מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת דם מקיפה לתינוקת בת 7 חודשיםשרון16/10/2009
בבדיקת דם מקיפה לתינוקת בת 7 חודשים נמצאו התוצאות הבאות (חלקן)
אשמח לשמוע את התייחסותך לסטיות (מסומנות ב*)
WBC 8.8
RBC 4.33
HB 11.9
HCT 35.5*
MCH 27.5
MCHC 33.5
RDW 12.7
MCV 82.0
NEUT% 19.5*
LYM% 68.5
MONO% 4.9*
EOS% 6.8
BASO% 0.3
NEUT.abs 1.7
LYMP.abs 6.0
MOMO.abs 0.4
EOS.abs 0.6
BASO abs 0.0
PLT 296
MPV 10.6
CREARININE 0.22*
CALCIUM 10.93*
CHOLESTEROL 154.5
TRIGLYCERIDES 273*
BILIRUBIN-DIRECT 0.05*
GOT (AST) 50*
GPT(ALT) 20
GGT 18
ALK.PHOSPHATASE 281
LDH 647*
CK-CREATINE KINASE 240*
AMYLASE 20*
VITAMIN b12 513
FOLIC ACID >54.5
FERRITIN 25.0
תודה מראש
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם
פרופ' חיים ביבי17/10/2009יש בבדיקה כמה ערכים שרצוי שהרופא המטפל יראה. אין מקום לדאגה אבל יש צורך בבדיקת הרופא שמכיר את התינוקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות נוספות
שרון17/10/2009הרופא המטפל ראה והגיב פחות או יותר כמוך.
אשמח אם תוכל להיות ספציפי:
1. האם ערכי הגליצרידים אינם גבוהים מאוד. הבדיקה נעשתה בערך שעתיים לאחר אוכל (סימילאק)
2. תפקודי הכבד נראים בסדר למעט ה- GOT שהוא גבוה. ההנחה שמניח הרופא המטפל היא זיהום שהילדה לקתה בו אולי אף בתוך הרחם שכן ערך זה היה זהה בבדיקה שנערכה שהיתה בת חודשיים בערך.
3. ערכי ה- NEUT באחוזים נמוכים אבל בערך מוחלט הם בטווח הסביר. האם נכונה הנחה זו.
האם יש משמעות לשאר הערכים שיש בהם סיטיות?
האם תינוקת עם ערכים שכאלה ממולץ עבורה חיסון נגד דלקת ריאות או שעדיף שלא בשל סיכון יתר.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא דואגתאמא דואגת16/10/2009
ביתי בגיל שנה ועשרה חודשים. עדיין יונקת 3 פעמים ביום ואוכלת הכל. השנה נכנסה לפעוטון לראשונה . בתקופת החגים היה מאד קשה - בכי, בגן ובבית. לא אוכלת כלום בגן ולא מדברת איתם. עוצרת מדי פעם קקי עד כדי כאבים וקושי ביציאות. לאחרונה אחרי החגים היה קצת שיפור בגן אבל בשעות הערב לפני השינה התכווצויות של הבטן- בטן נוקשה וגזים מסריחים. כמו כן בבוקר קמה מהשינה עם צליעה קלה ברגל. מתלוננת על כאב לא ברור איפה ובוכה רוב היום. האם יש קשר להסתגלות?, איך לשלול בעיה פיזית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגשת לרופא הילדים
16/10/2009חלק מהדברים שתארת קשורים להסתגלות
צליעה לרוב היא לא אחד מהם
צריך לבדוק את הילדה ולאחר מכן ניתן יהיה לתכנן את ההמשך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלשולדינה16/10/2009שלום דוקטור!
בני בן 10 חודשים סובל משלשולים מזה שבוע ימים. הרופאה שבדקה אותו אמרה כי זה וירוס (היתה לו גם נזלת ואדמומיות בגרון). היום נראה כי שאר התופעות חלפו, אך השלשול לא מפסיק (2-4 פעמים ביום). יש לציין, כי הוא לא מסרב לאכול, נותן שתן כרגיל,אך כמה זמן יכול להימשך שלשול אצל תינוק? ניתן להקל עליו או להפסיק את השלשול? מדאיג אותי שזה כבר שבוע ימים...
