מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שינהחיה08/11/2009
יש לי ילד בן שנתיים שכשהיה תינוק ישן 12 שעות לילות שלמים ועד לפני כמה חודשים היה הולך לישון בשעה תשע בערב בלי בעיה ישן רצוף וקם בסביבות שמונה בבוקר. לפני חודשיים בערך כשאני מניחה אותו במיטה שלו הוא מבקש להיות במיטה שלי ואז נרדם ובאופן קבוע הוא מתעורר בסביבות 1 בלילה בוכה ללא הפסקה ומבקש לבוא למיטה שלנו. הוא יכול לבכות שעות-אנחנו ניגשים ומרדימים אבל לא מוציאים אותו מהמיטה. בנוסף הוא קם כל בוקר בסביבות 6 בבוקר ואז אני מעבירה אותו למיטה שלי והוא ישן עוד שעה וחצי לפחות. מה עלי לעשות על מנת שלא יתעורר באמצע הלילה ואז נהיה ערים כמה שעות-כמובן שהוא מחפש תירוצים של פיפי וקקי כדי לצאת. ואיך מונעים את ההתעוררות בשש בבוקר?שבה אני לא מתעוררת ומתחילה את היום אלא מניחה אותו לישון איתי. אחה"צ הוא ישן בגן שעה וחצי ובסוף שבוע שעתיים במיטה שלי.
תודה רבה על העזרה,
חיההדפסת ההודעה רופאים ומטפלים:כתבות בנושאי הפורום:ביואנרגיהמומחים באתר בנושא ביואנרגיהנערה בת 15 בלעה כפיתהנערה הגיעה לביה"ח וסיפרה כי בלעה בטעות כפית. הרופאים שלפו את הכפית דרך הוושט ונמנע אסון. ד"ר איתי שביט: זה יכל להסתיים בניתוח, בנזק לוושט או בחניקהאפליה במתן שירותי בריאות לבדואיםדו"ח של "רופאים לזכויות אדם": אין רופאי ילדים ורופאי נשים בכפרים הבדואים בנגב, ושעות הקבלה של רופאי המשפחה מועטות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את משדרת מסרים סותרים
08/11/2009ברגע שהילד נכנס למיטתכם הוא מבין ששם הוא יכול לישון
לכן הוא ינסה תמיד
את צריכה לתת מסר ברור שהוא ישן במיטתו בלבד
לא ניתן מסגרת פורום לתת הנחיה והדרכה מלאה לעיצוב התנהגותי
ממליץ לך לנסות אצל אחיות טיפת חלב או במרפאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלשולים וחוסר תיאבוןדנה08/11/2009שלום,
בתי בת שנה וארבעה חודשים חוסנה בעבר בחיסון הרוטה לרוב יש לה תיאבון בריא אך בשבוע האחרון היא מסרבת לאכול ולמעט מים היא כמעט ולא אוכלת,
התופעה מלווה בשלשולים נוזליים למדי בצבע בהיר ללא חום וללא הקאות בנוסף היא מתעוררת בלילות מה שבדרך כלל לא קורה
הרופא טוען שמדובר בוירוס אבל אני קצת מודאגת האם כדי לבצע בדיקות דם ומה יכולה להיות התופעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבלי לבדוק קשה לדעת
08/11/2009לא ציינת האם יש או אין חום
ממליץ לפנות לביקורת אצל רופא/ת הילדים ולשקול צורך בבדיקת צואה לתרבית ו-ROTA* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודם על הלחייםאור08/11/2009שלום
לתינוקות שלי בת 9.5 חודשים - לפני פחות מחודש הינו במלון ונתתי לה כמה דברים חדשים (כמו גבניה צהובה, קציצת דג וגם נתתי לה דייסה עם תפוז של מטרנה במשך 3 ימים כל יום פעם אחת. אחרי זה הופיע לה אודם על הלחיים שפעם מחמיר ופעם יורד, למרות שהוצאנו לפרקים את המזונות האלה (נתתי דג רק עוד פעם אחת ואז זה החמיר ולמרות שלא המשכתי זה לא יורד.
יש לציין כי לפניכן אכלה את כל מה שנתתי לה על פי ההמלצות ולא היתה לה שום תגובה אלרגית.
עכשיו האודם הזה הוא ככתם מוגדר שאף מתייבש בחלקו...
השאלה- מה אפשר לעשות? האם זה אלרגיה לאוכל או יכול להיות משהו אחר? אם כן- איך אפשר לגלות למה? האם חשוב ללכת לרופא? (אני לא רוצה ללכת סתם כדי לא לתפוס עוד משהו), האם צריך להוריד מזונות כלשהם שהם כשלעצמם היו בסדר אבל אולי מחמירים את המצב כשכבר התחיל? אם מספיקים עם האוכל הבעיתי תוך כמה זמן זה אמור לעבור?
