מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ראש שטוח אצל תחנוק בן כמעט 3 חודשיםמירב03/04/2011
שמתי לב שלבני יש ראש ממש שטוח. הוא לא אוהב להיות על הבטן אבל אני עדיין מנסה כל יום קצת. הוא מחזיק את הראש יציב כמעט לחלוטין. טוב, אני מבינה שאני אשמה שהנחתי אותו הרבה על הגב. האם אפשר לתקן את זה בקלות? בימים האחרונים אני כמעט ולא מניחה אותו על הגב, אך בכל זאת רוב שעות היום הוא ישן על הגב. מה אפשר עוד לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראש שטוח אצל תחנוק בן כמעט 3 חודשים - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`03/04/2011דבר יחיד זה אכן שינויי תנוחה: להשכיבו על הבטן כאשר הוא ער. עם שוכב על הגב להניח דברים מגרים: צעצועים, מקור צליל\מוזיקה מצדדיו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה על כל הגוף לבן 10.5רותי02/04/2011
כל הגוף פורח לילד זה כתמים לא פצעים, רופא שהגיע נתן אהיסטון והפניה למיון אם המצב יורע,
אשמח לעצה ,מה לעשות
סבתא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה על כל הגוף לבן 10.5 - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`02/04/2011במידת דאגה גוברת יש לגשת לבדיקה רפואית במסגרת רפואית כלשהי: פריחה קשה לאבחן וירטואלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ראשאנונימי02/04/2011
בשלושה ימים האחרונים כואב לי הראש שאני קם בבוקר וזה נמשך עד הצהריים בערך, ומשתנה בעוצמה שלו (בבוקר ממש חזק ובהדרגתיות יורד עד הצהריים),
לקחתי אופטלגין ביומיים האחרונים שהעבירו את הכאב, היום לא והכאב חלף מעצמו.
אני בן 16, הכאב תוקף חצי ראש [צד ימין], ומגיע עד הרקה/מצח בגיל 10 בערך גם היה לי סיפור עם כאבי ראש שנבע מתזונה לקוייה (לא זוכר אם זה אותו סוג הייתי יותר קטן), וזה חלף.
האם יכול להיות שמדובר במיגרנות? (עברתי תקופה לא קלה של כאבים רבים בגוף, בטן שרירים פרקים ומה לא וכל הבדיקות לא העלו דבר ב"ה, סבלתי מחרדות והייתי בפגישה עם רופאת מתבגרים שהפנתה אותי לפסיכולוג, בנוסף מהרופא שלי קיבלתי הפנייה לראומטולוג).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ראש - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`02/04/2011נראה לי שאתה תחת בירור ומעקב די מקיפים. בשל כאבי ראש ממליץ גם יעוץ נאורולוג ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת דםאורנית01/04/2011
האם נכון להתייחס לנתונים שמתקבלים בספירת דם בנוגע לאנמיה כאשר הספירה נלקחה בזמן מחלה המלווה בחום? התקבלו התוצאות הבאות עבור תינוק בן שנה וחודש:
RBC=4.47
HGB=11
HCT=33.8%
MCV=75.6
MCH=24.6
MCHC-32.5
RD ועבור אחיו התאום:
RBC=4.06
HGB=10.4
HCT=32%
MCV=78.9
MCH=25.7
MCHC-32.5
RD לחזור על הספירה כאשר יהיו בריאים או שיש להתייחס לנתונים הנ"ל כאל אנמיה. התאונים נולדו פגים וקיבלו ברזל מאז שנולדו ועד גיל שנה. הרופא אמר לנו להמשיך ולתת 10 טיפות ביום רק לזה שאצלו המוגלובין היה 10.4. זה נשמע לי מעט. הוא שוקל קרוב ל10 ק"ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספירת דם - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`02/04/2011ספירה ראשונה סבירה.
ספירה שניה אכן אנמית.
זה נכון שבזמן מחלה חריפה HB מעט נמוך וללא חולי מצב נראה יותר טוב.
למשקל 10 ק"ג ניתן להגיע למינון של 20 טיפות ברזל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משככי כאבים בהנקה דחוף!!!נירית31/03/2011
אילו משככי כאבים מותרים בהנקה?
עקרו לי שן ו כ וא ב לי!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משככי כאבים בהנקה דחוף!!! - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`02/04/2011אקמול בלבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מדויק
אפרת04/04/2011מותר גם אופטלגין ונורפן, את יכולה לפנות למרכז תרופות של משרד הבריאות, הם המקור המהימן לתרופות בהיריון והנקה, חבל שתסבלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מדויק - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`04/04/2011לרוית שלום רב!
ברור שחבל שתסבול מכאבים ואינני רוצה שתסבול. אבל מטרה שלי היא טובת הילד.
