מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקת קרום המוחשירה23/05/2011
שלום
בני בן שנה וחצי. לפני בתחילת חודש מאי הופיעה אצלו מחלת חום של כ- 39.5 מעלות למשך 24 שעות ונעלמה.
שבוע לאחר מכן החום חזר (אם כי קצת פחות גבוה) והפעם הוא גם מאוד נאנח ונאנק בנשימתו כך שבסופו של דבר הגענו לחדר מיון. עשו לו צילום ריאות ובדיקות דם, לא מצאו בבדיקות דם משהו חריג אך היה ממצא בריאה הימנית, כך שסוכם שמדובר בדלקת ריאות קלה ולכן נתנו לנו אנטיביוטיקה מוקסיפן פורטה לשבוע ימים.
יצויין, כי כבר 24 שעות לאחר תחילת האנטיביוטיקה החום ירד ובני חזר להיות פעיל (אם כי התאבון עדיין לא חזר לעצמו).
למחרת היום הופיעו על הברך של בני מספר פצעונים קטנים (ממש נראה כמו חצ'קונים קטנטנים) שרובם נעלמים כאשר מותחים את העור. אך יש שניים שלושה פצעונים שלא ממש נעלמים.
היום, ארבעה ימים לאחר תחילת האנטיביטוקה כמות הפצעונים רק גדלה, וכעת יש מקבץ נוסף של פצעונים בירך העליונה באיזור בו נסגר החיתול.
האם יש סיכוי שהפצעונים הללו מרמזים על דלקת קרום המוח (אני קוראת יותר מדי באינטרנט...).
אציין, כי הפצעונים הללו לא היו כשהיינו בחדר מיון והרופאים בהחלט בדקו את נקודה ונקודה בגופו וכן בדקו את העורף ושללו באותו מועד את האפשרות שמדובר בדלקת קרום המוח. יחד עם זאת אני חוששת שהתסמינים הגיעו בשלב מאוחר יותר ו"התפספסו". האם זה בכלל אפשרי שהפצעונים יגיעו שעה שכבר אין חום והילד מתנהג כילד בריא?
רב תודות.
אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת קרום המוח - תגובה
פרופ' חיים ביבי25/05/2011ילד עם דלקת קרום המח נראה חולה מאד.
הפריחה המתוארת לא מדאיגה אבל יש צורך בבדיקת רופא כדי לאשר את האמירה שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות חריגות בבדיקת דם של בנינולי23/05/2011
שלום רב, לפני מס' ימים שאלתי כאן שאלה על מצב של היפותרמיה שקרה לבני בן ה-6 לאחר כניסה לבריכה ביום חמים ונעים. הומלץ לי כאן לבקש בדיקות דם לבלוטת התריס.
אכן פניתי לרופא ילדים שלו והוא ככה "על הדרך" שלח אותו לעוד מס' בדיקות, כרגע יש לי רק את התוצאות של ספירת הדם ויש שם כמה תוצאות חריגות, אשמח לדעת על מה הם מעידות (לציין שהוא ביצע את הבדיקה במצב שהוא בריא ולא חולה במחלה כלשהי):
MCH - 25.4 כשהגבול התחתון 26.
PLATELETS - 463 כשהגבול העליון 450.
NEUTORPHILS % - 29.8 כשהגבול התחתון 40.
LYMPHOCYTES % - 53 כשהגבול העליון 48.
EOSINOPHILS % - 9 כשהגבול העליון 5.
EOSONPHILS # - 0.74 כשהגבול העליון 0.6.
כל שאר הספירת דם תקינה.
תודה ויום טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות חריגות בבדיקת דם של בני - תגובה
פרופ' חיים ביבי25/05/2011תתכן אלרגיה ...אולי מחלה וירלית...רצוי מעקב רופא מטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בשתן?מיכלי23/05/2011
ביתי בת 9 שבועות. לפני שבוע היה חום 3 ימים.