תודה על תשובתכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבהחלט
16/10/2009אני הייתי שולח צואה למעבדה לתרבית ו-ROTA
בלי קשר תוספת פרוביטיקה וסיבים תזונתיים והקפדה על שתיה מאוד יכולים להקל (על שניכם :)) ).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהשירלי16/10/2009בחורף אני נותנת לילדתי הליציטרול-שמן דגים .האם כדאי להמשיך בזה או לתת אומגה 3 לילדים?היא בת 8.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלא מכיר את התכשיר אך.....
16/10/2009אין עדיין הסכמה לגבי צורך או השפעה של תוספת אומגה 3 בילדים
לא עדיף שתאכל דגים???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריחה לתינוקתלירון15/10/2009שלום
בתי בת 10 חודשים מיום שישי שעבר סובלת מפריחה בכל הגוף ללא חום או גרד ביום א' לקחתי אותה לרופא והרופא טען שזאת מחלה וירלית והיא תעבור אבל משום מה הפריחה רק מתגברת ומשה את צורת ונראת יותר גרוע. התחיל ע"י נקודות אדומת והיום ממש החמיר ונהיה כתמים אדומים ומעט בולטים
חלקם. אתמול לקחתי אותה שוב לרופא אחר וגם היא אמרה שזה וירלי ואין מה לדאוג אבל אני לא שקטה כי זה נראה מחמיר באם לקחת לרופא עור או לחכות עוד כמה ימים? השאלה כמה ימים לחכות
או מיד ללכת לרופא עור?
מבקשת יעוץ דחוף
תודה
לירון
מצ"ב תמונה של הפריחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתמונה לא בפוקוס אך חשוד ל....
15/10/2009להיות אלרגיה
האם מגרדת?
נסי לצלם יותר בפוקוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהעמית15/10/2009היום בוצעה ב.דם
לתינק בן חודשיים (נולד פג בשבועה 31 )
Platelets הערכים היו גבוהים 543
מה זה אומר האם יש סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראין מה לדאוג
פרופ' חיים ביבי15/10/2009בגבול העליון של הערך התקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקות אוזנייםלילך15/10/2009במהלך החורף שעבר בני (שהיה בן שנה וחצי) סבל מאוד מדלקות אוזניים חוזרות ורופאת הילדים המליצה לנו להתחיל טיפול מונע לדלקות אוזניים.
כלומר, לקחת כל יום אנטיביוטיקה על בסיס יומי במינון נמוך (7 מ"ל).
הטיפול נמשך לפחות 5 חודשים בסופו של דבר. לאט לאט הפסקנו לו את זה בהדרגה.
האם זה אומר שהוא פיתח אמידות לאנטיביוטיקה? מה דעתך על טיפול מסוג זה בכלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראזניים
פרופ' חיים ביבי15/10/2009את כותבת שיש שיפור ...במידה והתפתחה עמידות היתה צריכה להיות הרעה במצב. ברוב המקרים דלקות אזניים חוזרות קורות יותר בגיל הצעיר ועם ההתבגרות יש שיפור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן אמנם היה שיפור
לילך15/10/2009אך האם זה לא גורם לגוף לפתח עמידות לאנטיביוטיקה בהמשך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיפור
פרופ' חיים ביבי15/10/2009הגוף לא מתרגל לאנטיביוטיקה - החיידיקים כן. כךש אם יש שיפור החיידיקם אצלכם עדיין לא התרגלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקאות לבן 8 חודשיםסיון15/10/2009בוקר טוב ,
בני בן ה8 חו' החל להקיא הליה לפני כ- 4 שעות.
ההקאות אינן פוסקות , הקיא כבר כ- 15 פעם, איןלו כ"כ מה להקיא ולכן לפעמים רק רפלקס ההקאה.
הוא שותה מים ויונק קצת כל פעם. הוא חיוני.
בגלל שמדובר בהקאה כנעט כל 10 דקות אני קצת מודאגת, מצליח לישון כ- 20 דקות ושוב מתעורר להקיא. כמו כן בשתיים מההקאות ראיתי טיפטיפה דם. ממש מעט .
