מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כפות רגליים לבנותיוכבד07/11/2010
שלום רב
התינוקת שלי היא בת שלושה חודשים. אמש כשהורדתי לה את הבגדים הבחנתי ששתי כפות הרגליים שלה לבנות כשלג בצורה קיצונית לעומת שאר חלקי הרגליים.טמפ' הרגליים הייתה נורמלית דהיינו לא קרות במיוחד ולא חמות במיוחד וכן לא נראה שמשהו לחץ לה עליהם.
לאחר זמן מה הצבע חזר לעצמו אולם אני מודאגת מהתופעה.
אודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפות רגליים לבנות - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`08/11/2010ליוכבד שלום רב!
צבע העור הרבה פעמים אינדיקציה להספקת הדם. הרבה פעמים קצוות הגפיים חוורים : זה חלק ממנגנון וויסות החום בתינוקות. במידה וזה לא מציק לתינוקת וצבע חוזר לתקין, לא נראה לי שיש מקום לדאגה.
בכל אופן ממליץ שהרופא המטפל יראה זאת בשביל להתרשם.
בכבוד,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת עושה הרבה קקייעל06/11/2010
שלום רב,
בתי בת שנה וחודש
מזה כשלושה שבועות אני שמה לב כי היא עושה קקי בין פעמיים לשלוש ביום
רוב הפעמים הקקי נורמלי ורגיל ולפעמים רך יותר אך בהחלט לא מדובר בשלשול כרוני או משהו כזה.
האם הגיוני?
מזמן לא שקלתי אותה בטיפת חלב אך למראית עין התפתחותה וגדילתה תקינה. האם עלי לבקש בדיקה מסויימת מרופא ילדים לבדוק את הצואה שלה/ מערכת העיכול?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת עושה הרבה קקי - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`08/11/2010ליעל שלום!
קודם כל כדאי לבדוק מה השתנה בכלכלה של בתך.
תבקשו מרופא המטפל בדיקת צואה.
ניתן לנסות להפסיק מוצרי חלב למספר ימים 5-7 ולראות מה ישתנה.
בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיית בירהליאת גורי06/11/2010
בני בן שנה וחצי שתה מבקבוק בירה שהייתה בחוץ,(לפחות 15 שעות) ולא ידוע למי שייכת הבירה הזאת,
בשכונה שלנו מתגוררים הרבה פליטים סודנים,
האם יכול לעבור דרך הנוזל איזה שהם מחלות ,?
הציין ש12 שעות לאחר מכן הוא פיתח חום , אך ללא תופעות נוספות.
אבקש התייחסות בהקדם
בכבוד רב ליאת,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתיית בירה - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`08/11/2010לליאת גורי שלום!
שתיית משקאות חריפים בגיל הילדות זה לא דבר מומלץ ביותר :-)
ישנן מחלות זיהומיות (הפטיטיס A , סטומטיטיס ) אשר יכולים לעבור דרך כילים משותפים.
בעקבות החום שעלה ממליץ בדיקת רופא.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על אפילפסיהיעל06/11/2010
האם זה נכון שמאבחנים אפילפסיה רק אחרי ששללו כל גורם אחר להתקף הפירכוסי כמו חום, זיהום מוחי, גידול, הפרעה מטבולית וכו'?
והאם רק באלה ששללו הכל, ואיבחנו עם אפילפסיה או חשד לאפילפסיה - האם אלה זכאים לEEG כבר בהתקף הראשון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על אפילפסיה - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`08/11/2010ליעל שלום!
כל עיניין לגופו: חשוב לדעת מה היו תסמינים נוספים למעט פרכוס. איזה סוג פרכוס זה היה? האם נשארה תמונה נאורולוגית כלשהי לאחר הפרכוס.
למעשה בירור אפילפסיה מתבצע במקביל כיוונים נוספים אבל כמו שאמרתי: כל עיניין....
הרבה בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מונואמא מודאגת06/11/2010
שלום רב.