היינו במיון במוצ"ש שעבר (הייתה בת 8 שב'). ובתרבית שתן היתה צמיחה של E coli 100 מושבות. הרופא אמר לעשות בד' חוזרת, עשינו ביום שלישי בלילה (אחרי שהפסיק החום) והתוצאות: Pseudomonas sp. גדול מ2000 .
2 הבדיקות היו בקטטר. רופא ילדים אמר שאם אין חום ביינתיים, לעשות מחר שוב בדיקה חוזרת.
האם יתכן מצב של דלקת למרות שירד החום? אם כן, זה לא מסוכן לחכות? לא עדיף לתת אנטיביוטיקה (היא בקושי בת חודשיים), ואם לא ,למה לעשות שוב.
אני קצת לחוצה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בשתן? - תגובה
פרופ' חיים ביבי25/05/2011יתכן זיהום בשתן בכל מקרה. חשוב לאבחן זיהום בדרכי השתן כאשר המשמעות בעיקר היא של מעקב מתאים. אין סכנה במידה ונמצאת במסגרת בירור ומעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםרויטל23/05/2011
אחיינית שלי בת 8
והיא לפעמים שהיא הולכת יש לה כאבים בצלעות(בצד שמאל)
וקרה לה כמה פעמים שהתלוננה על זה
מה זה יכול להיות??וממה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
פרופ' חיים ביבי25/05/2011יש צורך בבדיקת רופא ילדים וצילום חזה לפי הצורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמת ו CMVאסנת23/05/2011
אני בהריון בשבוע 12-13, ולצערי הרב לא מחוסנת לאדמת, ולא מחוסנת לCMV.
אני עוסקת בהידרותרפיה ושחיית פעוטות בבריכות טיפוליות כ30 שעות בשבוע עם מבוגרים, ילדים ותינוקות.
1. מה רמת הסיכון /השכיחות להידבקות באדמת? אני יודעת שאין חובת חיסון וישנם הורים שלא מחסנים, בנוסף, חיסון ניתן בגיל שנה מה קורה לפני כן? (אני מקבלת תינוקות מגיל 3 ח')
2. מה השכיחות של CMV?
3. האם לגבי אדמת או CMV יש יותר חשש הידבק מילדים או תינוקות בהשוואה למבוגרים או שהסיכוי זהה?
4. האם הסביבה המימית בה אני נמצאת מגבירה סיכויי להדבקה?
5.האם לדעתך עליי להפסיק לעבוד עם ילדים ותינוקות או בכלל במים בזמן ההריון?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדמת ו CMV - תגובה
פרופ' חיים ביבי25/05/2011אין ביטוח בשום מקום. אדמת מחלה נדירה לאחרונה עקב החיסון השגרתי.
CMV קיים בכלל האוכלוסיה ולאו דווקא יותר אצל ילדים.
רצוי להתייעץ גם עם רופא הנשים לגבי העבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן 5.5 שנים מתלנון כבר 3 ימיםדלית22/05/2011
על חולשה משחק קצת ואח"כ עולה למיטה יש לו מדי פעם שיעול היום לאחר
3 ימים לקחתי אותו לרופאת משפחה היא בדקה גרון וריאות ואמרה שהכל בסדר
במידה ולא יעבור לעשות בעוד יומיים בדיקת דם
אני קצת לחוצה אני לא רגילה לראות את הילד ישן באמצע היום ומבקש ממני להרים
אותו על הידיים כי אין לו כח
האם לדעתך יש וירוס של חולשה דרך אגב בקושי רוצה לאכול
אשמח אם תענה אני מאוד מודאגת
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בני בן 5.5 שנים מתלנון כבר 3 ימים - תגובה
פרופ' חיים ביבי22/05/2011לפי התיאור יש צורך במעקב רופא יום יום.
אם יש הרעה במצב, החולשה גוברת מסרב לשתות והשתן כהה או אין שתן יש צורך בפניה דחופה לרופא במוקד או במיון ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בדרכי השתן -דחוף!טל22/05/2011
שלום רב,
ביתי בת השנתיים ושלושה חודשים נמצאת כרגע בתהליך גמילה מטיטולים.
