פורום רפואת ילדים, מחלות ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה עוד לעשות???
    אמאלה
    12/04/2011

שלום,
    אני מיואשת לגמרי
    בני בן שנה ועשרה חודשים, ילד בריא בד"כ, אוכל ישן ומבסוט. מינואר השנה החלה סאגה של צפצופים ושיעולים שממש לא נתנו לו לישון כולל דלקת ריאות בצד ימין.
    לאחר טיפול בנטולין ואז בסטרואידים הלכנו גם למומחה ריאות שהעריך כי עדיין ישנה דלקת וקיבלנו אנטיביוטיקה שהופסקה לאחר כשלושה ימים בהתייעצות עם הרופא. לאחר הקלה של כשבוע שוב שיעולים בלילה במשך שעה וחצי שעתיים, גם יבשים וגם עם ליחה.
    האם יש משהו שלא עשינו? אני מרגישה ששום דבר לא עוזר, אני נותנת לו את הטיפול במשאף כבר די הרבה זמן ויש כאן מעגל של הקלה והחמרה שלא נפסק.

מה לעשות??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה עוד לעשות???

הוספת תגובה

• מה עוד לעשות??? - תגובה

פרופ' חיים ביבי
    12/04/2011

אם אין תגובה לטיפול יש צורך בבדיקת רופא ריאות ילדים ושקילת הוספת טיפול ובירור נוסף.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם לטפל?
    חסוי
    11/04/2011

אני בת 13
    מאז שהייתי קטנה יש 8 דמויות שאני רואה ואני יודעת שלא קיימות,
    אני לא רוצה ללכת לטיפול ולא סיפרתי עליהן לאף אחד.
    כשהייתי קטנה יותר הייתי מדברת איתם ולפעמים כשאני לבד אני עדיין מדברת איתם.
    ועכשיו יש לי רצון תמידי להתאבד, וכבר ניסיתי.
    אני לא רוצה למות אלא פשוט לא לחיות ככה מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    האם לטפל?

הוספת תגובה

• האם לטפל? - תגובה

ד``ר אנדריי וולביץ`
    11/04/2011

את מעמידה אותי במצב קשה. הנני מתייחס למחשבות אובדניות לרצינות רבה אך תחת שם "חסוי" לא אוכל לעזור לך. ממליץ בחום לפנות במיידי לרופא המטפל או כל גורם רפואי אחר ולשתף אותו ברגשותיך.
    מקווה שלא תעשי תעויות: את רק בתחילת הדרך והחיים כה יפים!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    דנית
    11/04/2011

ערב טוב, בתי בת 7 חודשים מזה 10 ימים משלשלת, (צואה נוזלית צהובה ללא הפרשה דמית), ללא חום,אוכלת כהרגלה..לקחנו אותה לרופאה שביקשה שנתחיל עבורה דיאטה:מי אורז, בננה, ולהפסיק ירקות. הילדה ממשיכה לשלשל הלכנו שוב לרופאה הפעם נלקחה צואה לתרבית (טרם הגיעה תשובה) והתבקשנו להתחיל לתת לה מטרנה ללא לקטוז אך עדיין יש לה שלשול והיא לא רגועה ככל הנראה בגלל כאבי בטן, התכווצויות בעת השלשול.. בדקנו כל כיוון אפשרי היגיינה:אין כל שינוי אנחנו עובדים עם סטרליזטור, תרופות שקיבלה לאחרונה:ברזל העלינו ל-6 טיפות..אציין רק שהיא מריירת בכמויות יש אפשרות שזה קשור לשיניים?מה עלינו לעשות? מודאגים מאד..

