מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ספירת דםיעל22/03/2011
לבני בן העשרה חודשים עשו לפני שבוע ספירת דם שגרתית (לבדיקת ההמוגלובין) ומצאו שיש לו 20 אלף ליקוציטים, הוא ללא חום וחיוני לגמרי. (רק עם צינון ושיעול) היום חזרנו שוב על ספירת הדם ושוב- 20 אלף ליקוציטים. היינו אצל הרופאה שלא כ"כ ידעה להגיד ממה זה יכול לנבוע. יש לך אולי השערות מה כדאי לבדוק?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספירת דם - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`23/03/2011ניתן להרחיב בדיקות דם כולל משטח דם ולפנות להמטולוג ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהום בדםקרן22/03/2011
בתי בת השנה אושפזה לפני כחודש וחצי בעקבות אוסאומיליטיס בשורש כף היד , אושפזה בבי"ח למשך 10 ימים וקיבלה אנטיביוטיקה דרך הוריד ועוד שבועיים אנטיביוטיקה דרך הפה.
לאחר כחודש שוב חלתה ובעקבות בדיקות דם שוב אושפזה והתשובה שנתנה שיש לה חידק בדק ושוב היא עם אנטיביוטיקה.
תוצאות מעבדה של בי"ח CRP-170,WBC-19.88,NEUT ABS-10.37
בדיקת שתן תקינה .
נלקחו תרביות דם ושתן ועדיין אין תשובות .
האם לפי הבדיקות ניתן להבין שיש לה חידק בדם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהום בדם - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`23/03/2011לפי בדיקת דם הנ"ל ניתן להסיק שמדובר בתהליך זיהומי, קרוב לוודאי חיידקי. לא בהכרח בדם. האם יש זיהום דם (ספסיס) ניתן לדעת לפי תרבית דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן שנה- אוטיזםדניאל21/03/2011
שלום,
יש לי תינוק בן שנה. הוא מתפתח בסה"כ יפה. עכשיו אבחנו גמישות יתר והיפוטניה שמקשה עליו לשבת אבל הוא בטיפולי פיזיותרפיה .
השאלה שלי נוגעת לגבי התפתחותו המנטלית. עושה לי רושם שהוא באיחור ניכר בהשוואה לחבריו. הוא לא לומד כל מיני תרגילים שחבריו בגן כבר שולטים כמה חודשים (כפיים, לגעת באף וכן הלאה), הוא שוכב הרבה על הגב ונכנס להתקפות צחוק מכלום. הוא יכול לשבת באמצע המולה ולבהות בלי להזיז שריר בפנים, כשהוא מאד מתלהב ממשהו הוא מתחיל לדפוק בידיו וברגליו.
האם ניתן לבדוק בגיל הזה אוטיזם? אני פוחדת להעלות את הנושא בכלל ליד בעלי כי הוא אומר שאני כל הזמן מחפשת אבל משהו בהתנהגות של בני אינו מוצא חן בעיניי..
איך בודקים את זה בגיל הזה? יש משהו שאני יכולה לעשות בבית כדי לבדוק את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן שנה- אוטיזם - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`21/03/2011בכל גיל תינוק אמור לעשות דברים מסויימים. כמובן יש טווח של גיל לאותה פעולה. אם את מודאגת ממליץ לגשת ליעוץ נאורולוג ילדים והן הערכת התפתחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמיעה אצל תינוקתהילה21/03/2011
יש לי תינוקת בת 3 וחצי חודשים. כשהיא נולדה עשו לה בבית חולים בדיקת שמיעה שיצאה תקינה.
היא מגיבה לרעש חזק במצמוץ עיניים אבל עדין אינה מסובבת את הראש למקור הרעש.
