מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נפיחות בקלירוטיסרוית07/10/2010
בתי בת ה - 9 י ש נפיחות בקלרוטיה הוא גדול מהרגיל רופאת משפחה נתנה לי לעשות לה בדיקות דם הורמונליות .... ואנדוקרינולוג ילדים ... האם יש סיבה לדאגה.. חלק מההתפתחות????
תודה מראש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בקלירוטיס - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`07/10/2010לרוית שלום!
אנחנו מדברים על דגדגן?
צריך לראות עד כמה זה מוגדל. האם זה משהו חדש,או נמשך זמן מה?
חשוב להשלים בדיקות דם ולנהוג בהתאם לתוצאות.
קשה לי להגיד האם יש סיבה לדאגה ללא שום מידע.
אשמח לעזור,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקליטוריס מוגדל
רוית07/10/2010בהמשך לשיחתינו..תודה על הענות מהירה.
שכחתי לציין שבתי גירדה רת המקום ויש לה אודם..לפני כן לא היה מוגדל כך עד כמה שזכור לי האם זה יכול להיות כתוצאה מרד ממושך?
תודה מראש,.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקליטוריס מוגדל - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`07/10/2010יתכן וכן. אבל שוב חייב בדיקת רופא.
ישנם מצבים המלווים בדגדגן מוגדל, אך זה בדרך כלל בעיה מהלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא עושים צרכיםאוקסנה07/10/2010
שלום. הילד בן 4 שנים 3 ימים לא עושה צרכים. לילד לא היה יום שלא היה עושה. ועכשיו לא עושה כבר 3 ימים. מה זה יכול להיות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא עושים צרכים - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`07/10/2010לאוקסנה שלום!
אם הבנתי נכון אין לו יציאות?
הוא סובל מזה?
זה יכולה להיות עצירות. אבל כדאי להיבדק ע"י רופא לשלילת חסימת מעי או כל סיבה אחרת.
הרבה בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אוקסנה08/10/2010שלום.. אם בטן לא קשה, אבל לא עושה צרכים כבר 4 ימים יש מצב שזה חסימה? ואם כן מה עושים? יש בעיה לקחת הילד לרופא, כי הוא הסטרי מהם. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`08/10/20104 ימים ללא יציאות.... היתי מציע לגשת לרופא המטפל למרות שהילד לא כךל כך מחבב אותו.....
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום אני חן ויש לי שאלה !חן07/10/2010
אחותי הלנה בת 14 מפתח תקווה ומתלוננת שבוע שיש לה מוגלה בטבור הבעיה היא שהמוגלה יוצאת לה ללא הפסקה מה אתה ממליץ לעשות אשמח לקבל את הדעה שלך : חן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אני חן ויש לי שאלה ! - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`07/10/2010לחן שלום!
לא כל כך הבנתי מהות הבעיה.... אם תוכלי לפרט אשמח לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- rotarixאסנת07/10/2010
שלום
במסגרת תהליך הגירה לארה"ב מחייבים את בני בן ה3 חודשים וכמעט 3 שבועותלעשות את החיסון . קראתי באתרים המסבירים על החיסון כי יש 2 מנות ואת הראשונה ניתן לקבל עד 14 שבועות . בני כבר אוטוטו בן 16 שבועות . בחלק מהפורומים קראתי כי ניתן לעשות את החיסון עד 20 שבועות .
האם זה עד 14 או עד 20 שבועות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר rotarix - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`07/10/2010לנטלי שלום רב והגירה קלה!
א' כל איש לא יכול לחייב אותכם לבצע חיסון כלשהו (גם אלה שהם חובה!). כל זה ברמה של המלצה בלבד. אני מאוד תומך בעיניין של חיסונים, אך זה בצד.
ROTARIX....
לפי היצרן של החיסון ניתן לחסן החל מגיל 6 שבועות (2 מנות בהפרש של 4 שבועות בין המנות) . מנה ראשונה יכולה להינתן עד גיל 20 שבועות. וכל סדרת החיסונים (2 מנות ) חייבת להסתיים עד גיל 24 שבועות. זה לפי היצרן.
נוהל החיסון של משרד הבריאות הישראלי אומר כך: (ציטוט)
" החיסון ב-ROTARIX כולל 2 מנות בגיל חודשיים ו-4 חודשים, אשר יינתנו במרווח של לפחות 4 שבועות.
