מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בליעת שמן צטרונלהשרה02/10/2010
הנכד שלי בלע היום מעט גלי המכיל שמן גרניום וצטרונלה.
התיעצנו עם בי"ח ונאמר לנו שאם יקיא נרד לביח ומעבר לכך להשגי שלא יקיא מעל 4 פעמים.
מה עלול שמן זה לגרום לו?
אני דיחרדה למרות ששתה לב ואכ הרגיש רגיל.
תודה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליעת שמן צטרונלה
ד''ר טטיאנה לייבזון- פרלין03/10/2010שלום לך!
מומלץ להתייץ עם מרכז הרעלות, מס" טלפון 048541900.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, כך עשינו.
שרה04/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת גרון אפטות וחוםויקי02/10/2010
שלום ביתי בת שנה ושמונה חודשים מיום חמישי בערב התחיל להיות לה חום 39.50 ומטה ביום שישי לקחתי אותה לרופאת ילדים בבוקר והיא אמרה שהגרון מאוד אדום ונתנה לי לטיפול אזיתרומצין טבע פעם אחת ביום למשך 3 ימים,השאלה היא כזו?מתי אמורים לראות כבר שיפור כי החום עדיין קיים הולך וחוזר כל פעם והילדה קצת בככינית ומפונקת ודבר נוסף יצאו לה אפטות בפה האם זה מהחום וכיצד ניתן לטפל בזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת גרון אפטות וחום
ד``ר אנדריי וולביץ`02/10/2010לויקי שלום וערב טוב!
מספר שאלות.... האם רופאה המטפלת לקחה משטח לוע בכדי לדעת האם זה תהליך חיידקי?
אנטיביוטיקה ל-3 ימים נשמע לי קצר למדי... אנא וודאו מול הרופאה שוב. כעקרון 24-48 שעות מתחילת הטיפול ניתן לראות הטבה חלקית: חום נמוך יותר, מרווחים בין החומים מתארכים, הרגשה כללית טובה יותר...
אפטות בחלל הפה ברב המקרים זו מחלה ויראלית. בהמשך יכול להתווסף זיהום חיידקי אשר יצריך טיפול אנטיביוטי. לצערינו עם אפטות אין הרבה מה לעשות: זה נורא כואב ואין טיפול ספציפי אלה תמיכתי בלבד: להוריד חום, נגד כאבים, להקפיד על שתייה. ניתן לוותר על האוכל! אבל לא על שתייה: עצם שטיפת חלל הפה מונעת זיהום חיידקי משני. ילדים שלא מצליחים לשתות כלל עקב הכאבים עלולים להגיע לאישפוז לצורך קבלת עירוי נוזלים.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה ו..
ויקי02/10/2010שלום דוקטור הרופאה עשתה בדיקת גרון רגילה עם המקל ונתנה לי את התרופה הנ"ל ל3 ימים החום לא נמוך יותר הוא היה היום גם 39.5 אבל יורד במהירות עם נורופן וזה במרח די בסדר ניראה לי היה לה בבוקר ואחרי הצהריים
תודה על התשובה האמת שקצת נירגעתי שזה נורמלי שעדיין החום קיים כי חשבתי ששום דבר לא זז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייתכן אלרגית לחלב?לודה02/10/2010
שלום
ביתי בת 4.5 חודשים עד כה ניזונה מחלב אם בלבד, לפני כ 3 שבועות חזרתי לעבודה ואני שואבת לה אך עם הזמן החלב פוחת, ובנוסף אני צריכה לנסוע לחול ל4 ימים ואז לא יהיה לה חלב אם ולכן החלטתי להוסיף לה תמ"ל מטרנה, במשך 4 ימים היא קיבלה כל יום מנה אחת ושאר הארוחות היו חלב אם. מאז שהתחלתי לתת לה את התמ"ל היא החלה לפלוט קצת יותר מהרגיל (לא הקיאה) והפליטות היו נוזליות ולא במרקם של קוטג'. לאחר התיעצות עם רופאת הילדים הילדים היא ביקשה שלא אתן לה תמ"ל 4 ימים ומה שקרה שהילדה המשיכה לפלוט קצת פחות אך עדיין פלטה נגיד במקום 4 פעמיים אז פעמיים ועדיין במרקם נוזלי אבל זה ממש קבוע אחרי ארוחה אחת היא יכלה לפלוט 3 פעמים במרקמים שונים וארוחת אחת יכלה לא לפלוט כלל. הרופא קבעה כי הילדה אלרגית לחלב ואמרה לי לשלב לה מוצקים יחד עם הארוחות של חלב אם וזה יספיק לילדה וישלים לה את החסר ועם לא יילך עם מוצקים אז לתת לה נוטרה-מיגן ועם מתחילים עם זה לא ניתן להפסיק עד גיל 8 חודשים לפחות. התחלתי עם המוצקים (הירקות)אתמול והילדה ממש לא התלהבה מזה ועשתה סימן של להקיאה ולכן זה ממש לא יכול להחליף לי ארוחה.
מה לעשות? האם הילדה שלי אלרגית לחלב רק בגלל קצת יותר פליטות וצריך להתחיל לה את הנוטרה-מיגן?
לא ניתן לנסות לה סוג תמ"ל אחר ולראות האם התגובה טובה יותר מאשר למטרנה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הייתכן אלרגית לחלב?
ד``ר אנדריי וולביץ`02/10/2010ללודה שלום רב!
הסיפור שלך כן יכול להתאים לאלרגיה לחלבון חלב פרה. המצב יכול לבוא לידי ביטוי בפליטות, הקאות, שילשולים או לחלופין בעצירות. להערכתי 4 ימים ללא מטרנה לא מספיק בכדי שכל ההסתמנויות תעלמנה. לפחות שבוע-10 ימים.
לפני שמנסים נוטראמיגן ניתן לנסות פורמולה צמחית : על בסיס חלבון סויה. אין טעם ברב המקרים להעביר לפורמולה אחרת שהיא על בסיס חלב פרה: זה אותו החלבון מאותה החבית....
יש לקחת בחשבון שבכ-30 % מהמקרים של אלרגיה לחלב פרה ישנה תגובה צולבת גם לחלבון סויה: גם מפתחים אלרגיה. אז מתקדמים לנוטראמיגן.
בהצלחה והרבה נחת ובריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשיך
לודה02/10/2010תודה רבה על התשובה,
היום ניסיתי לתת לה שוב פעם מטרנה והיא פלטה ממש מעט ופעם אחת הפליטה הייתה במרקם קוטג'י, אני פשוט לא חושבת שהיא אלרגית לחלב כי היא הייתה פולטת באותה צורה גם מחלב אם, עשיתי טעות שיכולה לגרום לה נזק?
האם יש בדיקה וודעית שקובעת שהתינוק אלרגי לחלב ב 100%?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשיך - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`05/10/2010ללודה שלום!
לא נראה לי שיכול להיגרם נזק : מצבה לא מחמיר כפי שאני מבין.
100% אין ברפואה אף פעם:-). אבל מפסיקים חלב לגמרי ורואים מה השתנה.... זה בד"כ מספיק.
בתינוקות מעל גיל שנה ניתן לבצע טסטים עוריים לאלרגיה לחומרים שונים : נעשה ע"י אלרגולוג דרך ק"ח.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמוקס לא השפיערונה ק02/10/2010
דר שלום ומועדים לשמחה לבנותיי בנות החמש וחצי והארבע יש תולעים. נתתי ורמוקס לפני יומיים. התולעים עוד מתפתלות. האם לתת שוב? ניתן גם לבן השנה וחצי למרות שלא ראיתי סימנים בצואה. לעצתך אודה בברכה ר.ק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמוקס לא השפיע
ד``ר אנדריי וולביץ`02/10/2010לרונה ק שלום ושנה טובה!
וורמוקס תרופה טובה בתנאי שנלקחת בצורה נכונה.
קיימים סוגים רבים של תולעים : פחות רגישים לטיפול ויותר רגישים. (לפי חוק מרפי הילדים יודעים למצוא את החייה הנדירה ביותר :-)). בכולם וורמוקס אמור לטפל , אך במתכונים שונים.
במידה והורים לא מצליחים לאסוף דגימת צואה לבדיקה (ילד עושה רק בגן, המטפלת מסרבת, או סתם מסרבים :סיבות רבות לכך...) אני נוהג לתת טיפול במינון המקסימלי שהוא 5 סמ"ק (סירופ) פעמיים ביום ל-3 ימים. כעבור 10-14 יום יש לחזור על אותו סבב טיפולי. כמו כן יש להחליף מצעים, לכבס בגדים במים חמים, לגזור ציפורניים. כמובן מומלץ לטפל בכל בני משפחה לרבות מבוגרים ו...בעלי חיים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודעת אם כאן המקום לשאול אבל....שלי01/10/2010
איך יודים בדיוק שיש מחסור במלחים אצל פעטוה בת שנתיים וחמישה חודשים ?
