מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גדילת תינוקתצביה01/11/2010
שלום רב,
בתי בת חודשיים, יונקת הנקה מלאה.
בביקורי אתמול בטיפת חלב נאמר כי לא עלתה מספיק במשקל וכי עלי לשקון להוסיף לה תמ"ל ואני מאוד לא רוצה כיוון שיש לי מספיק חלב והילדה יונקת טוב והיא רגועה ונותנת מספיק שתן ביום.
הינה משקל ומדידות מאז הלידה:
בלידה 31.08 שקלה: 3.595
בשחרור: 3.330
בתאריך 21.9: משקל- 3.755 היקף ראש- 35.6 גובה- 52
בגיל חודש: משקל- 3.985
בגיל חודשיים: משקל- 4.465 היקף ראש-38 גובה-57.8
נאמר לי כי היא גבוהה למשקלה (אין לנו במשפחה נטייה לגובה)
האם ההתפתחות תקינה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גדילת תינוקת - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`02/11/2010לצביה שלום!
משקל:
בתך בלידה מעט מעל אחוזון 50. בגיל חודשיים ירדה לאחוזון 25.
גובה:
עלייה מאחוזון 25 ל-75.
הקיף ראש:
נע בין אחוזון 10 ל-25.
אכן העליה במשקל לא משביעה רצון. יתכן וזה כתוצאה מצמיחה לניכרת לגובה.
על סמך 2 מדידות די קשה לדבר על מגמתיות בממצאים.
דרוש מעקב מדידות צמוד ותר בטיפת חלב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם גיל שנהגן01/11/2010
בבדיקות דם של גיל שנה (ולאחר משקל נמוך וצואה רכה) התגלה שלביתי יש ברזל נמוך. טופלה בברזל 19 טיפות ביום במשך 3 חודשים ובאמת עלתה במשקל והחלה לאכול יותר טוב.
כעת עשתה שוב בדיקות דם ורמת הברזל ירדה עוד יותר !
השאלה שלי מה זה יכול להגיד ומה עושים ?
אציין שהיא שוקלת 9 קילו (אחוזון 4) ויש לה צואה רכה תמיד, אוכלת בסדר גמור מהכל, יונקת פעמיים ביום.
הנה הבדיקות :
המוגלובין 9.9 (בגיל שנה לפני טיפול בברזל היה 10.4)
MCH 23.5
MCHC 31.9
RDW 17.5
Lymphocytes 51.6
Monocytes 1.28
Eosinophils 0.05* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם גיל שנה - תגובה
ד''ר טטיאנה לייבזון- פרלין01/11/2010חשוב להמשיך טיפול בתכשירי ברזל עוד 3 חודשים ואז לחזור לס"ד וגם לבצע בדיקות שנותנות מידע על מצב מעגרים כגון טרנספרין ופריטין, רמת ברזל. חשוב המשך מעקב ובירור ע"רופא מטפל. במידה ולא יהיה שיפור באנמיה ועדין תשייר באחוזונים נמוכים מומלץ לשקול בירור כולל צליאק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
גרג01/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקשות חד צדדית ליד האנוס אצל תינוקגרג01/11/2010
בוקר טוב.
אצל בני (בן 8 חודשים) הופיעה לפני מס' ימים התקשות חד צדדית ליד האנוס. העור אדום מעט ונראה כי האזור רגיש מעט למגע.
חיפשתי מידע ברשת, אך לא מצתי שום דבר.
מה זה יכול להיות? האם הבעיה מוכרת?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקשות חד צדדית ליד האנוס אצל תינוק - תגובה
פרופ' חיים ביבי01/11/2010יתכן ומדובר בזיהום יש צורך בבדיקת רופא ילדים בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול אנטיביוטי
גרג01/11/2010תודה על התשובה המהירה!!!
ביקרתי עם התינוק אצל רופא ילדים - אכן מדובר באבצס. הומלץ טיפול ב-CEFORAL ל-5-6 ימים (125MG X 3/D) + משחת אפלומיצין פעמיים ביום.
האם לדעתך זהו הטיפול הנכון?
שוב תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול אנטיביוטי - תגובה
פרופ' חיים ביבי01/11/2010הטיפול טוב כל זמן שיש מעקב צמוד ....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 10 חודשים ובעיות עם מוצקיםאסתר31/10/2010
שלום רב,
בני בן 10 חודשים ולמרות גילו התפריט שלו עדיין מבוסס בעיקר על פורמולה.
קצת רקע: בני סבל מאוד מקוליק שהתבטא בכאבי בטן, גזים והתקף בכי כל כמה שעות מגיל שבועיים ועד גיל 4 חודשים. לאחר מכן ההתקפים נחלשו אבל עד היום סובל מדי פעם מגזים שמכאיבים לו מאוד.
