מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פצעי בגרותדנה19/07/2010
שלום,
לבתי בת ה - 8 החלו לצאת פצעונים על המצח וגם נקודות שחורות על האף. הדבר מפריע לה שכן החברות כל הזמן שואלות מה זה. מה אפשר לעשות בגיל זה עם הסימנים המתוארים.
תודה על העזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעי בגרות
ד''ר טטיאנה לייבזון- פרלין21/07/2010חשוב לפנות לבדיקת רופא עור ולקבל טיפול לפי המלצותו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דר בייבימיטל19/07/2010
שלום אני אמא לילד בן שנה וחצי ,מגיל חודשיים הילד סובל מחירחורים ושיעול גם בחורף וגם בקיץ,
לפני חודש הוא אושפז בבית חולים ברזילי עקב ירידה בסיטורציה לפי החלטת הרופאים במשך חמישה ימים הוא קיבל סטרואידים דרך הוריד 6 אנלציות ביום +אנטיביוטיקה, לאחר ששוחררנו קיבלנו הפנייה לרופא ממוחה לראות שהוא המליץ על סינגולר שזה לא עזר. הרופאת ילדים שלו החזירה אותו לטיפול במשאף פליקסו (בגלל שהוא חזר לחרחר). קיבלנו הפנייה
לקרדיולוג ממצאי הבדיקה היו תקינים חוץ משני מעברים פתוחים שהקרדיולוג אמר שזה בסדר ולחזור לביקורת רק בגיל 4.
הילד כרגע במסגרת של גן למרות שרוב הפעמים הוא מבלה בבית אין חודש שהוא לא חולה
אני עובדת עצות מקווה שתוכל לעזור לי .
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דוקטור ביבי
דני04/08/2010עדיין לא קיבלנו תשובה.תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה באחוזוניםשרה19/07/2010
שלום
בני בן 9 וחצי חודש נולד 3.2. בגיל 3 חודש היה בגובה באחוזון 75 אחרי חודשיים באחוזון 50 ומאז עד כה ירד לאחוזון 6-7 גובהו כעת 68 סמ בחודש האחרון עלה חצי סמ בלבד. במשקל היה עד לפני חודשיים בערך באחוזון 25-50 ונראה שמנמן מאד ומלפני חודשיים ירד כל חודש באחוזון וכעת במשקל 8 קג כלומר באחוזון 5-7 עדיין נראה שמנמן. הוא ינק מלא עד גיל 7.5 אוכל פירות כמות טובה והתחלתי להוסיף שקדיה אך פחמימה ומרק לא אוהב ורק כעת החל לאכול מזה יותר אך לא הרבה עד כה לא קיבל עוף מהיום אתחיל לתת, בהנקה יונק לא לאורך זמן אלא יונק זמן קצר אך מהר עד ששבע. הוא בריא פעיל מאד שמח ורגוע מאד מפותח מוטורית וקוגניטיבית ב"ה . שאלתי האם יתכן שבגלל שלא קיבל עוף והודו עד כה ככה ירד באחוזונים? אני ובעלי בריאים וגבוהים 170 178. עוד יומיים קבענו בדיקת דם אם אנמיה. האם עם תזונה עם הרבה חלבון מהחי וצומח ושומן אפשר לשפר אחוזון גובה ? ותוך כמה זמן? האם יתכן שלי חסר B12 ולכן זה קרה?
אני מאד מאד מודאגת לא הייתי רוצה שבני יהיה נמוך וקטן שנינו לא כאלה האם ניתן לשנות בגיל כזה עקומת גדילה באופן משמעותי או שנגרמה בעיה לטווח ארוך? מה יכול לגרום ירידה כזו?
