מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חום תוך כדי טיפול במוקסיפןצמח16/04/2011
שלום רב,
בני אובחן בדלקת אוזניים ומקבל מוקסיפן 8 מ"ל כפול 3 פעמים ביום ל8 ימים.
אחרי 4 ימים הוא קיבל חום בלילה כמעט 38. וכן הנשימות שלו נעשו כבדות + אף סתום.
אשמח לדעת האם יש משהו לעשות או לחכות שיעבור ורק להוריד לו את החום. תודה מראש צמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום תוך כדי טיפול במוקסיפן - תגובה
פרופ' חיים ביבי18/04/2011אם יש הרעה במצב יש צורך בבדיקת רופא מטפל על מנת לאבחן ולהתאים טיפול הולם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גדילהקרן16/04/2011
שלום רב,
בתי בת השלוש מתלוננת על כאבים באזור הרגליים. מין התקפים של כאבים שנמשכים כרבע שעה, 20 דקות. לפי שפת הגוף שלה, התיאורים שלה וממה שקראתי בקצרה ברשת, זה נראה כמו כאבי גדילה. רציתי לדעת האם כל הילדים חווים כאבי גדילה, ובעצם מאיזה גיל מופיעים הסימפטומים לכך?
תודה
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גדילה - תגובה
פרופ' חיים ביבי18/04/2011יש צורך בבדיקת רופא מטפל ובדיקות דם בהתאם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לאזניל?אתי16/04/2011
שלום,
בתי בת שבע וחצי. אחרי שפעת/וירוס לא מזוהה התגלתה דלקת ריאות שבעקבותיה ניתנה לה אנט' אזניל ל- 5 ימים. היום, אחרי ארבעה ימים בטיפול האנט' הופיעה פריחה בשתי הרגליים (בשוקיים מעל הקרסול). הפריחה מגרדת מאוד ומאוד אדומה. שמתי קרח ופניסטיל ג'ל. מה לעשות? מתי הפריחה מתריעה על מצב מסוכן?
תודה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לאזניל? - תגובה
פרופ' חיים ביבי18/04/2011במקרה של חום גבוה ופריחה יש צורך בבדיקת רופא דחופה. בכל מקרה גם במקרה זה יש צורך בבדיקת רופא ילדים בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחל,אנטיביוטיקה ובעיות שינהאלה16/04/2011
הילדה שלי בת שנתיים סבלה מחום ולאחר מכן פצעים בפה ומסביב השפתיים במשך 5 ימים. ביום החמישי הרופא החליט לתת לה אנטיביוטיקה כי הוא ראה דלקת חניכיים. החום היה מאוד גבוה כל הימים. בדיקת הדם הצביעה על עלייה 12,000 של כדוריות דם לבנות. ביום שהתחלנו אנטיביוטיקה אני שמה לב כי הילדה שלי לא מליחה לישון היא מתעוררת כל חצי שעה היסטרית ובוכה ואי אפשר להרגיעה. זה מטריד ואפילו מלחיץ כי זה משהו שונה ולא מתאים לה. מה יכול לגרום לה לאי נוחות שכזו. האם כואב לה משהו אחר כמו הגב שאולי היא לא מצילחה לשכב עליו? או אולי זו השפעה של האנטיביטיקה?
תודה על תשובתכם המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחל,אנטיביוטיקה ובעיות שינה - תגובה
פרופ' חיים ביבי18/04/2011הכל יתכן, יש צורך בבדיקת רופא לצורך שלילת תהליכים הניתנים לטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיה לבת ארבעאנה16/04/2011
צהריים טובים,
בתי בקרוב בת ארבע. הייתה חולה הרבה בגן השנה, לאחרונה,סבלה מחוסר תאבון ועייפות רבה שנמשכה לאורך כל היום, וכן להתקפי קוצר נשימה שמעולם לא היו לה.
בבדיקות דם נמצא המוגלובין 10.8 וברזל 32. נתבקשתי לתת לה למשך שלושה חודשים ברזל פריפל 3, חמישה סיסי ליום.
היא נוטלת את הפריפל 3 מזה חודש ומאז גם יש שיפור ניכר ! בהתנהגותה: יותר תאבון, עירנות, פחות תשישות ועייפות ולשמחתי גם לא קוצר.
ולשאלתי: נאמר לי כי בפריפל 3 יש חומרים משמרים..(?) ועדיף לתת לה משהו טבעי. מכיון שיש לי עוד חודשיים עד לבדיקות הדם הבאות, אשמח לשמוע את דעתכם. האם הברזל "יומי" שנמכר בצורת סוכריות לעיסה ועליו מצויין שללא חומרים משמרים, עדיף?, האם ידוע לכם על תכשיר חלופי וטבעי יותר?, אינני רוצה לפתור בעייה אחת במתן הברזל וחלילה ליצור בעייה אחרת.