אשמח לשמוע חוות דעתכם וכל הערה נוספת בעניין
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלא כדאי שננחש בפורום
08/11/2009את בעצמך די מבולבלת בהיותך קרובה לילדה ומכירה אותה היטב
זה יהיה מאוד לא אחראי לנסות ולנחש בפורום מה יש לילדה ללא בדיקה
ממליץ לגשת לבדיקה אצל רופא/ת הילדים
כך תחסכי תהיות מיותרות וסבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחום גבוהטל08/11/2009שלום דוקטור,
בתי בת שנה וחמישה חודשים. מזה שלושה ימים עם חום גבוה (מגיע עד ל -40 מעלות בשעות אחה"צ והלילה). נבדקה על ידי הרופא שלה שקבע שהמדובר במחלה ויראלית. יש לציין שכאשר החום יורד היא חיונית ומשחקת. אין לה תיאבון אך היא יונקת ושותה מים.
אתמול בלילה, החום עלה ל - 39.7. נתנו נר אקמול ועשינו אמבטיה. החום לא ירד וכעבור כשעה וחצי אף עלה ל - 40. חששנו שאולי הנר יצא באמבטיה ולא שמנו לב כיוון שעד כה הנר השפיע על הורדת החום. מאחר והיא מקיאה את הנורופן, ולאחר התלבטויות רבות, החלטנו לתת נר אקמול נוסף כעבור שעתיים. הנר אכן פעל והחום ירד.
ידוע לי שיש לחכות לפחות 4 שעות בין מנת אקמול אחת לשנייה ואני מאד חוששת שמא השיקול היה מוטעה וחלילה גרמנו לנזק?
אשמח לשמוע את דעתך,
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמאוד לא מומלץ
08/11/2009אם לא ראיתם את הנר נפלט לא מומלץ לתת מנה נוספת
מנה חד פעמית קרוב לוודאי לא תגרום נזק אך בשימוש מצטבר זה בעייתי
במידה ויש חשש שכזה יש תרופות נוספות כמו נורופן ואופטלגין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליחה אצל תינוקת קטנהליאת08/11/2009שלום,
בתי בת 6 שבועות.
מזה למעלה מחודש היא סובלת באופן קבוע מליחה וצינון כבד.
היא עולה יפה במשקל ואוכלת את הארוחות ללא קושי אך באופן קבוע מתקשה לישון ובפרט במהלך הלילה. גם כאשר נרדמת היא מתעוררת משיעול ונזלת ולעיתים גם השתנקויות מהליחה.
הגבהנו את המיטה, ניסינו אדים חמים/קרים, אינהלציות עם מי מלח אך שום דבר לא עוזר.
מה עוד ניתן לעשות?
כמו כן אציין שכפות הידיים שלה הופכות להיות קרות מאוד אם היא לא עטופה ב-3 שכבות גם בימים חמיםץ האם ייתכן שיש לה חוסר בברזל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשאלות לא קשורות אחת לשניה
08/11/2009אתחיל בשניה כי היא יותר פשוטה
כפות ידיים ורגליים וכן קצה האף אצל תינוקות קטנים ואף ילדים הינם קרים ואפילו מאוד במיוחד במזג אויר קר
המקום לבדוק את חום גופו של התינוק הוא על אזור החזה והבטו
לכן כשיש ידיים קרות לא צריך להוסיף שכבות אלא לבדוק את חמימות העור בחזה-בטן ואם הם חמימים למגע ניתן להיעזר בכפפות ו/או גרביים.
.
לגבי השאלה הראשונה, בגיל כה צעיר משך זמן כל כך ממושך לא סביר
ממליץ לגשת לבדיקה אצל רופא/ת הילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסוןמיטל08/11/2009ביתי בת השנה וחצי עדיין לא קיבלה את המחומשת האחרונה. האחות בטיפת חלב אמרה לי כי אם לא נותנים אותה עד גיל שנתיים אי אפשר לתת יותר.
רציתי להבין למה?? ואת ההסבר הרפואי לכך.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלמה לבדוק את זה במקום לחסן???
08/11/2009למה לחכות עם החיסון?
לא מוכרת לי הנחיה כזו אנסה לברר אם קיימת
בכל מקרה את ההסבר צריך לקבל ממנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיציאה מאוד מימית אצל תינוקאילנה08/11/2009בוקר טוב!
לבן שלי בן - שנה ושמונה חודשים יש יציאות מימיות מאוד של פעם - פעמיים ביום (כל יציאה בכמות מאוד גדולה, ממש על כל הבגדים) לפני שלושה ימים זה הפסיק לו (נתתי לו מיץ רימונים), היציאות היו רגילות ושוב זה חוזר לו, גם אין לו כל כך תאבון.