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר אנדריי וולביץ`
    11/04/2011

תנסו להפסיק מוצרי חלב (כולל מטרנה חלבית) למספר ימים. ברוב המקרים זה עוזר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תדירות מתן תרופה
    אביגיל
    11/04/2011

שלום רב וצהריים טובים.
    ביתי בת השנתיים עם חום שיורד רק עם תרופה להורדת חום במשך 5 ימים. בנוסף מנוזלת מאוד ומשתעלת ואף מחרחרת. היינו בקופ"ח לפני יומיים ועשו לה אינלציה, בדקו סיטורציה שהראתה - 97 ושלחו אותנו הביתה . היות והחום עדיין ישנו ועדיין משתעלת ומחרחרת,, נבדקה היום שוב בקופ"ח ונמצא כי יש לה דלקת באוזן. יש להתחיל טיפול של מוקסיפן, 6 CC ,שלוש פעמים ביום.
    רציתי לשאול מס' שאלות:
    1. האם דלקת מסוג כזה היא מדבקת?
    2. האם אפשר לשלוח אותה לגן ( במידה והחום ייעלם )?
    3. האם זה בסדר לתת את האנטיביוטיקה בשעות הבאות - 8:00 - 6CC
    16:00 - 6CC
    20:00 - 6CC
    ** אשמח לשמוע את חוות דעתך המקצועית
    שיהיה יום עם הרבה שקט ובריאות
    אביגיל

לקביעת תור
    סגירה
    תדירות מתן תרופה

הוספת תגובה

• תדירות מתן תרופה - תגובה

ד``ר אנדריי וולביץ`
    11/04/2011

דלקת אוזניים לרוב לא מדבקת.
    ניתן לשלוח ילד לגן לאחר 24 שעות לפחות ללא חום וללא השפעת תרופות להורדת חום ובתנאי שיש מישהו בגן שמוכן לתת טיפול אנטיביוטי.
    יש כאלה שמחלקים מנה יומית של מוקסיפן לא ל-3 מנות אלא ל-2 בלבד: זה יותר נוח והיענות לטיפול טובה יותר מצד ההורים.
    הרבה בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות דם ילדה בת 3.75
    יהודה
    11/04/2011

שלום רב,
    בתי בת 3 ו-10 חודשים מתלוננת על עייפות. אבל מתנהגת כרגיל ומשחקת וכו', אלא שמתלוננת מדי פעם שהיא "עייפה".
    אין מחלות כלשהן או מחלה לאחרונה. בבדיקות דם נמצאו כל הערכים בטווח הנורמה למעט HB ו-HCT שנמצאו נמוכים. ביצענו שתי בדיקות בהפרש של שלושה חודשים ואלו התוצאות:
    HB:11.5 and 10.9 g/dl (הנמוך הוא הבדיקה האחרונה)
    HCT: 34.6% and 32.8% (הנמוך הוא הבדיקה האחרונה)
    כאמור שאר הערכים תקינים ואלו הם:
    WBC 7.4
    RBC 4.09
    MCH 26.7
    MCHC 33.2
    RDW 14.2
    MCV 80.2
    neut 49.5
    LYM 38.1
    MONO 5.4
    EOS 6.6
    BASO 0.4
    NEUT ads 3.6
    LYMP abs 2.8
    MONO ads 0.4
    EOS abs 0.5
    BOSO abs 0
    PLT 255
    MPV 11.1

מה משמעות הערכים הנמוכים? האם הדבר מעורר דאגה? האם הדבר קשור לעייפות עליה היא מתלוננת?

בברכה, יהודה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות דם ילדה בת 3.75

הוספת תגובה

• בדיקות דם ילדה בת 3.75 - תגובה

ד``ר אנדריי וולביץ`
    11/04/2011

הילדה מעט אנמית. לא נראה לי ש-HB 10.9 יכול לגרום לעייפות. בכל אופן תתייעצו עם רופא המטפל בשאלה איך לשפר ולהעשיר כלכלתה בברזל או לחילופין לתת תכשיר ברזל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

יהודה
    12/04/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטות נפוחות באזור העורף והאזניים
    מיכל
    11/04/2011

שלום רב
    בני בן 3 חודשים וכבר מעל לחודשיים אני מרגישה בשתי בלוטות נפוחות בין העורף לאזניים-כל אחת בצד האחר ,בלוטות שבמגע זזות וקצת רכות
    אוסיף שבמהלך הלידה - הובחן אצלי זיהום וגם אני וגם בני טופלנו באנטיביוטיקה האם הנפיחות בבלוטות קשורה לעניין? האם יש סיבה לדאגה וללכת להבדק ?
    בני מרגיש טוב: אוכל טוב יציאות טובות לא סובל מחם או כאבים שונים