המנה הראשונה יכולה להינתן מגיל 6 שבועות ועד גיל 14 שבועות ו-6 ימים. בשל חוסר נתוני בטיחות בילדים גדולים יותר , אין (!) לתת מנה ראשונה של החיסון מגיל 15 שבועות ו-0 ימים. (!)
יש להשלים את סידרת החיסונים עד גיל 8 חודשים ו-0 ימים.
(סוף ציטוט).
די מבלבל....
במרפאתי אני הולך לפי נהלי משרד הבריאות שלנו.
ושוב.... אין לחייב בביצוע פעולה רפואית כלשהי (וזה לפי חוק זכויות החולה).
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ רופא מומחה?מיכל07/10/2010
הבת שלי (מחר שנה) משתעלת כבר 3 שבועות, ללא חום, הייתי אצל הרופא כבר 3 פעמים הריאות שלה נקיות. הרופא שלי אמר שזה קשור לנזלת שלה, הליחה מציקה לה ולכן היא משתעלת.
הוא נתן לי מוקליט וזהו, אבל אני לא ממש מחבבת את התרופה הזאת, לא יודעת, פעם קראתי משהו לא חיובי , אבל אני נותנת לה, אבל אנחנו כבר בחצי הבקבוק, וזה לא עוזר.
אז מה עושים? מתייעצים עם רופא מומחה? כי אני מרגישה שאני לא ממש מקבלת תשובה לסיבת השיעול.
עוד דבר, החום גוף של הבת שלי מאוד גבוה, כלומר הראש שלה לפעמים ממש ממש חם, וגם הגוף , ואין לה חום. זה מאוד מטעה כולם חושבים שהיא בוערת מחום. הרופא שלי אמר שרק המד חום מראה את החום האמיתי ושאין מה לעשות.
זה פשוט נראה לי מוזר קצת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ רופא מומחה? - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`07/10/2010למיכל בוקר טוב!
מזל טוב ליום הולדת הראשון! בת שלי מחר גם בת שנה !
עכשיו לעיניין...
שיעול.
חשוב להבין מהו מקור לשיעול. האם זו באמת נזלת שיורדת על דופן בית הבליעה ומגרה אותה לשיעול? אז מתפלים בנזלת.
האם המקור הוא ראיתי: אסטמה, אלרגיה וכו. אז מתפלים כמו באסתמה.
חשוב מאוד לבדוק את הילד ולהחליט מהו הגורם.
חום...
המדידה הכי מדויקת של החום היא בפי הטבעת. כל השאר מקומות אני סומך עליהם פחות. טמפרטורה על פני העור היא מאוד משתנה. היא תלויה בחום ולחות סביבתי, לחץ דם, מאמץ גופני, אפילו שעות היום. לכן אני לא כל כך סומך על תחושה במגע במידה וילד לא מראה סימנים נוספים של מחלה כלשהי.
מחקרים אומרים שתחושת האם (חום במגע) אבל בילד חולה היא אמיתית עד 70 % מהמקרים.
הרבה בריאות ומזל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז לאיזה רופא לגשת אם אני רוצה חוות
מיכל07/10/2010דעת נוספת? או שיבדקו אותה יותר לעומק?
מומחה אף אוזן גרון? מומחה נשמתי?
אני לא יודעת הרופא שלי קובע שזאת נזלת , אני רוצה להיות בטוחה שזאת אכן נזלת.
יש לה שיעולים באמצע הלילה שלא נותנים לה לישון.
תודה
ומזל טוב!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז לאיזה רופא לגשת אם אני רוצה חוות - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`07/10/2010לחוו"ד של רופא ראות ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאלה06/10/2010
שלום
בתי בת 9 חודשים. היינו אצל רופאת משפחה שבדקה לבתי את הגרון. בתי סרבה לפתוח את הפה וראיתי שבמהלך נסיונות הרופאה לפתוח לה את הפה, הפנס שאיתו הרופאה מאירה לתוך הגון נגע פעמיים לבתי בקצה הפה (שהפה של בתי סגור). אני חוששת שאולי זה יכול להדביק חלילה את בתי במחלות של נבדקים קודמים, מה הסיכוי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`06/10/2010לאלה שלום!
סיכוי לא גדול. בכל אופן מקווה שהרופאה שלכם מנקה את המכשיר בין חולה לחולה.
בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אלה06/10/2010תודה על תשובתך המהירה. הרופא כשיגרה אמור לנקות בין חולה לחולה את המכשיר? הייתי אצל 2 רופאים שונים ולא ראיתי שאחרי/לפני הבדיקה שלנו המכשיר מנוקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה
אלה06/10/2010ותשובתך "הסיכוי לא גדול" מתייחסת גם במידה והיא לא מנקה את המכשיר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`06/10/2010בדיוק למקרה שהמכשיר לא נוקה.
כעיקרון בבדיקת אוזניים משתמשים באוזנייה חד פעמית שמתלבשת על המכשיר.
בבדיקת לוע ללא כיסוי חד פעמי אך גם המכשיר לא אמור לבוא במגע עם ריריות.
חוץ מזה.... כל מוסד רפואי הוא מקום מסוקן וצריך להגיע לשם אך ורק במקרה הצורך!
מה לגבי סטטוסקום של הרופא? ולגבי חלוק שלו? ולגבי ידית הדלת בחדר אחות? לפי מחקרים רוב הזיהומים בבתי חולים מועברים ע"י ידיים של צוות סיעודי ורפואי....
אלה העובדות.... העיקר הבריאות :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחת פרות לבן 7 חודשיםקרן06/10/2010
שלום,
הבן שלי בן 7.5 חודשים, אוכל מנת פרות ומנת מרק כבר מגיל 5.5 חודשים.
אוכל ממש יפה.
את הפרות אוכל מרוסק.
היום המטפלת אמרה לנו שהיא חושבת לתת לו מנה של בננה שהיא תרסק במזלג על מנת שיתרגל לחתיכות קצת יותר גדולות.
מה דעתך? זה הגיוני ? לא מוקדם בשבילו ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחת פרות לבן 7 חודשים - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`06/10/2010לקרן שלום!
העיניין מאוד אינדיבידואלי ותלוי עד כמה בנך מוכן לכך... לנסות תמיד אפשר. חשוב שזה יעשה בהשגחה צמודה ובננה תהיה מעוכה לגמרי.
בתאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום ממושך לבן חצי שנהמעיין05/10/2010
שלום רב,
בני בן חצי שנה, במשך החצי שנה הזו היה איתי בבית וכל הזמן היה בריא. ב-1 לספטמבר נכנס למעון ולאחר 3 ימים בלבד פיתח נזלת, שיעול וחום שמגיע עד ל-40 מעלות. הייתי אצל מספר רופאים שאמרו שזה ויראלי, אך לאחר שהחום לא ירד במשך 4 ימים (רק בעזרת תרופות) רופא הילדים שלח לבדיקת דם ותרבית שתן. התרבית הייתה תקינה ובספירת דם ראו שזה זיהום חיידקי. הוא קיבל מוקסיוויט פורטה במשך שבוע, במהלכו הרגיש טוב אך הנזלת והשיעול לא עברו. 3 ימים לאחר שסיים את האנטיביוטיקה וחזר לגן ליומיים, שוב התחיל חום גבוהה ושוב 4 ימים שאין שינוי. שוב רופא אמר שזה ויראלי ואם ימשיך לחזור ושוב לבצע ספירת דם והמליץ להוציא אותו מהגן.
לסיכום, כבר חודש (!!) שהוא מנוזל ומשתעל ולפעמים מעוצמת השיעול פולט. המצב די מדאיג אותי. האם להוציא אותו מהגן ולהעביר לגן אחר יכול לפתור את המצב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
מעיין05/10/2010שכחתי לציין שכאשר אני נותנת לו נורופן לילדים והחום יורד אז לפעמים הגפיים שלו נהיות קרות ומעט כחלחלות. האם זו תופעה נורמלית? ומה לעשות כדי לעזור לו? אני לא יודעת אם קר לו או לא...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`05/10/2010גם במהלך חום לפעמים קצות הגפיים יכולות להיות קרות וזה תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחום ממושך לבן חצי שנה - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`05/10/2010למעיין ערב טוב!
להחליף גן לדעתי זה לא פיתרון: כל הגנים דומים במידה ולא מדובר במשפחתון עם 2-3 ילדים בלבד. חשיפה למחלות זיהומיות בגן רגיל היא עדירה. לא מספיק שילד שלך חשוף ל-15-20 ילדים , כל ילד חשוף להוריו ואחים שלו שכל אחד מהם בתורו חשוף ל-20 ילדים אחרים בגן משלו... זה לא נגמר...
