מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חום אצל ילד בן 3.5צביה27/05/2011
שלום,
בהן שלי בן 3.5 שנים כבר במשך 3 ימים סובל מחום שנמדד בבית השחי של 38 מעלות, אני נותנת לו נובימול והחום יורד תוך שעה בערך.חוץ מתלונה של כאב בפה בזמן שיש לו חום הילד מתנהג רגיל, ברגע שהחום יורד הוא אומר כי לא כואב כלום, אוכל שותה ומשחק רגיל, היום אפילו הייתי בטוחה כי בריא עד שהתעורר אחרי שנת הצהריים שוב עם החום. אני מודאגת מכיוון שבבית יש תינוקת קטנה וחוששת להידבקות... האם ניתן לחכות עד יום ראשון או שכדאי לגשת לרופא בשבת?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום אצל ילד בן 3.5 - תגובה
פרופ' חיים ביבי28/05/2011אם החום גבוה והילד נראה חולה יש צורך בפניה עוד היום לרופא.
אם החום במגמת ירידה והילד מתנהג כרגיל אפשר להגיע לבדיקת רופא מטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלפוחיות לילד בן 3א27/05/2011
שלום
לפני כמה חודשים הופיעה על היד של בני נקודה והיא התחילה לגדול כצו שלפוחית
היום יש לו כ5 כאלו באזור הידים והבטן
הרופא שלו שראה את הראשונה אמר שזה מחלה ויראלית
שיש אפשרות לפוצץ אותו או לחכות שיפול לבד שזה יכול לקחת כשנה
בנתיים למחו עוד.
1. האם בכל זאת יש מה לעשות 2 מהן נמצאות ממש על היד ועכשיו שחם והחולצה קצרה הוא כל הזמן נוגע בהן ואומר שמפריע לו
2.האם זה מדבק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלפוחיות לילד בן 3 - תגובה
פרופ' חיים ביבי27/05/2011יש צורך בבדיקת רופא ילדים ובהמשך בדיקת רופא עור אם התופעה לא תחלוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל....
א27/05/2011שלום
כפי שכבר צינתי הרופא ילדים שלו אמר לי את כל המידע כבר מספר פעמים
יש משהו לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל.... - תגובה
פרופ' חיים ביבי28/05/2011רופא עור ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצת חוששת לבני...מרב26/05/2011
שלום רב,
בני בן 4.5 לאחרונה צמא מאוד. הוא כל רגע מבקש לשתות וזקוק רק ללגימות ספורות כדי להרוות את צמאונו. כאילו הפה שלו כל הזמן מתייבש.
התיאבון שלו ירד לאחרונה ושהיינו בטיול ביום העצמאות היה לו מאוד קשה ללכת והוא התלונן על עייפות.
פתאום בעקבות הצמאון התחלתי לחבר את כל התופעות.
(אני מרגישה הסטרית)
האם זה יכול להצביע על משהו?
קראתי קצת שצמא יכול להצביע על סכרת (חס וחלילה!). האם זה אומר ששותים כמויות או שסתם מרגישים צמא ומספיק כמה לגימות, כפי שתיארתי?
מודה מראש, מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוב החוששת...
מרב26/05/2011האם התופעות שהזכרתי יכולות להצביע על ברזל נמוך?
בעבר ההמוגלובין שלו היה נמוך.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב החוששת... - תגובה
פרופ' חיים ביבי27/05/2011יש צורך בבדיקת סוכר בשתן במקום הראשון ואחר כך בירור נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצת חוששת לבני... - תגובה
פרופ' חיים ביבי27/05/2011במקום לחשוש יש צורך בבדיקת רופא דחופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבירת עקומותגלי26/05/2011
שלום,
ביתי בת 11.5 חודשים. יונקת ואוכלת מוצקים.
נולדה במשקל 4370 קילו ושוקלת כיום 8650 קילו בלבד. כמובן שהיא שוברת עקומות כלפי מטה מאז שנולדה (מאחוזון 96 בלידתה לאחוזון 28 כיום).
ברקע דם בצואה לאחר שאכלתי אני מוצרי חלב ושומשום. הדם נפסק כשהפסקתי אני לצרוך לחלוטין מוצרים אלו. לאחרונה חזרתי לאכול מוצרי חלב והתופעה לא חזרה. תבחיני עור לחלב, שומשום, בוטנים, דגים, ביצה - שליליים. עדיין לא אכלה מוצרי חלב ושומשום.