כל פעם שאנחנו מנסים להאכיל אותו מעט יותר מוצקים, יש אפיזודה של כאבי בטן בלילה, כולל גזים והתפתלויות ובכי חזק.
ולכן אנחנו עדיין נותנים לו בעיקר חלב פורמולה.
הרופא עשה לו בדיקות צואה רבות, בדק רגישות ללקטוז ורגישות לחלבון חיטה ולא נמצא דבר.
מה זה יכול להיות? האם זה נורמלי שלילד בגילו עדיין יש גזים בלילה בכל פעם שהוא אוכל קצת יותר מוצקים?
האם כדאי לפנות לגסטרולוג ילדים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 10 חודשים ובעיות עם מוצקים - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`31/10/2010לאסתר שלום רב!
בשלב זה ממליץ להשלים בדיקת דם לצליאק ותפקוד הלבלב והכבד (אם לא נעשה).
ואכן רצוי להתייעץ עם גסטרו ילדים במידה וממשיך לסבול.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאביב30/10/2010
הבת שלי בת 3 חודשים, יונקת בלבד.
זו ילדה ראשונה לכן אין לי ניסיון בנושא:
בחודשיים הראשונים היו מספר יציאות ביום, נראות כמו שמתארים יציאות של הנקה (רכות, צהובות עם גרגרים).
מזה חודש יציאה אחת ביום (לפעמים שתיים), צהובה אך נראית נוזלית יותר (לא מיימית), ללא גרגרים. כמעט תמיד נוזלת לבגדים וצריך לשטוף אותה בכיור.
בנוסף, היציאה "רועשת" - יוצאת עם גזים, כמו בשלשול והילדה מתאמצת קצת לפני שהיא יוצאת (לוחצת ליציאה).
אין לה חום, אוכלת טוב ונראה לי שעולה במשקל (שקילה בשבוע הבא).
כשפניתי לרופא ילדים אמר כי "לא ניתן לומר הרבה על צואה של תינוקות יונקים" וזהו. לא בדק ולא שאל שאלות כלשהן..
האם זה תקין או נשמע חריג? האם דורש בירור?
צריכה לקבל מנת רוטטק שנייה בעוד 3 ימים. האם יש בעיה עם זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`30/10/2010לאביב שלום!
קשה להתרשם על סמך תאור בלבד: כדאי לראות את היציאה בעין ואף להשלים בדיקת מעבדה (צואה).
התדירות לא נשמעת לי חריגה.
לגבי רוטא... תחליטו לאחר תוצאות בדיקת צואה (במידה והכל תקין ניתן לקבלו).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקסיפן פורטה לילד בן שנה ו-3 חודשיסיגל30/10/2010
שלום רב,
בני קיבל אנטיביוטיקה במינון של 3 מ"ל שלוש פעמים ביום, לאחר אבחנה של רופא כי ישנו חידק בגרון. נגשנו לרופא בעקבות חום של 39.5 מעלות שעלה וירד במשך יומיים.
עם נתינת האנטיביוטיקה החלה להופיעה אצל בני חולשה, עצבנות יתרה, חוסר יציבות הן בהליכה (חוסר שיווי משקל) והן בשינה.
האם תופעות אלה אופייניות לאחר מתן האנטיביוטיקה?
אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקסיפן פורטה לילד בן שנה ו-3 חודשי - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`30/10/2010לסיגל שלום!
לא מוכרות לי תופעות ליוואי כאלה של אנטיביוטיקה.
בכל אופן ממליץ להיבדק ע"י רופא.
האם אבחנה של דלקת בגרון וצורך באנטיביוטיקה נעשה על סמך תוצאות משטח גרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה שונה אצל תינוקגלי29/10/2010
שלום רב..
בני התינוק בן 9 חודשים..
ביום יומיים האחרונים הוא נותן צואה הרבה פעמים ביום (לא בצורת שלשול..) - צואה ירקרקה , וגם שמתי לב שיש בה גם מעט "גושים לבנים כמו קוטז'". בנוסף - הטוסיק שלו אדום מאוד..
אני דואגת לשטוף את הטוסיק במים וסבון אחרי כל פעם ולשים לו הרבה משחה נגד תפרחת..
האם זה יכול להיות קשור לבקיעת שיניים?עוד אין לו..
הוא גם קצת משתעל, ולפני מס' ימים היה לו חום 24 שעות בלבד..
מה עלי לעשות? מה משמעות הצואה ה"לא רגילה הזאת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צואה שונה אצל תינוק - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`30/10/2010לגלי שלום!
אנו נמצאים כעת בגל של וירוסים של מערכת העיכול.(כך לפחות נראה לפי ביקורים במרפאתי).
יש לדאוג לשתייה מרובה, להימנע ממוצרי חלב בכלכלה.
הטוסיק.... כל קרם הגנה שיוצר שיכבה הגנתית טובה (DEZITIN מומלץ (וזה לא פירסום אלא ניסיון האישי :-))
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה, שבוע טוב
שירי30/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת דם גיל שנהשירי29/10/2010
שלום רב,
מצורפות תוצאות בדיקת דם של בני בן השנה.
אשמח לדעת מה משמעות הערכים החורגים.
תודה רבה,
שירי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקת דם גיל שנה - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`30/10/2010לשירי שלום!
לצערי תצלום לא קריא.
אשמח לעזור,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות הבדיקות
שירי30/10/2010ניסיתי בהעתקה והדבקה, מקווה שעכשיו התוצאות ברורות.
תודה,
שירי
| שם הבדיקה | תוצאות הבדיקה | יחידות | גבול
תחתון גבול
עליון |
המטולוגיה- ספירת דם - מכשיר
| WBC-Leucocytes | 6.6 | 10*3/micl |
6 (-*--------------------) 17.5
|
| RBC-Red Blood Cells | 5.02 | 10*6/micl |
3.9 (--------------*-------) 5.5
|
| Hemoglobin | 12.8 | g/dl |
11.1 (-----------*----------) 14.1
|
| Hematocrit | 37.6 | % |
28 (---------*------------) 50
|
| MCV-Mean Cell Volume | 75 | fl |
72 (---*------------------) 88
|
| MCH-Mean Cell Hemoglobin | 25.5 | pg/cell |
24 (--*-------------------) 35
|
| MCHC-M.Cell Hb cont. | 34 | g/dl l |
32 (--------*-------------) 37
|
| RDW-Red Cell Distri.Width | 14.7 | % |
11.6 (-------------------*--) 15
|
| Platelets | 262 | 10*3/micl |
150 (-------*--------------) 450
|
| MPV-Mean Platelet Volume | 9.8 | fl |
8.5 (------*---------------) 12.9
|
| ןוכדעל בל םיש 4.11.08-מ לחה |
| .סוחייה יכרע |
| Neutrophils % | 36.2 | % |
17 (-------------*--------) 48
|
| Lymphocytes % | 45.6 | % |
33 (-----------------*----) 48
|
| Monocytes % | 9 | % |
3 (------------*---------) 13
|
| Eosinophils % | 7.2 | % |
0 (----------------------)* 3
|
| Basophils % | 2 | % |
0 (----------------------)* 1
|
| Neutrophils # | 2.4 | # |
1 (---*------------------) 8.5
|
| Lymphocytes # | 3.03 | # |
4 *(----------------------) 13.5
|
| Monocytes # | 0.6 | # |
0.6 (*---------------------) 1.1
|
| Eosinophils # | 0.48 | # |
0.3 (------------------*---) 0.5
|
| Basophils # | 0.13 | # |
0 (-------------*--------) 0.2
|
| CBC Remark | | | |* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות הבדיקות - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`30/10/2010לשירי שבת שלום!
בגדול ספירת דם תקינה.
מרכיב אחד שהוא גבוה יכול להצביע על תופעה אלרגית כלשהי בילד או תולעים במערכת העיכול. אבל מספרים לא מדאיגים כלל.
שבוע טוב,,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמגוםחיה29/10/2010
יש לי ילד בן שלוש ומגמגם לסירוגין.
יש ימים שבכלל לא ויש ימים שקצת. כאילו הדיבור נתקע לו.
אמרו לי שזה משהו שחולף אבל זה כבר היה בעבר נגמר וחזר שוב
האם זה נורמלי, אם לא מתי זה מצריך טיפול?
תודה,
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`30/10/2010לחיה שלום!
כל דבר חריג (במיוחד שהיה וחלף וכעת שב) מצריך התייחסות.
יש לבדוק שמיעה ולהתייעץ עם קלינאי תיקשורת.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיוורחיה29/10/2010
שלום,
יש לי ילדה בת שנתיים ו10 חודשים. שקצת משלשלת מיום רביעי (3 פעמים ביום)
הילדה מאוד חיוורת עם שקיות שחורות סגולות מתחת לעיניים.
מה זה יכולך להיות, מה הסיבה וכייצד צריך לטפל
תודה,
יוסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיוור - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`30/10/2010לחיה שלום רב!
