מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרהטניה10/07/2010
שלום רב!
אני צריכה עזרה במציאת רופא עור מומחה בתינוקות וילדים באזור הצפון
תודה רבה, והמשך יום טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה
פרופ' חיים ביבי13/07/2010ד"ר איילת שני -אדיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בהבנת סיכום אשפוזעינת10/07/2010
שלום,
בני היה מאושפז שלושה ימים בבית חולים. האם תוכלו לעזור לי לתרגם את הכתוב במכתב השחרור (אני הבנתי שמדובר בחזרת אבל יש כאן די הרבה מילים שאני לא מבינה).
בסיכום האישפוז כתוב:
בלוטות פרוטיס מוגדלות תפוחות והיפרמיות דו"צ
קישורית לימפה מוגדלות באזור תת ליסתי עדמימדים כ- 2.2 כפול 1.2 ס"מ דו"צ
לסיכום: תמונה סונוגרפית מתאימה לפרוטיטיס עם לימפואדנופתיה תת-לסתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בהבנת סיכום אשפוז
ד''ר יוסף דניאלי12/07/2010בגוף האדם מצויים 3 זוגות של בלוטות רוק גדולות המפרישות את תוצריהן דרך תעלות אל חלל הפה: בלוטות הפרוטיס (parotid), הממוקמות מתחת לאוזניים ומפרישות בעיקר רוק סרוזי, אלו הבלוטות הגדולות ביותר; הבלוטות התת-לסתיות (submandibular glands), הממוקמות ליד הלסת התחתונה ומפרישות גם כן רוק סרוזי; הבלוטות התת-לשוניות (sublingual glands), שמפרישות בעיקר מוקוזה. (מצ"ב תמונה סכמטית של הבלוטות).
על פי המכתב שחרור - מדובר בדלקת של בלוטה הממוקמת מתחת לאוזן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלה מתמשכת (שבוע וחצי) בבת שנתייםאבי09/07/2010
שלום
בתי בת שנתיים, ומזה כ-9 ימים חולה -
משך שבעה ימים שלשלה (ללא חום), וביומיים האחרונים יש לה חום שנע סביב 39 מעלות
(כאשר עד היום בערב ביומיים האחרונים היא לא שלשלה כלל).
היא מתלוננת בעיקר על עייפות וכאבי בטן.
לפני כשעה נתנו לה נורופן, אך נכון לעכשיו החום עדיין אינו יורד (בניגוד לפעמים הקודמות בהן
הנורופן השפיע מיידית)
בבדיקה רפואית אתמול לא נמצאו תסמינים חריגים.
איך כדאי להמשיך ולטפל, לאור החום הותמשכות המחלה?
האם יש צורך ללכת לבדיקות בשבת במיון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת להודעתי
אבי10/07/2010בוקר טוב
בהמשך להודעתי הקודמת -
הילדה כמה היום עם הפרשות בעין אחת, אשר נראית כרגע קטנה יותר מהשניה (מכווצת...)
החום עומד כעת על 39.4 (נתנו אקמולי עכשיו).
היא באמת התלוננה קצת גם על כאבים בעיניים - אינני יודע אם זה קשור..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחום
פרופ' חיים ביבי13/07/2010רצוי שרופא יראה אותה בהקדם ובמיוחד יעקוב עד שהמחלה תבוא באופן ברור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן ברזל לתינוקתשירית09/07/2010
שלום,ביתי בת 5 חודשים.ניזונה מסימילאק ומעט טעימות.בגיל 4 חודשים התחלתי לתת לה פריפל,אך לצערי היא לא קיבלה טוב את התוסף,היו לה בחילות וכמעט ולא רצתה לאכול.בהנחיית הרופא הפסקתי את הפריפל למשך של 10 ימים בערך והתאבון חזר ,שוב החזרתי ושוב החלו הבחילות.לכן,הרופא נתן לה פרו 15 כמות של 2.5 מ"ל ביום.יש לי כמה שאלות:
אני מודדת במזרק את הכמות,האם לתת לה בשכיבה או בישיבה עם תמיכה?
מתי כדאי לתת ברזל (בוקר או ערב) ומתי בדיוק בין הארוחות?
הטעם די מגעיל וזו כמות די גדולה שיותר מאוחר תעלה אף ל 5 מ"ל,האם יש דרך למהול או לתת בבקבוק או שהחומר "מתבזבז" על דפנות הבקבוק?
היא שוב הקיאה עוד קצת היום אז אני חוששת שזה גם מהפרו 15.
אני חייבת את עצתכם,אולי יש תוסף אחר (אולי של הדס),אני כבר אובדת עצות
המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל
פרופ' חיים ביבי13/07/2010אפשר למהול את הברזל במיץ או נוזל אחר למעט חלב. רצוי לתת בין הארוחות. תמיד רצוי לתת תרופות במצב ישיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קצת דחופהמיכל09/07/2010
לילדה שלי התחיל מלפני שנה (גיל 5.5) פעם בחודש יש לה חום שנמשך 2-3 ימים עם דלקת בגרון,
והמשטחי גרון יוצאים שליליים.