נכון שלגבי נורופן ישנן חלוקי דעות לגבי שימוש בזמן הנקה: ישנם מחקרים שמוכילים שחומר הפעיל נמצא בחלב אם בריכוז גבוה וישנם שתוצאותם פחות חמורות. גיזתי במקרים כאלה אכן להחמיר לטובת הילד.
לגבי אופטלגין גישה חד משמעית. FDA ו-אירגון רופאי ילדים אמריקאי אוסר על שימושו בזמן הנקה.
רוית הנכבדה! כל התשובות כאן נבדקות לפני פירסומן. גם לך ממליץ בחום לפנות לחומר מקצועי ולא להסתמך על מקור אחד בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיה אצל בן 3?אורנית31/03/2011
בני בן 3.5. תוצאות בדיקות הדם הראו על המוגלובין 11.3.
HCT=34.4
MCV=78.5
RDW=15.1
MPV=6.8
האם מדובר באנמיה?
כמו כן
NEUT%=36.4
מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנמיה אצל בן 3? - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`02/04/2011אנמיה קלה ביותר. שאר חסר משמעות קלינית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם נדרש טיפול?
אורנית02/04/2011או שמספיק רק מעקב? כמה טיפות אם יש צורך בטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם נדרש טיפול? - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`02/04/2011לדעתי אין צורך בטיפול תרופתי.
איזון כלכלה ומעקב בלבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרה- ביתי עם יציאות רכותקרן31/03/2011
כבר שבוע ימים.לא שלשול מים אבל קקי רך מאוד ובצבע חום בהיר-צהוב.
היא גם בתהליך גמילה עכשיו ועושה קקי בתחתון ואני כבר לא יודעת מה לעשות.
אני נותת לה לאכול אורז או פתיתים וומשקה אותה תה.
מה עוד אפשר לעשות? הרופא אומר שזה ויראלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה עזרה- ביתי עם יציאות רכות - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`02/04/2011תנסו להימנע ממוצרי חלב למספר ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל של תינוקתצביה31/03/2011
שלום,
אמילי בת 7 חודשים, יונקת הנקה מלאה ואוכלת לא ברצון רב שתי ארוחות של פירות בבוקר ומרק בצהריים. נולדה במשקל יפה אך מאז המצב היה יציב, די רזה וקצת גבוהה.
אך לפני יומיים ביקרתי בטיפת חלב והילדה ירדה במשקל ובאחוזונים.
מה עלי לעשות, אני ממש מודאגת. האם הוספת סימילאק לתפריט יכול לעזור? למרות שהיא לא מוכנה לאכול יותר מ 60 מ"ל סימילאק פשוט מקיאה הכל ולא סתם הקאה אחת אלא במשך שעה רצף של הקאות עד שמתחילה להקיא מיצי קיבה.
הינה ההתפתחות שלה מאז הלידה:
לידה- 3.595 ק"ג
חודש- 3.985 ק"ג
3 חודשיים- 4.465 ק"ג גובה-57.8 היקף ראש- 38
4 חודשים- 5.360 ק"ג גובה- 63 היקף ראש- 40.2
6 חודשים- 5.980 ק"ג גובה- 65.5 היקף ראש- 41.8
7 חודשים- 5.975 ק"ג גובה- 68 היקף ראש- 41.9
בטיפת חלב הפנו אותי לרופא הילדים אך אני לא רוצה יש לרוץ לבדיקות כיוון שהילדה עברה מספיק בדיקות מאז הלידה ואני לא רוצה יותר לדקור אותה עם בדיקות דם וכו... כרגע
מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל של תינוקת - תגובה
פרופ' חיים ביבי31/03/2011אין ברירה אלא להגיע לרופא ילדים בהקדם האפשרי יש צורך בבירור ומעקב צמוד.
אחרת יש סכנה לנזק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש בקרקפתטלי30/03/2011
לבני בן ה 10 גילינו היום גוש בקרקפת. בחלק האחורי מעל העורף.
פנינו לרופא הילדים והוא מישש ואמר שמדובר בגוש שומני שניתן להזיז. בני נחבל לפני שבוע באותו אזור מנפילה על רצפה והבוקר גם גילינו קרציה על הקרקפת, לא באותו אזור. שאלתי את הרופא אם זה קשור לנפילה אז הוא אמר שזה לא קשור כי זה לא על העצם. הוא אמר שיתכן שזה קשור לעקיצת הקרציה ובכל מקרה אין לכך טיפול או משמעות ולילדים יש הרבה כאלה בגלל כל מיני וירוסים שהם חולים בהם. אני שומעת על כך לראשונה, האם גם אתה חושב כך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש בקרקפת - תגובה
פרופ' חיים ביבי31/03/2011בהתחשב בעובדה שמדובר בתיאור בלבד.יש צורך במעקב הרופא המטפל.