יש משהו שניתן לתת לו ?
אם ממשיך לשתות ולינוק לפרקים ניתן לחכות עד מחר בבוקר ורק אז ללכת לרופא?
אה עוד משהו.. אני עם שילשולים כבר יומיים.
מחכה לתשובה...
תודה רבה
סיון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהקאה נשנית
15/10/2009אם הילד חיוני, נותן שתן תקין !!! ומצליח לשתות ללא הקאה השתיה ניתן להמתין למחר
אם לא עליו להיבדק על מנת לשקול צורך בעירוי
ניתן לתת תכשירממשפחת ה-ORS {הרוקח יידע לתת שמות מסחריים}(ללא מרשם רופא) במנות קטנות ואם לא עוזר עליו לקבל עירוי נוזלים אל תוך הווריד.
האם חוסן ל-ROTA??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלביםאמא אוהבת14/10/2009רציתילשאול..
אני גרה במושב בצפון.
יש אצלינו במושב המון אנשים חוצפנים שיש להם כלבים שעושים את צואתם בכל מקום אפשרי, והם לא דואגים להעיף את הסרחון הזה כשזה מגיע לבתים פרטיים.
ליד ביתי יש כל הזמן צואה ואני צריכה לנקות.
כמה מסוכנת חשיפה כזו לילדים ( ילד בן שנתיים וחצי, ותינוקת בת 9 חודשים)?
בכל זאת אנשים נכנסים מבחוץ, דורכים על זה ( גם כשזה יבש) ומטיילים לי בבית.
לא נעים לי להגיד לאנשים להוריד נעליים. אני מרגישה מיואשת.
אני כל רגע מנגבת את הבית, מחשש שביתי זוחלת ומכניסה צעצועים לפה.
האם אני היסטרית מידי? כמה מסוכן זה יכול להיות????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרקשה לומר
14/10/2009כלבים בריאים ומחוסנים לא אמורים לסכן
אבל אני ממליץ לדרוש לנגב היטב נעליים בכניסה לבית שזה דבר לגיטימי ולפעול עם וועד המושב לפיקוח ומתן קנסות (די יקרים) למי שייתפס משאיר גללים ברחוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלשוליםאמא אוהבת14/10/2009ביתי בת 9 חודשים לא מפסיקה לשלשל כבר שלושה ימים.
הרופא אמר שזה ןירוס.
מה אפשר לעשות כדי להקטין את כמות השלשולים חוץ מלשתות מים?
האם פירות וירקות לוותר עליהם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלא לשנות כלום בתזונה ולהוסיף
14/10/2009תזונה מלאה ורגילה ככל שהיא יכולה ורוצה לאכול
לאכול הכל כולל הכל
להקפיד על שתיה מרובה
ניתן להקל ע"י תוספת תכשיר פרו-ביוטי באבקה או בקפסולות כשאת האבקה נותנים בהתאם למינון הרשום וקפסולה שופכים חצי קפסולה לאוכל/שתיה פעמיים ביום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהענת14/10/2009הי, האם יכול להיות קשר בין הרחבת אגן כליה קלה/גבולית לבין עליה איטית במשקל? ומה ניתן לעשות בנדון?? (כרגע מניקה הנקה מלאה בן 4 שבועות) תודה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלרוב לא
14/10/2009אין קשר ישיר אם תפקודי הכליה תקינים
ילד יונק עולה שונה במשקל מקצב העליה במשקל של ילד האוכל תמ"ל
ללא נתוני גדילה מלאים לא ניתן לענות יותר מכך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהus כליותענת14/10/2009שלום, עקב הרחבה קלה של אגן כליה ימין בשבוע 36 להריון (הרחבה ל 7.9 מ"מ), ביקשו ממני לעשות us חוזר בגיל 4 שבועות. היום עשינו us חוזר ובתוצאה הכל תקין למעט גודש במערכת מאספת שמאל. חוץ מזה הכל תקין. מה המשמעות? האם צריך בדיקות/מעקבים נוספים? האם לחזור על בדיקת הקריטאנין ומתי?