ביתי פשוט אוכלת מלח בכמויות ככה מתוך המלחיה מפזרת על היד ואוכלת או שמה את המלחיה על הפה ושופכת לתוך הפה. לא פעם סגרתי את המילחיה ניסיתי לתחמן אותה אך קלטה את העיניין פתחה ואכלה מלח
זה מעיד על מחסור כלשהו?
מתוק בכלל לא אוהבת אם תאכל שוקולד אחד זה סבבה ברגע שנותנים לה עוד אחד ישר מתחילה להקיא
יש מקום לבדוק לעומק?
אודה על תשובה אולי אני סתם לחוצה והיא סתם אוהבת מלח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יודעת אם כאן המקום לשאול אבל....
ד``ר אנדריי וולביץ`02/10/2010לשלי שלום!
ישנם מצבים שילדים ואף מבוגרים אוכלים דברים מוזרים:מלח, גיר,אדמה,משכת שיניים.... בחלק מהמקרים ישנם חסרים בגוף: לדוגמה מחסור בברזל. בחלק מהמקרים זה התנהגותי: מה שננראה מחלת PICA.
בכל אופן כדאי לגשת ולהתייעץ עם רופא המטפל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים על העוראמאלה01/10/2010
שלום,
ראיתי שלבני יש כמה פצעים אדומים עם מוגלה קטנה לבנה-אדומה, ממש כמו חצ'קונים.
הוא בן שנה וארבעה חודשים,יש לו בסביבות 4-5 על הגוף.
יש לו הסטוריה של אסטמה של העור למרות שמצאנו משחה שדי הועילה ומומחה שראה אותו אמר שלא ייתכן שהיא כ"כ עזרה ולכן כנראה לא היה לו אטופיק... כך או כך העור מאוד רגיש
מה זה יכול להיות? יש גם שלשולים (מאוד מוזר, יום כן, יומיים לא) לא יודעת אם זה קשור
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים על העור
ד``ר אנדריי וולביץ`02/10/2010לאמאלה בוקר טוב!
מצטער, אך בכדי לאבחן על מה שאת מדברת, חייבים לראות את זה בעין, לגעת, למשש...
כדאי לגשת לרופא מטפל או לרופא עור.
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה של אמא לחוצהסילבי01/10/2010
בני בן 3 שבועות , יצאתי איתו היום החוצה למשך מספר דקות, כשהוא על הידיים שלי , הוא היה ללא כובע הייתה שמש חזקה והוא גם הסתנוור בעיניים מהשמש
אני יודעת שזה לא בסדר
שאלתי היא האם החשיפה לשמש, יכולה לגרום לו לנזק לעיניים ולעור?
שאלה נוספת?
באיזה גיל התינוק אמור להגיב לקולות, אם אני מדברת אליו כשראשו אינו מופנה אליי הוא אינו מסובב את הראש.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה של אמא לחוצה
ד``ר אנדריי וולביץ`01/10/2010לסילבי שלום רב!
כמובן קרינת השמש (במיוחד באיזורנו) מסוכנת. אבל הסכנה היא בחשיפה ממושכת יחסית ובשיא החום (קרינה). במקרה של חשיפה למספר דקות אנני חושב שקיימת סכנה כלשהי.
לשאלתך השניה... תינוק מתחיל לשמוע הרבה לפני שהוא נולד. אבל בכל גיל תגובותיו שונות. בגיל של פחות מחודש אנני מצפה ממנו להפנות ראשו ולאתר את הצליל. אבל את יכולה להתרשם האם הוא שומע על סמך דברים אחרים: עוצר לרגע נשימה, מפסיק להניע גפיים או לחלופין לפתע פעיל יותר, שינוי בהבאת פנים. כל אלה יכולים לרמוז האם מנגנון שמיעה קיים.
מזל טובוהרבה נחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmv תינוקותמיכל01/10/2010
שלום, לפני כ-4 ימים הופיעו אצל ביתי בת השנה כתמים אדומים על כל הגוף. הפריחה אינה מלוה בחום או בגרד. רופא הילדים הראה לנו שמדובר בפריחה תת עורית ולכן טען שכנראה מדובר בוירוס כלשהו, יתכן CMV. רציתי לברר תוך כמה זמן דבר כזה בדר"כ עובר? האם זה מדבק וכיצד? אם ברצוני להכנס להריון בעוד כחודש-חודשיים, האם עלי לחשוש (לצערי, כבר נדבקתי בהריון קודם ב-CMV במהלך ההריון)?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cmv תינוקות
ד``ר אנדריי וולביץ`01/10/2010למיכל שלום רב!
CMV זוהי מחלה ויראלית לכל דבר עם מהלך ממושך יותר וקשה יותר מוירוסים "רגילים". יתכן מהלך עד 2-3 שבועות ואף עד חודש.
הדבקה בהפרשות: רוק, שתן, דם, חלב אם (???)
CMV מסוכן בהריון לעובר, אך במידה וחלית יש לך חיסון.
בכל אופן לפני הריון המתוכנן יש לקחת בדיקת דם ולראות סטטוס חיסוני.
בהצלחה והרבה בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחסור בברזלאסף30/09/2010
בס"ד
שלום אני אסף בן 15,
בתחילת חג סוכות לא הרגשתי טוב וכל החג הייתי חולה, בהתחלה היה וירוס והוא עבר, עשיתי בדיקות דם ויצא שיש לו המוגלובין נמוך קצת ומחסור בברזל והביאו לי כדורים.
התחלתי גם לשנות את התזונה שלי בגלל שאני לא אוכל ירקות ופירות בכלל, ולא הרבה בשר [אין לי בעיה עם בשר פשוט לא יוצא לי לאכול הרבה].
העניין הוא שיש לי כאבי ראש וכאב מסביב לעין ימין כאב מוזר, יכול להיות שזה קשור לחוסר בויטמינים וכו'?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחסור בברזל
ד``ר אנדריי וולביץ`30/09/2010לאסף שלום!
חוסר דם (אנמיה) כתוצאה ממחסור בברזל בהחלט יכול לגרום לכאב ראש ועייפות כרונית.
בכל אופן ממליץ לך לגשת לרופא המטפל בכדי שיתרשם מהתלונות שלך ויבדוק אותך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וירוס בגרוןענת שמרת30/09/2010
שלום
הבן שלי בן שנתיים כבר שבועיים הוא עם וירוס בגרון ( אין לא חום) הוא לא אוכל מוצקים רק שותה אקטימל וחלב, לא מוכן לאכול אוכל אחר (הוא בד"כ ילד שאוהב לאכול)
הייתי פעמים אצל הרופאה שלו והיא אמרה שאין מה לעשות זה יעבור לבד.
השאלה שלי האם באמת אין מה לעשות? זה הגיוני שהילד לא אוכל כבר שבועיים?
תודה ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וירוס בגרון
ד``ר אנדריי וולביץ`30/09/2010לענת שלום!
לגבי האם יש מה לעשות.... ברוב המקרים לא. חייבים להקפיד שהילד ישתה: עצם הפעולה שוטפת חלל הפה וכך ניתן למנוע התווספות זיהום משני שהוא בד"כ חיידקי.
אקטימל וחלב זה גם אוכל. בילד חולה שגם אין לו תאבון וגם מציק משהו בפה ניתן לוותר על אוכל מוצק (כן-כן. גם אם הו איורד במשקל).
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשול?לילי30/09/2010
ביתי בת 8 שבועות, יונקת מלא.
רב היציאות צהובות עם גרגרים, מדי פעם יציאה ירוקה (בעיקר כשבוכה חזק)
היום יציאה נוזלית ירוקה בכמות בינונית- גדולה, לא מימית אבל נראית כמו שלשול.
אין לה חום (36.2) והיא אוכלת כרגיל, אבל מעט בכיינית.
בטיפת חלב נאמר ששלשול מחייב פניה לרופא. האם לפנות לבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשול
ד``ר אנדריי וולביץ`30/09/2010ללילי שלום!
בגיל הזה כל דבר חריג או מדאיג אותך בתור אמא מחייב פניה לרופא.
הרבה נחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש נכון באדים קריםרוני30/09/2010
שלום רב,
בני בן שלוש סובל מעודף ליחה, נזלת, שיעול ומס' פעמים בשנה סובל מקוצר נשימה.
רכשתי לפני מס' ימים מכשיר אדים קרים. האם מומלץ שהחלון יהיה סגור בזמן הפעלתו או שאפשר לפתוח לגמרי? האם אפשר להדליק מזגן במקביל? האם יש לכוון את האדים מעל לראשו או שאמור להיות ממוקם במרכז החדר?
