מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אובדת עצותסיגל27/10/2009
שלום רב
בתי בת שנה ו7 חודשים , בגיל 8 חודשים החלה ילדתי לסבול מהתקפים חוזרים של חום גבוה מאד שלשולים והקאות , אני מדבר על לפחות פעם בשבוע היו פעמים שזה אך נמשך על כמה ימים רצופים .
בכל בדיקות הדם שעשו לילדה יצאו תוצאות המראות על אנמיה , לקווציטים מאד גבוהים , ותפקודי כבד מעט גבוהים ,
מאחר ובין היתר היא סבלה מאד מדלקות אזניים הרופא אמר שזו בהחלט יכולה ליהיות הסיבה לתוצאות בדיקות הדם וכדאי לערוך מעקב באשפוז יום .
לאחר כשלושה חודשים של מעקב באשפוז יום ואין ספור דלקות אזניים וביקורים במיון למטרת שאיבה של הנוזלים , ובנוסף ירידה משמעותית בשמיעה הוחלט לבצע הליך כפתורים .
ברוך ה' לפני כחודשיים הילדה עברה את הניתוחון בשלום ובאמת מאז נראה שהיא שומעת הרבה יותר טוב וכבר אין דלקות אזניים .
אבל...... האפיזודות של השלשולים והחומים עדיין קיימות ונראה כאילו זה הולך ומחמיר הילדה יומיים בסדר עם יציאות תקינות ויומיים עם שלשולים חמורים ממש בנוסף היא גם כל הזמן אני מדברת על כמעט כל שלושה ימים בלי הגזמה היא מעלה לי חום לפעמים ממש גבוה וללא עזרת אקמולי החום יורד אחרי איזה שעה כאילו לא היה כלום והיא פשוט חוזרת לעצמה .
חשוב לציין הילדה פעילה היא לא חס ושלום אפטית אבל.....
לאחרונה היא נהייתה עצבנית מאד וכאילו שירדה לה שמחת החיים מעט .
לפני כשבוע היא נשלחה שוב לבדיקות דם שם שוב נראתה אנמיה מיקרוציטית לפי דברי הרופא הוגדל המינון של הברזל .
בנוסף תפקודי הכבד שוב היו מעט גבוהים אבל .... יותר נמוכים מפעם שעברה כשעוד הייתה עם דלקת אזניים , ובדיקה אחת שם נראתה חריגה ALK. PHOSPHATASE שם התוצאה הייתה 1165
הרופא אומר שלעניות דעתו אין מה לדאוג והכל תקין אני מאמינה לו אני ממש לא אמא היסטרית אבל אני כן אמא דואגת ויש לי נטייה חזקה להקשיב לתחושות הבטן שלי והתחושות אומרות לי שיש משהו לילדה שהוא פתיר ברוך ה' אבל חייבים לעלות עליו בכדי לעזור לה ואני ממש מתוסכלת כי אני מרגישה מצד אחד שאני מטרטרת אותה יותר מידי מצד שני אני לא רגועה מרגישה שמשהו לא כל כך טוב עובר עליה אני חסרת אונים .
מתנצלת שכתבתי מגילה
ותודה רבה מראש על כל תשובה שלא תיהיה ועל הקדשת הזמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ממש נתת מידע
27/10/2009הערך אכן גבוה אך לא עומד בפני עצמו ויש צורך לראותו בהקשר של בדיקה גופנית ושאר בדיקות המעבדה
מה אמרו באשפוז יום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה .....
סיגל27/10/2009ראשית תודה על התגובה המהירה לשאלתך אנחנו עדיין לא היינו באשפוז יום יש לנו תור לעוד שבועיים לאחר בדיקות דם חוזרות .
בנוסף היום הייתי עם הקטנה בטיפת חלב שם התברר שהיא ירדה במשקלה מעשר קילו לשמונה שש מאות .
כל שאר הבדיקות איני יודעת איך לצרף אותן על מנת שתוכל להביט אבל...
כמו שאמרתי מקודם היא אובחנה באנמיה מיקרוציטית והיתר (תפקודי כבד ) עדיין במעקב
אני מאד מודאגת ממשקלה שכן האחות בטיפת חלב אמרה שזה הרבה מתחת לאחוזון .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראשית
28/10/2009תזונה והקפדה על תזונה עתירת קלוריות
שנית צריך לראות את כל בדיקות הדם כולל פריטין, טרנספרין, צליאק ועוד
כשכל המידע יהיה אוכל לנתחו בצורה יותר טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצירפתי תוצאות
סיגל28/10/2009ד"ר שמואל בולביק בוקר טוב ושוב תודה על ההתייחסות והתגובה .
