מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נפיחות במפשעהאילנית07/04/2011
אני אמא לתינוקת בת 5 חודשים
לפני כחודש שמתי לב שבבית שחי מצד ימין יש נפיחות ללא גוש וכאבים הלכתי לרופאה היא ראתה ואמרה שאכן אין גוש ואין כאבים ולהמשיך לעקוב קצת פחות משבוע זה נעלם היום אני רואה נפיחות במפשעה מצד שמאל גם לא נראה שיש גוש וכשנוגעים התנוקת לא בוכה מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות במפשעה - תגובה
ד''ר נועה פרנקל07/04/2011לנפיחות במפסעה יכולות להיות סיבות שונות.
רצוי לגשת לבדיקה של רופא הילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת כדוריות דם לבנות נמוכהתמר07/04/2011
שלוםרב,
בתי בת ה-13 ערכה בדיקת דם בשל חום ושלשולים.
הרופא אמר שספירת הדם הראתה על מחלה ויראלית וכן שכדוריות הלבנות מספרן נמוך מהרגיל והוא 3500 ועלי לערוך שוב ספירת דם. נקבעה לי בדיקה רק בעוד שבוע.
האם עלי לבקש בדיקה דחופה והאם עלי להיות מודאגת
תודה
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספירת כדוריות דם לבנות נמוכה - תגובה
ד''ר נועה פרנקל07/04/2011נכון אמר ועשה הרופא. מחלה ויראלית יכולה לגרום לשינוי בספירת הדם. צריך לתת זמן לגוף להתאושש ולחזור לספירה נורמלית, לכן שבוע ימים זה זמן סביר.
יש מקרים בהם הספירה נמוכה מאד מאד והמחלה נמשכת, ואז יש לחזור על הספירה בדחיפות כדי לא לפספס מצב מסוכן. לא אצלכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית גדילהפ.07/04/2011
שלום,
בני נולד פג עקב IUGR קיצוני במשקל 700 גר'. מעולם לא עשה קפיצת גדילה. בחודש הבא יהיה בן 4 ועדיין מאוד קטן ביחס לבני גילו. 10.7 ק"ג ו90 ס"מ.
בדיקת הורמון גדילה תקינה, בדיקת צליאק ועוד בדיקות דם תקינות, תאבון טוב ואוכל טוב, ישן יפה, התפתחותית בסדר (עיכוב כללי אך בטווח הנורמה, ז"א נמצא בחלק התחתון של נורמה בהתאם לגיל כרונולוגי).
מה עוד לא בדקנו בקשר לבעיית גדילה שלו? לאיזה גורם עוד לפנות?
יש לציין שילד אסמתי, אך במצב מאוזן ע"י סינגולייר וב"ה ניתן להגיד שלאחרונה הוא ילד בריא. כמו כן הוא עם סימני ADHD לפי אבחון. האם ייתכן שאחד משני אלה הוא הגורם לבעיית גדילה כל כך רצינית?
תודה,
פ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית גדילה - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`07/04/2011מחלות כרוניות לעתים גורמות לעיקוב צמיחה\התפתחות. אבל אם אסטמה מאוזנת לא נראה לי שזו הסיבה.
ביצעתם בירור די מקיף. היתי משלים תפקוד בלוטת המגן.
יתכן ומדובר בקומה נמוכה על רקע תורשתי (משפחתי).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה
פ.08/04/2011לרופא שלום רב,
תודה רבה על התשובה.
לא נראה שיש סיבה גנטית לכך, כי אני 1.65 ס"מ, בעלי 1.82 ס"מ ואחיו בן 6 בגובה 1.18 ס"מ. כמו כן במשפחה מורחבת כולם בגובה ממוצע פלוס.
הצעת לבדוק לגבי בלוטת המגן. מקריאה באינטרנט קישרתי את זה לבדיקת TSH ובדיקת FREE T4 בבדיקות דם. בדיקות אלה תקינות. האם מדובר בבדיקות אלה או בבדיקה אחרת שעליי לברר עם הרופא שלי?
תודה רבה מראש,
פ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`08/04/2011כן אלה הבדיקות.
צריך לראות איך עקומת הגדילה מתנהגת לאורך כל חייו: מאז לידתו עד כה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקת קלואידית באוזן לאחר עגילרבקה06/04/2011
הבן שלי עשה עגיל באוזן והוא לא היה מחטה את האוזן, כעבור שנה וחצי בערך יצא לו צלקת קלואידית באוזן, קבענו לו תור לפרופ' ירון הר-שי שנמצא בחיפה, השאלה שלי
1. האם הוא באמת מומחה בזה?\
2. במקרה של ניתוח יש איזושהי סיכון בקשר לזה?