אם הגוש לא נעלם יש צורך בבדיקה חוזרת ובירור.
קרציות עלולות גם לגרום לתחלואה בהמשך ולכן חשוב מעקב ובדיקת הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
טלי31/03/2011מה זאת אומרת תחלואת המשך? כמה בהמשך? מעבר ל 3 ימים כפי שאמר הרופא?
ולגבי הגוש השומני, לאיזה רופא מקצועי כדאי לפנות, האם לרופא עור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך - תגובה
פרופ' חיים ביבי03/04/2011קרציות מכלבים עלולות לגרום למחלת חום קשה. אם אין חום אין מקום לדאגה.
לגבי הגוש-במידה וקיים יש צורך בבירור שאפשר בצחילה לבצע אצל הרופא המטפל
אם הבירור תקין - אפשר להראות לרופא עור לחוות דעת נוספת ובהמשך להגיע לכל רופא שיכול לקחת ביופסיה או להסיר-כירורג, רופא א.א. ג.(מדובר בראש צוואר)
פלסטיקאי או רופא עור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריור יתרדבורה30/03/2011
שלום רב.
בתי בת השנתיים וחצי מריירת מאד עד כדי הרטבת החולצה לגמרי. בעבר היו לה תקופות של ריור יתר אך זה עבר וכעת חזר שוב. יש לציין כי יכולת הדיבור שלה היא הרבה מעל לממוצע (גם היכולת הורבלית וגם ההגייה). נדמה לי שאולי השמיעה שלה קצת ירדה , לפני שבוע היתה אצל הרופא עם הצטננות קלה אך הרופא לא אבחן משהו מיוחד.
לאיזה כיוון של בירור כדאי לגשת? האם ל-א.א.ג? האם לרופא שיניים או רופא התפתחותי?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריור יתר - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`30/03/2011תתחילו מרופא אאג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקה לבת שלושה וחצי חודשיםלני30/03/2011
אמש בילינו בחדר מיון לאחר שבתי בת השלושה וחצי חודשים צרחה במשך יום שלם. אובחנה אצלה דלקת באזניים וקבלנו טיפול מוקסיפן 3 מל 3 פעמים ביום למשך עשרה ימים. האם עלי להעירה בלילה לקבלת התרופה או לחלקה בשעות היום? היא מתעוררת בשבע והולכת לישון בשבע וחצי לכל הלילה? האם ניתן לקצר את משך מתן האנטיביוטיקה אם ישנו שיפור כבר לאחר הפעם הראשונה שקבלה טיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה לבת שלושה וחצי חודשים - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`30/03/2011הטיפול הוא אכן 10 ימים. ניתן לחלק כמות יומית של אנטיביוטיקה ל-2 מנות: ז"א 4.5 מ"ל פעמיים ביום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמ"לאושרת29/03/2011
שלום
חמתי השאירה את התחליף פתוח בטעות והיה לי מקרה מוזר ראיתי בתוכו נמלה קטנה שכבר מתה
הכנתי לבני מהתחליף לאחר שהוצאתי
את הנמלה מכיוון שלא היה בהישג ידי תחליף נוסף האם יכול להיגרם נזק? ובמידה והייתה שם הרבה זמן האם התחליף התקלקל
תודה דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמ"ל - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`30/03/2011מקווה שלבנך שלום!
עדיף לזרוק ולפתוח קופסה חדשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנירה29/03/2011
שלום,
בתי בת 7 חודשים. יש לה מעט שערות באזור הפות. האם זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`30/03/2011חייבים להיבדק ע"י רופא המטפל\אנדוקרינולוג ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומנים שחורים באזנייםאתי29/03/2011
שלום, ביתי בת ה-7.5 סובלת משחורים באזניים. מדובר בכמות גדולה של שחורים שמתפתחים עד כדי פצע עם ראשן לבן. ברגע שהם מתייבשים ונופלים מתחילים לצוץ חדשים. העניין מטריד אותי ובעיקר אותה כיוון שהיא רואה בזה לכלוך ומבקשת ללכת עם שיער פזור כדי להסתיר את האזניים.
אשמח להכוונה, האם רופא עור הוא הכתובת, האם יש בכלל כתובת והאם נגזר עליה כל הזמן להתמודד עם זה.
תודה, אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומנים שחורים באזניים - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`30/03/2011אכן הכתובת - רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיהנועה28/03/2011
רציתי לשאול מה הסימנים לאנמיה לילדים בגיל 13 (במקרה זה בנות)? נא לענות השמח לכל דעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנמיה - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`30/03/2011סימנים של אנמיה רבים: חיוורון, סחרחורת, חולשה, חוסר מרץ , עייפות יתר וכו'. רופא המטפל יוכל להדריכך בנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)