אצמול היינו אצל סבתא שלי ובעלי לקח את הילדה לשירותים והושיב אותה על האסלה.
פה חשוב לציין כי סבתא שלי סובלת מדלקת בדרכי השתן כרונית ומקבלת טיפול יום יומי עם תרופה שנקראת מאקרו -דנטין (אני מקווה שאני כותבת את זה נכון).
שאלתי היא האם ביתי יכולה להידבק???? כי הבנתי שזה מדבק מאוד!
ואם כן, איך אני מזהה את זה ומה ניתן לעשות??
אני נורא לחוצה ואשמח לתשובה מהירה.
תודה מראש,
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בדרכי השתן -דחוף! - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`22/05/2011בדרך כלל זיהום בדרכי השתן לא עובר מאדם לאדם. סיבות לדלקת יכולות להיות שונות. בדר"כ זה בא עם חום , צריבה, תקפות ודחיפות במתן שתן. ממליץ מעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף דחוף!!!noa20/05/2011
שלום רב,
יש לי ילד בן 7 חודשים בשלושה ימים האחרונים הוא פחות פעיל וישן הרבה ויש ריח לא טוב מהפה אנחנו חושבים שזה בגלל שן שצריכה לצאת לו , האם זו הסיבה או שלפי דעתך זו מחלה וצריך ללכת לרופה.
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף דחוף!!! - תגובה
פרופ' חיים ביבי22/05/2011רצוי בדיקת הפה אצל רופא ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף ביותרחסוי19/05/2011
לילה טוב לכל הבנות :)
חייבת את עזרתכן הדחופה, אני מאוד מאוד לחוצה.
נסיך שלי בן שנה וחצי נולד בשבוע 39, משקל 2900.
בהתחלה עלה יפה במשקל ובגובה, אך בגיל 8 חודשים, חלה בדלקת ריאות ומאז בעצם, בהתחלה הוריד במשקל עקב מחלה ולאחר מכן עולה מאוד מאוד לאט.
היום, בגיל שנה וחצי הוא עדיין בתת משקל 9700 קילו, ו88 סנטימטר.
הייתי בטיפת חלב, היא הפנתה אותי לרופאת ילדים.. אני מתה מפחד.. האם מישהי כאן נתקלה במצב דומה
אמא מודאגת -דמעה-* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף ביותר - תגובה
פרופ' חיים ביבי22/05/2011רצוי בדיקת רופא שיפנה אותך לבדיקות שיעזרו באבחנה ובטיפול.
בכל מקרה מדובר בסוג מחלות שיש להן טיפול טוב-כך שאין מקום להיות בפחד אלא לפעול לבדיקת רופא ילדים בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגתרוית18/05/2011
שלום רב,
בתי בת השנתיים עם חום מיום שבת (4 ימים) חום עשקן 38.2 , 38.5 שיורד עם אקמול.
לקחנו אותה לרופא והנ"ל שלח לבדיקות דם.
ספירה לטענתו מראה ויראלי.
משטח גרון - תקין.
שתן - תקין.
הילדה כל הזמן התלוננה שכואב לה בשיניים , הבנו שכנראה הפה או הגרון כואבים לה.
חזרנו ךרופא שוב כעבור יומיים ובבדיקתו התגלו אפטות בכל הפה.
יש לציין שהיה לה ריח נוראי מהפה.
הרופא טען שאפטה זה סוג של וירוס ויראלי ואין טיפול מלבד תרסיס חרובים.
היום זה כבר היום החמישי של החום ואני ממשמודאגת משום שהילדה לא אוכלת.
מה פשר החום הממושך הזה?
מבקשת את עזרתכם.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת - תגובה
פרופ' חיים ביבי22/05/2011צריך לדאוג שלא תתיבש רצוי להקפיד על שתיה ומתן שתן בהיר.