אודה על תשובה,
שרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה באחוזונים
ד''ר טטיאנה לייבזון- פרלין21/07/2010חשוב להמשך מעקב משקל וגובה, לקבל הדרכה על תזונה נכונה מתאימה לגיל בטיפת חלב. במידה וימשיך לרדת באחרוזונים מומלץ לשקול בירור חוסר עליה במשקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של בדיקות צואהמיכל19/07/2010
שלום,
הבת שלי בת שנה ו-10 ח'. בשבוע שעבר הרופא נתן לנו בדיקת צואה לאחר שלשול של שבוע וחצי עם פתיתי דם ו-2 הקאות.
הגיעו התוצאות:
Stool culture
Culture Shigella\Salmonella-negative 0 0 BD2
Parasitology examination
Cysts לא נמצאו 0 0 BD2
Specimen צואה 0 0 BD2
Worms' eggs לא נמצאו 0 0 BD2
Worms&Larvae לא נמצאו
מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות צואה
ד''ר טטיאנה לייבזון- פרלין19/07/2010זה אומר שבדיקה תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלומר שלא הייתה לא דזינטריה??
מיכל25/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתן בתדירות גבוההשרי18/07/2010
שלום רב, בני בן 4, בכל פעם שהוא שותה לאחר כ-10-15 דק' הוא רץ לשרותים לעשות פיפי, כפי שזה נראה לנו תדירות מתן השתן שלו גבוהה, על כל לגימת מים הוא צריך לעשות פיפי, האם הדבר מצריך בדיקה?ואיזו?.תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתן בתדירות גבוהה
ד''ר טטיאנה לייבזון- פרלין18/07/2010דורש התיחסות ובדיקה ע"י רופא מטפל. חשוב לבצע בדיקת שתן בסטיק בהקדם האפשרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוקולד לתינוקמיה18/07/2010
רציתי לשאול שאלה חשובה.
לאחותי יש תינוק בן 5 חודשים שחובב מאוד מאוד ידיים.
בשביל להרגיע אותו בלול עם מוצץ,היא שמה לו שוקולד על המוצץ או חתיכת סוכריית טופי קטנה כדי שירגע,רק כך אפשר להרגיע אותו.
אני מזועזעת מזה ולא מסוגלת להבין איך היא הרגילה אותו לדבר הנורא הזה,בעוד היא לא חושבת שזה נורא בכלל.
הייתי רוצה לשאול מה הסיכונים ולמה זה לא טוב לתינוק,אני מקווה לקבל תשובה מפורטת כדי שאוכל להראות לה אותה.
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוקולד לתינוק
ד''ר טטיאנה לייבזון- פרלין18/07/2010לא נותנים שוקולד לתינוק בגיל 5 חודשים, הוא לא מרגיע, להפך, ממריץ. חתיכת סוכריות טופי - גוף גר פוטנציאלי. חשוב לפנות לרופא מטפל לצורך בדיקת תינוק וחיפוס סיבה לאי שקט שלו ולקבל הדרכה על האכלה וטיפול נכונים בהתאם לגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש לבן באוזןשירה18/07/2010
שלום,לפני שבוע וחצי הבחנתי שיש לבן שלי (בן שנה) לכלוך לבן באוזן-נראה קצת כמו פירור קלקר,אך יכול להיות גם מוגלה... המיקום שלו לא מאפשר לי להוציא אותו בקלות ולא רציתי להכניס מקל אוזניים. כל יום אני בודקת וזה עדיין שם (לעיתים נכנס קצת לבפנים ויוצא שוב-אבל עדיין עמוק יחסית). האם זו תופעה מוכרת? מה עושים במקרה כזה? האם מי חמצן יכול להזיק? נ.ב:הילד לא מראה סימני כאב..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש
פרופ' חיים ביבי18/07/2010התיאור מחייב בדיקת רופא ילדים ולפי הצורך בדיקת רופא א.א.ג יתכן ומדובר אפילו בגוף זר באוזן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקהאבי17/07/2010
בוקר טוב
לבתי בת השנתיים היה חום של 39.5 מעלות במשך כחמישה יום,
שאופיין לאחר בדיקות כדלקת גרון חריפה
לאחר חמישה ימים התחילה לקחת אנטיביוטיקה (מוקסיפן) - החום ירד מיידית
(אחרי שעות בודדות מהמנה הראשונה). מאז ועד היום (חמישה ימים) החום לא חזר.