בני בן השנה ו - 11 חודשים העלה חום גבוה (40) בשבת שעברה (בדיוק לפני שבוע), במשך 3 ימים החום עלה בהפרשים בינוניים בעיקר בערב. ואז הפוגה של 36 שעות. ושוב עולה תכופות (עד 40) פעמיים ביום. אתמול היינו במוקד וביצענו ספירה:
לימפוציטים 34%
נויטרופילים 43%
מונוציטים 18% (!!!)
WBC - 15.5
בבדיקה קלינית: כיב על שקד שמאל.
ללא לימפאדנופתיה.
הרופא אמר שמדובר כמעט בוודאות במונונוקלאוזיס. לא נלקח דם לסרולוגיה.
1. האם נשמע מתאים?
2. מה סביר? EBV או CMV? (בעלי ואני שליליים IGG ל - CMV וחיוביים IGG ל - EBV).
3. בעלי לפני 3 שבועות עבר אפיזודה של חום 38.5 חד פעמי עם חולשה של יומיים וזהו.
אני לפני שבוע וחצי הייתי עם כאב גרון קל וחולשה בת יום. לאחר כמה ימים הופיעה אצלי נזלת ממש. (האם מתאים לזיהום ב - CMV?)
4. בתי בת ה - 3 וחצי עברה לראשונה בחייה אפיזודה קשה של צמרמורות וכיחלון סביב הפה ועליית חום ל - 40 (עליית חום ומחלות מהגן זה קורה כל שני וחמישי אבל תופעה של צמרמורות - לראשונה בחייה!!). האם סביר שזה היה אחד מהשניים וחלף ככ מהר? היא התלוננה על כאב גרון כיומיים לפני האפיזודה ועד יום לאחריה.
5. האם ייתכן זיהום EBV בילדים שעובר בקלילות ובמהרה? מה בד"כ?
6. במידה ובקטנצ'יק אכן עם מונו? כמה זמן צפויה המחלה להימשך?
7. האם סביר שההפוגה בת ה - 36 שעות אומרת למעשה שמדובר בשתי מחלות שונות? הוא היה בבית כל הימים הללו.
8. חשוב לציין שהאבחנה הראשונית היתה אוטיטיס מדיה ובמהלך כל השבוע האחרון נטל אוגמנטין שהופסק אתמול לאחר 7 ימים לפי המלצת הרופא במוקד. כך שזיהום סטרפ זה לא סביר, כנ"ל לגבי UTI.
אשמח לעזרתך להבנץ המצב.
תודה תודה
ענבר.
==========================================
חשוב לציין שספירת הדם תקינה (המוגלובין 11.5) למעט הערכים שציינתי מטה. הילד משחק כרגיל, מתרוצץ ומבסוט מהחיים למעט בדקות שיש לו חום ואז הוא אדום בלחיים ומתיישב.
אני חרדה מאוד מאוד מלוקמיה (חס וחלילה וחס ושלום) לא שאני מבינה בזה יותר מדי רק שמעתי שיש מצב לחום שעולה בלי שום סממן נוסף ןכיבים בפה ובאוזן. עובדה שי לו כיב על שקד שמאל ובתחילת המחלה חשבו שמדובר בדלקת אוזן תיכונה ולכן ניתן טיפול אנטיביוטי.
האם יש מקום לדרוש מיקרוסקופיה של הדם?
אם אכן מדובר חלילה באחד מסוגי הלוקמיה בפעוטות האם תמונת הדם בבדיקה אחת שכזו מצביעה מיידית על בעיה? או שייתכן כי הכל ייראה בסדר ויהיה רק מונוציטוזיס ולימפופניה (34% לימפוציטים)?
אני מודאגת מאוד מאוד.
ענבר.
============================================
שום תסמין נוסף (לא נזלת, לא שיעול...).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מונו - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`08/11/2010לאמא מודאגת שלום רב!
ממליץ לבצע בדיקות סרולוגיה ל-EBV ו-CMV. זה יכול לכוון לאבחנה.
הרבה בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוראה גבוה וקיראטינין נמוךליטל05/11/2010
שלום רב,
ביתי בת שנה (נולדה בשבוע 36 + יומיים). ערכנו בדיקות כלליות והתקבל ערך urea של 39 (כשהנורמה היא עד 28) וערך קריאטינין של 0.5 (שהנורמה היא מ 0.26).