מה אתם ממליצים לעשות?
אודה על תשובתכם,
בברכה
אילנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחסר הרבה מידע
08/11/2009משך, תלונות נלוות תזונה הסטוריה רפואית
ממליץ לפנות לרופא/ת הילדים עם דוגמית צואה במידה וירצה לשלוח למעבדה לבדיקה
בנתיים מיץ רימונים, פרוביוטיקה וסיבים תזונתיים הם עזרה ראשונה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזלת אצל תינוק בן שנה ועשרה חודשיםיוליה08/11/2009שלום קב.בני בן שנה וכמעת עשרה חודשים סובל מנזלת.לרב הנזלת שקופה ,אך ראיתי פעם אחת נזלת בצבע ירקרק.אני משתמשת ב"סטרימר" ובקפסולות של קרבול שהן לא ממש עוזרות.מה עוד ניתן לעשות?מה אתה חושב על הטיפול ב"אף על פי"?אולי יש תרופה עם פחות תופעות לוואי?בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראולי צריך לברר את הסיבה?
08/11/2009ממה שאת מתארת מדובר בנזלת קבועה זמן רב ולא בזמן מחלות
יש מקום לבדוק האם לא מדובר בנזלת אלרגית ולא מחלה חדה זיהומית
ואז הטיפול שונה לגמרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהעמית07/11/2009שלום אני אימא לתאומים בני 3 חודשים נולדו פגים בשבוע 31
שוקלים 3.5 קילו כל אחד
אחד התאומים דורש אוכל בצורה מופרזת מקסימום רווח בין ארוחה לארוחה 3 שעות
כאשר בכל ארוחה הוא אוכל מינימום 110 CC (יש לציין שהם אוכלים רק חלב אם אני שואבת ומאכילה מהבקבוק .) מה שגם הוא יכול לאכול 110 CC ואז אחרי שעה לדרוש עוד אוכל האם זה נורמלי ? אני ממש חוששת שמה יש איזה משהו לא בסדר?
כמה צריך לאכול תינוק ששוקל 3.5 קילו?
אולי יש לו איזה חיידק בקיבה שגורם לרעב?
אני לא רוצה להישמע טיפשה אבל המצב מאוד מוזר!
תודה על העזרה
עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרקצת קשה לי לסייע
08/11/2009לא רשמת כמה ארוחות אוכל ביום
איך העליה שלו במשקל??
אם שניהם במשקל שווה מכמה התחילו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
עמית08/11/2009עולה במשקל יפה בשבוע יכול עד 220 גרם
8-7 ארוחות ביום
התחילו ב1.5 קג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוכמה אוכל השני?
08/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשני
עמית08/11/2009אוכל גם 110CC
אבל הוא יכול למשוך יותר שעות בין ארוחה לארוחה
במיוחד בלילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשהוא לא מסתדר לי
09/11/2009שניהם עולים אותו דבר ואוכלים אותו דבר
מה בדיוק הבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשפעת חזיריםצביה07/11/2009שלום,
הבן שלי בן הכמעט שנתיים חלה בתקופה האחרונה מספר פעמים. המחלה הייתה מלווה בחום גבוהה, נזלת, שיעול. בכל פעם ספירת הדם שלו הראתה שזהו וירוס. השאלה בעצם האם יכול להיות כי באחת מפעמים אלו היה חולה בשפעת החזירים? האם גם הבדיקות דם בשפעת חזירים מראות על וירוס?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמעבדה ושפעת חזירים
08/11/2009שפעת חזירים הינה מחלה נגיפית כמו כל נגיף אחר
ההוכחה היחידה לקיומה היא משטחי אף ולוע שבהתאם להוראת משרד הבריאות מבוצעים רק לחולים המאושפזים בבית חולים
יש סיכוי סביר לאור נפיצותה שבנך חלה
אם הינו בקבוצת הסיכון, מאחר ולא הוכח מעבדתית שחלה בשפעת חזירים עליו להתחסן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרפאפן לדלקת בגרוןמיכל07/11/2009שלום רב.
הילדה שלי בת 5, משקל 20-21 ק"ג. אובחנה היום עי רופאה במוקד כסובלת מדלקת בגרון (זה מאוד ברור לפי המראה והקול שלה וגם לפי הכאבים בגרון).
קיבלנו סירופ רפאפן, 3 פעמים ביום, 5 מ" כל פעם.
נשמע לי קצת מוזר כי עד כמה שאני יודעת רפאפן לוקחים פעמיים ביום. גם בעלון לרופא היה כתוב 10 מל פעמיים ביום. בילדים קטנים אמרו לפי המלצת רופא - אין לי מושג האם היא "קטנה".
האם אפשר לדעת מהו המינון המקובל לגיל ולשמלק ולאבחנה זו?
