתי לבדיקות שדה ראייה ואולטרסאונד-דופלר קרוטיס.
אני בת 50,בריאה בד"כ קצרת רואי 1.5-
האם תופעות כנ"ל מצביעות על הפרעה כלשהי בעיניים או בככל מצביעות על בעיות איסכמיות?
תודה, נורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנורית
ד``ר יורם שוחט05/05/2008האם הריצוד היה בצורת זיגזג צבעוני?
יתכן שהתופעה שאת מתארת היא "מיגרנה של העיניים".
מכל מקום, הופעת תסמינים שלא היו קודם מצדיקה בדיקות מסוימות, וזה גם מה שהמליץ הרופא שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה במספר170003/05/2008
שלום,
אני מרכיב משקפיים מגיל 18 ויש לי מספר של 4.5 בעין ימין ו5.75 בעין שמאל. אני מחליף משקפיים כל 4 שנים. כיום אני בן 36. אני רוצה לקנות משקפי שמש אופטיות וביקשתי לבדוק את המספר החדש. התוצאה היא שבעין שמאל אובחנה עליה של מספר ל 6.75 \+ חצי צילנדר ובעין ימין עליה מינורית של 0.25.
מנסיוני בעבר כאשר אני מעלה את המספר של המשקפיים כעבור מספר חודשים העין מתרגלת למצב החדש ושוב נחלשת. כך שאני מעדיף לראות פחות טוב ושהעין תדרדר פחות. אני מוכן לחיות עם זה.
לכן אני מעדיף שאת משקפי השמש יעשו לי לפי המספר הישן כמו שיש לי במשקפי הראיה ולא עם מספר החדש ובטח לא להחליף את העדשות במשקפיים הישנים.
האופטמטריסט טוען שאני טועה וכי אני לא רואה ועדיף שאני אחליף את העדשות במשקפי הראיה ושאני אעדכן במשקפי השמש את העדשות הנכונות.
מה דעתכם.
דרך אגב בעבודתי אני צופה כרוכה בעבודת ניירת וצפייה במחשב. כלומר ראייה מטווח קצר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל1700
ד``ר יורם שוחט05/05/2008מכיוון שעבודתך בעיקר למרחקים קצרים אין צורך להחליף את המשקפיים שאתה מרכיב בשעות העבודה (אלא אם אתה מרגיש שהראייה אינה טובה).
לגבי משקפי השמש - מכיוון שהם מיועדים מטבע הדברים לראיית מרחק, אם אתה מרגיש שאתה רואה עם המספר החדש טוב יותר, יש מקום להתקין את המספר החדש (בעיקר כשמדובר בנהיגה). אם לדעתך המספר שנמצא בבדיקה גבוה מדי יש מקום לפנות לבדיקה אצל אופטומטריסט נוסף.
בגילך המספר אמור להתייצב. העובדה שאצלך המספר עדיין משתנה עלולה להיות קשורה לשמוש לא נכון בעיניים (זה נפוץ יותר אצל אלה שעבודתם כרוכה בשעות רבות מול מחשב או ניירת). אנא פנה לרופא העיניים לברור הסיבה מדוע המספרים עדיין משתנים וגם לברר מדוע עלה המספר בעין אחת משמעותית יותר מאשר בעין השנייה. הוא גם ידריך אותך על שמוש נכון בעיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לייזר להלחמת הרשתיתמנחם03/05/2008
עברתי ניתוח להלחמת הרשתית.לפני כן ראיתי כמו "חוטים" בעין.אני בזמן ההחלמה.התופעה חזרה על עצמה.האם זה טבעי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למנחם
ד``ר יורם שוחט05/05/2008הטפול בלייזר נועד "לחזק" את הרשתית ולא נועד למנוע את התופעה של ראיית חוטים, נקודות וכו'. מקור תופעות אלה בזגוגית, כלומר בג'ל הממלא את גלגל העין. לכן אתה מבחין בתופעה גם אחרי הטפול בלייזר.
מכיוון שעברת טפול בלייזר אתה בוודאי נמצא במעקב של רופא העיניים שלך. בכל מקרה, הופעה של תלונות חדשות או החמרה של תלונות קיימות מחייבת פנייה דחופה לרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירוד עקב שימוש תרופתידבי02/05/2008
הנני בת 54,לפני שנתיים הוסרה בלוטת התריס,ואני מטופלת בל:טרוקסין 150 מג ליום.
בבדיקת עיניים שיגרתית(אני מרכיבה עדשות),התגלה כי בעין שמאל ישנה התחלה של ירוד.הרופא המטפל הסביר כי זה כתוצאה מהתרופות<אימי ז'ל סבלה ממקולה דג"נריישן.האם יש קשר בין המיקרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדבי
ד``ר יורם שוחט05/05/2008לא ידוע על קשר בין התרופה שציינת לקטרקט.