תודה מראש,
אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת..
אנה17/04/2011שכחתי לציין שמשקל בתי 17 קילוגרם ומקבלת 5 סיסי ליום ברזל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנמיה לבת ארבע - תגובה
פרופ' חיים ביבי18/04/2011אפשר לתת את הפריפל תקופה ארוכה אין חשש לבעיה במיוחד לאור השיפור במצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן -בת שנתייםרום קינמון15/04/2011
שלום,
בתי בת השנתיים ילדה בריאה בד"כ מתלוננת בימים האחרונים שכואבת לה הבטן.
ניסיתי למקד את איזור הכאב אבל היא לא משתפת פעולה.
היא אומרת לי פעם ביום לפחות, תוך כדי נסיעה.
היא אוכל אוכלת רגיל ומאוזן (מה שאוכלים בגן, מעט עד בכלל לא עוגיות ושטויות), שותה המון, בדיקות דם תקינות, קצת מלאה.
לפעמים היא אומרת לי שכואב לה הפיפי (כשהיא עושה) או הטוסיק.
זאת בעיקר הסיבה שאני לא רצה איתה לרופא, יחד עם זאת התלונות שלה קצת מדאיגות אותי.
אילו בדיקות ניתן לעשות כדי להבין מה כואב לה ומה לעשות איתה, איך אפשר לבדוק שתן לילדה בת שנתיים?
יש לציין שאינה גמולה עוד והיא באמצע תהליך.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן -בת שנתיים - תגובה
פרופ' חיים ביבי18/04/2011בדידקת רופא מטפל בדיקת שתן לכללית ותרבית ובדיקת צואה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לילדה שלי בת ה-11טובי15/04/2011
לילדה שלי בת ה-11 וחצי יש כבר יומיים מעין פריחה אדמומית על הזרועות ועל הירכיים.
ללא גירוד ללא חום.... אין רופא ילדים במרפאה עד יום א....
מה זה יכול להיות....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילדה שלי בת ה-11 - תגובה
פרופ' חיים ביבי15/04/2011בהסתייגות שאין אפשרות לראות את הפריחה
אם לא מגרד ואין חום אין מה לדאוג
אבל יש צורך בבדיקת רופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן סירופשירי14/04/2011
יש לי ילדה בת שנתיים ו5 חודשים החלה לקבל אנטביוטיקה אנזיל תרחיף למשך 3 ימים פעם אחת ביום 3 סיסי.
הבעיה איתה שהיא מסרבת לקחת תרופות ומאוד קשה לתת לה.
אתמול נתתי לה את המנה הראשונה ורוב הסירופ נכנס לפה שלה, היום נתתי לה בכוח עם מזרק לפה הבעיה היא שנשפך על החולצה שלי ושלה קצת מה אני אמורה לעשות במצב הזה? האם אני מוסיפה לה מנה נוספת של 1 סיסי או לא עושה כלום עם זה, מחר היא אמורה לקבל את המנה האחרונה של האנטביוטיקה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתן סירופ - תגובה
פרופ' חיים ביבי15/04/2011אפשר לחזור על המנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת צואהגדית13/04/2011
שלום,
בני בן השנתיים סובל משלשולים מזה 4 ימים. מכיוון שנראו בצואה חוטים דמיים, ביצענו בדיקת צואה. אשמח לפענוח התוצאות:
לא נמצאו פרזיטים וביצי תולעים
נראו לויקוציטים רבים
נראו אריטרוציטים בודדים
תודה רבה
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת צואה - תגובה
פרופ' חיים ביבי14/04/2011התשובה מתאימה לתהליך דלקתי במעיים יתכן גם זיהום. אם הצואה חוזרת למצב תקין אין מקום לדאגה ...אם לא יש צורך במעקב ובדיקת רופא מטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ldh ותפקודי כבדאיריס13/04/2011
בתי בת 4 ושבעה חודשים, תוצאות בדיקת דם של ldh 698 מה זה אומר? כמו כן תפקודי כבד 56 ו-37
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת ldh ותפקודי כבד - תגובה
פרופ' חיים ביבי14/04/2011לדעתי אין מקום לדאגה רבה..יש צורך במעקב ובדיקת הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעת יתר אצל ילד בן 5.5לידיה13/04/2011
שלום רב,
בני בן ה- 5.5 סובל מאז גיל 3 שנים בעיקר בתקופות מחלה המלוות בחום גבוה במהלכן מטופל בתרופות מורידי חום (נורופן או אקמול) מאיבוד חום קיצוני (לעיתים מגיע לחום גוף נמוך מאוד כ- 35 מעלות). כאשר מתרחשת צניחת חום הגוף, הילד סובל מהזיות, טשטוש כללי וגופו רועד (לא קורא את המצב בסביבתו).אם זאת, נמצא בהכרה מלאה.לרוב, מדובר באירוע של 5 עד 10 דקות, שחולף כאשר גופו של הילד מתחמם (שמיכה חמה או קרבה לגוף ההורה).