מה זה אומר?
הרופא טוען שייתכן שהיתה מיובשת (למרות שהיא שותה) אבל אם היא היתה מיובשת גם הקריאטינין היה אמור להיות גבוה, לא?
לתשובתך אודה,
ליטל
===================================
קריאטינין 0.2
===================================
בבדיקת שנערכו ב 2.11
Urea - 39
creatinine (B) 0.2
AST (GOT) 44
בבדיקות שנערכו ב 7.11
Urea - 30
creatinine (B) 0.2
AST (GOT) 40
האם ייתכן שהערכים ירדו רק בגלל הידרציה טובה יותר?
האם זה יכול להצביע על כשל כלייתי?
הרופא המליץ להמתין עד ראשון הבא ואז לבצע בדיקות חוזרות + בדיקה למחלת הנשיקה ובדיקות שתן.
מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוראה גבוה וקיראטינין נמוך - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`08/11/2010לליטל שלום רב!
להערכתי בדיקות תקינות. UREA מעט גבוהה אכן יכולה להצביע על מצב צחיחות מסויימת. עובדה שזה משתפר עם הידרציה בלבד.
אם את שואלת אותי , לא היתי חוזר יותר על תפקודי כליות (אין צורך) , אלא אם כן בתך צריכה בדיקות נוספות כלשהן.
הרבה בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות כלליותלי04/11/2010
WBC 11.1
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות כלליות - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`04/11/2010נשמע לי שבסה"כ זה תקין. אבל חשוב לראות את זה לאחר בדיקת ילד.
הרבה בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות כלליותלי04/11/2010
ראשית תודה על התגובה לבני היה פעמים STREP חיובי בתוצאות שקיבלנו התשובה יצאה שלילית
ואת הבדיקות ביצענו באופן שותף מפני שלבני יש חוסר ברזל אז אנו מבצעים בדיקות כל תקופה מסוימת
לכן התוצאות מראות שיש כנראה בעיה של דלקת ואני לא יודעת היכן מפני שבמשך חודש ימים הוא לא מפסיק להיות חולה
לתשובה אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות כלליות - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`04/11/2010מה סה"כ מספר WBC?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות כלליותלי04/11/2010
ראשית ערב טוב בני בן שבע ולאחר שביצענו בדיקות מעבדה התגלה לו כולסטרול 192 שהגבול אצל מבוגרים נאמר לי שזה 200
ובנוסף NEUTROPHILS 71.8
ובנוסף LYMPHOCYTES 20.8
נאמר לי ע"י הרופא שיש נוגדים מדלקת אבל אני לא מצליחה להבין לכן אודה מה ניתן לעשות בנוגע לכולסטרול ומה אומרות התוצאות של הבדיקות
לתשובה אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות כלליות - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`04/11/2010למרב שלום!
כולסטרול אכן גבוה! היתי מציע לגשת בהקדם לדיאטנית בקופה ולהתייעץ איתה מה חייבים לשנות בכלכלה ראשית כל.
שאר הבדיקות לא יכול להגיד דבר מכוון שזה חלקי ביותר ולא ברור לי למה עשיתם ספירת דם.
הרבה בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על קרם פוסידיןיורם04/11/2010
שלום
הקטנה שלנו בת 4 חודשים. הבוקר ראינו על כף ידה נפיחות אדומה.
חזרנו עכשיו מהרופא שחושב שזאת עקיצה ונתן לנו למרוח לה משחת פוסידין.
השאלה שלי היא האם יש סכנה אם היא תכניס את היד לפה?
חשבנו למרוח ממש קצת כדי שזה ייספג טוב טוב לפני השינה. האם גם כך יש סכנה שתכניס את היד לפה?
בעלון של המשחה רשום לא לכסות אז אני לא יכול לשים לה פלסטר וכו' על היד.
תודה מראש
יורם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על קרם פוסידין - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`04/11/2010ליורם שלום!
פוסידין היא תרופה לשימוש חיצוני בלבד.
