מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילדה בת 8 - עמילז גבוהאבא11/10/2010
שלום,
מדובר בילדה בת 8 בריאה בדר"כ התלוננה על בחילות חוזרות ונשנות
בבדיקת דם נמצאו חריגות הבות
AMYLASE 160
TOTAL PROTEIN 8.2
מה המשמעות? איזה בדיקות נוספות מומלץ לבצע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 8 - עמילז גבוה - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`12/10/2010לאבא שלום!
החריגות הנ"ל אינן גבוהות. כאשר מדובר בדלקת לבלב לדוגמה, אז אמילז עלול לעלות עד לאלפים. תמונה כזו יכולה להיות בכל מחלה ויראלית במע' העיכול.
חשוב להוסיף לבדיקה גם LIPASE. וכמובן לחזור על AMYLASE ולראות מגמתיות.
בשביל השקט הנפשי ובשל כאבי בטן ממושכים ניתן לבצע בדיקה אל קולית של בטן עליונה ודרכי מרה.
הרבה בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע בעקבות חיסון שחפתריטה11/10/2010
שלום רב!
בני נולד בחו"ל ובהיותו בן 3 חודשים קיבל חיסון נגד שחפת.
האחות המחסנת "הזהירה" אותנו שאחת מתופעות הלוואי עלולה להיות שאחרי כחודשיים תהיה שם נפיחות ואפילו פצע פתוח. דבר שהתגלה כנכון...
אחרי חודשיים, הגולה האדומה התגלתה ונפתחה לפצע מוגלתי, והבעיה היא שהפצע קיים עד היום (חודשיים לאחר שנפתח ו4 חודשים אחרי החיסון)
שאלתי היא בעצם האם לטפל בכך וכיצד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע בעקבות חיסון שחפת - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`12/10/2010לריטה שלום!
ממליץ לגשת לרופא ילדים בכדי לשלול המצאות זיהום משני באיזור ההזרקה.
איחולי בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינק בן חודשיים המשךשרון11/10/2010
האמת שהייתה לו נסיגה עם האוכל בחודש האחרון מאז שהתחלנו עם הקורנפלור והעלנו את הזנטק ל 0.6- אז הוא היה אוכל 80 מ"ל בארוחה..
עכשיו אני מתחילה איתו בבקבוק של 60 מ"ל, בדרך כלל הוא מסיים אותו די בקושי ונרדם. אם אני רואה שהוא סיים את המנה בקלות יחסית אני מוסיפה לו ואז הוא מגיע עד 100 מ"ל. בממוצע יומי הוא אוכל 500-550.
אין ספק שהכמות לא מספיקה לו כי הוא מתעורר בצרחות של רעב אחרי שעתיים וחצי אבל הוא לא מצליח לאכול כמות גדולה יותר פר ארוחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינק בן חודשיים המשך - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`11/10/2010לשרון שלום שוב!
הכמות היומית של האוכל שבנך מקבל לא ממש תואמת למישקלו: נמוך מדי. זה ככל הנראה מסביר את העליה האיטית במשקל.
במידה והוא לא מצליח לאכול כמות גדולה יותר (זה גם לא כל כך טוב לרפלוקס שלו) ניתן להעשיר את האוכל שלו בשמן: כפית שמן קנולה או זית לבקבוק. זה יתן לו תוספת קלוריות ויצמיח אותו.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נרות לשיכוך כאביםשירי11/10/2010
שלום לרופאים!
הבת שלי, בת שנה וחמישה חודשים מצמיחה שיניים בצורה קשה וכואבת במיוחד. ניכר שהיא סובלת מכאבים חזקים מאוד. הרופא שלנו אמר שאין סיבה לתת לה לסבול ושאם היא ממש באי שקט ובוכה צריך לתת לה משכך כאבים כלשהו. עד לפני כחודש היא שתתה את הסירופים של אקמולי ונורופן בלי בעיה, אבל לאחרונה היא מסרבת לשתות אותם, לכן עברנו לנרות. יוצא לי לשים לה פעם או פעמיים בשבוע לפני השינה, אבל בכל פעם שאני שמה נר, היא עושה קקי כ3-5 דקות לאחר שהנר הוכנס. אין לי מושג האם הנר הספיק להתמוסס בזמן הזה ואני מפחדת לתת לה עוד, שלא תקבל מנת ייתר.