אני מצרפת את בדיקות הדם שעשתה למעט הצליאק שם עוד אין תוצאות .
אני מכווה שזה יעבור תקין אני לא כל כך טובה בזה
17.0- 6.0 K/ul 13.7 WBC
5.10- 4.10 M/ul 4.33 RBC
13.5- 10.5 g/dl 10.5 HB
46.0- 36.0 % 30.9 HCT
30.0- 23.0 pg 24.1 MCH
36.0- 30.0 g/dl 33.9 MCHC
16.0- 11.0 % 14.5 RDW
102.0- 78.0 fL 71.3 MCV
50.0- 30.0 % 25.1 NEUT%
70.0- 50.0 % 61.9 LYM%
12.0- 2.0 % 4.9 MONO%
7.0- 0.0 % 2 EOS %
2.0- 0.0 % 1 BASO %
4.5- 0.0 % 5.2 LUC%
8.5- 1.5 K/ul 3.5 NEUT.abs
9.5- 3.0 K/ul 8.5 LYMP.abs
1.0- 0.2 K/ul 0.7 MONO.abs
0.6- 0.0 K/ul 0.3 EOS.abs
0.1- 0.0 K/ul 0.1 BASO abs
0.4- 0.0 0.7 LUC abs
15.0- 0.0 0 MACRO%
10.0- 0.0 13.4 MICRO %
10.0- 0.0 0.6 HYPER%
10.0- 0.0 3.9 HYPO %
10.0- 0.0 3.4 MICRO%/HYPO%
450- 150 K/ul 315 PLT
13.0- 4.0 fL 8.1 MPV
100- 70 mg/dl 78 GLUCOSE
43- 17 mg/dl 22 UREA
0.95- 0.51 mg/dl 0.19 CREATININE
6.0- 2.6 mg/dl 4.2 URIC ACID
145.0- 135.0 mEq/L 137 SODIUM
5.10- 3.50 mEq/L 4.4 POTASSIUM
8.0- 5.7 g/dl 6.5 PROTEIN-TOTAL
10.50- 8.50 mg/dl 9.49 CALCIUM
5.2- 3.5 g/dl 4.1 ALBUMIN
7.0- 4.0 mg/dl 5.8 PHOSPHORUS
1.2- 0.3 mg/dl 0.2 BILIRUBIN-TOTAL
0.29- 0.1 mg/dl 0.1 BILIRUBIN-DIRECT
27- 0 U/L 39 GOT (AST)
34- 0 U/L 13 GPT (ALT)
33- 0 U/L 12 GGT
317- 108 U/L 1165 ALK. PHOSPHATASE בוצע פעמיים 1
580- 185 U/L 588 LDH* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין כמעט בדיקות
28/10/2009יש רמז לתהליך דלקתי קרוב לוודאי נגיפי
אין שום מדדים לברזל בשביל לומר שמדובר באנמיה מחוסר ברזל
יש סיכוי סביר שלא מדובר בחוסר ברזל אלא אנמיה תגובתית למחלה חריפה.
ממליץ לקחת מדדי ברזל כולל פריטין ורנספרין, ש.דם, CRP וכן סרולוגיה לצליאק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
סיגל28/10/2009אלף תודות על הייעוץ התמיכה והתגובה המהירה אעשה מה שאמרת !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין בעד מה, אשמח אם תעדכני בהמשך
29/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר שלום רבמיטל27/10/2009ביתי בת השנה ו-7 חודשים קיבלה חיסון צהבת A של גיל חצי שנה ביום שני.
ונקבע לה ליום חמישי חיסון נוסף של המנה האחרונה של הפרוונר ביום חמישי, ז"א הפרש של שלושה ימים בין חיסון לחיסון האם זה בסדר????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבוודאי, למה לא חיסנו באותו יום???
