מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חיסון פרבינר בגיל שנהורד27/07/2010
שלום לכולם,
יש לי ילדה בת שלוש והוזמנתי לטיפת חלב לבדיקת התפתחות, לאחר בדיקתה של האחות בפינקס החיסונים התברר כי בגיל שנה בתי היתה אמורה לקבל 2 חיסונים של פרבינר וקיבלה רק אחת. האחות בטיפת חלב בקשה ממני להתייעץ עם רופא ילדים ולשאול האם צריך להשלים לה את החיסון למרות שהיא כבר בת שלוש.
אבקש את תשובתכם המהירה בכדי האוכל להמשיך לפעול אם יש צורך.
תודה מראש'
ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון פרבינר בגיל שנה
ד''ר טטיאנה לייבזון- פרלין27/07/2010כדי לענות חשוב לדעת באיזה גיל ניתנו חיסון ראשון ושני. האם ילדה בריאה בד"כ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום ממושךרות26/07/2010
לבן שלי , בן שנתיים, יש חום מזה כשבועיים וחצי (בדרך כלל עד 38.5 אבל היה גם יותר ופעם אחת הגיע ל39.4. לאחרונה החום נמוך יותר).
הרופא ראה לפני שבועיים שיש לו פצעים בפה וכשהגענו לביקור חוזר אתמול הוא אמר שהוא כבר לא רואה פצעים בפה, אבל הילד עדיין כל הזמן עם היד בפה, מרייר, לא אוכל כרגיל, וברור שמשהו שם מציק לו.הלילות לבנים וחסרי מנוחה והוא מזיע הרבה. שבוע לאחר הופעת החום הופיעו כמה פצעים בשורש כף היד והרגל וקצת בגוף.הפצעים האלו בינתיים נעלמו.
לא יודעת אם זה רלבנטי אבל לי היה תוך כדי סטרפטוקוק A שגרם לדלקת גרון. הבן שלי עדיין יונק.
ביקשתי לעשות גם לו משטח ומחר אני אמורה לקבל תשובה.
שאלתי, מה המשמעות של חום כל כך ממושך ואילו בדיקות ניתן לערוך לו?
אשמח לתשובה מוקדמת
תודה רבה
אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום ממושך
ד''ר טטיאנה לייבזון- פרלין27/07/2010חום שנמשך מעל שבועיים יכול להיום עדין על רקע מחלה וירלית במיוחד שהיו פצעים בפה, כפות ידיים ורגליים ויתכן ומדובר במחלת פה והתלפיים שגורם הוא אנטרווירוס, אך בד"כ מחלה נמשכת שבוע - 10 ימים ומתלווה בחום נמוך. בכל זאת, חום שנמשך מעל שבועיים וחצי דורש בירור, אני ממליצה לחזור לרופא מטפל להערכה מחודשת ולבצע בירור ראשוני כולל ס"ד, מדדי דלקת, שתן לכללית , צילום חזה. המשך בירור בהתאם לממצאים בבדיקה גופנית ובדיקות מעבדה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמרמורתאתי26/07/2010
שלום
יש לנו בת בגיל שנה וחודש, לאחרונה שמנו לב שיש לה מידי פעם צמרמורת שמתבטאת ברעד קל הצמרמורת מופיעה בתדירות של אחת ליום ולא תמיד, זה קצת מלחיץ, מה יכולה להיות הסיבה לכך?
והאם יש לזה קשר לחיסון של גיל שנה , אותו היא עברה לפני כחודש? עליי לציין שהילדה בריאה
מה עלינו לעשות? והאם יש סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמרמורת
ד''ר טטיאנה לייבזון- פרלין27/07/2010מומלץ לפנות לבדיקה ע"י רופא מטפל לצורך לחפס סיבה לרעדות. זה לא צמרמורת כי צמרמורת מתלווה בחום גבוה. במידה ויש אפשרות לצלם תופעה - מומלץ, נותן לרופא אפשרות להתרשם מהאירוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקה בתולעיםאביטל26/07/2010
שלום רב
לבתי בת ה3 יש תולעים. היא באמצע טיפול עכשיו. האם ניתן להכניס אותה לאמבטיה או בריכה ביתית עם ילדים אחרים? אם אוסיף סבון למים זה ימנע הדבקה? (ומה לגבי בריכה עם כלור?)
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקה בתולעים
ד''ר טטיאנה לייבזון- פרלין27/07/2010אין בעיה להכניס אותה לבריכה, הדבקה היא בדרך fecal-oral .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד''ר טטיאנה לייבזון- פרליןשרית26/07/2010
שלום.. כתבתי הודעה בנוגע להזעת יתר של ביתי בת השנתיים וחצי והפנת אותי לפורום אחר ---פורום ניתוחים פלסטיים, ניתוחי אף, כירורגיה פלסטית???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעת יתר
ד''ר טטיאנה לייבזון- פרלין27/07/2010הפנתי אותך לפורום שבו קיים דיון מפורט לגבי הזעת יתר ופירות דרכים לטיפול בכוונה שתקבלי תשובות מדויקות לשאלתיך מבעלי מקצוע שמטפלים בבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הופעת חום פעם בחודשדנה26/07/2010
בתי בת חמש ומסיימת גן טרום חובה.
במהלך השנה האחרונה היא היתה מעלה חום ל38-39 מעלות לפחות פעם בחודש.
חום הנמשך 2-3 ימים.
בבדיקת רופאת הילדים לא התגלו סימנים מיוחדים היכולים להצביע על מקור החום.
מלבד החום לא היו סימנים נוספים.
הרופאה טוענת שהילדה פשוט רגישה ונדבקת.
משיחה עם הגננת באותן תקופות לא היו ילדים חולים נוספים בגן.
אנא עזרתכם מה אפשר לעשות ואילו בדיקות כדאי לבצע כדי להבין מדוע תופעת החום חוזרת אחת לחודש.
תודה, האם המודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הופעת חום פעם בחודש
ד''ר טטיאנה לייבזון- פרלין27/07/2010הופעת מחלת חום פעם בחודש - תדירות סבירה, רוב המחלות חום אצל ילדים - מחלות וירליות. מומלץ לבצע בדיקת שתן בעלית חום במידה ואין מקור לחום בבדיקה ע"י רופא מטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בריחת פיפיאיילת26/07/2010
בני בן 5 כמעט. גמול מגיל שנתיים- מלבד בלילה אנחנו שמים לו טיטול לאחר שהוא נרדם כוון שבורלח לו פיפי בלילה. אך בימים האחרונים התחיל לברוח לי פיפי ביום וזה קורה רק בבית! בתחילה כעסתי עליו כשזה קרה, ואז בפעמים הבאות שזה קרה לו הוא לא סיפר, וכששאלתי לפשר הרטיבות במכנסיים או על הרצפה הוא אמר שנשפך לו מים. שוחחתי עמו ואמרתי לו שאני לא כועסת עליו ושאנחנו מאוד אוהבים אותו. אז הוא אמר שהא מצטער שהוא שיקר. והיום בבוקר שוב חזר המקרה וברח לו פיפי-אז הוא בא ואמר לי שברח לו פיפי.. מדובר בילד מאוד אינטליגנטי ורגיש. והתפעה התחילה ממש לפני מס' ימים. מה עלי לעשות? ולמה זה קורה? לא התרחש שום שינוי מוחד בבית בזמן האחרון. הוא הולך לקייטנה בגן שמסתיימית עוד 3 ימים. היה יום אחד שבאמת אמר שכעסו עליו בגן ואתמול לא רצה ללכת לגן.אך בסוף הלך ללא התנגדות רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בריחת פיפי
ד''ר טטיאנה לייבזון- פרלין27/07/2010חשוב לפנות לרופא מטפל ולבצע בדיקת שתן בשלב ראשון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים לא נותן שתןאורית25/07/2010
לילה טוב, בסופ"ש האחרון בילינו באוהלים בחוף הים עם בני בן השנתיים. הילד אומנם קצת מנוזל אבל חוץ מזה הכל היה בסדר. בשבת בצהרים כשחזרנו עלה לו החום ל-39 נתתי לו אקמול. והוא הלך לישון צהריים. עד הערב הכל היה בסדר החום ירד הוא אכל שתה השתולל והכל כרגיל בלילה הוא התעורר המון פעמים וביקש מים והוא שתה המון, אך למרות כל זה בבוקר החיתול שלו היה יבש. וזה הדליק לי נורה, אבל לא היה לו חום. שלחתי אותו לגן. וביקשתי שישגיחו שהוא ישתה. באתי לקחת אותו ב-16:00 ואמרו לי שהוא היה מקסים אכל שתה ישן ושיחק והוא היה ממש כרגיל. וכן בבית הוא היה כרגיל השתולל אכל והכל ב-19:00 בערב שמתי לב שהחיתול שוב יבש (אותו חיתול מהגן). הוא אכל כרגיל א.ערב ושתה ואכל בקבוק ועכשיו כמעט 12 בלילה ועדיין אני בודקת לו את החיתול כעת והוא יבש. מדדתי לו חום עכשיו יש לו 37.6.לא יודעת מה לעשות אולי הוא התייבש?? אני מנסה להעיר אותו ו לדחוף לו מים אבל לא הולך לי כל כך. מה לעשות אני צריכה ללכת איתו למיון? למעשה מ-16:00 (בהנחה שבגן הוא עשה) עד עכשיו 12 בלילה (אולי הוא עשה באמבטיה ולא ראיתי) החיתולים יבשים...... מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש
פרופ' חיים ביבי26/07/2010אם הילד שותה מספיק ולא מקיא בגרך כלל אין מקום לדאגה. בכל זאת יש צורך במעקב אחר מתן שתן. רצוי בדיקת רופא ובדיקת השתן בהמשך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין D לפעוטותלו25/07/2010
שלום רב,
אני אמא לפעוטה מקסימה בת שנתיים וחצי.
לאחרונה נחשפתי רבות לנושא חשיבותו של ויטמין D.
האם ישנה המלצה לתת לפעוטות ויטמין D על בסיס יומי (2 טיפות )?
הילדה לא חשופה לשמש בשעות הצהריים בכלל
וגם בשעות הבוקר כשהולכים לים או לבריכה אנו מורחים עליה קרמי הגנה מפני שמש.
אינני יודעת אם זהו מידע חיוני אך אצלי יש מחסור קל (65 ננומול כשהמינימום עומד על 75) בויטמין D.
תודה מראש,
לו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין D
פרופ' חיים ביבי26/07/2010מומלץ לתת מהלידה עד גיל שנה 2 טיפות ויטמין D. מעבר לגיל זה אין המלצה גורפת. מבחינת חשיפה לשמש גם חשיפת חלק גוף קטן מספיקה ליצירת ויטמין D.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה...איילת25/07/2010
ביתי בת 9 חודשים. לפני כארבעה ימים הבחנתי בנקודות אדומות באיזור הרגליים, שעדיין לא נראו כמו פריחה. ביום למחרת זה הלך והתחזק והופיע גם על הטוסיק, וביום השלישי הפריחה התפשטה גם לאיזור הידיים. בנוסף לפריחה התחיל גם שיעול מידי פעם. מעבר לכך אין שום סימני מחלה, ביתי שמחה ופעילה כרגיל. ישנם שני דברים שנראה לי שיכולים היו לגרום לפריחה והם:
1. כיומיים לפני הופעת הפריחה התחילה לה דלקת בעיניים, שנמשכה יומיים וחצי, עם הופעה של חום פעם אחת בלבד- 38.1 מעלות
2. בשבוע שבה התחילה הפריחה נתנו לה מספר פעמים (בטעות) לאכול לחם שמכיל דבש (מסתבר...). היא לא אכלה יותר מידי אז בסך הכל מדובר על פרוסה או פרוסה וחצי במשך שבוע.
האם יכול להיות שמדובר באלרגיה לדבש? או שאולי באדמדמת אביבית? (לפי מה שקראתי זאת מחלה נפוצה יותר באביב או בחורף, אבל אנחנו גרים בסיאטל והקיץ כאן בא והולך..)
אשמח לקבל את דעתכם בעניין, וגם את המונח של "אדמדמת אביבית" בלועזית למקרה שאצטרך לציין זאת בפני הרופא כאן....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה...
ד''ר טטיאנה לייבזון- פרלין25/07/2010פריחה דורשת בדיקה לפני קביעת אבחנה. מומלץ בדיקה ע"י רופא מטפל. לא נתן לשלול שמדובר בתגובה לדבש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעידות ברגלייםהילי25/07/2010
בני בן חודשיים וחצי ושמתי לב שלעיתים יש לו רעידות ברגליים למספר שניות(גם בשינה וגם בערות).