כמה זמן לוקח לנר להתמוסס? לאחר כמה זמן מותר לתת עוד מנה אם אין שיפור במצב? במידה והנר לא מתמוסס, האם זה מסוכן כל פעם לתת לה מנות תרופה נמוחות ממה שהיא צריכה?
אודה לתשובתכם,
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נרות לשיכוך כאבים - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`11/10/2010לשירי שלום!
קשה לי להגיד כמה זמן לוקח לנר להתמוסס, אך תחילת השפעתו כ-40 דקות מהמתן.
לא מקובל לתת מנה נוספת מייד במידה ותינוק שילשל או הקיא את התרופה.
אקמול ניתן לתת כל 4 שעות.
תנסי לחזור לסירופ אם נרות מגרות אותה ליציאה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי מומלץ?אוקסנה11/10/2010
שלום. מתי מומלץ לתת שמן דגים לילד בן 4 שנים בוקר או ערב? לפני או אחרי אוכל? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי מומלץ? - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`11/10/2010לאוקסנה שלום רב!
לפי היצרן אין חשיבות לשעות יממה. עדיף אחרי האוכל.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי ילד בן 4הילה10/10/2010
שלום רב
לבני בן הארבע יש כבר תקופה ארוכה יציאות מאוד רכות, רובן ממש שלשולים, המלוות בהמון גזים. לא מדובר בשלשול לאורך כל היום, אבל בכל פעם שהוא מרגיש צורך להתפנות זה המצב, ויש לו יחסית הרבה יציאות ביום (4-5).
מה יכולה להיות הסיבה?
אציין גם שהבטן שלו נראית מעט נפוחה מאז ומתמיד, אבל כשהתייעצתי עם תזונאית היא טענה שזה בגלל הגיל.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי ילד בן 4 - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`10/10/2010להילה שלום!
היתי מציע לבצע בדיקות צואה כולל לדם סמוי, בדיקות דם כולל צליאק, תפקוד בלוטת המגן ולהתייעץ עם גאסטרואנטרולוג ילדים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה אצל תינוק בן 10 חודשיםשגית10/10/2010
שלום,
בני בן ה- 10 חודשים סבל מיום שלישי מחום גבוהה, הנו מנוזל ומשתעל ביום רביעי הלחיים שלו החלו לפתח מן פצעונים אדומים, חשוב לציין כי רופא הילדים ערך בדיקות דם ושתן ומסר לנו כי על פי התוצאות מדובר כנראה במחלה ויראלית, מאתמול בבוקר (שבת) החום ירד, אך הלחיים המשיכו להיות אדומות, הערב כאשר באתי לקלח אותו הבחנתי כי הגב והבטן התמלאו בנקודות אדומות, כמו גם בידיים וברגליים אך לא כמו בגב ובבטן, הלחיים שלו אדומות מאוד ומלאות בפצעונים עד שנוגעים בלחיים מרגישים שהם ממש בוערות. מה עליי לעשות? לפנות למיון? או לחכות עד מחר בבוקר ולגשת לרופא הילדים? האם זה מסוכן?אשמח לקבלת תשובה מהירה
תודה
שגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה אצל תינוק בן 10 חודשים - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`10/10/2010לשגית שלום!
בלי לראות את הפריחה ולהרגישה אין להסיק מסכנות כלשהן.
לכן עדיף לגשת ולהיבדק. במידה ותינוקך חש בטוב למרות הפריחה ניתן להמתין לרופא ילדים מחר. במידה והוא לא מרגיש טוב, או את, בתור אם מודאגת מדי , תגשו לרופא במיידי מסגרת רפואית כלשהי.
הרבה בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות שחורות על התינוקאורלי10/10/2010
שלום,
לתינוקת שלי הופיעו נקודות שחורות בראש ובפנים,
בבדיקה עם רופא הילדים הוא סבור שזה יעבור לבד,
אשמח לדעת מהי התופעה, והאם צריך לפנות במיידית לרופא עור?
בברכה
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות שחורות על התינוק - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`10/10/2010לאורלי שלום רב!
מצטער אך בדבריך אין די בכדי להתקדם לכיוון כלשהו.