האם בגיל 3 חודשים זה משהו שאמור להדאיג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמיעה אצל תינוקת - תגובה
פרופ' חיים ביבי21/03/2011יש צורך במעקב בטיפת חלב ורופא מטפל ובמידת הצורך רופא א.א.ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוקר טובדנה21/03/2011
בני בן החודשיים התקרר- מנוזל ומלא ליחה. רופאת הילדים בדקה אותו- קבעה שזה צינון... הבעייה היא שהמסכן הקטן לא יודע איך להתמודד עם ככ הרבה ליחה- משתעל נורא ולפעמים נראה לי שהוא כמעט נחנק!!! זה מלחיץ ומפחיד ואני לא יודעת איך להקל עליו. אנחנו משתמשים באדים קרים- טיפות מלח לאף- אינהלציה של מי מלח.... מה עוד????? אני ממש מודאגת ואובדת עיצות- עזרתכם בבקשה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוקר טוב - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`21/03/2011רושם שאתם מקבלים טיפול מירבי אשר מותר בגיל הזה.
ממליץ להיות במעקב יומיומי של רופא ילדים בשל גילו הצעיר בכדי לא לפספס החמרה במצב (מקווה שלא תקרה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בפי הטבעתצביה20/03/2011
ערב טוב,
הבן שלי בן 3 שנים, מזה 3 ימים עם חום 38.5 ושיעול נבחני.
מטופל באינהלציה של וינטולין ובודיקורט.
היום התלונן על כאב בישבן ולאחר מכן היתה לו יציאה עם די הרבה דם.
ממה זה נובע? האם יש קשר למחלה? ומה צריך לעשות בכדי להקל עליו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בפי הטבעת - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`21/03/2011יתכן פיסורה בפי הטבעת. ממליץ בדיקה ע"י רופא ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד אחרי אנטיביוטיקהאירית20/03/2011
בת 3.5 אחרי 10 ימים של קבלת אנטיביוטיקה
בשם רספרים (נגד חיידק אי-קולי בשתן) 7.5 סיסי פעמיים ביום.
התחיל גרד באיבר המין.
האם צריך לשים משחה כלשהיא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד אחרי אנטיביוטיקה - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`21/03/2011יתכן פטארת כתופעת ליווטי של אנטיביוטיקה. יש לפנות לרופא המטפל לצורך קבלת טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כל הזמן רוצה לישוןאפרת20/03/2011
שלום,
בני בן 11 שבועות, הוא כבר כמעט סיים עם הגזים והתחיל לחייך ולתקשר והכל היה נפלא, לפני שבוע, היתה לו ירידה בתאבון (עדיין לא אוכל כמו פעם),
בנוסף, מזמן עירות של בין שעה ורבע לשעה וחצי, הוא ירד ל 40 דקות עד שעה (במקרים נדירים), מתעייף מאוד מהר ובוכה שהוא רוצה לישון ושאין לו סבלנות יותר.
הגזים פתאום חזרו שוב ואפילו יותר חזקים מלפני כן, הוא ממש מתפתל במשך כל שעות היממה, סובל ובוכה.
ברקע, ריפלוקס, כאשר הורדנו את כמויות האוכל, כמעט ונעלם.
נדבק בשיגלה בבית החולים יומיים אחרי שנולד-טופל.
ספירת דם:
RBC 3.51
Hemoglobin 10.40
Lymphocytes 61.3
Eosinophils 4.3
כל שאר הערכים תקינים. גם השתן תקין.
הרופא אומר שזה משהו וירלי וזה יעבור, האם נכון, או שיש לי מה לדאוג?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל הזמן רוצה לישון - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`21/03/2011HB-10.4 לגיל 11 שבועות נראה לי נמוך מדי.
יש להיבדק ע"י רופא המטפל.
יתחן ואנמיה גורמת לו להיות עייף יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאה אצל תינוקחני18/03/2011
שלום רב!
בני בן 5 חודשים ניזון מהנקה בלבד. בשבוע אחרון מקיא בכמות גדולה לפחות פעמיים ביום ויש גם פליטות. לעיתים ההקאה מיד לאחר ההאכילה ולעיתים לאחר כחצי שעה.
בנוסף מתעטש,ללא חום.בחלק מהזמן חסר שקט ובכיין (התנהגות לא אופיינית לו בד"כ).
עושה קולות של בליעה כאילו האוכל עולה לו למעלה, לאחר שמקיא חש בהקלה.
בביקור אצל רופא ילדים נאמר לנו שנראה שהכל תקין אבל התופעה נמשכת.