ילד שניכנס לגן לראשונה - חולה. ניקודה! לפעמים אנו קוראים לתופעה "גניתיס"...
לפי ספרות עדכנית עולמית ילד שנמצא במסגרת וחולה בממוצע 12 פעם בשנה (אם כי ישנן סטיות לכאן ולכאן) וחולה במחלות זיהומיות (הן ויראליות והן חיידקיות ) "רגילות" (ולא כל מיני חיות נדירות ומוזרות) זה נחשב סביר ואף "תקין".
צריכים להיות עם אצבע על הדופק והרבה סבלנות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן לבדוק.אוקסנה05/10/2010
שלום. האם ניתן לבדוק אם ילד בלי הסכמה של הורים מקבל בגן ריטלין? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ניתן לבדוק. - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`05/10/2010אין דרך לבדוק.
אם כך הדבר זו עבירה פלילית.
לציין שריטלין לא כל כך קל לרכוש בבית מרקחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן לבדוק?אוקסנה05/10/2010
שלום. האם ניתן לבדוק אם ילד מקבל ריטלים דרך בדיקת דם? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ניתן לבדוק? - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`05/10/2010לאוקסנה שלום!
התשובה היא לא. לא ניתן לבדוק או למדוד רמת תרופה הנ"ל בדם או בניסיוב.
בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסוני גיל חודשייםלילי05/10/2010
בת 9 שבועות
היום חוסנה בפרבנר, חיסון מחומש ורוטהטק.
מה תופעות הלוואי הצפויות?
מתי הן מתחילות בדרך כלל ומתי צפויות לחלוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסוני גיל חודשיים - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`05/10/2010ללילי שלום!
א' כל חשוב לקבל הדרכה מאחות המחסנת בעת החיסון לגבי כל תרכיב .
כעקרון רוטאטק יכול לגרום ליציאות רכות עם ריח חזק.
מחומשת לעליית חום שיכול להופיע מספר ימים לאחר החיסון ולהימשך 2-4 ימים.
פרוונר חיסון כואב בעת הזרקה אך למעט תגובה מקומית : אודם וגירוד לא נותן תופעות לוואי נוספות.
הרבה בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי החום
לילי06/10/2010על איזו טמפרטורה מדובר כשזה נובע מהחיסון?
האם מדובר ב-2 עד 4 ימים של חום בלתי פוסק???
מאיזו טמפרטורה כדאי לתת אקמול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי החום - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`06/10/2010ללילי ערב טוב!
כאן אין חוקיות: לאחד חום עולה ל-39.5 , לשני 37.5. ותמיד קשה להחליט האם זה כתוצאה מחיסון או מחלה זיהומית אחרת שגרמה לכך. לכן חשוב בכל אופן להיבדק ע"י רופא.
מומלץ להוריד חום מ-38.5 ומעלה.
יש להקפיד על שתיה.
הרבה בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יבלות מולוסוקוםאור05/10/2010
לבני אובחן מולוסקום ויש כרגע כ 100 יבלות כמעט על כל הגוף.
מה ניתן לעשות על מנת לצמצם את הפגיעה באיכות חייב .
אציין שהוא בן 6 .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יבלות מולוסוקום - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`05/10/2010לאור שלום!
בעיה מוכרת. נגרמת ע"י וירוס. ו.... כמו כל מחלה ויראלית חולפת מעצמה. לצערינו זה יכול לקחת עד שנה. ניתן לפנות לרופא עור: יש להם טיפולים שונים החל ממשחות ועד לצריבה ע"י חנקן נוזלי.
מה שחשוב מאוד: לעקוב שאין זיהות חיידקי משני כתוצאה מגרד של יבלת וכו'.
הרבה בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה ואדמומיות בפיןאמא של05/10/2010
שלום רב,
היום בני בן השנה ו9 חודשים חזר מהגן (התחלנו בספטמבר) והכנסתי אותו לאמבטיה. מרגע שפתחתי את הברז הוא בוכה נורא שכואב לו באיבר המין.
ממה שהצלחתי לראות יש לו אדמומיות וזה נראה צורב באיזור הקפלים של בסיס הפין.
בדיעבד התברר לי שכנראה שילשל בגן ו"ישב"" הרבה זמן עם חיתול מלוכלך.