ממליץ לפנות לרופא עור במידה ודברי רופא ילדים לא מספקים אותך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לסדנת עזרה ראשונהמיכל10/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
המלצה לסדנת עזרה ראשונה - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`10/10/2010תוכן המודעה נמחק מכוון שפורום לא מיועד לדברי פרסום גם אם הם בגדר המלצה.
אנו מודעים ומכבדים ומברכים את מד"א על קידום נושא עזרה ראשונה ואחיית תינוקות וילדים. עבודתם חשובה מאוד. כל מי שמעוניין בקבלת פרטים על קורס זה יש לפנות לאגף הדרכה של מד"א במקום מגוריו.
בכבוד,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרכי השתןאמא10/10/2010
ביתי בת 2.5 סובלת מצריבות .. נבדקה בעבר נמצא דלקת והבעיה חוזרת כל הזמן
מה יכול לגרום לדלקות ואיך ניתן לבדוק את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרכי השתן - תגובה
פרופ' חיים ביבי10/10/2010עצירות, תולעים וכן בעיה במבנה דרכי השתן. במידה ויש זהיום בדרכי השתן יש צורך במעקב נפרולוג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת עיניים?צביה10/10/2010
שלום,
התינוקת שלי בת 6 שבועות.
ביומיים האחרונים יש לה הפרשות צהובות מעין שמאל שאני מנקה עם צמר גפן טבול בתה קמומיל. היום היתעוררה וההפרשה הופיעה גם בעין שמאל.
האם זו דלקת בעיניים? יש צורך לפנות לרופא לצורך מתן טיפול משחתי או שניקוי עם תה יכול להספיק?
הבן שלי בן שנתיים ותשעה חודשים סובל מדי פעם מדלקות שאני מאמינה וירליות שהוא מביא מהגן. יש לנו בבית מישחות שהרופא היה רושם לטיפול. האם ניתן למרוח לתינוקת את אותן המישחות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת עיניים? - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`10/10/2010לצביה שלום רב!
הסיפור נשמע כדלקת עיניים. אבל מפיאת גילה הצעיר היתי ממליץ לגשת ולהיבדק ע"י רופא מטפל כולל (אולי) משטח הפרשה מהעין. ורק אז לטפל. בנוסף כל התרופות לטיפולי עיניים תקפים לזמן קצוב מאוד לאחר הפתיחה: לא היתי משתמש בתינוקת. מה עד שחשוב שלכל חולה (אם יש כמה בבית) יהיה פלקון טיפות או משחה משלו.
הרבה בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק בן חודשיים- המשך
שרון10/10/2010הוא בנסיגה עם האוכל, עד לפני חודש הוא היה אוכל בממוצע 80 מ"ל כל 3 שעות.
אבל עכשיו עושה רושם שהוא איבד תאבון ולא אוכל כמויות עקביות. אני מתחילה איתו בבקבוק של 60 מ"ל והוא בדרך כלל מסיים אותו בקושי ונרדם. לפעמים גם את זה הוא לא אוכל,אבל במקרה כזה בדרך כלל הוא מפצה בארוחה הבאה וישנן ארוחות שהוא מגיע ל-100 מ"ל. הממוצע היומי שלו הוא 500-550 ליום.
אין ספק שהכמות לא מספיקה לו, הוא מתעורר מרעב כל שעתיים וחצי בערך בצרחות אימים אבל אני פשוט לא מצליחה להגדיל לו את הכמות בכל ארוחה.
עד לפני שבועיים הוא אכל יותר פעמים ביממה חלב שאוב אבל אני לא מצליחה כבר לשאוב כמויות מספיקות לו ולאחותו (הם תאומים) לכן עכשיו הם מקבלים יותר סימילאק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן חודשייםשרון10/10/2010
שלום, בני בן חודשיים וחצי (גיל מתוקן חודש וחצ- נולד בשבוע 36+5), נולד במשקל 2.2 ושוקל עכשיו כ-4.5. ניזון מסימילאק וחלב אם פעמיים ביום בערך.
עושה רושם שהילד לא רגוע שעות היממה- זורק את הראש לצדדים, מנופף בזרועות ובועט- כולל בלילה תוך כדי שינה.
הוא אובחן עם ריפלוקס קל ומקבל זנטק 0.6 3 פעמים ביום ואוכל מוזמך במעט דייסת קורנפלור ב3 הבועות האחרונים אך לא עושה רושם שיש שיפור מצבו.