הוספת תגובה

• בלוטות נפוחות באזור העורף והאזניים - תגובה

ד``ר אנדריי וולביץ`
    11/04/2011

לא נראה לי שיש קשר לקבלת אנטיביוטיקה בלידה. בכל אופן לאור גילו הצעיר ממליץ בדיקה ע"י רופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסמות פאפא
    אורלי
    11/04/2011

בני בן 4.4 אובחן כלוקה בתסמונת פאפא מסביבות גיל שנתיים. תדירות התפרצות התסמינים בדר"כ אחת לשבועיים לפעמים נתקלים בתסמינים בין תק' אלו. "מטופל" בבנטזול. מבחינתי אין זה טיפול מכיוון שאיננו מפחית את הישנות המחלה אלאנותן מענה זמני.הביטוי למתן התרופה מדהים החום נעלם אחרי שעה-שעתיים והילד חוזר לאחר ליליה לתפקוד מלא. כהורים אנו חוששים כל פעם מחדש ממתן הבנטזול בעיקר מפני תופעות וכשלים עתידיים אך נכנעים למתן התרופה בגלל מצבו הקשה מאוד של הילד בזמן ההתקף = חופ בסביבות 40 מעלות במשך 5-6 ימים. הילד לא מתפקד שוכב במיטה מתלונן על כאבי ראש וגפיים. מה הם הסיכונים בנטילת הבנטזול בטווח הארוך? האם ניתן לבדוק כבר עכשיו אם ישנם ממצאים על נזקים שנעשו או מעידים על נזק כזה או אחר. אציין במשפט שהמחלה הזו משפיעה גם עליי מאוד ביחס למצבי רוח ואפילו דיכאון קטן שמלווה אותי בעת ההתקפים.
    חרדים לילד וכואבים את כאבו - אבא ואמא.

לקביעת תור
    סגירה
    תסמות פאפא

הוספת תגובה

• תסמות פאפא - תגובה

פרופ' חיים ביבי
    11/04/2011

אם הבטנזול עוזר אז למה לא לתת ?
    הנזק ממנה אחת של בטנזול הוא מזערי בהשוואה לסבל שאתם עוברים.
    PFAPA נוטה לחלוף עם הגיל - נא לא לאבד תקווה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנתיים וחצי מתלונן על כאב בטוסיק
    אסף
    10/04/2011

היי,
    מזה מספר חודשים, לבני בן השנתיים וחצי, ישנן יציאות בצורת גללים קטנים ויבשים. הוא שותה המון כך שהבעיה לא נראית לי חוסר נוזלים.
    לאחרונה הוא התחיל להתלונן (בעיקר אחרי יציאה) על כאבים בטוסיק, כאשר נראה שמגרד לו או מציק לו בפי הטבעת.מהסתכלות שלנו, אין לו שם אודם או פצעים.
    הוא עדיין עם חיתול (לקראת גמילה סוף סוף בפסח :) ואנחנו מקפידים לשים לו משחה לפחות פעם ביום.
    מבחינת אוכל, בגן הוא קצת בעייתי ולא אוכל מי-יודע-מה, ובבית הוא אוכל יחסית טוב (ארוחת ערב בדר"כ של חביתה, גבינה, לחם / טוסט / לחמניה, מלפפון ועגבניה).
    הוא כן אוכל יחסית הרבה מוצרי חלב (קורנפלקס עם חלב, מעדנים, קוטג', גבינה וכו').

הוספת תגובה

• בן שנתיים וחצי מתלונן על כאב בטוסיק - תגובה

פרופ' חיים ביבי
    11/04/2011

יש לשער שאם הצואה תהיה רכה יהיה פחות סבל יש צורך בבדיקת רופא מטפל וגסטרו ילדים בהמשך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אזניל כטיפול לגודש ליחה לתינוק
    רון
    10/04/2011

בני בן שנה וחודשיים מצונן מס' ימים ללא חום והרגשה כללית טובה.
    רופאה שבדקה אותו היום נתנה לו טיפול אנטיביוטי באזניל לצורך ריכוך הגודש הליחתי .
    ממה שזכור לי אזניל ניתן לדלקות ריאות .
    האם ניתן לותר על טיפול אנטיביוטי או שזה הכרחי .
    תודה