האם אפשר להפסיק את האנטיביוטיקה לאחר חמישה ימים לאור המצב הנ"ל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה
ד''ר טטיאנה לייבזון- פרלין17/07/2010ממידה ונלקח משטח גרון והוא חיובי חובה להשלים טיפול 10 ימים לצורך למנוע REUMATIC FEVER. במידה ומשטח לא נלקח התיחסות כמו למשטח חיובי. במידה ומשטח גרון במעבדה שלילי - ניתן להפסיק טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורט טיפולי הודעתי מ13.7.2010אילנה16/07/2010
שלום
אנא בבקשה תענו לי או תפנו אותי
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
פרופ' חיים ביבי18/07/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=212 id=link]רפואה משלימה ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימן כחול מעל השפתייםליאת15/07/2010
שלום רב,
בני בן חודשיים וחצי בכל פעם שהוא אוכל זה גורם לו להזעה מסוימת.
רציתי לדעת האם יכול להיות שהזעת יתר מעידה על מום בלב, כמו כן יש לציין כי אני נולדתי עם מום לב ובשל כך במהלך ההריון עשינו אקו לב עובר והכול היה תקין.
לפני כשבוע הרופאה בטיפת חלב ראתה גם שיש לו קצת כחול מעל השפתיים העליונות ואמרה לנו שאם באקו לב עובר יצא הכול תקין כנראה זה משהו באנטומיה שלו.
אשמח לתגובתך,
ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימן כחול מעל השפתיים
ד''ר טטיאנה לייבזון- פרלין17/07/2010הזעה בזמן אוכל וכיחלון לסרוגין מעל שפציים דורשים התיחסות. מומלץ לפנות לבדיקת רופא ילדים ולשקול בצוע אקו לב בהתאם לממצאים קליניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימנים אדומים על פנים השפתיים - ילדאילה14/07/2010
ילד בן 3 בריא - פצעים בצבע אדום חזק בשפתיים הפנימיות של הפה.
זה נראה כמו חתכים (כאילו הילד נפל וקיבל מכה בפה) - אבל הרבה, גם בשפה העליונה וגם בתחתונה.
זה היום השני של התופעה.
הילד נראה בריא: ללא חום, אוכל ומתנהג ממש כרגיל. זה לא כואב לו והוא לא מרגיש את זה.
רק כשמתסכלים עליו - רואים שהחלק הפנימי של השפתיים ממש אדום.
מה זה יכול להיות? (לא ידוע לי שהוא אלרגי למשהו).
והאם ללכת לרופא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה דילגו על השאלה שלי? זה מאוד
אילה15/07/2010חשוב ולחוץ.
אשמח לקבל התייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסימנים אדומים על פנים השפתיים - ילד
ד''ר טטיאנה לייבזון- פרלין17/07/2010האם ילד שתה משהוא חם? האם יש אפשרות שלקח חומר כימי? האם סבל ממחלת חום ממושכת? האם יש תפליט לבן? חשוב להיבדק ע"י רופא מטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאות אחרי מרקאדוה14/07/2010
שלום,
ביתי בת כ-6 חודשים. סובלת מריפלוקס קל ("בעיית כביסה" כהגדרת הרופא). לאחרונה התחלנו לתת לה מרק, וכבר שלוש פעמים היא הקיאה אחרי אכילת המרק. לא מדובר בפליטה (מזה אנחנו לא מתרגשים) אלא בהקאה של ממש. היום אחרי שהקיאה, היא ינקה ואז הקיאה את כל מה שינקה (כמות של כמעט כוס).