לא נדיר למצוא קטרקט בקבוצת הגיל שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מריחה בראייהדונה01/05/2008
אני מתהדרת במשקפי ראייה כבר כמעט 10 שנים, בזמן האחרון הרגשתי שלא בנח עם המשקפיים והלכתי לבדיקה אצל אופטימטריס.
הוא טען שאין שום בעיה עם המשקפיים, ושהם מתאימים לי, ולמרות זאת אמרתי לו שאני רואה קצת מרוח גם עם המשקפיים.
הוא אמר שלדעתו מדובר בסוג של טראומה שעברתי ומשפיעה על הראייה.
(לפני כשנתיים עברתי טראומה ומאז אני מטופלת בסרוקסט- כדורים נגד דיכאון).
הוא הוסיף ואמר שאלו יכולות להיות תופעות לוואי של התרופה, ושאין פתרון ממשי.
רציתי לשאול אם זה הגיוני, ואם יש משהו שיכול להקל עליי.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים?..
דונה04/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדונה
ד``ר יורם שוחט05/05/2008מדבריך הבנתי שלא נבדקת ע"י רופא עיניים. כאשר אופטומטריסט לא מצליח לפתור את בעיית המטופל עליו להפנות לרופא. אופטומטריסט אינו רשאי לקבוע אבחנות כגון אלה שקבע במקרה שלך.
פני לרופא עיניים לבדיקה יסודית לברור הסיבה לראייה המרוחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פזילהענבל01/05/2008
שלום אני בת 27 עם פזילה מזה גיל קטן עברתי ניתוח פזילה לפני כמעט 6 שנים והיום הפזילה חזרה רציתי לדעת אם קיימת איזה שהיא שטיה חדשה לתיקון הפזילה זה נורא מפריע לי והרופא עיניים לא ממליץ לי בשלב הזה לעשות ניתוח . ולי כבר ממש נימאס וזה ממש לא יפה מבחינה קוסמטית
אשמח לקבל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לענבל
ד``ר יורם שוחט05/05/2008אנא הפני השאלה לפורום רפואת עיניים לילדים. הם אלה שעוסקים בניתוחי פזילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זבובים והבזקיםליאור30/04/2008
לד"ר שלום ,
הופיעו לי בימים האחרונים מן הבזקים ממש קטנים שמופיעים לשנייה ונעלמים, בנוסף לזה הופיעו לי מן זבובים שכאילו נעים בתוך העין ושוב פעם גם זה למספר שניות קטן ואז נעלמים.
קבעתי תור לרופא אבל התור הוא רק בעוד שבועיים , האם לנסות לקבוע יותר מוקדם באופן דחוף או ששבועיים זה נסבל ?
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליו
ד``ר יורם שוחט30/04/2008התופעה שאתה מתאר נפוצה מאד וברוב המכריע של המקרים אינה מהווה כל סכנה. הבעיה היא שתופעות אלה עלולות להיות סימן גם לקרע ברשתית. לכן מומלץ לפנות לבדיקה בהקדם האפשרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נתוח השתלת עדשהאיציק30/04/2008
רציתי לשאול האם יש סיכונים בנתוח להשתלת עדשה לבעלי קוצר ראיה? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיציק
ד``ר יורם שוחט30/04/2008בכל ניתוח יש סיכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפות מידראמידאריק29/04/2008
בעלי פנה לרופא עינייים ואובחנה אצלו דלקת איריטיס.
קיבל טיפות דקסמיצין ומידראמיד. שתי שאלות:
1. האם טיפות מידראמיד לא מיועדות להרחבת האישון לצורך דיאגנוזה? אם כן, מדוע ניתנו לשימוש קבוע שלוש פעמים ביום לשישה ימים (אנו חוששים שאולי חל בלבול?) האם הגיוני שהאישון יישאר מורחב שישה ימים?
2. בעלי נשלח עקב כך לבדיקות כלליות ובדיקות דם אצל רופא משפחה. מדוע? האם נדרש המשך טיפול?
אודה מאוד על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסיוון
ד``ר יורם שוחט30/04/20081. איריטיס היא דלקת של הקשתית. הקשתית היא שריר. המידראמיד נועד לשתק זמנית את השריר כדי למנוע את התכווצותו (פעולה זו גורמת להתרחבות האישון). טיפול זה מקובל מאד באיריטיס. האישון ישאר רחב ככל שיידרש, וזאת על פי החלטת הרופא.