הילד אוכל כל ארוחה בסביבות 60 מ"ל לפעמים יותר ולפעמים פחות- אחרי כמות כזו הוא מעיף את הבקבוק ונרדם ומתעורר שוב לאכול אחרי שעתיים וחצי בערך (כולל בלילה)
על כמות גדולה יותר וריווח ארוך בן הארוחות אין על מה לדבר....
שאלתי אם לסמינים האלו יכולה להיותץ סיבה אחרת חוץ מריפלוקס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן חודשיים - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`10/10/2010לשרון שלום רב!
להתנהגות כזו יכולות להיות הרבה מאוד סיבות כולל התנהגות תקינה לגילו. לכן חשוב לבדוק את הילד בעת המאורע.
בנוסף לא הבנתי ממה הוא מוזן: סימילק ו... חלב??? או סימילק חלבי. כמה פעמים ביום הוא אוכל?
אשמח לעזור,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק בן חודשיים- המשך
שרון10/10/2010תודה על התשובה. הילד אוכל סימילאק חלבי וחלב אם שאוב פעמיים ביממה. בהמשך למצב, היינו היום בטיפת חלב והילד שוקל 4.250 עלייה של 400 גר' בחודש, האחות אמרה שזו לא עלייה מספקת. יכול להיות שקשור גם לטיפול בריפלוקס שקיבל החודש?
אשמח לתשובה, המצב מאוד מתסכל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק בן חודשיים- המשך - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`10/10/2010נלד בגיל חודש עד 3 חודשים אמור לעלות במשקל 20 ג"ר ליום: ז"א 600 ג"ר לחודש. אז אני בהחחלט מסכים עם אחות טיפת חלב שהעליה לא משביעה רצון.
הוא נמצא באחוזון ה-3. גם לפני זה הוא לא היה בעקומות הגבוהות.
איזה כמות הוא אוכל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוביוטיקה לילדיםיעל10/10/2010
שלום רב,
קראתי רבות באינטרנט בנושא פרוביוטיקה לילדים
והבנתי שמתן יומיומי של פרוביוטיקה בחורף עוזר במניעת מחלות
ביתי בת שנה
ונכנסה לגן בספטמבר האחרון
מאז כבר חלתה במספר וירוסים
האם מתן פרוביוטיקה על בסיס יומיומי יכול לגרום נזק כלשהו כמו למשל תלות בתכשיר (אם לא יועיל שלפחות לא יזיק...)?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוביוטיקה לילדים - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`10/10/2010ליעל שלום רב!
כמה שידוע לי פרוביוטיקה לא גורמת להתמקרות כלל. בנוסף עשויה לסייע למערכת החיסון.
בהצלחה והרבה בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה על בני
סיון ג08/10/2010תודה רבה על התשובות המהירות :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוקר טוב, יש לי שאלה בנוגע לבניסיון ג08/10/2010
בוקר טוב,
הבן שלי בן שנה ובחודש ספטמבר עזבנו את ירושלים ועברנו למעלה אדומים, לא רחוק אבל מזג אוויר שונה .
מאז שעברנו הבן שלי סובל מקוצר נשימה, שיעול חזק ומלא ליחה,חום לפעמים, אתמול הוא גם הקיא עד שכבר לא היה מה להקיא אלא רק מים וליחה.
אני אציין גם שאני אסטמתית לשעבר כיום רק כשאני מקוררת משתמשת במשאף לא יותר מזה, אני מאוד מפחדת שזה יעבור גם לילד שלי חס ושלום , אני לא יודעת האם המעבר ושינוי מזג האוויר זה מה שמשפיע , אני מאוד מתוסכלת מזה והוא מאוד סובל. היינו במיון לפני שבוע ואישפזו אותו ללילה נתנו לו טיפול באינלהציה וסטרואידים וגם אחרי שעזבנו את הבי"ח עדיין היו ציפצופים, אין לו דלקת ריאות עפ"י הצילום, עשו לו בדיקת דם בטרם ומצאו 25000 כדוריות לבנות ובבדיקה במיון 18000 אחרי הטיפול באותו יום, ולא נתנו לו שום דבר אמרו שיש קצת דלקת אוזניים וגם הרופאה שלו שהלכתי לביקורת גם לא נתנה לדלקת שום דבר . עכשיו הנזלת שלו התגברה והיא ירוקה , הליחה צהובה ירוקה. השתמשתי אתמול בבריקלין ואולי זה מה שגרם לו להקיא כ"כ הרבה אולי זה עשה לו בחילה , ולפני כן השתמשתי ב- 1 בודיקורט 0.5 אירווונט ו- 1.5 מי מלח, זה פעם ראשונה שהשתמשתי בבודיקורט , לפני כן נצנו לו את זה גם בטרם ועשו לו אינלהציה כל 20 דק ' אני כמובן עשיתי כל 4 שעות. וגם אחרי שאני עושה לו אינהלציה אין ממש שיפור רק קצת בנשימה , אני ממש מתוסכלת יוצא שכל שבוע אני אצל הרופאה מה לעשות לאן לגשת לאיזה רופא מומחה שינחה אותי , זה הילד הראשון שלי ואני פשוט אובדת עצות אשמח אם תחזירו לי תשובה , סליחה מראש על המכתב הארוך.