לפני חודש וחצי החלטתי להתחיל לתת לה פרוטק פעם ביום ועכשיו היא שוב קבלה את החום והדלקת גרון - אבל אחרי חודש וחצי (הטווח גדל).
יש לציין שמפעם לפעם החום הוא לא כל כך גבוה וגם עובר אחרי יום וחצי-יומיים (כנ"ל הדלקת גרון).
הפעם הרופא ילדים איבחן שזה pfapa, ואמר לי לקחת מינון חד פעמי של אסטרואידים
ורוב הסיכויים שזה לא יחזור על עצמו.
השאלות שלי הן:
- אם אתן לה היום את האסטרואידים האם אני באמת מגדילה את הסיכוי שזה לא יחזור על עצמו עוד חודש?
- בהתחשב בכך שהפרוטק אולי עזר וטווח המחזוריות גדל החודש (לחודש וחצי) האם כדאי להמתין לפעם/פעמים הבאות כדי לראות אולי השיפור יהיה לבד (ללא אסטרואידים)?
- קראתי איפה שהוא שדווקא מתן אסטרואידים גורם למחלה להופיע לעיתים קרובות יותר- האם נכון?
- מה הסיכוי שזה יעבור לה לבד ובאיזה גיל?
- אני בהריון האם זה מסכן אותי?
-אם היום הופיע החום, עד מתי אני יכולה לתת את האסטרואידים?
אודה לתשובתך הדחופה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ' חיים ביבי11/07/2010מתן סטרואידים לא גורם להחלמה מ PFAPA המחלה עוברת עם הגיל כאשר מתן הסטרואידים
מפחית את הצורך באנטיביוטיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקידים גדוליםאוקסנה08/07/2010
שלום. ילד בן 4 שנים. לפני חודשיים עשינו נתוח שקד שלישי. היום אומרים לנו יש לו שקידים גדולים. האם יש צורך לניתוח נוסף? ואם לא מה לעשות כדי שילד לא יהיה חולה כל הזמן בגלל שקידים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקדים
פרופ' חיים ביבי08/07/2010יש צורך להתייעץ עם רופא א.א.ג ילדים. בדרך כלל אמור להיות שיפור עם הזמן.
ואם יש בעיות שינה בלילה, נחירות עייפות במשך היום חוסר עליה משקל יש צורך לשקול ניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשקדים גדולים
ד''ר יוסף דניאלי09/07/2010שקד השלישי (פוליפים, אדנוידים) מתייחס לשקד מאחורי האף אשר שקדים מוגדלים - מתייחסים על עגדלת שקדים בכניסה ללוע. האם ילד סובל מדלקות גרון חוזרות? מהפסקות נשימה בלילה? ירידה בשמיעה? צריך להיבדק ע"י רופא אף אוזן גרון על מנת להחליט על צורך בניתוח נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה עם דםמאיה08/07/2010
מודאגת מאוד עקב דם בצואה שנראה היום בעת החלפת טיטול.
ביתי בת שנתיים וחצי חלתה בALL כרגע במיטנס שלב השמירה לאחר כל הטיפולים.
לפני כ3 שבועות חלתה בוירוס של שלשולים שנמשך כשבועיים וחצי.
לאחר כשבוע שוב התעוררה בבוקר אחד עם הקאה ושלשול ועלייה בחום התאשפזה כשתי לילות וקיבלה נוזלים בלבד .יש לציין שהחום ירד לאחר כמה שעות וגם ההקאות פסקו אך עדיין השלשולים נמשכו מאומנם בתדירות נמוכה יותר מ6 פעמים ביום ל3 פעמים ביום.
היום בעת החלפת הטיטול נראה דם טרי עם הצואה ,לאחר התייעצות עם האונקולוגית נאמר שזה כנראה איזשהו פצע בקיבה שגרם לכך.
הילדה לא ישנה לילה שלם לפני מתן הצואה והלוננה כל הזמן על כאבי בטן.
שאלתי היא:מה עליי לעשות?האם יש איזושהיא תרופה שיכולה להקל על כאבי הבטן?והאם יש סיכון?ולמה עליי לשים לב?
מאוד מודאגת מחכה לתשובה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צואה עם דם
ד''ר טטיאנה לייבזון- פרלין08/07/2010עלייך לפנות לבדיקה ע"י רופא מטפל בדחיפות. חשוב לדעת מה כמות של דם, מה פיזור שלו, האם זה נראה כג'ל פטל. רק לאחר בדיקה גופנית ניתן להחליט מה היא תוכנית ומה הוא טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע וחצי של שילשולים ויומיים חוםאתי07/07/2010
שלום רב,
כפי שכבר כתבתי ביתי בת שנה וארבע שבוע וחצי עם שילשולים ואתמול בבוקר היא עם חום שעולה ויורד. רופאת הילדים אמרה לנו היום שהיא תעשה בדיקת צואה ושתן ויתכן החום נובע מדלקת בשתן??? והשילשולים ממה?
איך אפשר לתת לתינוק נורופן נוזלי ככה עם המזרק היא לא מסכימה לקחת האם אפשר לערבב עם משהו אחר נוזלי?
האם הפרוביוטיק של אלטמן יכול להועיל?
איזה שיטה יש לקחת ממנה שתן עם כוס? היא לא נתנה שקית בגלל השילשולים?
אשמח להתיחסות אני כברר מיואשת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע וחצי של שילשולים ויומיים חום
ד''ר טטיאנה לייבזון- פרלין08/07/2010שילשולים וחום גבוה יכולים להיות סימנים של דלקת בדרכי השתן. אך יתכן ומדובר בשתי מחלות נפרדות. פרוביוטיקה יכולה להועיל, אפילו מומלצת בשילשול ממושך. לגבי הוספת שתן לבדיקה - או שקיות שתן עם מעקב צמוד האם נתנה שתן ולהורים מייד או להוריד טיטול, אפשר באמבטיה , לשחק איתה ולהמתין עד מתן שתן ולתפוס דרגע שמתחיל זרם (שיטה טובה אך דורשת סבלנות).
לגבי נורופן - במידה ולא רוצה לקחת תנסו NOVIMOL - אקמול מרוכז, כמות קטנה, תעם משופר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריך לתת ברזל או לא?מיכל07/07/2010
שלום, הבן שלי בן קצת יותר משנה, שוקל 11.3 קג ובריא באופן כללי.
עשינו CBC בגיל שנה והתוצאות הרלוונטיות היו:
RBC=4.25 HGB=10.9 HCT=32.9 MCV=77.4 MCHC=33.1
הכל בטווח הנורמה אך האחות בטיפת חלב המליצה שאתייעץ עם הרופא על המשך מתן ברזל כי ההמוגלובין גבולי. הרופא היה לא כ"כ חד-משמעי ולכן אשמח לשמוע את דעתכם:
1. האם להמשיך לתת טיפות ברזל? אם כן, כמה? (6 ביום?) ולמשך כמה זמן?
2. האם יש מקום לבצע CBC חוזר בשלב מסוים לשם ממעקב?
עוד פרט שעשוי להיות רלוונטי הוא שבני בררן באוכל ולא מסכים לאכול בשר בשום צורה (וניסינו הרבה) וגם בקושי אוכל ביצים. מוצרי חלב הוא מאד אוהב לעומת זאת...
תודה רבה!
מיכל (* אני וטרינרית במקצועי)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך לתת ברזל או לא?
ד''ר טטיאנה לייבזון- פרלין08/07/2010תלוי בהרבה דברים. מא אוכל ילד? האם בוצעו בדיקות נוספות כגון רמת ברזל? מומלץ להמשיך בירור ומעקב ע"י רופא מטפל להחליט איתו לגבי המשך .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזלdalitpo07/07/2010
שלום, בתי בת שנה ושלושה חודשים, שוקלת כמעט 10 ק"ג ובריאה (5). בבדיקת דם נמצאה רמת ברזל 47.7. הרופא המליץ ליטול ברזל של טיפטיפות 20 טיפות ליום (על הבקבוק כתוב ש20 טיפות מכילות 50 מ"ג ברזל). שאלתי היא, מאחר שנטילת הטיפות מלווה במלחמה, האם אפשר להמיר אותן בדובון ברזל של יומי, כל דובון מכיל 15 מ"ג ברזל פומרט. האם צריך 3?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל
ד''ר טטיאנה לייבזון- פרלין08/07/2010חסרים נתונים. חוסר ברזל מאבחנים לא רק על רמת ברזל אלה גם על סמך בדיקות נוספות. מומלץ להתייעץ ברופא מטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימנים כהים מתחת לעינייםמיטל07/07/2010
לפני כחודש בתי בת ה- 5 נפלה וקבלה מכה רצינית במצח מה שגרם לנפיחות עצומה ושטפי דם שעם הזמן ירדו מאזור המצח אל סביב העיניים . לאחר כשבועיים מצבה השתפר אך נותרו מתחת לעיניים סימנים כהים שעד היום לא חלפו .
שאלתי היא , האם קיים מצב שכזה שכעבור חודש שטפי הדם לא עברו כליל או שמא זהו סמפטום אחר שאינו קשור כלל לחבלה .
תודה ויום טוב
מיטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימנים
פרופ' חיים ביבי07/07/2010שתי האפשרויות אפשריות. רק בדיקת רופא יכולה לאשר אחת מהשתיים או שילוב.
אם הילדה מרגישה טוב אין מקום לדאגה אבל יש צורך בבדיקה ומעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות עור אצל תינוקאמאחדשה06/07/2010
שלום,
ביתי בת 4 חודשים, סובלת מעור מאד רגיש - בגיל חודש היתה מכוסה כוויות בפנים ובצוואר, הרופא אמר שזה סבוראה וזה יעבור וזה אכן עבר תוך בערך 3 שבועות אך לא לגמרי. מזה חודשיים יש לה קשקשת רצינית בקרקפת ואדמומיות הדומה לשפשפות/כוויות חזקות בצוואר ובכל הכפלים בגוף כולל באצבעות. אנחנו חופפים ורוחצים אותה בבנלאום מאז. טופלה בדרמקלם בצוואר בעבר והמצב השתפר בעת הטיפול וחזר לקדמותו. לפני שבועיים הרופא נתן שמפו אגיספור ומשחה סליקרן לקשקשת, השתמשנו 3 פעמים במהלך שבוע והעור בראש שלה נראה חשוף יותר אך זה לא נראה עוזר וחזרנו לבנלאום. לצוואר הרופא נתן הידרואגיסטן פעמיים ביום לכמה ימים וזה עזר לתקופה ההיא וחזר. בגלל שהיא סובלת מהצוואר אנחנו שמים הידרואגיסטן מידי פעם, זה עוזר מקומית אבל חוזר תמיד. בנוסף משתדלים לשמור על הצוואר יבש ככל הניתן.
1. הידרואגיסטן הוא קורטיזון ונראה שמשתמשים בזה יותר מידי בגיל כה צעיר, כמה אפשר?
2. מה אפשר עוד לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור ילדים
פרופ' חיים ביבי07/07/2010הרופא שלך מטפל בצורה נפלאה בתינוקת. אם יש שאלות רצוי לשאול גם רופא עור ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחהטניה06/07/2010
צהריים טובים!
יש לי תינוק שנולד לפני 5 שבועות (בשבוע 34 +5) והוא יונק באופן מלא. בשבוע האחרון הופיעה פריחה על פניו חלק מהפצעונים בצבע גוף חלקם כמו פצעי בגרות והלחיים שלו אדומות.
האם יכול להיות שזה אסטמה של העור או אולי רגישות למשהו? (רופאת הילדים הציעה משחות עם סטרואידים ואני לא הייתי רוצה כרגע למרוח לו)
מה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה
פרופ' חיים ביבי07/07/2010עם מגבלות הייעוץ מרחוק בלי לבדוק את התינוק.
ברוב המקרים מדובר בתהליך לא מטריד לא מזיק ולא חולני.ניוקי עם מים וסבון ומריחת שמן תינוקות
לא יכולים להזיק. אם התינוק רגוע אין מקום לדאגה.
לפני מריחת סטרואידים רצוי שרופא עור ילדים יראה או שהזמן ירפא את התהליך קודם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרעושאאא05/07/2010
מצאתי על ביתי בת השנה פרעוש (נראה לי של חתול כי יש לנו ) ראיתי גם את סוג ה"עקיצה" שלו ואני רואה כאלו עקיצות על גופה לעיתים.
השאלה שלי
האם זה מסוכן ?
מה ניתן לעשות עם העקיצה ?
למה זה יכול לגרום ואיך מזהים מחלה שהפרעוש מעביר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרעוש
פרופ' חיים ביבי05/07/2010ככלל, רצוי למנוע ע'קיצות פרעושים. אם הילדה מרגישה טוב אין מקום לדאגה. אם יש חום או מצב כללי לא טוב יש צורך בבבדיקת רופא דחופה. רצוי בדיקת רופא מטפל כולל תיעוד העקיצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוםמירה05/07/2010
שלום,
יש לי נכד בקנדה, בן שנה ועשרה חודשים, הילד ינק כמעט 10 חודשים, כעת הוא במעון ובממוצע
יש לו חום שבוע וחצי בחודש, פעם זה וירוס, הרבה פעמים זה דלקת אוזניים, מידי פעם הוא מטופל באנטיביוטיקה ולרוב עם מורידי חום המקובלים שם.
מה הסיבה למצב של כל כך הרבה חום אצל ילד בגיל כזה?
תודה, סבתה מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום
פרופ' חיים ביבי05/07/2010יש הרבה סיבות לחום חוזר בגיל הגן השכיחה ביותר זיהומים וירליים.
אם הילד מתפתח טוב בגובה ומשקל ואין לא זיהומים מוגדרים כדקלת ריאות, דלקת אזניים וכד'
יש צורך במעקב רופא מטפל בלבד. אם יש זיהומים מוכחים יש צורך בבירור נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)