מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אודם בקצה הפין של התינוקיואב06/11/2009
לבני בן השנה אודם בקצה הפין. יש לציין שהנני במקצועי אח מוסמך וחשבתי למרוח לו משחת סינטומיצין 5% . העניין הוא שאני בעבודתי השוטפת מטפל במבוגרים ולא בילדים ולכן החלטתי בכל זאת להתייעץ פה בפורום. האם יש מקום למרוח את המשחה הנ"ל או שמא עליי לגשת לרופא ילדים ולהראות לו במה מדובר?
הערה: יש לציין שאצלי במחלקה נהוג למרוח משחה זו למבוגרים וקשישים שיש להם אודם במיאטוס.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי להיבדק ע"י רופא
07/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה גיל שלושה חודשיםלירון05/11/2009אני מקווה שזה הפורום המתאים לשאלתי
שלום, בני בן 3 חודשים ולפני שבועיים שקל 6.250 קג. נכון להיום הוא אוכל 5 ארוחות . 3 ארוחות 180 CC ועוד שניים בממוצע 100 כל אחד. לעיתים נראה כי הוא מעוניין בתוספת אולם אני חוששת להגדיל את הכמות - מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהילד שלך כנראה באמת אוהב אותך
05/11/2009הוא מקבל 60-80% מהאוכל שהוא צריך ובכל זאת מבקש בשקט ולא הופך שולחן
ילד בגילו ומשקלו צריך 750-1100 מ"ל ליממה.
ממליץ מאוד להוסיף לו כפי שדורש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחום נמוךדנה05/11/2009שלום,
לבן שלי בן שנה ושמונה יש חום נמוך 37.8 בערבים, כבר יומיים , ובבוקר ובמהלך היום הוא קם עם 37.4
היום עלה לו בערב ל38
הוא לא מתלונן ולא בוכה , ואין לו מצוקות חוץ מהלילה שהוא מתעורר כל שלוש שעות שזה לא רגיל לו
על מה זה יכול להעיד?
צריך לבקש מהרופאה בדיקות דם ? בדיקות שתן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרצריך לבקש מהרופאה לבדוק את הילד
05/11/2009היא כבר תחליט איך להתקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלשוליםששון05/11/2009הילד שלי בן שנתיים שמשלשל במשך שבוע בתדירות של 3_4 פעמים ביום
ומגלה חוסר תיאבון
1.האם הוא יכול לאכול כל דבר כולל תחליף(סימילאק)?
2.עד מתי זה סביר השלשולים ומה עליי לעשות תודה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשלשולים ותזונה
05/11/2009אין מניעה לאכול הכל בזמן שלשול
יש לגשת לרופא לבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסון משולש לכיתות ח'- שאלהחסוי05/11/2009עשינו היום בבית הספר חיסון משולש וכרגע יש לי כאבים ביד שניתן להתגבר עליהם. אני וחברה רצינו ללכת היום לעשות עגיל באוזן (לא בתנוך, בקפל ההליקס).
השאלה שלי היא- האם יש סיכון כלשהו מבחינה בריאותית לעשות את העגיל או איזשהי תופעת לוואי חוץ מהכאב?
אבקש לקבל תשובה במהירות.תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתלוי מי עושה ואיפה
05/11/2009אם המקום נקי ומפוקח
הציוד חד פעמי וסטרילי
ומחורר האוזניים מיומן לא אמורה להיות בעיה
אם לא יכולות להיות צרות צרורות והעברת מחלות מדבקות כמו צהבת ואפילו איידס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמטרנה 2תמר05/11/2009שלום רב,
בתי בת 4 חודשים ובלי לשים לב האכלתי אותה 2 מנות של מטרנה 2 במקום 1, האם זה מסוכן לילדה, אנא תשובתכם במהרה, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמטרנה
פרופ' חיים ביבי05/11/2009שום דבר רע לא קרה. תמשיכי עם מטרנה 1. את 2 תשמרי לגיל קצת יותר בוגר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתולעים והדבקהרונה05/11/2009שלום, האם ניתן להדבק בתולעים דרך אמבטיה משותפת בזמן שהילד הנגוע מטופל בתרופה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתולעים
פרופ' חיים ביבי05/11/2009הכל יתכן. הסיכוי לאחר התחלת טיפול קטן יותר. בכל מקרה חשוב לשמור על הגיינה אישית
מאחר וההעברה היא במגע יש צורך בשטיפת ידיים לאחר שהיה בשירותים ולפני אוכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטסיות דם גבוהותשולמית04/11/2009אתמול עשיתי בדיקת דם (ספירה) שגרתית לבן שלי, בן שנה ושלושה חודשים.