תודה
סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוקר טוב, יש לי שאלה בנוגע לבני - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`08/10/2010לסיון ג שלום!
בהחלט שינוי במזג אוויר יכול להחמיר מצב בילדים אסטמטיים.חייבים גם לקחת בחשבון שהסביבה השתנתה: צמחיה, בעלי חיים (אולי) אשר גם יכולים להיות טריגר להתלקחות.
האם בנך מקבל טיפול מונע כלשהו?
האם נמצא במעקב רופא ראות ילדים?
אם לא כדי לגשת להערכה.
הרבה בריאות ונחת,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי בני
סיון ג08/10/2010הטיפול היחידי שקיבל זה טיפול באינלהציה לדעתי הוא צריך אנטיביוטיקה בגלל הנזלת והליחה הירוקה , אבל בבי"ח העדיפו לא לתת טיפול באנטיביוטיקה. ואמרו לי להיות במעקב.
בכל אופן בעיקרון הבן שלי לא הוגדר כאסמטי אני מאוד מקווה שזה וויראלי ויחלוף במהירות אבל בכל מקרה אני אקח אותו לרופא מומחה, השאלה היא איך רופא יכול להבחין שאכן מדובר באסטמה ולא בסתם מחלת סתיו / חורף חולפת ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי בני - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`08/10/2010לסיון שלום!
ילד עם אירועים חוזרים של קוצר נשימה בכל מחלת חום\ויראלית, שמגיב לטיפול אנטיאסטמטי (אינהלציות וסטרוידים), שאימו סובלת מאסטמה בשלב זה או אחר יוגדר כאסטמטי או כמצפצף או דרכי נשימה עם תגובתיות יתר או אסטמת תינוקות או ..... אפשר למצוא לא מעט שמות ברפואה שבסופו של דבר מתארים אותו תהליך. נכון שבכ-80% מהמקרים לקרת גיל 3-4 זה חולף. לא בכל מקרים של נזלת ברפואה נותנים אנטיביוטיקה: וטוב שכך!
אם בנך באמת סובל מהתקפים תקופים כדאי לחשוב על טיפול מונע: זה לא חוכמה לטפל בהתקף אלא למנוע אותו.
הרבה בריאות ושבת שלום,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה ומחלת ברי בריסילבי08/10/2010
ביומיים האחרונים לא אכלתי ארוחות מסודרות ומזינות, וביום האחרון בקושי אכלתיו, בכל זאת המשכתי להניק, רציתי לדעת האם חוסר תזונה ליומיים יכול לגרום למחסור בויטמין B1 אצל התינוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה ומחלת ברי ברי - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`08/10/2010לסילבי שלום רב!
למעט B1 בכלכלה שלנו הרבה ויטמינים נוספים לא פחות חיוניים מטיאמין :-)
בכל אופן.... לא נראה לי שיומיים של תזונה לקויה יכולים לגרום למחסור בויטאמין הנ"ל. ( בתנאי שאת אישה בריאה מלכתחילה ואכלת באופן תקין).
מחקרים מראים שבתרנגולות בוגרות מופיעים סימנים קליניים של מחסור בויטאמין B1 לאחר 3 שבועות של כלכלה לקויה. ובאפרוחים צעירים - לאחר שבועיים.
בכל אופן יש להקפיד על כלכלה נכונה!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)