ספירת דם של ביתי תקינה. המוגלובין 11.4. בדיקות שתן תרבית וכללית תקינות. התפתחות תקינה, חייכנית ומרוצה.
אני חשה שלביתי אין תיאבון. היא בררנית מאוד באוכל וגם כשכבר אוהבת משהו (בננה) אוכלת כמויות קטנטנות, מאבדת עיניין תוך כפיות ספורות ושבעה במהירות.
האם עליי לערוך בדיקות כלשהן? אם כן איזה? (השם המדויק).
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבירת עקומות - תגובה
פרופ' חיים ביבי27/05/2011שם מדויק: להגיע לרופא המטפל ולבקש בירור שגרתי לילד ששובר עקומות משקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת מוקסיפןדנה26/05/2011
בתי בת השנתיים מסרבת בכל תוקף ליטול מוקסיפן.
אנו לא מעוניינים לתת לה "בכח".
האם ניתן למהול את התרופה בתוך בקבוק עם תחליף חלב?
האם ניתן למהול עם מיץ?
בתודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת מוקסיפן - תגובה
פרופ' חיים ביבי26/05/2011אפשר לתת בתוך נוזל נוסף, אפשר להמתיק.
אבל תמיד הנפח צריך להיות כזה שהילדה תיקח את כל הכמות.
ככל שכמות הנוזל גדולה יותר הסיכוי לקבלת כל הכמות קטנה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכחלה מסביב לשפתייםשירלי25/05/2011
שלום
בני בן חודשיים וחצי ונולד בשבוע 36, לאחרונה אני נתקלת מספר פעמים ביום בתופעה של הכחלת איזור השפתיים של הילד לכמה שניות (ולא מקור) הוא לא נראה במצוקה וכאמור הדבר חולף מהר אבל.... אמי שמה לב שהתופעה מלוות בחירחורים, הוא מחרחר מאז הלידה (בעיקר אחרי אוכל אבל לא רק) רופאת הילדים הקשיבה לראות ולא שמעה כלום.
מה עלי לעשות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכחלה מסביב לשפתיים - תגובה
פרופ' חיים ביבי26/05/2011להגיע לבדיקה נוספת אצל הרופאה ויש צורך לשקול בירור במידה והתופעה חוזרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשר עזרה דחוף? די מודאגת...מודאגת25/05/2011
שלום,
הילד שלי בן שנה וחודשיים. בימים האחרונים הוא חלה באדמדמת וכעת הוא לקראת סיום המחלה. עדיין יש מעט פריחה שחולפת לאיטה.
אתמול ראיתי נקודות אדומות כמו שטף דם קטן שכאילו נגרם ממכה (לא הפך לכחול, רק מעט נקודות אדומות צפופות). הן החלו להיעלם היום, אבל במקביל ראיתי את אותו דבר על תנוך האוזן שלו. שאלתי במעון אם הוא קיבל מכה או משהו אחר גרם לשטף הדם הפנימי הקטן הזה ונעניתי בשלילה.
אני מודאגת מכיוון שזו פעם שנייה בתוך יומיים שאני רואה את התופעה הזו. דיברתי עם הרופא והוא אומר שצריך לעשות ספירת דם. האמת היא שאני לא רגועה עד למחר ולבדיקה..
1. רציתי לדעת אם יש קשר בין האדמדמת שהוא חלה בה לשטפי הדם הקטנים הללו?
2. אם אין קשר, ממה זה יכול להיגרם?
3. האם יש סכנה בשטפי דם כאלו?
תודה רבה על עזרתכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר עזרה דחוף? די מודאגת... - תגובה
פרופ' חיים ביבי26/05/2011יתכן שיש קשר.יש צורך בספירת דם ומעקב צמוד של הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים ו-9 חוד' בלי תיאבוןשבלול25/05/2011
שלום,
בני בן שנתיים ו-9 חודשים, מאז שנולד- יש לו הפרעה קשה בתיאבון. נולד אחוזון 50, אחרי חודשיים ירד עד 3% ורק בגיל שנתיים עלה קצת לסביבות 25% או קצת יותר.