הבדיקה מראה 508 בטסיות.
היום בבוקר הוא פיתח חום גבוה, סביב 39, נזלת סמיכה ודלקת עיניים, בביקור אצל הרופאה היא אמרה שיש גם דלקת אזניים.
על התוצאות של הבדיקה היא אמרה הכל בסדר (המוגלובין 12).
רציתי לשאול האם יתכן שיש קשר בין רמת הטסיות הגבוהה למחלה שהופיעה היום?
האם זו תוצאה נורמלית? ואם לא מה צריך לעשות איתה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרנא לצרף את כל התוצאות ו.....
04/11/2009לצה בוצעה ספירת הדם?
האם מקבל ברזל לאחרונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי את השאלה הראשונה
שולמית04/11/2009בכל מקרה, מדובר בספירת דם רגילה של גיל שנה.
כדוריות לבנות 8.4 (הוא היה עם וירוס לפני שבוע וחצי)
כדוריות אדומות 4.3
המגלובין
12.1
טסיות 508
MCV 82
MCH 28.3
MCHC 34.5
RDW 13.1
הוא מקבל תוספת ברזל בערך פעם-פעמיים בשבוע (פריפל3).
אני שואלת בעיקר על הטסיות אם זה נורמלי ואם לא אז מה עושים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשילוב של ברזל והלמה ממחלה
05/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגזים והאכלת תינוקטלי04/11/2009שלום ד"ר.
בני בן שישה שבועות, סובל מאוד מגזים במשך כל היום, התופעה מתגברת בעיקר בשעות הערב והלילה. כמו כן התינוק אוכל מהר מאוד, דבר שגורם לכניסת גזים לבקבוק ואז התינוק מתחיל לבכות ואף לצרוח וקשה להמשיך להאכילו. החלפנו את הפיטמה לאיטית על מנת שיאכל לאט אך לעיתים בזמן האכילה הוא ממשיך לינוק מהר מהבקבוק ולבכות, לעיתים נראה לי שהוא ממש סובל בשעת האכילה והדבר מאוד מתסכל ומלחיץ אותנו.
רופא הילדים המליץ על מתן אנפמיל AR במקום הסימלאק ממנו הוא ניזון וכן על גליקול.
יש לציין שהגליקול לא מועיל למעט הטעם המתוק שמרגיע את התינוק למספר דקות ואז הוא חוזר לבכות בגלל הגזים.
את האנפמיל AR הוא לא כ"כ אוהב, לעיתים מסרב להמשיך לאכול לאחר שאכל חצי בקבוק.
יש לי כמה שאלות בנושא.
1. האם אנפמיל AR מיועד גם לתינוקות שסובלים מגזים? למיטב ידיעתי הוא מתאים לבעיית הריפלוקוס בגלל שהוא מוסמך.
2. האם לא עדיף לחזור אל הסימילאק ולהסמיכו עם קורנפלור כדי למנוע את קצב אכילתו המהיר? מה גם שנראה לי שהסימלאק הרבה יותר ערב לחיכו...
אודה לך מקרב על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגזים
04/11/2009את מתארת מאוד יפה את עוויתות העי של התינוקות
הזמן הוא למעשה המרפא היחידי להם
ניתן להשתמש עם פרוביוטיקה לנסות להקל אך לא ברור האם יש בה השפעה ברורה
האנפמיל ליפיל AR לא מותווה לגזים וכם לא הקורנפלור
נסי להאכיל את התינוק זקוף כשהבקבוק ניצב לפיו דבר שיקשה עליו את הזרימה של החלב
נסי בכל פעם שהוא מוצץ ברעבתנות רבה להוציא מעט את הבקבוק מהפה ובכך להרגילו למציצה איטית
וקני לוח שנה גדול וסמני מעין טבלת ייאוש עד גיל 4 חודשים
ממליץ לשאול את רופא הילדים מדוע המליץ על החלפת הכלכלה ייתכן וחשב שמדובר במעין רפלוקס סמוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
טלי04/11/2009תודה רבה על המענה המהיר.