27/10/2009במקום לטרטר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפענוח בדיקות דם לתינוק בן שנהמיה26/10/2009
| 10*3/micl | (
6 *
10.7 )
17.5
|
RBC-Red Blood Cells | 10*6/micl | (
3.9 *
5.01 )
5.5
|
Hemoglobin | g/dl | (
11.1 *
13.1 )
14.1
|
Hematocrit | % | (
28 *
36.8 )
50
|
MCV-Mean Cell Volume | fl | (
72 *
74 )
88
|
MCH-Mean Cell Hemoglobin | pg/cell | (
24 *
26.1 )
35
|
MCHC-M.Cell Hb cont. | g/dl | (
32 *
35.6 )
37
|
RDW-Red Cell Distri.Width | % | (
11.6 *
14 )
15
|
Platelets | 10*3/micl | (
150 *
278 )
450
|
MPV-Mean Platelet Volume | fl | (
8 *
10.2 )
12
|
Neutrophils % | % | (
17 *
34.3 )
48
|
Lymphocytes % | % | *
54.2 (
67 )
77
|
Monocytes % | % | (
3 *
8.6 )
13
|
Eosinophils % | % | (
0 *
2.2 )
3
|
Basophils % | % | (
0 *
0.7 )
1
|
Neutrophils # | # | (
1 *
3.7 )
8.5
|
Lymphocytes # | # | (
4 *
5.8 )
13.5
|
Monocytes # | # | (
0.6 *
0.9 )
1
|
Eosinophils # | # | *
0.2 (
0.3 )
0.5
|
Basophils # | # | (
0 *
0.1 )
0.2
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרס.דם
פרופ' חיים ביבי27/10/2009חוסר דם קל..אולי מחלה וירלית רצוי ביקורת רופא מטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחיית חיסונים - האם אפשריימית26/10/2009שלום
אנחנו מטילים עם בנינו בן השבעה חודשים באירופה.
הוא אמור לקבל את המנה השלישית של החיסונים.של החצי שנה.
(הוא קיבל את המנות הראשונות והשניות בארץ)
אנו רוצים להמשיך לטייל עד ינואר.
האם זה אפשרי לדחות את החיסון של החצי שנה לגיל11 חודשים
או האם אפשרי לחסן אותו בהולנד באופן פרטי
אני רוצה לציין
הילד בריא לחלוטין, זוחל , עומד ושמח.
אבקש תשובה במהירות - מודה לכם
ימית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרניתן לדחות
26/10/2009אם התכשירהוא אותו תכשיר חיסון ומדיניות החיסון זהה (אין לי כרגע נגישות לתוכנית החיסונים ההולנדית) אין מניעה מלחסן בהולנד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקת דם - תינוקת בת 5 חודשיליאור26/10/2009הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה
12.0- 4.4 K/ul 17.4 WBC
5.30- 3.70 M/ul 4.66 RBC
13.5- 10.5 g/dl 11.2 HB
39.0- 33.0 % 33.1 HCT
86.0- 70.0 fL 71.1 MCV
31.0- 23.0 pg 24.0 MCH
36.0- 30.0 g/dl 33.7 MCHC
16.0- 11.0 % 11.9 RDW
450- 100 K/ul 898 PLT
15.0- 7.0 fL 8.0 MPV
2.5- 0.0 0.0 MACRO%
6.0- 0.0 8.0 MICRO %
6.0- 0.0 3.8 HYPO %
50.0- 30.0 % 46.4 NEUT%
70- 50 % 36 LYM%
12.0- 2.0 % 11.5 MONO%
7.0- 0.0 % 1.0 EOS %
2.0- 0.0 % 0.6 BASO %
4.0- 0.0 % 4.3 LUC%
8.5- 1.5 K/ul 8.1 NEUT.abs
9.5- 3.0 K/ul 6.3 LYMP.abs
1.00- 0.16 K/ul 2.00 MONO.abs
1.0- 0.1 K/ul 0.2 EOS.abs
0.2- 0.0 K/ul 0.1 BASO abs
0.48- 0.00 K/ul 0.75 LUC abs
3.0- 0.0 % 1.0 STABS %-DIF
50.0- 30.0 % 54.0 NEUTROPHILS%-DIF
70.0- 50.0 % 33.0 LYMPHOCYTES %-DIF
8.0- 2.0 % 10.0 MONOCYTES%-DIF
7.0- 0.0 % 2.0 EOSINOPHILS%-DIF
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר??????????