אם לא שותה מספיק יש צורך בבדיקת חוזרת דחופה אצל הרופאה או להגיע למקום בו יש אפשרות למתן נוזלים בדרך אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהאמא דואגת18/05/2011
סבתי אושפזה בבידוד בביה"ח עקב חיידק בתי החולים העמיד בפני אנטיביוטיקה, כרגע היא בבית כיוון שלטענת הרופאים החיידק שותק, יש לי תינוקת בת 8 חודשים האם יש סיכון לבוא במגע? להידבק? הבנתי שהמערכת חיסונית של תינוק היא מאוד חלשה ועל כן עדיף שלא לבוא במגע או להתקרב לפחות עד גיל שנה? האם יש לי ממה לחשוש? האם עדיף לא לקחת סיכון? מה אתם ממליצים? בבקשה עזרה זה חשוב לי לדעת איך אני מתמודדת עם זה כיוון שאני לא רוצה לסכן את ביתי גם אם יש סיכוי מועט או נדיר שתידבק..
לעזרתכם המהירה אודה ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
פרופ' חיים ביבי22/05/2011לדעתי אין מקום לדאגה כי החיידקים האלימים לא פוגעים בבני אדם בריאים
אם יש אפשרות של תהיה צמודה לסבתא - עדיף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקות דם- בת שנההדס18/05/2011
שלום רב,
אתמול ביצענו ספירת דם לביתנו בת השנה. אני רוצה לברר מהי משמעות הערכים הבאים:
Neutrophils % 26.8 כשהטווח הוא 40-80
Lymphocytes % 62.7 כשהטווח הוא 20-40
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח בדיקות דם- בת שנה - תגובה
פרופ' חיים ביבי22/05/2011לדעתי אין מקום לדאגה אבל רצוי שהרופא המטפל יראה את התשובה.
הספירה שהצגת יכולה להיות במקרה של תינוק בריא או מחלה וירלית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזנהאלה17/05/2011
שלום רב,
בני בן חודשיים ניזון מפורמולה. 120 מ"ל בערך כל 3 שעות . הבעיה היא שמבחינת כמות הנוזל זה מספיק לו, כי הוא אפילו משאיר, אבל מבחינת הריכוז ברוב המקרים זה לא מספיק, כי רעב אחרי שעה-שעה וחצי ואם מאכילים אותו אוכל בהיסטריה. האם מותר להוסיף בגיל כזה 1/2 כפית קורנפלור, כדי שלא יהיה כזה רעב או שלהחליף פורמולה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזנה - תגובה
פרופ' חיים ביבי22/05/2011מינון למנה = משקל גוף כפול 150 לחלק למספר הארוחות.
גם יותר מידי לא טוב. בודאי שאפשר להסמיך כלכלה עם קורנפלור.
מאחר ולכל רופא יש את הדרך שלו רצוי להתייעץ עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעות שינה תינוקת בת שמונה שבועותdafni17/05/2011
שלום
בתי בת שמונה שבועות רוב הזמן ישנה
מתעוררת להאכלות (סימילאק)
רוב הזמן רוצה לישון
לא אוהבת להיות באוניברסיטה
לא אוהבת להיות עם מובייל
האם זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעות שינה תינוקת בת שמונה שבועות - תגובה
פרופ' חיים ביבי22/05/2011אם עולה במשקל אוכלת טוב לדעתי אין מקום לדאגה , אבל רצוי בדיקת רופא ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות בהנקהגינת17/05/2011
אני מניקה תינוק בן 5 חודשים, וצריכה לעבור קולונוסקופיה, שבה, כמובן, אני מקבלת תרופות הרגעה לווריד. האם אוכל להניק ברגע שתפוג השפעת התרופות? אם זה לא הפורום הנכון, אשמח להפנייה למקום מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות בהנקה - תגובה
פרופ' חיים ביבי22/05/2011לדעתי אחרי השפעת התרופה אין מקום לדאגה בכל מקרה אפשר להתייעץ עם מרכז מידע לתרופות אסף הרופא
פעילות: ימים א'-ה' – בין השעות 08:00 - 14:00
מס' הטלפון: 08-9779309* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)