הוספת תגובה

• אזניל כטיפול לגודש ליחה לתינוק - תגובה

פרופ' חיים ביבי
    11/04/2011

יש הנותנים אזניל גם לדלקת בדרכי הנשימה העליונות. לכן, כדאי להתייעץ פעם נוספת עם הרופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפטות חורות על הלשון אצל תינוק
    אושרית
    10/04/2011

שלום, בני בן שנה ו10 חודשים. לפני כ3 חודשים אובחן וירוס הרפנגינה אצל בני התינוק. כל חלל הפה שלו, לרבות הלוע, השקדים, הלשון וצידי הלשון כוסו בנגעים ענקיים. חלב עיזים לא עזר לו. רק כעבור 3 שבועות השלפוחיות עברו. הבעיה היא שמאז השלפוחיות חוזרות לצידי הלשון ללא הפוגה. יש לנו שקט של כמה ימים ושוב חוזר חלילה: השלפוחיות חוזרות וגורמות הרבה סבל וחוסר תאבון לקטנצ'יק. כאמור, המצב נמשך מזה 3 חודשים ולא עובר. הנחנו שזה קשור לחוסר סטריליות של הצעצועים בגן, אבל גם כשהפסקנו לשלוח אותו לגן זה לא עזר.רופא שיניים לילדים אמר שזה לא קשור אליו.מבחינת התזונה, הוא אינו שותה מיצים חומציים ולא צורך ירקות ופירות חומציים. רוב תזונתו מבוססת על פסטה, פתיתים וקציצות בשר טחון, מוצרי חלב, מעדנים וחומוס למריחה. אנחנו לא יודעים מה לעשות כדי להקל עליו ולמנוע את ההופעה החוזרת של האפטות. לאיזה רופא מומלץ לפנות? תודה רבה.

הוספת תגובה

• אפטות חורות על הלשון אצל תינוק - תגובה

פרופ' חיים ביבי
    11/04/2011

אימונולוג - ילדים אמור לעזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות דם לא תקינות
    גלי
    10/04/2011

שלום רב,
    בתי בת השנתיים ביצעה בדיקות דם עקב אי נחת ובלטת לימפה נפוחה.
    בחלק מהתוצאות ישנן חריגות משמעותיות-
    ESR הנורמה מ-0,00-5,00 תוצאה 16.
    RDW נורמה-11,60-15,00 תוצאה 15.8
    NEUTROPHILIS נורמה-17-48 תוצאה 53.8
    EOSINOPHILS % נורמה 0-3 תוצאה 4.5
    NEUTROPHILS נורמה 1,00-8,50 תוצאה 9.17
    MONOCYTES נורמה 0,60-1,10 תוצאה 1.27
    EOSINOPHILS # נורמה 0,30-0,50 תוצאה 0.78

מאוד מדאיג אותי התוצאה של ESR- מה זה אומר?
    מה עליי לעשות?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות דם לא תקינות

הוספת תגובה

• בדיקות דם לא תקינות - תגובה

ד``ר אנדריי וולביץ`
    10/04/2011

הבדיקות לא חריגות במיוחד. ממליץ על המשך מעקב ע"י רופא הילדים המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרשות מהפות ילדה בת 7
    אמא
    10/04/2011

לילדתי בת השבע הפרשות בצבע נוטה לחום מהפות במשך כמה ימים , מספרת ששורף לה כאשר היא משתינה . מה זה יכול להיות ? האם צריך לפנות בדחיפות לרופא ילדים ? האם לשטוף את המקום עם סבון מיוחד ?

לקביעת תור
    סגירה
    הפרשות מהפות ילדה בת 7

הוספת תגובה

• הפרשות מהפות ילדה בת 7 - תגובה

ד``ר אנדריי וולביץ`
    10/04/2011

סבון מיוחד מומלץ
    בכל אופן כדי לגשת לרופא המטפל: לקיחת משטח מנרתיק + בדיקה כוללת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריחה בפנים
    ענת
    08/04/2011

שלום,
    בני בן 9 חודשים. השבוע יצאה לו שן ובמקביל היה לו חום של 39. רופא בדק אותו ולא מצא כלום. 5 ימים הוא היה כך, והיום כשעבר החום , לפתע ישנה פריחה עשינה הבבטן ובצוואר, ועכשיו נתנו לו לאכול יוגורט עם בננה, וכל פניו התמלאו באדמוימויות בעיקר סביב הפה..