26/10/2009מה השאלה? למה נלקחה הבדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצירפתי את הבדיקה לבקשתך בהמשך
ליאור26/10/2009בתי בת 5 חודשים בריאה בד"כ
בשלושה שבועות האחרונים חום לסירוגין.
בתחילה לווה בשיעול והתקררות לאחר מכן התקפי בכי לאורך כול היום וגרפסים ונפיחות רבות
שלוו בתחושת כאב ובכי.
מהבוקר אין חום. החום הגיע אתמול ל39.7
נשללה דלקת ריאות גם בסיטי,נשלל דלקת אוזנים וגרון
בדיקות דם הראו וירוס חיידקי בגוף.
הרופא הציע לעשות תרבית שתן רק במידה ועולה החום שוב.
אני מקווה שלא יעלה החום ובמקרה כזה עושים שוב בדיקת דם כדאי לראות שכבר אין וירוס?
יכול להיות וירוס חיידקי מסוכן שלא עולים עליו? הרופא הזכיר דלקת בשלפוחית השתן
אבל הדגיש שאין טעם לבדוק שתן אם אין חום בנתיים.
אני חוששת עקב בדיקת דם הרי בדיקת הדם לא טועה נכון ?
ואם זה מראה וירוס חיידקי זה לא יכול להיעלם מעצמו נכון ? או שאני טועה?
מוכנה לקחת הכול אליי רק שהמתוקה שלי לא תסבול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובתי ממקודם לא שונה
26/10/2009יש עדות לתהליך דלקתי אך לא ניתן לדעת מעבר לכך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה עושים ? כמה זה חמור?
ליאור26/10/2009זה יכול להיות שיניים ?
שללו ריאות,גרון ואוזניים
תהליך דלקתי יכול לעבור לבד בלי טיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוזרים להמשך ברור אצל רופא/ת הילדים
27/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מעונינת בחוות דעתך בבקשה
ליאור27/10/2009ברור לי כהמשך הטיפול אצל הרופא
אבל מה דעתך המקצועית על הבדיקות?
מה עוד היית בודק?
אשמח לשמוע את דעתך המקצועית
שאני מאוד סומכת עליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל......
28/10/2009זה לא נושא של חוות דעת
לא בוצעו בדיקות למעט ס.דם שלא מלמדת הרבה
יש צורך בבדיקת הילדה ובהמשך הברור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיעול וליחה הרבה זמןליאת25/10/2009שלום
יש לי תינוק כמעט שנתיים שבערב ראש השנה הייתה לו ברונכיט התקפי שיעול עם ליחה עשינו לו אנילציה עם ונטולין וזה נירע אבל עדיין קיים
עד היום הוא משתעל ובימים האחרונים שוב חזר נשיעול לעיתים קרובות כמו קוצר
לפני שבוע הוא עשה צילום והצילום היה תקין.
מה לעשות?נתתי לו תרופות להקלה אבל זה לא עוזר
עכשיו הוא גם העלה חום
תחזרו אליי בבשה
אלפי תודות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרצריך לבדוק את הילד על מנת להמליץ
26/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזיהום חיידקיליאור25/10/2009בתי בת 5 חודשים בריאה בד"כ
בשלושה שבועות האחרונים חום לסירוגין.
בתחילה לווה בשיעול והתקררות לאחר מכן התקפי בכי לאורך כול היום וגרפסים ונפיחות רבות
שלוו בתחושת כאב ובכי.
מהבוקר אין חום. החום הגיע אתמול ל39.7
נשללה דלקת ריאות גם בסיטי,נשלל דלקת אוזנים וגרון
בדיקות דם הראו וירוס חיידקי בגוף.
הרופא הציע לעשות תרבית שתן רק במידה ועולה החום שוב.
אני מקווה שלא יעלה החום ובמקרה כזה עושים שוב בדיקת דם כדאי לראות שכבר אין וירוס?
יכול להיות וירוס חיידקי מסוכן שלא עולים עליו? הרופא הזכיר דלקת בשלפוחית השתן
אבל הדגיש שאין טעם לבדוק שתן אם אין חום בנתיים.
אני חוששת עקב בדיקת דם הרי בדיקת הדם לא טועה נכון ?
ואם זה מראה וירוס חיידקי זה לא יכול להיעלם מעצמו נכון ? או שאני טועה?