אני מנחשת שזו צריבה בנוסח תפרחת חיתולים.
מה עושים?
מותר למרוח על בסיס איבר המין "טבע קוטן"?
כדאי בכלל למרוח משהו -או רק מים נקיים?
תודה,
שירלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבה ואדמומיות בפין - תגובה
ד''ר טטיאנה לייבזון- פרלין05/10/2010שלום לך!
את צודקת, לפי תאור שלך כנראה מדובר בתפרחת חיטולים. את יכולה למרוח "טבע קוטן" פעם-פעמים בהפרש של 12 שעות להרגיה גירוי חריף ואז אני ממליצה על המשך טיפול במשחת INOTYOL בכל החלפת טיטול, כמוון לאחר שטיפות עם מיים וסבון (להמנעה משימוש במגבונים).
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריבה ואדמומיות בפין - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`05/10/2010לאמא של שלומ רב!
מים וסבון חשוב מאוד. לנגב בתנועות סופגות ולא לשפשף.
ניתן למרוח טבע-קוטן על איבר מין: לא יותר מפעמיים ביום ובשיכבה עדינה מאוד.
מומלץ ZINKODE: עושה שיכבה הגנתית מעולה על פני העור.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירותיונהגו05/10/2010
אני בת 57 בריאה, עוסקת בספורט שותה הרבה מים עברתי את כל הבדיקות האפשריות ועדיין סובלת מעצירות. אין לי יציאות ללא יובסלק שגם אז אז מימי. ניסיתי את כל הדברים שיש בשוק ושום דבר לא עוזר לי. אני לא אוכלת גלוטן וסוכרים ולא אוכלת אוכל מלא מלבד פירות וירקות מכיוון שהקיבה שלי לא סובלת את זה ויש לי תחושה לא נוחה בבטן. מה עושים? ממשיכים עם היובסלק כל החיים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`05/10/2010ליונהגו שלום!
אם שםת לב, את נמצאת בפורום "רפואת ילדים, מחלות ילדים" ואני במקרה רופא ילדים.
ממליץ לך לפנות לפורום הרלוונטי או לרופא המטפל.
הרבה בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצירות - תגובה
ד''ר טטיאנה לייבזון- פרלין05/10/2010מכיוון שאני רופאת ילדים ממליצה לפנות לרופא משפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת חולה הרבה זמןאפרת05/10/2010
בתי בת 11 חודשים. לפני כשלושה שבועות החל צינון שכלל נזלת ושיעולים. היינו אצל הרופאה שהקשיבה לריאות, לא שמעה דבר, אמרה-וירוס ונתנה סירופ לשיעול. הבעיה שהצינון לא מפסיק ואף מחמיר, החלו הפרשות גדולות מהעיניים, והשיעול גורם לה כמעט להחנק עד כדי הקאה. היינו שוב אצל הרופאה ושוב לא מצאה דבר ושלחה עם סירופ אחר וטיפות עיניים. אז גילינו שהיא גם מצמיחה שתי שיניים עליונות ולכן נוטפת רוק. בימים האחרונים החל גם חום שנע בין 37.6-38.4, אנחנו נותנים לה נורופן והחום יורד אך כשהוא חוזר, היא חוזרת להיות מסכנה ורוצה כל הזמן רק על הידיים.
מה עושים? הילדה אומללה כל כך הרבה זמן, אנו נותנים לה תרופות (נורופן, סירופ שיעול, סירופ עיניים) והיא סובלת גם מהן, ואנו לא רואים את הסוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת חולה הרבה זמן - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`05/10/2010לאפרת שלום!
אם זה נמשך כה הרבה זמן כפי שאת מתארת כדאי להשלים בדיקות דם בכדי להיות בטוחים שאכן מדובר במחלה ויראלית.
הרבה נחת,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוקת חולה הרבה זמן - תגובה
ד''ר טטיאנה לייבזון- פרלין05/10/2010שלום לך!
לפי תאור שלך נראה שמדובר באדנווירוס או בריבוי מחלות וירליות אחד אחרי שניה. האם ילדה רק התחילה גן? אם כן, זה רק התחלה, ידוע שבשנה ראשונה בגן ילדים סולבים מריבוי מחלות חום. חשוב מאוד להמשך מעקב ובירור ע"י רופא מטפל בהתאם לממצאים בבדיקה גופנית.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)