תודה רבה על התשובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקת קלואידית באוזן לאחר עגיל - תגובה
פרופ' חיים ביבי06/04/2011פרופ' הר שי כירורג פלסטי - רופא מצויין
ככלל כירורג פלסטי מבין ועוסק בטיפול בקלואיד (במידה ואכן מדובר בקלואיד)
עד כמה שאני מכיר אותו רופא טוב והגון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת שנה ושבעשרון06/04/2011
הבת שלי בת שנה ושבעה שמתי לב שכבר מספר פעמים יורד לה דם מהאף ממה זה יכול לנבוע והאם יש צורך ללכת לרופא
לפעמים היא מצוננת אבל גם בלי קשר לנזלת יש לה מן דם שניקרש באף
תודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת שנה ושבע - תגובה
ד''ר נועה פרנקל06/04/2011שלום לשרון. האף הוא איבר עשיר מאד בכלי דם ולכן נוטה (יותר בקלות מאיברים אחרים) לדמם, במיוחד בזמן צינון. אם התופעה חוזרת על עצמה, יתכן ויש לה כלי דם רגיש במיוחד. כדי להתיעץ עם רופא אאג. ניתן לפתור את הבעיה ע"י צריבת אותו כלי דם.
אפשרות אחרת ,זה שהילדה פוצעת את עצמה ע"י חיטוט באף. עיניין התנהגותי. לטיפול ההורים.
ויכולות להיות גם סיבות נוספות, פחות שכיחות, אם התופעה נמשכת, כדאי לעשות בדיקת דם לתפקודי קרישה. דרך קופת החולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מביך לשאולאמא לשני בנים05/04/2011
שלום,
יש לי 2 בנים. אחד בן 3 ואחד בן שנה וחודשיים. אצל הבן הגדול שלי מינקות ראיתי את הבולבול עומד. אצל התינוק מעולם לא ראיתי את המראה. האם זה נורמלי או שיש לי סיבה לדאגה?
תודה
אמא צעירה ולא מנוסה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מביך לשאול - תגובה
ד''ר נועה פרנקל06/04/2011שלום לאמא צעירה,
אני מניחה שאין סיבה לדאגה. זאת תופעה שיכולה או לא להופיע בגיל הצעיר.
עם זאת, תמיד טוב לדעת, שהילדים עברו בדיקה גופנית שלמה ומלאה אצל רופא הילדים, שגדילתם והתפתחותם תקינה. אז יותר קל לענות בבטחה שהכל תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- lama2אירית05/04/2011
מה זה מוטציה של לאמינין אלפא 2 ?
במה זה בא לידי ביטוי, מי מתמחה בזה בארץ?
מדובר בתינוק בן חודש וחצי בלבד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר נועה פרנקל06/04/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_בדיקות_גנטיות_מחלות_מטבוליות_יעוץ_גנטי' id=link]בדיקות גנטיות, מחלות מטבוליות, יעוץ גנטי[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איוושה סיסיטוליתמודאגת04/04/2011
שלום רב,
בני בן 3 חודשים והיום בדקה אותו רופאה התפתחותית בטיפת חלב ואמרה שהיא שומעת רשרוש בלב- איוושה סיסיטולית.
היא אמרה שהיא לא בטוחה שזה מה שהיא שמעה ושאבוא לבדיקה חוזרת בעוד חודש.
האם יש לי סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איוושה סיסיטולית - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`04/04/2011בשלב זה אין מקום לדאגה ממליץ מעקב ויעוץ קרדיולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף דחוף תולעיםנעמי04/04/2011
שלום, ביתי בת 3.5 וסובלת לעיתים קרובות מתולעים (כל 3 חודשים בממוצע). היא סובלת מאוד וזה כולל לילות ללא שינה, עצבנות, ידיים כל היום תחובות בישבן, צריבה וכדומה. לפני 10 ימים קיבלה 5 מ"ל ורמוקס ואתמול שוב קיבלה 5 מ"ל ורמוקס (על פי הנחיית הרופאה). למרות הטיפול הילדה עדיין כל היום מגרדת וטוענת ששורף לה בפי הטבעת. לאחר הטיפול בורמוקס אני מרתיחה את המצעים והתחתונים ודואגת שהציפוריניים יהיו קצוצות ואני מנקה כל יום את השירותים בבית. יש לי תינוקת בת 3 ימים בבית ואני מפחדת כל כך שתידבק. יחד עם זאת אני לא רוצה למנוע את הקירבה בינהן. מה לעשות???? אנא עיזרו לי אני מיואשת... האם לא מסוכן לתת ורמוקס לעיתים קרובות כל כך לילד קטנה. תודה נעמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף דחוף תולעים - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`04/04/2011וורמוקס לא נספג לזרם הדם ופועל על התולעים בלבד בחלל המעי. מומלץ לבצע בדיקת צואה במקרה חשד לתולעים: ישנן תולעים שמצריכות טיפול יותר אינטנסיבי.