ההנקה הייתה קשה מאוד, הוא כמעט לא ינק.חשבתי שזו בעייה בייצור החלב אבל גם בקבוק הוא שתה מעט מאוד-שתה 120 עד 180 מ"מ או פחות (עד גיל שנתיים) בדיעבד מסתבר שהוא פשוט לא רוצה לאכול.
בגן טוענים שהוא אוכל סביר, לבד. בבית- אוכל מעט מאוד עד בכלל לא.ניסינו לא להתייחס לעניין ,במשך תקופה הרמנו את הצלחת מהשולחן (ללא מילים או הסברים) למרות שלא אכל דבר.
אימי מאכילה אותו בכל הזדמנות- למרות שאינו רוצה.אחרת הוא פשוט לא אוכל.
היציאות שלו רכות מאוד, שללנו חיידק, צליאק, כשעברנו למטרנה צמחונית בגיל שנתיים היו 3 ימים עם יציאות מוצקות ושוב חזר ליציאות רכות (למרות מטרנה צמחית), כך מלידה ועד היום.
בהריון נאלצתי ליטול כדורי מורפיום ופנרגן (עקב מחלה שהחמירה) ויש לי הרגשה חזקה מאוד שיש קשר בין הדברים
אני כבר מיואשת לגמרי, נמאס לי להכין אוכל ולזרוק, קשה לי שהילד לא אוכל כלום וברור לי שמשהו לא בסדר
אשמח מאוד לקבל הכוונה,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנתיים ו-9 חוד' בלי תיאבון - תגובה
פרופ' חיים ביבי25/05/2011רצוי להתייעץ עם הרופא המטפל.
אפשרויות לדיון - ייעוץ גסטרו-ילדים לשלילת עוד אפשרויות וכן הפניה למרפאת לטיפול בהפרעות אכילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםמאירה'לה25/05/2011
שלום רב ,בני בן השמונה עשרה רוצה להתאמן בחדר כושר לשם כך נדרש לגשת לרופא לקבל אישור ,בבדיקה נאמר לו שלחץ הדם שלו ביד ימין הוא 110 על 90 וביד שמאל 82-110 לדברי הרופא עליו לחזור שוב בעוד שבוע להבדק שכן זה נחשב ללחץ דם גבוה ,מה עושים עכשיו ? האם יש מקום לבדיקות נוספות ? האם הוא יוכל להתאמן בחדר כושר ? בני רזה ,שרירי ובריא בד''כ ,אשמח לקבל את תגובתכם ,בברכה וכל טוב ,מאירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם - תגובה
פרופ' חיים ביבי25/05/2011יש צורך בבדיקת רופא ומעקב לחץ דם.
במיוחד לאור ההבדל בין הגפיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- AST גבוהיוליה24/05/2011
בתי בת 8.5 מתלוננת לעתים קרובות על כאבי בטן וגם מספר פעמים בשנה תופסת וירוס הקאות בלי שלשולים ( אני מניחה שזה וירוס)
בעקבות אחד ממקרי הקאות אחרונים, שנמשך ים אחד, נשלחנו לבדיקת דם. כל התוצאות היו תקינות , פרט ל- AST 35 כאשר ארך תקין הוא 31.
בנוסף עשינו US בטן, תוצאה הייתה תקינה ( כבד, דרכי מרה, כיס מרה, לבלב, טחול ושתי הכליות בגדר הנורמה)
כעבור חודש עשינו בדיקה חוזרת ו AST ערךהיה 44
ALP 20, ALKP 248.6
לפני שבוע בתי הייתה מצוננת.
אשמח מאוד ליעוץ. מה יכולה להיות הסיבה לעליית ערך AST לכה גבוה ואיזה בדיקות נוספות אתה ממליץ לארוך?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר AST גבוה - תגובה
פרופ' חיים ביבי25/05/2011AST ברמה שלא מצריכה בירור מלא אלא מעקב לפי הצורך.
לגבי כאבי הבטן יש טעם לפנות לגסטרואנטרולוג - ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחד מהתאומים אנמיה כלשהי - בירורדר24/05/2011
שלום
התאומים בני 2.4
לאחד מהתאומים אנמיה כלשהי - כיצד ממשיכים בבירור
אנדוקרינולוג / המטולוג
מי רלוונטי?