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהמינון הינו מינון ביניים
07/11/2009ניתן להסתפק ב-5 מ"ל פעמיים ביום ל-10 ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפצעים על פין תינוקטלי07/11/2009שלום
השבוע התגלו פצעים על הפין של בני בן התשעה חודשים . רופא המשפחה אמר שזה הרפס . היתכן בגיל כזה ? ואם כן כיצד הגיע. ואיך ומה לטפל ולמנוע בעתיד אם באמת זה הרפס? עלי לציין שבני נמצא במעון כחודשיים
תודה אם דואגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראחלק את התשובה לשני חלקים
07/11/2009החלק האחד - הבן שלך - לא אוכל להייחס אליו מאחר ולא ראיתי את הנגעים ולא בדקתי
החלק השני - הרפס בפין שלא ממגע מיני אפשרי אך נדיר יחסית, יכול להיות מועבר ע"י מגע מפצע מזוהם בשפתיים למשל דרך אצבע ללא רחצת ידיים טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריחה מסביב לפהמריה06/11/2009שלום.
לבני בן השנתיים יש מזה קרוב לחודשיים פריחה מסביב לפה. מדובר בצבירי פצעונים קטנים, בולטים מעט שהעור סביבם אדמדם. היא נחלשת או מתחזקת לסרוגין (ברמת הימים, לא הדקות). היא לא מגרדת לו, ואינה מלווה בחום (הוא אומנם היה חולה עם חום במהלך הזמן הזה, אבל זה לא נראה לי קשור ישירות לפריחה).
הנחנו שזאת אולי תגובה למזון כלשהו, למרות שזה קצת מוזר, הוא כבר אוכל הכל די הרבה זמן. אבל לא הצלחתי למצוא משהו שאני מוותרת עליו (מוצרי חלב, מתוקים,משחת שיניים) שפותר את הבעיה.
בפעם האחרונה כשהייתי אצל רופא הילדים שלנו הוא אמר שזאת אלרגיה לרוק. זה סביר? הפריחה מופיעה מסביב לכל אזור הפה, לא רק בסנטר או בשיפוליו. ובכל מקרה הוא לא מוציא שיניים או מרייר במיוחד.
אני תוהה האם ללכת לרופא עור-ילדים או שמדובר בתופעה נפוצה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראני יכול רק לתהות יחד איתך
07/11/2009בלי לראות את הנגעים לא ניתן לקבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתופעה מוכרת לי-נמחק
צביה07/11/2009המלצות טיפוליות ינתנו רק לאחר בדיקת רופא - ההודעה נמחקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריור מוגבראורה06/11/2009שלום רב!
ביתי בת השנתיים סובלת מריור מוגבר שנמשך כבר כשנה. היא כל הזמן עם סינרים שמוחליפ עד 3-4 פעמים ביום. היא אוכלת יפה, שותה מבקבוק ילדים של מי עדן וגם מהכוס ומדברת יפה.
מה יכולה להיות סיבה לריור מוגבר כזה... רוב השיניים כבר מזמן יצאו ולא נראה שיש שן שעומדת לצאת.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרריור
07/11/2009יש סיבות רבות לריור חלקן מחלתית, חלקן התפתחותיות וחלקן מסיבות אחרות
גשי לרופא הילדים שיבדוק ויפנה אותך להמשך ברור וטיפול מתאימים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלשול ,דלקת עיניים ושיעולאור06/11/2009שלום וערב טוב!
בתי בת שנה ושמונה חודשים, סובלת משיעול שנשאר לה אחרי מחלה( המחלה הסתיימה לפני שבועיים). היום הרופא נתן לה מוקוליט בשביל השיעול. בנוסף יש לה דלקת בעיניים והיא קיבלה טיפות למשך 5 ימים. מזה שבוע ימים היה לה בכל יום יציאה מימית אחת, אתמול היציאות המימיות גברו לשלוש פעמים ביום והיום היו כ-6 יציאות מימיות. מה עליי לעשות בנושא? האם הכל קשור אחד לשני? עליי לציין שמאז מחלתה היא אוהבת לאכול רק סימילאק ומוצרי חלב. מידי פעם גם מעט מזון מוצק יותר.
תודה מראש על התשובה,אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרקשה לומר ללא בדיקה אבל
07/11/2009התגברות השלשול מחשידה למזהם חשד
הייתי בשלב ראשון חוזר לבדיקת רופא עם דוגמית צואה במידה וירצה לשלוח למעבדה
בוסף, תוספת פרוביוטיקה וסיבים תזונתיים בהחלט יכולים לשפר את מצב היתיאה וההחלמה בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם שמרנים במיטה?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
מומחה לגסטרו-ילדים מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד. ... קרא עודפסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)