אני מאוד מודאגת שאינו מקבל את ההזנה הנידרשת לו ועלול להיתייבש.
אשמח לדעת מה זה יכול להיות ואם כדאי לבצע בדיקות כלשהם לאיתור הבעיה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאה אצל תינוק - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`19/03/2011האם יתכן האכלת יתר?
ממליץ יעוץ גסטרו ילדים במידה וזה נמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום כל שבועייםsaron18/03/2011
יש לי תינוקת בת שנתיים בדרך כלל בריאה אבל כבר ארבע חודשים אנחנו עוברים ממחלה למחלה ותמיד זה עם חום כרגע יש לה חום אבל הרופא לא רואה ממה החום
פעם הקאות ושלשולים - שפעת - אפטות בפה - חום - חום - אני מדואגת האם זה מסוכן לתינוקת כל כך קטנה להיות כל כך הרבה חולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום כל שבועיים
saron18/03/2011בהמשך להודעתי האם יש צורך בבדיקות מקיפות כל שהן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחום כל שבועיים - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`19/03/2011ילדים חולים.... במיוחד עכשיו בתקופת מעבר.
ממליץ על בדיקות דם שיגרתיות בעת עליית חום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אודם בפותענבל17/03/2011
שלום.
בתי בת 4 , ילדה בריאה (התפתחות בריאות הילד בשל איחור שפתי)
נולדה בשבוע 35 במשקל 2 קילו ומרכיבה משקפיים במספר -7.
מזה זמן מה אני שמה לב שיש לה אודם בפות ואולי נפיחות (קשה לי לומר אם זו נפיחות או לא), ושיעור קל.
היום שמתי לב גם לריח רע מהתחתונים (לא של פיפי, אלא ריח חריף) וכן נראות הפרשות מהנרתיק.
כשאני מקלחת אותה היא מבקשת לא לשטוף עם הרבה סבון בפות, כי שורף לה.
שאלותי הן:
1. האם לבנות 4 יש שיעור קל מאוד בפות (שאינו נמצא בשאר הגוף- היא לא ילדה שעירה - על הידיים והרגליים אין לה שיער כזה, שהוא קצת קצת יותר כהה- לא מאוד בולט).
2. ממה יכולה לנבוע הפרשה/ריח רע?
יש לציין שעשינו בדיקת שתן ויצא תקין.
מה עליי לעשות?האם רופא ילדים יכול לבדוק אותה?
אני לא מעוניינת ליצור לה טראומה, ונראה לי לא נכון המעמד הזה אצל הרופא.
עדיין-אני לא יודעת האם הכל תקין. ומה יכולה להיות הסיבה לתופעות האלה שאני רואה.
אין לי מושג איך לגשת לבעיה הזאת, ואשמח לכל עזרה שאוכל לקבל
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודם בפות - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`17/03/2011הפרשה עם ריח חריף מנרתיק זו תופעה לא תקינה. זה יכולה להיות דלקת והן בגיל הזה גוף זר בנרתיק (חשוב מאוד לשלול זאת!) מציע להיבדק ע"י רופא ילדים והן לשקול יעוץ גניקולוג שמתמחה בתחום של הגיל הרלוונטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפילה על הראש והקאה חד פעמיתאמא17/03/2011
שלום רב,
ילדי בן שנה ושלושה חודשים נפל היום תוך כדי הליכה 90 מעלות אחורה על הראש.
חמש דקות אחרי הנפילה הקיא.
עכשיו כבר עברו ארבע שעות מאז הנפילה ולא היו עוד הקאות, הילד מתנהג רגיל לחלוטין האם יש צורך לעשות משהו?
אני מאוד מאוד מוטרדת.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפילה על הראש והקאה חד פעמית - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`17/03/2011יש לעקוב אחרי מצבו. במידה וממשיך להקיא יש לגשת לבדיקה רפואית!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום לפעוט שעולה מדי ערבאורה17/03/2011
שלום, בני בן שנה וחצי חזר מהגן עם הצטננות, חום ודלקת עיניים. כעובר 4 ימים הדלקת עברה והחום כבר לא עולה במהלך היום, אלא מדי ערב סביב השעה 18 (עולה עד 39.5). המצב נשמך כבר 10 ימים. רופא הילדים טוען שזה וירוס ואין צורך בתרופות מעבר לנרות להורדת חום ומוקוליט.כל התקופה הזאת הילד נורא מנוזל, משתעל ומסרב לאכול כלום חוץ מתחליף חלב, נראה חיוור וחסר כוח.