מה זה יכול להיות?

רגישות ליוגורט? או למוצרי חלב?(כבר שבועיים הוא אוכל מוצרי חלב, היוגורט אכל היום בפעם הראשונה)

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פריחה בפנים

הוספת תגובה

• פריחה בפנים - תגובה

ד``ר אנדריי וולביץ`
    08/04/2011

קשה להבדיל האם זה פריחה מאלרגיה או ממחלה ויראלית כלשהי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקאות חוזרות דחוף!!!!!!!
    מאי
    08/04/2011

שלום בתי בת שנתיים לפני 10 ימים היא הקיאה פעם אחת ועלה לה החום ל38.2 ולמחרת כבר לא היה חום אך מאז כל יום היא מקיאה פעם אחת בעיקר בערב לפני שלושה ימים הקדמתי לה את ארוחת הערב לשעה יותר מ וקדמת וזה עזר ובמשך שלושה ימים היא לא הקיאה אך היום שוב היא שתתה תה ואכלה ביס מעוגה והקיאה את כל מה שאכלה שעתיים לפני כן.
    יש לציין שהיא קצת משתעלת ומנוזלת.
    אני ממש מוטרדת אשמח לקבל מענה בנושא.

לקביעת תור
    סגירה
    הקאות חוזרות דחוף!!!!!!!

הוספת תגובה

• הקאות חוזרות דחוף!!!!!!! - תגובה

ד``ר אנדריי וולביץ`
    08/04/2011

להקאה חוזרת סיבות רבות. ממליץ להיבדק ע"י רופא ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריח רע לילדה בת 6
    נטע
    08/04/2011

שלום, הבת שלי בת 6 וחצי. לומדת בכיתה א'. לפני כמה חודשים שמתי לב שבסוף היום נודף ממנה ריח ממש רע - חמוץ , ממש ריח לא טוב. מקור הריח הוא הפרשה מאיבר המין. התחתונים שלה מלאים בהפרשות ירקרקות, צהובות עם ריח ממש חזק ורע. בתי לא מתלוננת על שום כאב באזור .האם זה אופיני לילדה בגיל הזה? מה עלי לעשות?
    בנוסף יש לה ריח רע ברגליים- כמו לבנים מתבגרים - כשהיא חולצת - זה פשוט בלתי נסבל. לי נארה שזה די מוגזם ההפרשות האלו. נראה לי גיל צעיר מדי? האם אני טועה וזה תקין? אשמח להכוונה ויעוץ

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    ריח רע לילדה בת 6

הוספת תגובה

• ריח רע לילדה בת 6 - תגובה

ד``ר אנדריי וולביץ`
    08/04/2011

ריח בגיל הזה לא תקין והן הפרשה הלדנית. ממליץ יעוץ אנדוקרינולוג ילדים וגם בדיקת רופא נשים לשלילת גוף זר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריח רע לילדה בת 6 - תגובה

ד''ר נועה פרנקל
    10/04/2011

שלום לתמי,

זה קורה אצל ילדות, בעיקר אם הן "מתעסקות" שם למטה. בד"כ היגיינה טובה ואולי גם טיפול מקומי פותרים את הבעיה. האם היא מתרחצת לבד או בנוכחותך? רצוי בתקופה הקרובה שתדריכי אותה לרחצה יסודית גם באיבר המין. ניתן להשתמש בסבון אינטימי (יש המתאים לילדות), וכן כדאי לשטוף את המקום עם טוש-טלפון (כזה שניתן להסרה מהמתלה ואפשר לקרבו למקום הנשטף).
    מציעה להעזר ברופא/ה הילדים לצורך טיפול מקומי (משחה) למספר ימים.

אם לא יחול שיפור, יתכן שצריך יהיה לקחת תרבית מקומית. דרך הרופא המטפל.

אין למנוע ממנה להתעסק ב"מקום" (אם זה העיניין), אבל אפשר להדריך להרגל של שטיפת ידיים. זה יעזור במשהו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה