מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גיורד בפות- תינוקת בת שנה ו4 חודשיםליירה17/10/2010
בכל אמבטיה שאנו עושים לביתי בת השנה ו4 חודשים היא מתחילה בגירוד איטנסיבי באמצעות שתי הידיים של הפות ומציינת גם שזה כואב ("אייה"). לציין שאם מצליחים להסיח דעתה באמצעות משחקים אזי היא מפסיקה אך כל אמבטיה מסתיימת בכך שהפות אדומה מאוד וכמעט פצועה. רופא משפחה רשם לנו משחה על בסיס קורטיזול למריחה לא יותר מחמישה ימים(גם בעיקבות אדומיות גדולה בקפלי הידיים אותה הוא מכנה אסתמה של העור) אך זה עזר רק באופן חלקי, כלומר האדמומיות נרגעה אך באמבטיה הטקס ממשיך.
האם מדובר בתולעים(בדקנו בחיתול אחרי יציאות וגם בבוקר ולא מצאנו.) ואיך אפשר לאבחן את הבעיה ולטפל בה, זה מדאיג אותנו מאוד.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיורד בפות- תינוקת בת שנה ו4 חודשים - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`17/10/2010לליירה שלום רב!
לעתים ניתן לזהות תולעים בעין, אבל עדיף בדיקת צואה: 3 דגימות של צואת בוקר.
הרבה בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שלוש וחצישלום רב16/10/2010
בני שותה המון אך לא יותר מדי, בכל מקרה הוא נגש לשירותים לעיתים תכופות, עשינו לפני חצי שנה בדיקות שתן אך הכל היה טוב, מעבר לכך גמול כבר שנה ביום אך לא מצליח להגמל ה=בליילה על אף שלוקחים אותו עד 12 בלילה פעמיים לשירותים באופן יזום, מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שלוש וחצי - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`17/10/2010לשלום רב שלום רב!
במידה וכל הבדיקות תקינות והוכח שבעית השתיה מוגברת היא התנהגותית ולא גופנית, חשוב לעשות משמעת מים. משמע שתיה מבוקרת ע"י מבוגר מבחינת הזמן ומבחינת הכמות. אין לשתות אחרי 6-7 בערב. להמשיך להשקימו בלילה לצורך הטלת שתן גם לאחר שעה 12 לפחות פעם אחת.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיעה קרה אצל ילד בן 5אנונימי16/10/2010
בס"ד
שלום,
בני בן ה5 כבר שבוע עם זיעה קרה, בכל הגוף,
מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיעה קרה אצל ילד בן 5 - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`17/10/2010לאביבה שלום!
אין די מידע.... למעט זיעה קרה איך הוא מרגיש? האם יש לו חום? האם צבעו של העור משתנה? באיזה סביבה זה קורה?
אשמח לעזור,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אנונימי17/10/2010צבע עורו לא משתנה, הוא ישנוני האמת [בעבר היה אנמי],
אין לו חום..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וירוס בטן מתעתע - המשךטל16/10/2010
שכחתי להוסיף שבימים האחרונים יש יציאה אחת ביום רכה מאד (על גבול השלשול). בנוסף, אמתנם התיאבון ירוד אך מבקשת הרבה לשתות שזה מצויין אך האם יש לזה משמעות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וירוס בטן מתעתע - המשך - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`17/10/2010המשך....
לילד חול האני מוותר על אוכל: העיקר שתשתה.
עדיף להימנע ממוצרי חלב למספר ימים.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וירוס בטן מתעתעטל16/10/2010
שלום ד"ר,
בתי בת שנתיים וארבעה חודשים. לפני 4 לילות הקיאה במהלך הליליה פעמיים. במשך היום שלמחרת הקיאה פעמיים נוספות ובמהלך אחר הצהריים של אותו היום (רביעי) היה לה חום נמוך 37.8 שירד מעצמו ולא חזר מאז. יש לציין שביום חמישי במהלך המחצית הראשונה של היום הייתה חלשה מאד, נחה הרבה, מאחה"צ ואילך התחזקה, שיחקה והתנהגה באופן רגיל לחלוטין. אתמול, עד אחר הצהריים חשה מצויין, אך לקראת הערב נראה היה כי יש לה בחילה (בלעה רוק) ובהמלך הלילה הקיאה פעם אחת. יש לציין שבמהלך כל הימים הללו תיאבון די ירוד, אוכלת מעט. היום לא הקיאה כלל, בשעות הבוקר התנהגות רגילה ופעילה,אחר הצהריים מעט יותר חלשה אם כי לא באופן דרסטי. כאמור, פרט ליום רביעי אחה"צ ללא חום.
האם להערכתך מדובר בוירוס? מה אתה ממליץ בהתאם למצב המתואר?
תודה מראש ושבוע טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וירוס בטן מתעתע - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`17/10/2010לטל בוקר טוב!
מקווה שבתך חשה בטוב!
לפי התאור רושם שאכן מדובר במחלה ויראלית או לחלופין בהרעלת מזון.גישה טיפולית בשני המצבים דומה: טיפול סימפטומטי (להורדת חום, שתייה מרובה, מנוחה). במידה ובאופן כללי בתך נראת בסדר, לא אפטית, מתקשרת רושם שאין מקום לדאגה.
בכל אופן כדאי לגשת להיבדר ע"י רופא מטפל.
הרבה בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאות אצל תינוקת בת 7 שבועותצביה16/10/2010
שלום,
התינוקת שלי כמעט בת 7 שבועות יונקת מאז הלידה, אף פעם לא פולטת אך פעם ביומיים שלוש יש לה ממש הקאה בד"כ לאחר המיקלחת.
התינוקת בד"כ ישנה רצוף מ 23.00 בלילה אחרי הנקה עד 5.00 בבוקר יונקת וממשיכה לישון עד 8.00
היום בלילה התעוררה בשעה 2.00 בלילה עם בכי נוראי שלא ניתן היה להרגיע ניסיתי להניק אך היתנגדה ולאחר מספר דקות הקיאה, נירדמה ואחרי שעם שוב התעוררה בבכי ינקה קצת תוך כדי בכי מיילל ושוב הקיאה. מההקאה של שעה 3.00 בלילה ישנה עד 6.30 היתעוררה בוכה והתחילה להקיא נוזל צהוב שבעצם זה כבר לא חלב שלי כי הקיאה אותו בלילה וכבר התחילה להקיא מיצי קיבה? הנקתי אותה מחשש שתיתייבש והיא ישנה עד 11.30 היתעוררה חייכנית עירנית ואם טיטול ספוג שתן, ינקה ושוב נירמה מאז לא הקיאה יותר.
האם יש צורך לרוץ למיון במיקרה הזה? מה יכולה להיות הסיבה להקאות, לא יצאנו 3 ימים מהבית אז לא ניראה לי שזה וירוס....
תודה מראש, מקווה לתשובה למרות ששבת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאות אצל תינוקת בת 7 שבועות - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`17/10/2010שלום רב!
להקאה חוזרת בילדים סיבות רבות ומגוונות. לרב אלה מחלות זיהומיות אלה או אחרות, אך בעיות חסימתיות במע' העיכול גם יכולות לגרום להקאות. לכן אני תמיד ממליץ במקרה של הראות להיבדק ע"י רופא. דבר נוסף שההקאות מדאיגות אותנו יותר משילשולים ( לדוגמה) כבעיקר אלה , שגורמות להתייבשות.
שתייה מרובה והרבה בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצרי חלב לבן 7.5 חודשים ושומןה16/10/2010
שלום רב,
בני בן שבעה וחצי חודשים.
ההוראות הניתנות היום לגבי מתן מוצרי חלב לתינוק אינן חד משמעיות ולכן אינני יודעת כיצד נהוג - מאיזה גיל אני יכולה להתחיל לתת לבני לטעום ולאכול יוגורט וגבינה לבנה?
האם מאכלים שמכילים מעט גבנות הם מחוץ לתחום בגילו?
ושאלה קטנה נוספת - כשהייתי אצל תזונאית היא הסבירה לי שהצריכה שלנו כמבוגרים היא עשירה בשומן ולכן יש לצמצם עד כמה שניתן(גם אצל אנשים רזים ללא בעיות השמנה) את צריכת השומן אצל מבוגרים כי ללא כוונה המזון שלנו מכיל אפילו עד 50% שומן במצטבר.
האם הדבר נכון גם לגבי תינוקות קטנים? האם כשאני מבשלת אני צריכה לצמצם את כמות השומן במזון למינימום?
כשאני אקנה לו בעתיד כל מיני מוצרי חלב, גבינות ויוגורטים - איזה אחוזי שומן מומלץ לרכוש עבור התינוק?
תודה רבה על העזרה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצרי חלב לבן 7.5 חודשים ושומן - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`17/10/2010ל"ה" בוקר טוב!
בהלה העולמית סביב השומנים ברורה לי! אבל יחד עם זאת אנו שוכחים או לעתים לא מודעים שגופנו זקוק לכמות מסוימת של שומנים לתהליכים רבים : כולל יצור הורמונים למינהם. לכן , אם את לא תובלת כל כפית שבנך אוכל בשמן, והוא לא חיי על צ'יפס של מקדונלדס, אלא שימוש סביר בשומנים בריאים (זית לדוגמה) אנני חושש מדי.
לגבי מוצרי חלב....
מעדנים המיועדים לתינוקות ניתן להתחיל לנסות החל מגיל 8-10 חודשים.
חלב פרה מלא לא מומלץ כלל מתחת לגיל שנה.
בתאבון והרבה בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה לבנהויקי15/10/2010
שלום, הבן שלי בן שנתיים וחצי, אתמול יצאה לו סליחה על הביטוי חצי קקיי חום וחצי קקי לבן (בצבע של חלווה).
רציתי לדעת האם זה מצביע על משהו ואם לא איזה מאכלים יכולים לצבוע את הקקי בצבע כזה?
אני אוסיף עוד כמה דברים שאני לא יודעת אם קשור
1. הוא סובל מנפיחות בבטן מאז שהוא תינוק, יש לו שבר בטבור.
2. נתתי לו בחצי שנה האחרונה מים ממותקים בסירופ האגבה כממתיק , כל יום שותה 3-4 בקבוקים, נתתי לו את הסירופ הזה כי הוא מוכר בעל ערך גליקמי נמוך, והילד לא מוכן לשתות שום דבר שהוא לא ממותק, אז העדפתי לתת לו את זה, קראתי כתבה לאחרונה שהצמח יש לו רעילות מסויימת, האם זה יכל לפגוע לו בכבד?
3. יש לי בדיקות שהרופאה נתנה לתפקודי כבד, למרות שהיא חשבה לפי בדיקה שהכל בסדר ולצליאק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צואה לבנה - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`15/10/2010לויקי שלום!
ברפואה ישנם מצבים כאשר תוכן צאותי לא צבוע (קרי לבן). ברוב המקרים הבעיה היא בכבד או\ו דרכי ניקוז מרה (מכוון שמלחי מרה אלה שצובעים את הצואה).
לא מוכרים לי מאכלים אשר יכולים לצבוע יציאה בלבן (כי כמו שכבר אמרתי לא אוכל צובע אלא מרה).
מומלץ לבצע בדיקות דם כולל תפקודי כבד, לבלב , סרולוגיה להפטיטיס, צליאק, שומנים בצואה. US בטן עליונה (כבד ודרכי מרה) מומלץ גם.
במידה ובעיה חוזרת היתי שוקל יעוץ גסטרואנטרולוג ילדים.
הרבה בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תולעים בטוסיק בהריוןשירה15/10/2010
שלום רב,
מזה כשבוע וחצי מגרד לי בלילות בטוסיק (לא כל לילה) היום מצאתי שמדובר בתולעים. אני בהריון בחודש בשמיני.
בנוסף יש לי שני ילדים קטנים בבית בני 5 ו-3 ולא הבחנתי אצלם בסימנים המראים אי נוחות בשינה וגירוד בטוסיק. בנוסף ששניהם מדברים ולא עלו תלונות מצידם.
מה עושים? הבנתי שאסור לקחת כדורים מסוג זה בהריון.
ומה אם הילדים? יכול להיות שישנם תולעים ללא תופעת הגירוד אצלם?
דחוף עזרה...תודה שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תולעים בטוסיק בהריון - תגובה
ד''ר טטיאנה לייבזון- פרלין15/10/2010לשירה, שלום!
מכיוון שילדים אסימפטומטיים ממליצה לבצע בדיקת צואה לפרזיטים 3 דגימות נפרדות ובהתאם לתוצאות להחליט על טיפול. לגבי טיפול שלך - יש צורך להתייעץ ברופא נשים, במידה וקיים ספק ניתן לפנות להתייעצות למרכז טרטולוגי ע"י רופא מטפל שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאות חוזרות ונשנותמיכאלה14/10/2010
בני בן השנה הקיא (קיא רציני) ושלשל שלשול מימי לפני כשבועיים (אולי אף מעט יותר) במשך שלושה ימים. ביום השלישי הייתי אצל הרופא. זה המליץ לי על תזונה של גזר, תפו"א, בננות אורז ותפוחים. (נתן תרופות להקלה אך מכיוון ששתה הרבה הסכים אפשר לי שיקול דעת ולא נתתי). אכן מעט הסתדר, למרות שהקיבה היתה עדיין רכה אך לא מימית ולא הקיא.
לאחר שלושה- ארבעה ימי תזונה כאלה, חזרתי לתזונה מלאה כולל מטרנה חלבית. באותו יום הקיא ושלשל מעט. חזרתי לתזונה הנ"ל הפעם לשבוע שלם. ואכן אחרי שבוע של תזונת הרופא, לא הקיא, הקיבה רכה אך לא מימית וצבעה צהבהב. לאחר שבוע זה נתתי אוכל אחר (ירקות, ביצים) ולאחר כשעה הקיא.
למחרת שוב רופא, בדיקה שלו + נתן בדיקות דם וצועה. תוצאות: ללא פרזיטים וביצי תולעים וללא שיגלה וסלמונלה, בדיקות דם תקינות למעט המוגלובין (10.3) וכדוריות דם (3.83) מעט נמוך ו Eosinophils מעט גבוה (3.4).
שוב חזרתי לתזונה הנ"ל למשך שבוע. היום, לאחר שהרגיש יותר טוב ולא הקיא שבוע והקיבה רכה - אך אין שלשול. נתתי לו מטרנה צמחית ומעט שוקו. שוב הקיא.
יש לציין שההקאות יותר מטרידות אותי כי אין הרבה שלשול, לאחר אוכל שלא הנ"ל מקיא.
הוא אוכל רק גזר, תפו"א קוואקר ובננות כבר כשבועיים וחצי.
אני מתוסכלת: לא עובר ויותר מזה אני לא יודעת מה יש לו.
השאלות:
האם זקוק לויטמינים בינתיים (מכיוון שהיה רגיל למטרנה ותזונה רגילה והתזונה שלו שונה לגמרי בשבועיים וחצי האחרונים)?
זקוקה לעצתכם - מה יכול להיות? איך להמשיך? מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאות חוזרות ונשנות - תגובה
ד''ר טטיאנה לייבזון- פרלין15/10/2010שלום, מיכל!
קודם כול חשוב המשך מעקב ובדיקה ע"י רופא מטפל. איך ילדה נראה? עירני, חיוני, נותן שתן טוב? אם כן זה יכול להיות עדין במסגרת מחלה וירלית. ממליצה בהדרגה לעבור לכלכלה רגילה, היתי ממליצה לתת פרוביוטיקה. לגבי בדיקות דם לא לגמרי ברור לי - Eosinophils 3.4 ב% או בספירה אבסולוטית? אם באחוזים - זה תקין, אם בספירה אבסולוטית - זה גבוה ודורש המשך בירור. חושבת שהכי טוב לפנות לרופא מטפל לקבל פיענוח של בדיקות דם מכיוון שהוא יכול לראיות אותם במלאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 9 וחצי חודשים מסרב לאכולאמא14/10/2010
שלום רב,
הילד שלי בן תשעה וחצי חודשים, עד לפני שבוע אכל שתי ארוחות מוצקים ברצון רב ושאר הזמן קיבל את החלב שלי (נמצא באחוזון 25 במשקל). לפני שבוע חלה הדרדרות פתאומית בתזונה שלו - הוא אינו מוכן לאכול כלל את ארוחת המוצקים של הצהריים ובבוקר הוא אוכל רק כמה כפיות מהפירות. ניסינו בשבוע האחרון הכל, שינינו את האוכל שהצענו, את המרקמים ואת צורת ההגשה אבל כלום לא עוזר, כל פעם הוא טועם ומייד סוגר את הפה ועושה לא עם הראש. גם השינה שלו נפגעה בשלושה ימים האחרונים. בשעות היום נהג לישון בערך שלוש שעות אשר ירדו לחצי שעה בלבד ובלילה הוא התחיל לקום מספר פעמים כדי לינוק (מה שכבר חודשים לא קרה יותר מפעם אחת בלילה).ב אופן כללי מצב הרוח שלו טוב אבל אנחנו מאוד מוטרדים. לפני יומיים לקחנו אותו לרופא אשר ממש לא התרגש מהמצב. כרגע הרופא שלו לא עובד עד יום ראשון ואני ממש מוטרדת מחוסר האכילה.
מה יכולה להיות הבעיה? מה עלינו לעשות?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן 9 וחצי חודשים מסרב לאכול - תגובה
ד''ר טטיאנה לייבזון- פרלין15/10/2010שלום לאמא מודאגת!
לירידה בתאבון יש הרבה סיבות. חשוב להמשך מעקב ע"י רופא מטפל. במידה ובדיקה גופנית תקינה, אין מקור לביעה, תינוק עירני, חיוני, יונק טוב, נותן שתן טוב אין מקום לדאגה, יש תקופות כאלו, במיוחד בתקופת הוצאת שיניים. חשוב להמשך להצאיה לו אוכל מוצק בשעות קבועות אך לא להחריך. שום דבר בכוח! לא לתת נישנושים בין הארוחות. וכמובן להיות בקשר עם רופא מטפל. בד"כ זה מסתדר תוך מספר שבועות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתחילה לדאוג על המשקלמאי14/10/2010
תינוק בן 5 וחצי חודשים- כבר כתבתי פה השבוע סיפור שלם-
בקצרה- היה חולה מיום שלישי שעבר , משלשל. רק יונק ורמת התאבון ירדה משמעותיית . עדין קצת משלשל ועכשיו גם מתחילה לצאת לו שן ככה שהוא אוכל יחסית מעט ופולט כרגיל ( די הרבה).
עד עכשיו עלה במשקל מעולה.
נשקל ב1-9 ושקל 7.250
נשקל ב5-10 ושקל 7.750
והיום ה14-10 שוקל 7.650
יש לציין שכל שקילה בוצעה במקום אחר ואמרו לי שככה זה לא מדויק.
הירידה של השבוע האחרון מובנת לי- עקב המחלה אבל עליה של 500גרם בחודש וחצי זה לא מעט מידי? יש צורך לעשות משהו?
אני מציעה לו לאכול גם כשלא מבקש- ואז אוכל מעט מאוד.
לחכות עד שהוא יבקש לינוק או כל איזה שעה להציע לו קצת- מה עדיף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתחילה לדאוג על המשקל - תגובה
ד''ר טטיאנה לייבזון- פרלין15/10/2010חשוב מאוד מעקב רופא מטפל ומעקב משקל על אותו משקל (סטיה יכולה להיות עד 200 גרם בין משקל למשקל). אך הוא נותן שתן? האם הוא עירני, חיוני? במחלה חריפה יכולה להיות ירידה במשקל, כן מדובר ב-100 גרם שזה פחות מ-3%. עליה במשקל בחודש אחרון של 500 גרם זה קצת מעט אך צריך להמשך מעקב. מומלץ להמשיך להציא לו אוכל מוצק במידה ורגיל לאכול מוצקים, אם לא - להתחיל בהדרגה.מומלץ לתת הנקה כל 3-4 שעות, חשוב לזכור שב-5 דקות ראשונות תינוק יונק רוב החלב ואז כמות נשאבת יורדת והוא יותר מתפנק מאשר אוכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשקשתלילי14/10/2010
חיפשתי פורום לרפואת עור ילדים ולא מצאתי..
בת חודשיים וחצי.