במידה ושומרים על היגיינה אישית: שטיפת ידיים, בידוד צעצועים סכנת העברת מחלה היא מינימלית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- blod testsעודד וקסלר04/04/2011
שלום! אלו תוצאות ספירת הדם של בני בן התשעה חודשים. הרופא קבע שמדובר במחלה ויראלית ואין צורך באנטיביוטיקה. האם האבחנה נכונה? האם נתון מדאיג בספירה?
10.50
*10^3/uL
WBC
4.77 *10^3/uL LYMP.abs
45.6 % LYM%
3.98 *10^3/uL NEUT.abs
38.1 % NEUT%
1.46 *10^3/uL MONO.abs
14.0 % MONO%
0.08 *10^3/uL EOS.abs
0.8 % EOS %
0.16 *10^3/uL BASO abs
1.5 % BASO %
4.7 M/ul RBC
11.5 g/dL HB
35.2 % HCT
74.9 fL MCV
24.5 pg MCH
32.7 g/dL MCHC
15.4 15.4 % RDW
394 *10^3/uL PLT
8.9 fL MPV* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר blod tests - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`04/04/2011אכן רושם שמדובר במחלה ויראלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאפרת04/04/2011
שלום ביתי בת 6 חודשים, שמתי לב שיש לה קו כהה דק מקו התחתונים לכיוון הטבור, ממש כמו שהיה לי בהריון, היא לא נולדה ככה. האם זה תקין, ואם לא מה זה יכול להיות. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`04/04/2011כדאי לראות בעין. ממליץ יעוץ רופא ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדדיםschumi04/04/2011
שלום דוקטור
בשעה טובה נולדה בתנו בשבוע ה40.
המדדים שקיבלנו : משקל 3.45 קילו, אורך 51 ס״מ והיקף ראש 33.5.
הרופאה אמרה שהיקף הראש טיפה קטן. קצת הדאיגה אותנו ( אנו חיים בחול).אך לא נראתה מודאגת.
האם המדדים תקינים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדדים - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`04/04/2011המדדים נראים תקנים.
ממליץ מעקב מדדי גדילה כפי שמקובל בטיפת חלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות מתחת לאוזןענבל04/04/2011
שלום, לביתי בת ה - 3 יש נפיחות (מרגיש כמו גוש) באיזור הלסת מתחת לאוזן שמאל.
דיברתי טלפונית עם רופא במוקד (זה היה ביום שישי בערב) והוא אמר שזו יכולה להיות בלוטת לימפה. ביום ראשון לקחנו אותה לרופא שלא נתן בדיוק הסבר למה שזה היכול להיות אבל שלח אותה לספירת דם ובדיקת שתן. אני מצרפת את תוצאות הבדיקות.
מה זה יכול להיות?
לציון - היא מידי פעם מתלוננת על כאב גרון אבל אוכלת, שותה, מדברת ומתפקדת כרגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות מתחת לאוזן - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`04/04/2011בדיקות נראות תקינות.
ממליץ ביצוא אולטראסאונד לממצא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפלוקסהילה ביטון04/04/2011
בני בן 3 חודשים לא רגוע מאז הלידה ומצאו אצלו ריפלוקס ניזון מאינפמיל ומקבל זנטק ועדיין לא רגוע מאכילים אותו ב30 מעלות כל דבר אפשרי אך ללא שינוי מה אפשר לתת אולי חוץ מזנטק או שיש תכשיר המאופטי או כל דבר אחר שיעזור לו להרגע אשמח עם תעזרו לי תודה הילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריפלוקס - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`04/04/2011תפנו ליעוץ גסטרו ילדים.
תשקלו הסמכת אוכל. אולי להעביר לפורמולה שהיא לא על בסיס חלב פרה במחשבה שמדובר באלרגיה לחלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- B12 גבוה 1625 + עוד חריגות בבדיקותראובן03/04/2011
היי,
אצל בני בן ה 3 לפני כ-3 חודשים אובחן דיסקיטיס (כולל מיפוי ו MRI), טופל כחודש באנטיביוטיקה ומצבו השתפר. בשבועיים האחרונים שוב חשנו בירידה בחיוניותו וביצענו היום שוב בדיקות דם.
הערכים החורגים הם:
בילירובין נמוך- 0.26
CRP גבוה 8.40
אוזינופיל גבוה 7.8%
טרומבוציטים גבוה 455.0
ויטמין B12 גבוה 1625.0
אנחנו ממתינים לתור לרופא ילדים, בנתיים אנחנו מודאגים.
האם יש קו מקשר בין כל הערכים החריגים שצויינו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר B12 גבוה 1625 + עוד חריגות בבדיקות - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`04/04/2011לא רואה קשר בין החריגות.
ממליץ מעקב רופא ילדים שמכיר את המקרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)