בשלושת המקרים זה קרה כשעה אחרי הארוחה. פעם אחת כשהתעוררה משינה במיטתה ופעמיים אחרי נסיעה קצרה ברכב.
מה יכולה להיות הסיבה להקאות כאלו? האם יכול להיות שהיא עדיין לא בשלה לאכילת מוצקים? לחילופין, האם רגישות למרכיב כלשהו במרק יכולה לגרום לכך? (יש לציין שלא היו שום סימני אלרגיה בתגובה למוצקים שונים שהיא אכלה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאות אחרי מרק
ד''ר טטיאנה לייבזון- פרלין15/07/2010יתכן ומדובר בצרוף מקרים והיא פשות חולה "בווירוס הקאות" במיוחד שהקיאה לא קר לאחר מרק. האם יש מרכיבים חדשים במרק משהו שלא אכלה קודם? אם לא סבירות שמדובר בתגובה אלרגית היא נמוכה. מומלץ מעקב ובדיקה ע"י רופא מטפל. ניתן להפסיק מתן מרק למספר ימים ולחזור לאחר שהקאות יחלפו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בצואה ילד בן 2.5דנה14/07/2010
שלום, יש לי ילד בן 2 וחצי, שהיום בבוקר גילתי אצלו דם טרי בצואה.
לפני שבוע היה לו עוד הפעם דם בצואה טרי.
בניגוב אין דם.
יכול להיות שזה מטחורים? הוא עם עצירויות, ויוצאת לו צואה בצורה כדורים קשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם בצואה ילד בן 2.5
ד''ר טטיאנה לייבזון- פרלין15/07/2010יכול להיות פיסורה בפי הטבעת במיוחד שמדובר בילד שסובל מעצירות, אך יש גם אופציות נוספות. מומלץ לפנות לבדיקת רופא לצורך בדיקה ולצורך טיפול בעצירות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיפושית זבל וחום גבוההילה14/07/2010
שלום רב,
בני הכניס לפה אתמול בערב חיפושית זבל... אני מניחה שגיליתי את זה כעבור כחצי דקה והוצאתי אותה.
ב 12:00 בלילה הוא התעורר עם חום גבוה 39.5 נתתי לו פתילית אקמולי וב 6:00 בבוקר שוב התעורר קודח.
האם ידוע על קשר בין החיפושית לחום גוף גבוה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיפושית זבל וחום גבוה
ד''ר טטיאנה לייבזון- פרלין15/07/2010לא ידוע לי על קשר בין שני דברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בתנוך לאחר ניקוב אוזנייםאמא מודאגת14/07/2010
מתייעצת עימכם בתקווה לקבל תשובה מבעלי נסיון. עשיתי לבת שלי (בת 10) עגילים באוזניים לפני חודש. כעבור 3 שבועות החלפתי את העגיל בעגיל אחר מזהב. מסתבר שהנקב שיצרו לה כנראה לא ישר משום שהיה לי מאוד קשה למצוא את פתח יציאת העגיל. בגלל שניסיתי בכוח להכניס את העגיל החדש, נראה לי שגרמתי לה לנזק. היא מתלוננת על כאבים באוזן אחת. לא ראיתי שהאוזן התנפחה ואני גם לא רואה הפרשה מוגלתית או אודם באוזן. עבר שבוע מאז החלפתי לה עגילים.
בקיצור - מה לעשות עם זה עכשיו? אני מחטאה לה עם משחה פעמיים ביום. להשאיר את העגיל ולהמשיך לחטא? להוציא את העגיל (ואז החור יסתם.. זה קרה לה כבר לפני כמה שנים :-/).
כל עיצה תתקבל בברכה.
ותודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא מודאגת
ד''ר יוסף דניאלי14/07/2010כמובן צריך לבדוק את המקום של החדרת העגיל. בכל מקרה, במידה וממשיכה להתלונן על כאבים - רצוי להוצי את העגיל (עם סיכוי טוב ש"החור יסתם") על מנת להמנע מזיהם מקומי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)