ממליץ בדיקת רופא ואף ספירת דם לבדוק רמת המוגלובין. יתכן ובתך אנמית.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת חום בתינוק בן שנהאדוה28/10/2010
שלום,
בני בן השנה סבל כבר מספר פעמים מתת חום (בסביבות 35.4 כל המדידות הן בפי הטבעת).
תחילה התופעה קרתה לאחר מתן נורופן בעקבות חום. לכן הפסקתי לתת לו את התרופה. לאחרונה קרה שחלה במחלת חום ולאחר מכן שוב ירד החום. בדרך כלל הוא מתעורר עם חום נמוך ואני מחממת אותו ע"י בקבוק חם ובגדים+שמיכה. היום שוב, לאחר מחלת חום קלה, התחיל לרדת לו החום אך הפעם העירו אותו האחיות שלו ותפסנו את זה קצת לפני (36.2) - בתקווה שהמשך הלילה יהיה תקין. יש לציין שכל זה קרה בעיקר בחודשי הקיץ החמים...
מה יכול להיות הגורם לירידה הזו בחום?
עד כמה עלי לדאוג מהתופעה ומכך שהיא חוזרת?
תודה
אדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת חום בתינוק בן שנה - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`29/10/2010לאדוה שלום רב!
למעט ירידה בחום איך בנך מרגיש באותה עת? הוא פעיל? מגיב? ערני?
לאור התופעה החוזרת ממליץ לבצע בדיקת דם לתפקוד בלוטת המגן.
הרבה בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםגן28/10/2010
אני צריכה לעשות בדיקת דם של גיל שנה מהאצבע לראות מצב ברזל.
הרופא שלי אמר לי שאני צריכה עוד בדיקות לכל מיני דברים כמו רגישות לחלב וצאליאק אך שאת בדיקות אלה ניתן לקחת רק בבדיקה מהיד מכיוון שצריך כמות גדולה יותר של דם.
השאלה שלי היא : מה אפשר בכל זאת לקחת בנוסף לבדיקה בברזל בבדיקה מהאצבע בלבד ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`29/10/2010לשאלה שלום רב!
לצערי רק ספירת דם ניתן לקחת מהאצבע (גם זה תלוי במיומנות הלוקח: לעתים תשובה יכולה להיות לא מדויקת... לא תמיד, נדיר).
כל שאר הבדיקות מצריכות הן כמות גדולה יותר של הדם והן זרימה טובה יותר. לכן נלקח בד"כ מהוריד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 4 חודים עם סמני הפרשה בחישלומי28/10/2010
לגבי התינוקת עם סמני ההפרשה בחיתול: מדובר בהפרשה שקופה עם גוון חום בכמות מאוד קטנה, חסרת ריח. אינה מוגלתית. אינה מופיעה בבוקר. בבוקר החיתול נקי. יש לציין כי הילדה אינה נותנת שתן או צואה במהלך הלילה. ההפרשה אינה דמית. שמתי לב לממצא רק כאשר החלפתי חיתול בצהריים או בערב. אודה להתייחסותך בפעם נוספת
תודה רבה, שלומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת 4 חודים עם סמני הפרשה בחי - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`28/10/2010ממליץ לשלוח את ההפרשה למעבדה לתרבית: לראות האם זה כתוצאה מתהליך זיהומי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול לילד בן חצי שנהnghhi fvi27/10/2010
שלום!
יש לי ילד בן חצי שנה שבשבוע האחרון התחיל להשתעל חלש כזה ועכשיו זה כבר יותר מידי עם ליחה אפילו.
אני מעוניינת לדעת איז טיפול לתת לו ולא אנביוטיקה כי הוא עדין קטן..
אציין שיש לי ילד שהיה אסמטי האם שייך לבדוק את זה גם אצל השני?
חשבתי לעשות לו אינלציה עם מים ומלח האם זה יעזור?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול לילד בן חצי שנה - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`27/10/2010ל-nghhi fvi שלום רב!
אם במשפחה ישנו סיפור של אסטמה יש סבירות שגם בילד נוסף זה יקרה. כדאי להיבדק ע"י רופא שיתרשם מהמקור של השיעול.
הרבה בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצב לב תקין לתינוק בן 5 חודשיםדרלין27/10/2010
שמנו לב שקצב הלב של התינוק שלנו יורד בעת השינה עד 75 פעימות (הוא מחובר למוניטור בגלל בעיה אחרת). האם זה קצב תקין?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצב לב תקין לתינוק בן 5 חודשים - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`27/10/2010לדרלין שלום!
במידה וקצב הלב סדיר, והוא עולה ברגע שהתינוק מתעורר רושם שזה תקין.
אם דברים מדאיגים אותך יש לפנות לרופא מטפל,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)