האם זה תקין לגילו? ממה זה נובע? האם ללכת לבדיקת רופא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעידות ברגליים
ד''ר טטיאנה לייבזון- פרלין25/07/2010האם תופעה חדשה? יתכן ומדובר בממצא תקין אך מומלץ בדיקה ע"י רופא מטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעה מרובהחוה25/07/2010
בתי בת 5 היתה חולה עם חום המלווה בצינון וכאב גרון קל.
לאחר 3 ימים החום ירד ואף ירד מעט נמוך אך הסתדר.
בתי מזיעה בדרך כלל יותר מהרגיל אך בשבוע האחרון נראה שאפילו יותר.
השאלה אם זה יכול להיות בגלל המחלה או שפשוט היא סובלת מהזעת יתר.
תודה מראש חוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעה מרובה
ד''ר טטיאנה לייבזון- פרלין25/07/2010לאחר מחלת חום יכולה להיות מספר ימים חולשה והזעת יתר. במידה ותופאה נמשכת מומלץ בדיקה רופא מטפל ומעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת סימילאקרותם25/07/2010
בתי בת שנה וחודשים
אוכלת אוכל מוצק יפה מאוד
וכבר תקופה ארוכה מסתפקת בארוחת ערב ולא מקבלת סימלאק
אני מעונינת להפסיק עם הסמילאק
ולהציע לא בבוקר בבקבוק של חלב חם. (3% של תנובה)
האם יש אם זה בעיה כלשהיא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת סימילאק
ד''ר טטיאנה לייבזון- פרלין25/07/2010בעיקר אין בעיה אך חלב פרה מלאה מכיל הרבה פחות ברזל לאומת פורמולה. במידה ואוכלת טוב ומגוון, ס"ד של גיל שנה ללא עדות אנמיה נתן להחליף ארוחה בודדת לחלב פרה מלאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיפי צהוב - תינוק בן 5 חודשיםקרן24/07/2010
שלום,
בני בן 5 חודשים. עד לפני שבוע ניזון מהנקה מלאה. בשבוע האחרון התחלתי לשלב עם ההנקה 2 בקבוקים של מטרנה ביום.
עדיין לא התחיל טעימות של מוצקים ועדיין לא שותה מים.
בימים האחרונים שמתי לב שהפיפי שלו צהוב.
מה הסיבה לכך ? האם תקין ? האם כדאי לשלב מים ואם כן, כמה ?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיפי צהוב - תינוק בן 5 חודשים
ד''ר טטיאנה לייבזון- פרלין25/07/2010תינוק שיונק ואוכל פורמולה ועדין לא אוכל מוצקים מקבל כמות מספקת של נוזלים. צורך במתן מיים מופיעה לאחר שילד עובר לאוכל מוצק לפחות ארוחה 1 או 2 ליום. מומלץ לעקוב על צבע שתן ובמידה ועדין כהה לפנות לבדיקת רופא מטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת ראש לאחוריעל24/07/2010
שלום רב,
ביתי בת 9 חודשים וחצי
ילדה בריאה המתפתחת בהתאם לגילה (מוטוריקה גסה + עדינה) הכל "כמו בספרים" כולל עקומות גדילה (משקל, גובה והיקף ראש)
בימים האחרונים בזמן שהיא נמצאת לידי וליד בעלי במיטה שלנו או על הספה בסלום היא מתיישבת, מתכופפת קדימה ואז זורקת את עצמה לאחור וצוחקת מזה.
אני מפחדת כי החשש שלי הוא שהיא תעשה זאת על הרצפה אבל לבנתיים היא לא עושה זאת - רק בספה או במיטה שלנו - כשאנחנו לידה.
זו נראת לי לחלוטין תופעה התנהגותית שמצחיקה אותה, אנחנו כתגובה מתעלמים.
האם את מכירה תופעה כזו?
האם זה משהו שמצריך בירור רפואי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקת ראש לאחור
ד''ר טטיאנה לייבזון- פרלין25/07/2010לפי תאור שלך נראה שמדובר במשחק. לא רואה מקום לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)