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין בעד מה :+)
05/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסון נגד שפעת לתינוקענבר04/11/2009שלום רב,
האם אתם ממליצים על מתן חיסון שפעת לתינוק בן שנה וחצי?
יש לציין כי בריא בד"כ (טפו טפו..).
הולך לגן עם עוד ילדים רבים, אין אחים נוספים בבית.
אודה על תשובתכם.
ענבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבוודאי - ראח הודעה קבועה בראש הדף
04/11/2009ילדים הם המעבירים והמפיצים של השפעת (גם עונתית וגם חזירים)
מגיל 6 חודשים כדאי לחסן לשפעת עונתית
השבוע החלה המדינה לחסן לשפעת חזירים אך רק מעל גיל 3 בשלב זה
אם לא חוסן בעבר עליו לקבל השנה בגיל שנה וחצי 2 מנות ילד בהפרש חודש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאומגה 3 לתינוקענבר04/11/2009שלום רב,
לאחרונה נחשפתי למחקרים רבים אודות התועלות הרבות שיש לאומגה 3 בקרב תינוקות.
בני בן שנה וחצי (נולד בשבוע 32 במשקל 1.500 גר').
רציתי לדעת מהי עמדתכם בעיניין. האם באמת מומלץ לתת אומגה 3 לתינוק בן שנה וחצי?
אודה על תשובתכם.
יום נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרכמו כל דבר בחיים
04/11/2009עמדתי האישית היא שתינוק בריא במיוחד פג קטן שהשלים את חוסריו, מתפתח היטב, אוכל תזונה מגוונת לעשירה כולל ירקות, פירות, מוצרי חלב, בשר ודגים (רצוי שמנים) ועולה היטב במשקל ובגובה, אינו צריך תוספת.
לגבי הילד הפרטי שלך התייעץ עם הרופא/ה המטפלים שמכירים את תיקו הרפואי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוםענבר.04/11/2009שאלה אולי קצת מוזרה.
יש לי ילדונת בת שנתיים ו - 9 חודשים. כמובן שלאחרונה הדיבור שלה ממש השתפר והיא כבר ממש כמו ילדה קטנה וכבר לא תינוקת. היא הולכת לגן וכרגיל חולה די הרבה בוירוסים שונים, פה נזלת, שם גרון, שיעול וכל מיני מטעמים.
תמיד תיפקדה כרגיל כשהיתה חולה, והייתי צריכה למדוד כדי לדעת האם יש חום כי יכלה לשחק ולהשתולל גם ב - 39 מעלות. וידוע לי שחום 38 בתינוקות עדיין לא ממש נחשב חום בפדיאטריה.
בכל מקרה, היו המון דלקות גרון ויראליות ומעולם לא חשתי במצוקה כלשהיא.
מזה 3 ימים מתלוננת על כאב גרון באופן אינטנסיבי. חום החל אתמול בערב (כלומר כמעט 48 עם כאב גרון ללא חום, ו - 24 שעות עם חום). החום הגבוה ביותר שנמדד היה 38.4 ועכשיו בכתה מאוד ואמרה לראשונה בחייה שכואב לה הראש ולאחר שמדדתי ראיתי שיש לה כרגע 38 כאשר לפני 10 דקות היה 37...
כלומר העלייה בחום, כמיו אצל המבוגרים, גרמה לה לתחושה לא טובה, אולי קצת צמרמורות, לא יודעת כי היא היתה במיטה וישנה. גם השינה שלה הערב היא לא משהו רגיל, משעה 21:00 עד עכשיו 24:30 היא בוכה לסירוגין ומתלוננת על כאב גרון שוב ושוב, ועכשיו גם כאב ראש ואכן 38. נתתי כמובן נורופן.