מוכנה לקחת הכול אליי רק שהמתוקה שלי לא תסבול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרכמו כולנו אך זה לא ישים
26/10/2009וירוס וחיידק הם דברים שונים מהותית
אין הכלאה של וירוס חיידקי או חיידק נגיפי
הייתי ממליץ לצרף את כל תשובות המעבדה וכך יהיה יותר שכל בתשובה
עצם ירידת החום היא סימן מאוד חיובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות לפני ניתוחמיכאל25/10/2009ילד בן 7.5 שנים בריא בד"כ והיום לפני ניתוח בחלל הפה(שקדים+מתלה לועי)+הרדמה מלאה.
כל בדיקות הדם תקינות למעט:
MCHC-M.Cell Hb cont 31.9 הגבול הוא בין 32-37
MCH-Mean Cell Hemoglobin 25.1 הגבול הוא בין 26-32
Neutrophils%39.9 הגבול הוא בין 40-60
Eosinophils %8.7 גבול בין 0-5
PT%91.1 הגבול הוא בין 80-130
PT (Seconds)11.2 גבול 8.4-11.8
I.N.R 1.7
PTT SEC 32.9 גבול בין 21.6-30.6 יש חריגה
PTT Ratio1.27 טווח בין 0.9-1.12 יש חריגה
האם יש בעייה?
האם החריגות בתפקודי קרישה רציניות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרנא לצרף את כל ערכי הספירה
26/10/2009לגבי תפקודי הקרישה
האם נבדק פיברינוגן?
האם יש נטיה לדמם במשפחה?
האם נוטה לקבל חבורות מכל מכה קלה? דימום באכילת פרי או צחצוח שיניים
מומלץ לחזור על תפקודי הקרישה ולפנות שוב עם התשובה.
לגבי שאר הבדיקות אוכל להתייחס רק לאחר צרוף כל הערכים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמוגלוביןלילך25/10/2009עשיתי לביתי בת השנה ושמונה חודשים בדיקות דם ונמצא כי ההמוגלובין שלה הוא 10.9 .אחות טיפת חלב אומרת שזה נמוך וצריך לתת לה ברזל.
כמה זה נמוך?
ואם לא אתן לה ברזל בטיפות היא יכולה להינזק מזה?
ועד כמה זה חמור המוגלובין נמוך אצל ילדים קטנים?
תודה מאמא היסטרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהיסטריה אין לה מקום
26/10/2009מומלץ לטפל בעצמך ואחר כך בילדה
קודם כל לא אוכל להתייחס ללא כל ערכי הספירה
ההימוגלובין אכן נמוך.
אך לא ניתן לדון האם נמוך בשל חסר ברזל או בעיה אחרת
אם אכן מהספירה יעלה החשד לחסר ברזל יש צורך בטיפול
חסר ברזל ובוודאי אנמיה גורמים בעתיד להפרעה בתאבון, גדילה, זיכרון, למידה ותפקוד בבית הספר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעקיצות, אימפטיגו ונשאות לסטאפbatzbatz25/10/2009שלום,
בתי סבלה מאימפטיגו בגפיים התחתונות כתוצאה מזיהום לאחר עקיצות חרקים.
טיפלנו במשחה אנטיביוטית בשם ====לא מפרסמים בפורום.====.
לפתע הופיעו מספר עקיצות חדשות בגפיים העליונות והן קיבלו את השלפוחיות האופייניות להתחלה של אימפטיגו.
הרופאה אמרה שיתכן שיש נשאות לסטאפ אאורוס בנחיריים. (עשו משטח גרון לסטרפ ויצא שלילי). האם כדאי לבצע משטח לסטאפ באף? מה עושים אם מתגלה נשאות? אנטיביוטיקה במתן אוראלי?
תודה מראש
אם מוטרדת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמממממ.......מעניין
26/10/2009משטח לוע לא יראה את הסטאפ מפני שקרקע המזון בו מגדלים אותו לרוב מדכאת צמיחה שכזו
צריך לבצע משטח אף ואז יתגלה הסטאף אם הוא קיים בנחיריים
מומלץ להתקין משטח נפרד מכל נחיר
יש אותה משחה לאף שאמורה להכחיד את החיידק אם קיים
ניתן על מנת להקטין התפרצות למנוע עקיצות ויש שפע תכשירים שלא נפרסם בפורום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזלתמירה25/10/2009שלום רב,
בני בן חודשיים ויש לו רוב הזמן הצטברות של נזלת.