אודה אם תמליץ האם כדאי להתעקש על בדיקות נוספות או שזה באמת "יעבור לבד".
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום לפעוט שעולה מדי ערב - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`17/03/2011אם החום בירידה, רושם שמחלה חולפת. במידה וילד נראה חולה ואפאטי יש להיבדק ע"י רופא הילדים וגם לשקול ספירת דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ריאות תופעות לואיקרן17/03/2011
בני בן השנה ו- 8 אובחן כחולה בדלקת ריאות .האם דלקת ריאות מעבר לחום, שיעול וכ"ו יכולה לגרום לאי שקט וטיפה עצבנות? אני רואה את זה כבר יחסית זמן עוד לפני הדלקת האם יש מקום לדאגה או שזה גם יכול לנבוע מצמיחת שיניים שכרגע צומחות לו. ראוי לציין שהוא נרגע יחסית מהר . משחק במשחקים וחייכן ברוב שעות היום.
אשמח לתשובה מהירה אמא מודאגת .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת ריאות תופעות לואי - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`17/03/2011כל מצב החולי אכן יכול לגרום למצב עצבנות ואי שקט: חום, שיעול, נזלת די מתישים ומעצבנים גם אנשים מבוגרים. אם הוא ניראה חיוני וחייכן לא נראה לי שיש מקום לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקות
מ21/06/2011על סמך העצה שלך, הופננו לביצוע הבדיקות הבאות
Hemoglobin A2 2.8
Hemoglobin F 0.7
האם זה כשלעצמו מצביע על טלסמיה או שיש צורך בבדיקות נוספות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טלסמיהמ17/03/2011
שלום
הבן שלי, בן השנתיים, אובחן לפני כחצי שנה כחולה טלסמיה קלה
הוא מטופל בברזל, לוקח כל יום 10 טיפות.
הרופא אמר שזה לכל החיים.
יש לי כמה שאלות:
1. האם זה יכול להסתדר עם תזונה נכונה או שכל חייו יצטרך לקחת ברזל.
2. האם צריך להיות במעקב של בדיקות דם? אם כן כל כמה זמן
אודה לתשובה
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טלסמיה - תגובה
פרופ' חיים ביבי17/03/2011רצוי פעם אחת לפגוש המטולוג ילדים שיתן תשובות לכל השאלות ויסביר גם יותר.
עם טלסמיה קלה אפשר לחיות טוב - עם צורך במעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בבקשה
מ17/03/2011גם לי וגם לבעלי אין טלסמיה, יכול להיות שבכלל לא מדובר בטלסמיה אלה פשוט בתזונה לקויה (הבן שלי כמעט ולא אוכל בשר וקטניות)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בבקשה - תגובה
פרופ' חיים ביבי17/03/2011לכן יש צורך להגיע להמטולוג ילדים.
אבחנת טלסמיה היא בעזרת בדיקה מיוחדת של ההמוגלובין
הרופא שמבין הכי טוב בתחום הוא ההמטולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בבקשה
מ06/06/2011שלום
לאחר הבחנה של רופא ילדים שבני סובל מטלסמיה, פנינו בהמלצתך להמטולוג.
ההמטולוג בחן את בדיקות הדם אך לא שלח אותנו לאף בדיקה. הוא קבע שבני לא סובל מטלסמיה, אלא צריך לאכול נכון.
שאלתי היא, במידה ואני מפסיקה עם תכשירי הברזל, מתי כדאי לעשות בדיקות דם, כמה זמן לוקח לגוף להתנקות מהתוספים?
לתשובתך אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בבקשה - תגובה
פרופ' חיים ביבי09/06/2011רצוי לבצע ס.דם אחרי חודש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)