ובכן, שאלתי היא, למה פתאום עכשיו התמונה דרמטית יותר מבחינתה? האם ידוע מהו הגיל שבו מתחילים להרגיש כמונו המבוגרים כשאנחנו חולים? (הרי רובנו כשיש 38 אנחנו חצי מפורקים). מתי מגיע השינוי? למה עד היום לא היו כלל סימני מצוקה בחום גבוה יותר ואני הייתי זו שצריכה למדוד כדי לדעת בלי שהיא צייצה בכלל? האם 37.7 למשל נחשב כבר חום בגיל שלה?
אשמח מאוד להארה בנושא כי אני מתחילה לחשוב שאולי היא מפתחת משהו רציני ולכן היא פתאום מתלוננת. (הערה: היינו אצל רופא הילדים היום שכרגיל אמר שזה ויראלי, קצת גרון, קצת נזלת ושיעול לא רציני).
דבר נוסף: יש לי בבית תינוק בן 10.5 חודשים. כיצד להימנע בצורה שפויה מהדבקה? אני נוטה להתחרפן ולנסות להפריד כוחות, קומות, חיטוי כל הצעצועים לאחר מחלה ועוד דברים פסיכיים. בעוד שאחרים אומרים לי פשוט לא לתת לה להשתעל עליו ולנסות להפריד כמה שניתן. ואם יידבק - יידבק. הגישה הקלילה הזו קצת קשה לי....
אשמח לעזרה והכוונה.
שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרילדים ומבוגרים
04/11/2009שרון שלום
אין גיל "התבגרות" מבחינת תחושת המחלה.
כל מחולל יודע להפעיל חלקים אחרים של מערכת החיסון ויש מאות חומרים מתווכי ונוגדי דלקת הפעילים ויכולים להשפיע על ההרגשה.
אכן מרבית המחלות הינן נגיפיות ולמרות הסקרנות המדעית שיש לי כרופא ואני מאמין שגם לחלק מההורים, הסבל, המורכבות והעלות הכלכלית של זיהוי ספציפי של הנגיף לא כדאיים כשרוב המוחלט של המקריפ מערכת החיסון שלנו מחסלת את אותו נגיף בצורה יעילה.
כן צריך בדיקת רופא לגבי אותם מקרים מועטים יחסית בהם מדובר בנגיף אלים שדורש התערבות או לחלופין בחיידק שאותו לרוב הגוף לא מחסל ביעילות.
דלקת לוע מומלץ להתקין משטח ולזהות האם יש או אין חיידק בכדי למנוע נזק עתידי מסטרפטוקוק מקבוצה A או לעתיד מחלות נדירות יחסית הבאות עם תמונה של דלקת לוע אך הן שונות לחלוטין והטיפול בהן אחר.
בכל מקרה, הסטריה היא מיותרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיטומציןנטע03/11/2009אני בלחץ נוראי.
שמתי לתינוקת שלי בת 5 חודשין סיטומצין 3% במקום 5% לעין לטיפול בדלקת.
רק עכשיו שמתי לב אחרי 5 ימים של שימוש שטיפלתי במשחה של 3%
ולא במשחה של 5% .
עשיתי נזק ? מה עושים ?מזה יכול לעשות לה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראל חשש
ענבר.04/11/2009נטע שלום רב. ראני רופאה (לא רופאת ילדים אמנם) וטיילתי לי כאן בפורום בזמן התורנות. ראשית הסירי חשש מליבך, דבר לא יקרה, משחת סינטומיצין (עם "נ" אגב) גם במינון של 5% לא תגרום כל נזק. אם את רוצה להיות רגועה ולשמוע במו אוזנייך ובכלל גם להבא, כי טעויות נוטות לחזור ועוד יקרה שתתני קצת יותר ממשהו וכו' (מנסיון, אני עם שני ילדים קטנים בבית) יש מרכז הרעלות, בו עובדים רופאים ונותנים תשובות דרך הטלפון 24 שעות ביממה. זהו המקום אליו פונים רופאי הילדים כשהם רוצים לברר האם יש מצב להרעלה או נזק. שם נמצאים כל הפרטים לגבי חומרים מזיקים, תרופות ומינונים וסטטיסטיקות לגבי גילאי תינוקות, ילדים ובוגרים והאם יש סיכון שכמות שניתנה.