(בבי"ח ביום השני לחיים היה 0.99 וביום השלישי ירד ל 0.82 ושוחררנו הביתה)
המון המון תודה על עזרתך
מאמא מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלגשת לרופא הילדים
14/10/2009ללא תשובת העל שמע לא אוכל להתייחס
לרוב גודש בלבד אינו מהווה בעיה
על הקריאטינין הייתי חוזר כעת פעם אחת למעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות הבדיקה
ענת15/10/2009הי ד"ר,אני מעתיקה את תוצאות הבדיקה: "פרנכימה כליתית שמורה. גודש של מערכת מאספת של כליה שמאלית - ללא הרחבת שופכנים". תודה, איילת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסר חלק מהבדיקה
15/10/2009ממליץ לגשת עם התשובה הכתובה אל הרופא שיוכל לראות ולהמליץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגודש לעומת הרחבה
ענת16/10/2009הי ד"ר ותודה על התיחסותך!
האם זה שצויין גודש של מאספת השתן זה אומר שזה פחות מההרחבה שהיתה לי בהריון (ל7.9 בשבוע36) כי לא צויין במ"מ גודל הגודש. האם בגודש לא מקובל לכתוב מהו במ"מ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלו שני דברים שונים
16/10/2009ראי תמונה מצורפת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לאחר לידהענת14/10/2009שלום
ילדתי לפני 4 שבועות היתה לי סכרת הריון שגילו בשבוע 34 (העמסה בשבוע 26 היתה תקינה לחלוטין!!!) למרות שרק ערך אחד בהעמסה (המאוחרת) יצא גבוה אבל הרופא הגדיר אותי כסכרת הריון עקב סיבות שונות: ריבוי קל של מי שפיר בחלק מהשבועות, עובר גדול וכו..הייתי מאוזנת עם הדיאטה .
התינוק נולד בשבוע 38 במשקל 3.660. אני מניקה אותו הנקה מלאה.
השתחרננו מהבי"ח במשקל 3370
לאחר שבועיים וחצי מהלידה הוא שקל 3.470, ואחרי 11 יום נוספים הוא עלה 220 גר' ומשקלו כעת 3.680
האם העלייה היחסית איטית שלו במשקל קשורה לכך שכעת כשהוא לא תלוי בגלוקוז שלי הוא גדל לאט יותר ובקצב שלו? יכול להיות שזה קשור???? אודה לך מאוד על התיחסותך כי אני מעט מוטרדת שרק עכשיו, בגיל 4 שבועות הוא חזר למשקל הלידה שלו,תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמשקל
פרופ' חיים ביבי14/10/2009קצב עליה במשקל תקין הוא 20-30 גרם ליום. בדרך כלל מותר לרדת במשקל ולחזור למשקל לידה לקראת היום ה 10 לחיים. לקח קצת זמן ואתם עומדים כעת בקצב צמיחה סביר. יש לקחת בחשבון שתינוקלאם סכרתית בדרך גדול יותר מתינוק לאם בריאה. תמשיכי לעקוב ומקוה שתמשיכו בקצב הנוכחי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוק בצבע לבןענבר13/10/2009בני בן השנתיים מפריש רוק בצבע לבן המזכיר סיד, תזונתו מגוונת ואין אלו הפרשות חלב וכד', כמו כן נראה כי הצבע הלבן הוא צבע הרוק לאורך כל היוםמ ואינו תלוי בזמן זה או אחר, אף כי הוא ניכר בעיקר במהלך הלילה, כאשר הוא נראה בבירור על הסדין.
האם יש לכך משמעות?
תודה על עזרתכם,
ענבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרצריך לראות ולבדוק
13/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוגרים ותינוקותסיגל13/10/2009האם יש סיכון בשהיית תינוקת בת 5 חודשים בחלל שבו נמצא כלוב עם אוגרים, במשך היום (חדר יחסית גדול והאוגרים במעלה המדגות, אך אין קיר מפריד)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלא ככל הידוע לי
13/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
מנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמ... קרא עודמומחה לגסטרו-ילדים מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד. ... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

(1).jpg)