RBC 4.1
HB 10.7
HCT 31
75.6 MCV
MCH 25.9
MONO 9.8* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחד מהתאומים אנמיה כלשהי - בירור - תגובה
פרופ' חיים ביבי25/05/2011למה לא רופא מטפל ? עם טיפול ומעקב ס.דם ובירור בקהילה .
אם אין שיפור יש צורך בהמטולוג ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיזנטריהשירלי24/05/2011
שלום,
בתי בת 8.5 , אושפזה בבי"ח בשל חשד לדיזנטריה.
אמנם לקחו תרבית צואה, אך משום מה היא אבדה.
היא סבלה משילשולים דמיים עם ריר בצבע ירוק.
היא טופלה במנה אחת של רוצפין לוריד , עירוי נוזלים ועוד שתי מנות של אזניל.
הילדה שוחחרה אחרי שלושה ימים.
השלשולים אכן פסקו בהדרגה , הפכו לחומים, אך כאבי הבטן נשארו והתיאבון לא חזר.
מה זמן ההחלמה מהמחלה הזו ?
האם הטיפול האנטיביוטי מספיק ?
איך בטוחים שבאמת "חוסל" החיידק ?
תודה, שירלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיזנטריה - תגובה
פרופ' חיים ביבי25/05/2011הטיפול האנטיביוטי מספיק במידה ונניח שמדובר בחיידק.
כאבי הבטן יכולים להמשיך אבל יש צורך בבדיקת רופא במידה והכאבים קבועים ו/או חזקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאהנגה24/05/2011
התינוק שלי בן 9 חודשים, הקיא הלילה מתוך שינה, ואח"כ עוד פעמיים. זו פעם ראשונה שהקיא.
בערב הוא אכל לראשונה ביצה (בעבר הוא אכל חלמון ולא היתה בעייה). יכול להיות שזה בגלל זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאה - תגובה
פרופ' חיים ביבי25/05/2011יתכן שיש אלרגיה. הדרך הטבוה לדעת היא ניסוי ותהיה. הפסקת ביצה וחידוש תחת השגחה בהמשך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום גבוה מאוד כבר כ-3 שבועות דחוף..רויטל23/05/2011
שלום
בני בן השנתיים סובל מחום מאוד גבוה כבר כ-3 שבועות. חום זה מלווה בצליעה ברגל ימין (אני לא יודעת אם זה קשור). נתנו לו אנטביוטיקה דרך הוריד החום ירד ליומיים וחצי ושוב עלה במקביל נתנו לו ציפורל דרך הפה .עשו לו מיפוי עצמות לרגל ולאגן ,ניקור בקרסול ,CTבריאות וברגל , MRI באגן ובקרסול ,מח עצם ועוד ברוך ה' יצא תקין שללו לוקימיה בדיקות הדם אינן תקינות אך הם לא יודעים מהי הסיבה שהחום לא יורד אקמול ונורפן מורידים לו את החום לפחות לשעתיים והחום שוב עולה.אני מיואשת מה עושים כואב לי לראות את הבן שלי ככה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום גבוה מאוד כבר כ-3 שבועות דחוף.. - תגובה
פרופ' חיים ביבי25/05/2011יש הרבה סיבות לחום ממושך. הילד עבר בירור מלא מצויין והטיפול נשמע מעולה.
כעת יש צורך במעקב, חזרה על בדיקות ולהתפלל שהאבחנה תבוא באופן ברור או תעלם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר למטרנה ללא לקטוז בגיל שנהרויטל23/05/2011
שלום,
ביתי בת שנה וסובלת משלשולים במהלך שבוע. הרופאה המליצה על מעבר למטרנה ללא לקטוז אבל רק לשבוע. אכן היא רגועה והשלשולים פסקו. האם ניתן להישאר במטרנה ללא לקטוז ולא לחזור לחלבי?נראה לי שזה יותר טוב בייחוד עם זה שזה לא סוכר לבן...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר למטרנה ללא לקטוז בגיל שנה - תגובה
פרופ' חיים ביבי25/05/2011אפשר לחיות ללא לקטוז עד 120....אם יש ספק תתיעצי עם הרופאה המטפלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)