כפי שידוע לי אכן ניתן לכסות את איזור המרוח ואז לרדת בתדירות המריחות.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד משהו קטן...
יורם04/11/2010איך לכסות? פלסטר זה מספיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד משהו קטן... - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`04/11/2010או פלסטר או ישנן מדבקות מיוחדות (בסופר-פרם): באמצע פד סטרילי וחומר דביק מסביב. לדעתי זה יעבוד מעולה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צהבת ילודים- צורך במעקב ?אורית04/11/2010
שלום, בני נולד ביום ראשון לפנות בוקר ושוחרר מבי"ח ביום ג'. ביום ג' בוצעה בדיקת בילי- רובין והתוצאה עמדה על 10.8. למחרת, ביום ד' בוצעה בדיקה חוזרת והתוצאה היתה 11.3. בבית החולים בקשו ממני להמשיך מעקב בקהילה. בבדיקה שבוצעה היום (עם תשובה במקום) התוצאה עמדה על 12. משקלו בלידה עמד על 2.850, ירד עם השחרור ל 2.650 ובשקילה היום משקלו עומד על 2.820. (ניזון מהנקה) האם יש צורך בהמשך מעקב?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צהבת ילודים- צורך במעקב ? - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`04/11/2010לאורית שלום!
חשוב לדעת גיל הריון, סוג דם שלך ואם בילדים קודמים גם היתה צהבת ילודים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אורית04/11/2010גיל ההריון הינו 38+5, סוג דם שלי הוא O+. לאחותו לא היתה צהבת כילודה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`04/11/2010ערך BILIRUBIN 12 דורש מעקב רופא המטפל.
לא היתי חוזר על בדיקה בתדירות יומית. כן היתי חוזר בעד 4-5 ימים או במידה ואת מתרשמת שצבעו הולך ומצהיב לפי ראיתך.
מזל טוב והרבה נחת,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה, גם על מהירות המענה.
אורית05/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמרמורותאמא מודאגת03/11/2010
שלום רב.
בתי בת 3 ו - 9 חודשים. מעולם לא לקתה בדלקת גרון סטרפטוקוקלית ומעולם לא סבלה מצמרמורות בעת עליית חום. מזה 3 שבועות מנוזלת ומזה כמה ימים משתעלת שיעולים ספורדיים.
אחיה הקטן (שנה ו - 10 חודשים) תמיד מדגים צמרמורות בעת עליית חום, כרגע מטופל באוגמנטין לאחר אבחון אוטיטיס מדיה אצל א.א.ג.
הילדונת נתלוננת משעות אחה"צ על כאב גרון, והחום עלה ל - 38. (גבולי).
מאוחר יותר התעוררה משנתה ואמרה כי הגרון כואב מאוד מאוד, החום עמד על 38.3 ולאחר 2 דקות 39....שוכבת במיטה עם צמרמורות שמעולם לא חוותה קודם לכן בניגוד לאחיה הקטן.
תהיתי לעצמי האם דלקת גרון חיידקית כוללת צמרמורות יותר בהשוואה לדלקת גרון ויראלית? האם המשטחים בסופרפארם מהימנים? האם יש סיכוי שנדבקה מאחיה (סביר שאצלו יש פנאומוקוק וגרון זה רק סטרפ A...לא?)
בכל מקרה, ידוע לי גם שצמרמורות עלולים להצביע על UTI אבל אינה מתלוננת כלל בכיוון של דרכי השתן.
האם צמרמורות זה משהו שיכול להתחיל בגיל מאוחר יותר? היא חולה די הרבה מאז החלה את הגן לפני שנתיים, שנה ראשונה היה מזעזע מבחינת כמות המחלות ושנה שניה כבר היה חצי סביר....
אשמח לתשובותיכם.
ענבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמרמורות - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`04/11/2010לענבר שלום!
לפי שפתך המקצועית רושם שאת די מנוסה בתחום :-)
צמרמורת (אני לא (!) מדבר על פרכוס חום) בסופו של דבר תגובה לשינויי חום הגוף ולא בהכרח מצביעה על טיב המחלה (חיידק או וירוס). וזה יכול להופיע בכל גיל.