בגיל 3-4 שבועות הופיעה פריחה אדומה בפנים. רופא ילדים לא התרגש ואמר לעזוב את הילדה בשקט (:
בהדרגה הפריחה נעלמה מהפנים והתקדמה במורד הגוף (צוואר, בטן, ידיים ורגליים) כשנעלמת בחלק אחד ומופיעה בחלק נמוך יותר בגוף. חוץ מהפריחה לא היו תסמינים אחרים.
כעת העור מעט יבש ומחוספס בגפיים, לא בהכרח בקפלים (כמו שמתארים באטופיק דרמטיטיס).
בנוסף, במרכז המצח ובחצי הפנימי של הגבות נשארה קשקשת צהובה שמתמשכת לקרקפת, לא נעלמת ולא מתפשטת.
האם ניתן להוסיף שמן למי האמבטיה או יש לראות רופא עור קודם לכן? (לציין שבגיל מספר ימים מרחנו לה שמן תינוקות שעשה פריחה בבטן..)
אם מותר - איזה שמן מומלץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשקשת - תגובה
ד''ר טטיאנה לייבזון- פרלין15/10/2010ללילי שלום!
קשה מאוד להתרשם מפריחות בצורה ורטואלית אך לפי תאור שלך פריחה יכולה להתים לדרמטיטיס אטופית. כמובן, מומלץ בדיקה ע"י רופא מטפל או רופא עור אך עד לבדיקה ניתן להשתמש בשמן אמבט כמו "אמול", "אמול פורטה", "בלנאום" וכול". ניתן במקום להוסיף לאמבטיה למרוח על פני הגוף של תינוק בסיום רחצה, אך להזהר מאוד כי תינוק מחליק מאוד לאחר מריחת שמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום לעיתים קרובותאלינור14/10/2010
לילדי בן השנתיים וחצי עולה חום בעשרה חודשים האחרונים כל חודש ולפעמים גם פעמיים בחודש , אין שום תופעות מלבד חום שמגיע ל- 48 שעות וגם ל- 72 שעות והולך כמו שהוא בא, חום גופו מגיע ל- 39 מעלות לא יותר, יש לו מצב רוח טוב והאקמולי מוריד לו את החום
מיד, שאלותיי הן מה פשר החום? האם כדאי לעשות בדיקת דם? האם זוהי תופעה מוכרת
בגיל הזה? אני רוצה רק לציין שהוא לא נמצא במסגרת הוא בבית.
אשמח לקבל תשובה מכם...תודה ויום טוב ...אלינור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום לעיתים קרובות - תגובה
ד''ר טטיאנה לייבזון- פרלין15/10/2010שלום, אלינור!
מכיוון שמדובר במחום שעולה בתדירות קבוע חשוב בכל עלית חום לפנות לבדיקת רופא מטפל ולחפס מקור לחום. האם יש כאבים בגרון? האם יש פריחות בחום? האם יש פצעים בפה? חשוב גם אנמנזה משפחתית: האם משהוא ממשפחה סובל מ-PERIODIC FEVER כמו FMF, TRAPS, PFAPA וכול". מומלץ לבצע בדיקות דם ושתן כולל תרבית בעלית חום. ניתן לשקול בצוע בדיקה גנטית במידה ולא נמצא מקור לחום ברוב המחלות . חשוב מאוד מעקב ע"י רופא מטפל ולהחליט על המשך בירור איתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפילה של תינוקתדנה14/10/2010
שלום,
היום בבוקר הבת שלי שהיא בת 8 חודשים ישבה במדרגה ראשונה עם הבת הגדולה ומבלי לשים לב נפלה מהמדרגה לרצפה על הגב ונפלה על הראש האחורי מלמטה ,היא בכתה
קצת לא היו לה נפיחות או ולא היה לה אדום במקום הנפילה,התנהגה רגיל אך לאחר כמה דקות הקיאה קצת לא יודעת אם זה בגלל שהבת הגדולה קצת נדנדה אותה כדי שתשמח,
למרות שהנפילה היא לא מגובה אני לא רגועה ,מה אני צריכה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפילה של תינוקת - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`14/10/2010לדנה שלום רב!
גם נפילה מגובה נמוך יכולה להיות מסוקנת. חשוב שתינוקך תיבדק ע"י רופא ילדים בעקבות הנפילה. גם מעקב חשוב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)