כידוע, במשפחה של בעלי סובלים מהזעות יתר אך לא מתסמינים דומים של טשטוש והזיות.
מה יכולה להיות סיבה לכך והאם מומלץ לפנות למומחה בתחום?
תודה מראש וחג שמח,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעת יתר אצל ילד בן 5.5 - תגובה
פרופ' חיים ביבי14/04/2011יש צורך בבדיקת רופא מטפל ואולי בירור לא מסובך. אם הילד בין המאורעות חש בטוב אין מקום לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהליאת13/04/2011
שלום. בתי בת 5 חודשים.כבר מהלידה ברגע שאני מזהה התחלה של התקררות אני מייד שמה לה טיפות של מי מלח כל שעה כ- 10 פעמים ביממה. זה עוזר. האם זה מסוכן יותר מדי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
פרופ' חיים ביבי14/04/2011לא מסוכן אלא מטריד כל שעה ..אפשר קצת פחות והכי חשוב להיות במעקב הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תעזרו כי אני לא מבינה מה קורהילנה ז'לין12/04/2011
שלום
לבני בן השנה וחצי לפני שבוע היה חום גבוה 39.7 והרבה ליחה ונזלת הלכנו לרופא הוא אמר ש יש דלקת באוזןאז אמר לי לתת לו טיפות אוזניים ו נורופן
ו עכשיו כעבור שבוע עוד הפעם התחיל לו נזלת ושיעול ו היה לו חום 38.6 למה זה חוזר על עצמו האם זה בכלל אפשרי .ש זה חוזר העם יכול להיות בגלל שיוצאים השיניים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תעזרו כי אני לא מבינה מה קורה - תגובה
פרופ' חיים ביבי14/04/2011יתכן ומדובר במחלה וירלית השכיחה מאד בגיל זה - יש צורך בבדיקה ומעקב אצל הרופא המטפל. לגבי צמיחת שיניים - הסבתות מאמינות בקשר בין שיניים לחום - יתכן מאד שהן צודקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת דם לתינוק בן חודשאורית12/04/2011
שלום ד"ר,
הבן שלי נולד עם תרומבוציטופניה ומצבו התאזן. בגיל שבוע ספירת דם תקינה
להלן בדיקת דם בגיל חודש, האם היא תקינה?
מה פשר הערכים הנמוכים של NEUT ? האם יש קשר לזה שאני ממוצא תימני?
יש לציין שיש לו אח בן שנה ושבעה שהוא קצת מצונן וגם אני קצת מצוננת, התינוק רק קצת מתעטש.
אודה לתשובה
11.0 K/ul WBC
3.7 M/ul RBC
12.0 g/dl HB
35.7 % HCT
423 K/ul PLT
96.1 fL MCV
32.2 pg MCH
33.5 g/dl MCHC
12.3 % RDW
10.3 NEUT%
0.09 0.09 LIC
76.1 % LYM%
10.3 % MONO%
2.6 % EOS %
0.7 % BASO
1.1 NEUT.abs
8.4 LYMP.abs
1.1 MONO.abs
0.3 EOS.abs
0.1 BASO abs* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספירת דם לתינוק בן חודש - תגובה
פרופ' חיים ביבי14/04/2011ספירה תקינה לגיל יש צורך במעקב אצל הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה... עוד שאלה קטנה
אורית14/04/2011מה הסיבה שצריך להיות במעקב?
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה... עוד שאלה קטנה - תגובה
פרופ' חיים ביבי14/04/2011בכל זאת היתה טרומבוציטופניה ....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוק בלתי פוסק...הילה ביטון12/04/2011
בני בן השנתיים עם רוק בלתי פוסק עשינו בדיקות דם של בלוטת התריס ואמרו שלא צריך לטפל ויש לו כבר את כל השיניים מתי זה אמור להעלם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוק בלתי פוסק... - תגובה
פרופ' חיים ביבי14/04/2011בדיקת רופא א.א.ג ורופא שיניים ילדים יכולה להוריד מחשבון בעיות שי להן טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)