אמרו לי שניתן לטפטף לאף תמיסת מי מלח.
שאלתי היא כמה טיפול ביום ניתן לתת מזה?
תודה רבה מראש על תשובתכם המהירה והיעילה כתמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתודה על המחמאה
26/10/2009אין מגבלה בשימוש במי מלח במידה והילדה מגיבה היטב
אני אישית יותר אוהב תרסיסים ויותר מעדיף תמיסה בריכוז 0.9%* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום בתי בת 6 חודשיםאור*25/10/2009
נתתי לה ברזל בטיפות.
הברזל עשה לה עצירות נוראית ולא היה לה קקי כשבוע.
בטיפת חלב אמרו לי להפסיק ולתת משהו אחר.
האם יש ברזל אחר שלא עושה עצירות?
נתתי לה ברזל שנקרא ====לא מפרסמים בפורום.====
שמעתי מכמה אמהות שנותנות ברזל ====לא מפרסמים בפורום.====
האם זה בסדר?
אודה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרברזל ועצירות
26/10/2009יש מגוון רחב של תכשירים ואם המינון מותאם אין מניעה מלהשתמש בהם
התייעץ/י עם רופא/ת הילדם המטפל לגבי התכשיר והמינון והתאמתם לילדה
כמו כן ניתן לשנות את דרך המתן על מנת להקטין את העצירות
לציין שבחלק מהילדים בשימוש רציף ועקבי העצירות חולפת ללא טיפול
מומלץ להגביר שתיה ולתת יותר סיבים בתזונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוזניים וטיסהדינה24/10/2009
האם יש איזשהו סיכון בריאותי בלטוס עם תינוק בן חמישה חודשים במטוס??? האם יש השפעה או יכול להיגרם נזק כלשהן לאוזניים בגלל הלחץ ושינוי האטמוספירה במטוס לתינוןק בן חמישה חודשים???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרטיסה
פרופ' חיים ביבי25/10/2009אין שום בעיה כי המטוסים המודרנים טסים אגב דחיסת האויר במטוס וכך ההבדלים לא מרוגשים כמעט.
למרות זאת יש בעיה לכל אדם שטס בהמראה ונחיתה. בדרך כללה בעיה היא לחץ באזניים.
לכן רצוי שדרכי הנשימה העליונות יהיו פתוחות כמה שפחות נזלת. בזמן המראה ונחיתה להיות עם מוצץ לצורך תנועות לסת לפתיחת תעלות האזניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברזלשרונה23/10/2009שלום,
לדאבוני (!!!!) לא ידעתי על כך שצריך הפרשים של שעה מנתינת ברזל לחלב
1. האם כך לגבי הנקה?
2. כמה נורא זה שהוא מקבל ברזל כבר כמה ימים לאחר הארוחה? (הפרש של רבע שעה) האם סביר שזה גרם לו לכאבי בטן????
הבעיה ב===נמחק בשל טעמי פרסומת==== שמאוד קשה לתת מינון מדויק,אין טפי ואני לא בטוחה שנתתי מספיק! טיפ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרברזל, אוכל והנקה
23/10/2009בתכשיר הברזל שציינת בשלאה (נמחק בשל הפרסומת) אין בעיה בהנקה ו/או עם חלב בשל מבנה התכשיר
לכן, לא נורא, הכל בסדר וכנראה שקיבל ברזל ללא בעיה
אין בעיה לטפטף לכפית וכך לדעת בדיוק ומהכפית לפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ברזל עדכון
אמאלה26/10/2009אז אין בעיה ברזל וחלב?
הברזל עשה לו כאבי בטן וגזים. הרופאה אמרה שנעשה לו ספירת דם ונראה אולי הוא לא צריך בכלל ברזל. הוא בן חמישה חודשים, יונק 3 פעמים, שאוב פעם 1 ופורמולה פעם 1.
האם הגיוני שלא נצטרך לתת לו ברזל?
לכמה זמן זה יהיה תקף? האם נצטרך שוב לבדוק את העניין כשיפסיק לינוק? (מתכננת להפסיק בחודש הקרוב)
היא גם אמרה שאין הבדל בין התכשירים השונים ואם סבל מברזל מתכשיר 1 יסבול גם מתכשיר 2.
מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאוד לא מסכים
26/10/2009מאוד לא מסכים עם הגישה של הרופאה שלך.
יש חובה לתת ברזל בגיל הזה.
א. שיעור האנמיה בארץ מאוד גבוה
ב. לט ידןע מה השיעור האמיתי של חסר ברזל אבל לאור א הוא בוודאי יותר גבוה
ג. חלב אם הוא הדבר הטוב ביותר לילד אך הוא עני בברזל אך מצד שני מכיל חלבונים שסופחים ברזל ועוזרים מאוד בספיגתו. לכן גם ילד יונק חייב !!! אפילו יותר מילד הניזון מתמ"ל. מאידך הוא מנצל את הברזל בצוה יותר יעילה וטובה.
ס.דם לא תראה חסר ברזל אלא רק בשלב של אנמיה.
לכן, אין ספק שיש צורך בתוספת ברזל לילד.
יש מגוון רחב של תכשירים ולא הרי זה כהרי זה, ילד שלא הגיב טוב לאחד יכול להגיב טוב לשני.
תכשיר המכיל מלח של ברזל אסור לתת בסמוך לחלב אבל יש תכשירים שקיימים בשוק על בסיס קומפלקס של ברזל ולא מלח שלדברי היצרן נספגים היטב עם חלב.
ניתן לנסות גם לחלק את הברזל למספר מנות ביום רק שזה יותר מקשה עליכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבולבלת
אמאלה26/10/2009איך ייתכן ששני רופאים כל כך לא מסכימים?...
טוב, בהנחה שעדיף לתת ברזל מלא לתת אותו -
1. איך אדע אם תכשיר הברזל מבוסס על מלח או לא? רשום?
2. מדוע חלוקת מנת הברזל תקל על הכאבים? ראיתי שמנת הברזל השפיעה לכל היום כמעט משמע לא מתפוגגת מהר. כיצד זה יקל?
3. מה דעתך על התכשירים האלטרנטיבים לברזל? (דרך התזה)? לאו דווקא אלו הממולצים בטיפת חלב?
4. ומה לעשות אם לא עוזר וכואב לילד? האם יכאב לו כל עוד ייקח ברזל או שחש הסתגלות של הגוף? ומה אם לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלו החיים
26/10/2009כמו בכל דבר בחיים יש דעות שונות, זו דעתי.
עובדה שעדיף לתת ברזל מאשר לא לתת ואת זה אני יכול להוכיח מעל ומעבר לכל ספק מגובה במחקרים מישראל. רק ביום ד האחרון הוצגו בכנס ב""ש לתזונה בילדים מאמרים מהארץ שהדגימו שיפור מרשים מאוד בשיעורי האנמיה ע"י התערבות ומתן ברזל.
1. רשום על הקופסא
2. כי הספיגה תהיה יותר איטית ופחות מרוכזת
3. זה אותו תכשיר בדיוק את יכולה בכיף להשתמש בו, משום מה הוא לא תפס תאוצה בשוק
4. לרוב כפי שכבר כתבתי, יש התרגלות והכאב יורד
אם אין שיפור ניתן לפנות לרופא למציאת תכשירים אחרים שלצערי הם מאוד יקרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבישול בקבוקים - דואגת!!אמאלה22/10/2009שלום,
קניתי שלושה בקבוקים חדשים והרתחתי בסיר עם מים רותחים כמו שרשום בהוראות. הבעיה היא ששכחתי אותם בסיר לכמעט שעה.
כמו עם כל הבקבוקים, שמתי אותם במיכלית עם מי ברז + טהר טף כמה פעמים + ניקיון עם מים וסבון כמה פעמים.
האם שמישים?
ובאופן עקרוני - האם השימוש בטהר טף בטוח? מפחיד אותי כל הכלור הזה..
תודה!!
אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלאר מכיר את המוצר
22/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל מה לגבי 'בישול' הבקבוקים?
שרונה23/10/2009שמישים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלי בחברה תלו בסוג הבקבוק
23/10/2009ממליץ לפנות לשרות הלקוחות של החברה כי זה תלוי בחומר הפלסטי הספציפי ממו מכינים את הבקבוק
נא לא לרשום את שם החברה בפורום מטעמי פרסומת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
מומחה לגסטרו-ילדים מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד. ... קרא עודפסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)