מה לגבי שמן אקליפטוס, הבנתי שיש מס' סוגים ויש אקליפטוס שיכול להיות מסוכן? מה מומלץ ובכלל איזה שמן אתרי חלופי יכול להתאים במצב זה?
תודה מראש,
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש נכון באדים קרים
ד``ר אנדריי וולביץ`30/09/2010לקרן שלום!
א' כל יש לנהוג לפי הוראות היצרן.
ב'. מזגן מייבש אוויר וכך גם מבטל השפעתו של מכשיר עדים.
ג' לגבי חלון תלוי במזג אוויר ... עדיף סגור.
ד.' תוספת שמנים ארומטיים לא בהגזמה: שאלה לא יגרו דרכי הנשימה.
ומה שהכי חשוב להיווץ ברופא המטפל בכדי להיות בטוח שבמקרה ספציפי של בנך אכן חייבים עדים קרים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן אנטיביוטיקהשלומי30/09/2010
שלום,
בתי בת השנה וחודש קבלה אנטיביוטיקה מוקסיפן 300 מ"ל 3 פעמים ביום למשך 10 ימים לטיפול בדלקת ריאות. 3 פעמים היא הקיאה במנה של הערב מיד לאחר סיום מתן המנה ועקב כך ביומיים האחרונים לא נתנו לה את המנה של הלילה. נשאלת השאלה האם מותר להשלים את המנות החסרות לאחר היום העשירי והאם בכלל יש צורך בכך. מיותר לציין שמתן שהקטנה ממש סובלת ומתנגדת בכוח לאנטיביוטיקה.
בתודה מראש,
שלומי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתן אנטיביוטיקה
ד``ר אנדריי וולביץ`30/09/2010לשלומי שלום!
מחצית החיים של מוקסיפן בין 4 ל-6 שעות . מכאן החשיבות במתן כל 8 שעות: כך רמת התרופה בדם נשמרת קבועה לאורך כל הטיפול (10 ימים במקרה שלכם). לכן נשמע לי מיותר להשלים טיפול אחרי 10 ימים. מקווה שבתך הגיבה לטיפול שקיבלה.
במידה ובימים הקרובים יעלה חום, חשוב לציין בפני הרופא שהיא טופלה באנטיביוטיקה וככל הנראה קיבלה טיפול חלקי.
הרבה בריאות ונחת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוק לעזרה דחופה ביותראיגור29/09/2010
שלום לכל המומחים.!!!!!!!!!!!!!!!
אני אב לתינוק בין שבועיים שמאתמול מאושפז הטיפול נמרץ בקפלן.הרופאים פה לא יודעים להגיד מה יש לו.עד אתמול בבוקר הוא היה בסדר-בכה,אכל וישן כרגיל,כרגע הוא במצב אנוש!!!!!!! אני סומך על הרופאים פה שהם עושים כמיטב יכולתם אך הייתי רוצה להתייעץ עם מומחה נוסף.ממה שיודעים עד כה יש לו התייבשות קשה ביותר(לא יודעים ממה-הוא איבד כשליש מהמשקל בערך בשבוע!!!).מדברים כנראה על זיהום או חיידק שעדיין לא אובחן.אם מישהו מכיר מומחה שיכול לעזור לי אנא תגידו לי בבקשה ואני אפנה אליו מייד!!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוק לעזרה דחופה ביותר
ד``ר אנדריי וולביץ`29/09/2010ניתן להתקשר אחרי 15:00
0547851212* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת חודשצביה29/09/2010
שלום,
התינוקת שלי בת חודש, יונקת מאז שנולדה.
שאלתי היא על הצבע של היציאות שלה. יש לה כמעט לאחר כל הנקה יציאה, רוב היציאות בצבע חרדל אך לאחרונה שמתי לב שלפעמים הצבע משתנה לירוק. האם זה תקין? וממה בעצם זה נובע? האם התזונה שלי לא טובה?
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת חודש
ד``ר אנדריי וולביץ`30/09/2010לצביה שלום!
תינוק יונק יכול לתת יציאה לאחר כל הנקה וזה תקין. מגוון צבעים משתנה משחור (צואה ראשונית) עד צהבהב ירקרק בהמשך. במרקם מזכיר גבינת קוטג'.
במידה ודברים מדאיגים אותך כדאי לגשת לרופא המטפל יחד עם טיטול ה"מלא".
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)