אכן צמרמורת יכולה להיות הסתמנות של דלקת בדרכי השתן ולעתים נדירות חום וצמרמורת אלה סימנים הבודדים: לכן ממליץ לבצע בדיקת שתן.
בדיקה מהירה ל-STREP A היא מאוד לא רגישה בהשווה למשטח ותרבית לוע. ז"א אם בדיקה מהירה חיובית, אז זה חיובי. אבל אם היא שלילית, זה לא אומר שאין זיהום חיידקי ותמיד צריך להשלים גם משטח.
חוץ מזה ממליץ בדיקת רופא מטפל+ ביצוע ספירת דם.
הרבה בריאות לכל הילדים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילשולים חוזרים ילדה בת שנהפזית02/11/2010
למעלה מחודש בתי סובלת משילשולים חוזרים אך לא עיקביים וחוסר תאבון
הוק\רדנו דיברי חלב והן עברנו למטרנה צמחיתבדיקות צואה לפרזיטים , תולעים וחיידקים חזרה שלילית. שהיתה הפוגה של שבוע בשילשולים חזרנו למטרנה חלבית אך השילשולים חזרו.ושוב אנו על מטרנה צמחית מיום שבת האחרון אך הילדהעדיין משלשלת.
רופא הילדים המליץ לנסות אינטיביוטיקה. האם זה כדאי?מה יכולות להיות עוד סיבות לשילשולים אלו בדיקות כדאי לבצע?
תודה מראש
פזית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילשולים חוזרים ילדה בת שנה - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`02/11/2010לפזית שלום!
כפי שאני מתרשם אחמרה עם חזרה לפורמולה חלבית. יש לזכור שכ-30-50 % מאלה שיש להם אלרגיה לחלב פרה גם רגישים לחלבון סויה.
תנסו פורמולה שנקראת נוטראמיגן.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנתייםאורטל02/11/2010
שלום,
בתי בת שנתיים ושלושה חודשים, מגיל חצי שנה בערך היא כל 4 שבועות בערך חולה במחלה וירלית זו או אחרת שמתבטאת בעיקר בארבעה-חמישה ימים רצופים של חום גבוה 39-40.
באוגוסט האחרון זה החמיר וכל שבועים היא חלתה, לאחר יום באשפוז יום גילו שהיתה לה מחלת הנשיקה אך היא חלפה.
אך עדיין כל 4 שבועות לערך היא חולה במחלה ויראלית מלווה בחום גבוה.
כרגע היא שוב חולה ונשלחנו לבדיקות לראות האם שוב יש מחלת נשיקה
האם זה נורמלי שילדה בגילה תחלה כ"כ הרבה? האם יש בדיקות יותר מעמיקות שיש לעשות כדי לראות אם יש משהו יותר חמור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנתיים - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`02/11/2010לאורטל ערב טוב!
כעיקרון ילד שנמצא במסגרת וחולה בממוצע 12 פעם בשנה (קרי פעם בחודש) במחלות זיהומיות שיגרתיות, זה נחשב "בסדר". כמו כן יש סטיות לכאן ולכאן.
תמיד יש לחשוב על מחלות חום פריאודיות: PFAPA, FMF, TRASP.
תתיעצו עם רופא המטפל שלכם.
הרבה בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופת דרויזטוקס לטיפול בנזלת וליחהיונתן01/11/2010
שלום רב.
בני בן שנה וחצי וסובל כשבועיים מנזלת, ליחה ושיעולים (לא משהו היסטרי אבל מציק).
הגננת שלו המליצה על תרופה ללא מרשם בשם "דרויזטוקס".
אשמח לקבל מידע וחוות דעת על תרופה זו.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופת דרויזטוקס לטיפול בנזלת וליחה - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`02/11/2010ליונתן שלום!
תרופה הנ"ל נחשבת תרופה הומאופטית: תמצית צמחים למניעה והקלה על שיעול.
הומאופטיה זה לא התחום שלי לכן ל איכול לאמר דבר בעד או נגד.
התגובה היא בטח אינדיבידואלית כמו כל תרופה אחרת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)