2. לפעמים איריטיס היא ביטוי למחלה אחרת, ולכן נהוג לבצע בדיקות שונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- r.pרותי29/04/2008
שלום רציתי לדעת האם מחלת R.P תורשתית מאב לבן.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרותי
ד``ר יורם שוחט30/04/2008בחלק מהמקרים של RP קיים אלמנט תורשתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלה, איך בודקים קוצר ראיה?לחי28/04/2008
אם רואים מה כתוב למשל בשלט במרחק 60 מטר נניח.
זה אומר שאין קוצר ראיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללחי
ד``ר יורם שוחט30/04/2008קוצר ראייה בודקים אצל רופא עיניים או אופטומטריסט. אם אתה חושב שראייתך אינה טובה פנה לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיושבים בחדר חשוך האישוניםלחי28/04/2008
אמורים לגדול כמו שגודל
עם הטיפות שהרופא שם להגדלת האישונים לצורך הבדיקה?
במצב כזה שיוצאים לאור סביר שרואים פחות אור ומטושטש? עד שנמצאים הרבה באור והאישונים קטנים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללחי
ד``ר יורם שוחט30/04/2008האישונים מתכווצים מיידית עם החשיפה לאור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאמא מודאגת28/04/2008
בשנים האחרונות חל שינוי בצבע עיניי, עיניי שהיו ירוקות אפורות שינו את צבען לירוק חום ולעיתים הן ממש נראות חומות.
בנוסף, יש לי כבר כמה שנים תחושה של ירידה בחדות הראיה(טשטוש/עמימות) נבדקתי גם אצל רופא עיניים וגם אצל אופטומטריסט מומחה, ושניהם אבחנו שאני עדיין רואה 6:6 ושאינם מוצאים צילינדר - רופא העיניים אמר רק שהלחץ התוך עיני היה גבולי ושאחזור לביקורת בעוד שנה.
חשוב לציין אני בת 40 בריאה בד"כ למעט היפרפאראתירואידיזם (צריכה לעבור כנראה ניתוח) שגרם לאוסטיופורוזיס.
אני נשואה + 3, ילדתי לפני שנה ושמונה בקיסרי כתוצאה מסכרת הריון (אחרי הלידה ביצעתי בדיקת העמסת סוכר שיצאה תקינה)
רציתי לדעת:
1. האם שינוי בצבע העיניים באדם בוגר הוא נורמאלי? מה גורם לזה?
2. האם יש בדיקות נוספות שיכולות לעזור לי לפתור את בעיית הטשטוש/עמעום הראיה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאילה
ד``ר יורם שוחט28/04/20081. צבע העיניים לא אמור להשתנות באדם בוגר. כשזה קורה יש לברר הסיבה.
2. מכיוון שאלה שבדקו אותך לא מצאו סיבה לתלונותיך מציע שתפני לרופא עיניים אחר לדעה נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
אמא מודאגת28/04/2008מה האפשרויות/סיבות שאתה מכיר לשינוי צבע עיניים בבן אדם בוגר?
האם זה יכול להצביע על בעיה בריאותית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרעים ברשתית וניתוח קיסרישרון27/04/2008
שלום רב,
אני סובלת מרוחק ראייה חמור מלידה, עם מספרים בגובה של 15-, כאשר מטבע הדברים, אובחנו אף קרעיים ברישתיות עיניי. כרגע הומלץ לי על אי נקיטת צעדים באשר לקרעים אלו.
מאחר ואני נמצאת בחודש השישי להריוני, אבקש לדעת האם מצבי מחייב שאעבור לידה בניתוח קיסרי מחמת אפשרות להיפרדות הרישתית.
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרון
ד``ר יורם שוחט27/04/2008נהוג לאפשר לידה רגילה גם במקרים של קוצר ראייה גבוה. יש לבדוק את הרשתית זמן מה לפני הלידה, ולבדוק שוב אחריה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי עינייםאלון26/04/2008
בזמן האחרון כואבות לי העיניים כל לילה גם כשאני הולך לישון רציתי לשאול ממה זה ומה זה?
ובמהלך היום לא כואבות לי העיניים תודה רבה אלון
אשמח אם תענו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלון
ד``ר יורם שוחט27/04/2008יתכן שאתה זקוק למשקפיים, או שמשקפיך אינם מתאימים. יתכן גם שקיימת חולשה של השרירים המניעים את העיניים ולכן הם נדרשים למאמץ יתר. יתכן שאתה סובל מיובש.
רופא עיניים יוכל לאבחן את הסיבה לכאבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתה לשאלה על כאבי עיניים
אלון27/04/2008אבל אין לי משקפיים וואני חולה בrop ניטגמס אוליי זה בגלל זה
ומה ניתן לעשות בעיניין זה?
תודה אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאלון
ד``ר יורם שוחט27/04/2008התייעץ עם רופא העיניים שלך. התשובה שנתתי היא תשובה כללית. כשיש בעיות נוספות יש לגשת לבדיקה וייעוץ ע"י רופא העיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)