אני יכולה להבטיח לך כי אין שום נזק.
המספר של המרכז: (יש גם ב - 144) 04-8541900
שיהיה רק טוב..:))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטע אם יש שאלה נוספת..
ענבר.04/11/2009את מוזמנת. בכל מקרה אני מאמינה שתקבלי בהקדם תשובה מרופאי הפורום. כפי שכבר ציינתי באחת התורנויות שלי טיילתי באינטרנט וקראתי חלק מהשאלות והתשובות, הם מאוד נחמדים וענייניים. ואני יודעת כמה ילדים יקרים לנו וכל דבר קטן מלחיץ וזה בכלל לא משנה אם אתה רופא או לא. אני עכשיו בבית יושבת ותוהה לעצמי מה עובר על הקטנה שלי שמתלוננת כבר כמה ימים על גרון וחום.....כשבסה"כ זה גרון וחום.....
שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנטע ול"רופאה"
04/11/2009אכן הטוקבקים נכונים והיי רגועה רק כדאי שתפיקי לקחים מהכמעט תאונה הזו לגבי תרופות הבאות לבדוק כל פעם היטב כי לא תמיד המזל משחק.
רופאה יקרה מומלץ לבדוק את הילדה ולהתקין משטח אם יש התווייה. דלקת לוע ראומטית עדיין קיימת ונזקיה ארוכי טווח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפרחת חיתוליםנעמי03/11/2009שלום, ביתי בת שנתיים ויש לה תפרחת חיתולים חמורה (הרופאה אמרה שמדובר בפיטרייה). איזור הפות אדום מאוד עם פצעונים מוגלתיים. היא טופלה בגנטטרים ודרמקומבין אך ללא שיפור, אף היתה החמרה. הילדה ממש צרחה בכל פעם שעשתה פיפי. בנוסף היא היתה לא רגועה ואמרה ששורף לה. ברגע שהורדתי את החיתול היא גירדה את האיזור. בשל המצוקה הרופאת עור שלנו רשמה לה "בטאקורטן G" ואמרה למרוח עד פעמיים ביום ובין לבין למרוח פעמיים ביום בייבי אגסטן. בנוסף אמרה שהילדה תיהיה ללא חיתול מרבית היום. כך היה וחל שיפור מהותי מאוד. המשכתי למרוח לה בטאקורטן ובייבי אגיסטן עד לשיפור מלא. כיום לאחר 10 ימים העור נראה עדיין אדום (כמו אחרי כוויה) אך ללא פיצעונים ונראה שלילדה כבר לא כואב. שאלתי היא: מה המשמעות של מריחת בטאקורטן מבחינת הסטרואידים? האם הדבר מסוכן ועלול לגרום נזק? האם אתה ממליץ להשתמש במשחה זו במקרים חמורים? אנשים הלחיצו אותי שזה "אסון". תודה ,נעמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרכל קיצוניות היא מסוכנת
04/11/2009סטרואיד בכל צורה הינה תרופה כמו כל תרופה
לכן כשהתרופה ניתנת בהתווייה במינון ובזהירות הנדרשת (כל תרופה ובמיוחד סטרואיד) היא עוזרת ומהווה ברכה. ואילו שימוש לא נכון עלול לגרום נזק (גם אקמול).
אני אישית לא נזקקתי אפילו בתפרחות טיטול קשות לטיפול תרופתי אלא שמרני אבל מהתאור שלך נראה שהילדה מאוד סבלה והסטרואיד עם הייבוש והאוורור עזרו לה
להבא תתחילי באוורור ומשחת טיטול לעיתים קרובות וסיכוי סביר שלא תזדקקי לתרופות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקודות דם בצואהמירה03/11/2009שלום רב , בימים האחרונים בני בן בחודשיים וחצי מוציא צואה כמעט אחרי כל ארוחה אחרי שהוא "לוחץ" עם בכי. היום שהחלפתי לו באחד בחיתולים היו מס' נקודות של דם. מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהרבה דברים
04/11/2009החל מאוכל עם פיגמנט כמו סלק
דרך פצעים בפי הטבעת
זיהום ועוד
נא לגשת לרופא הילדים בבוקר ולהביא איתך דוגמית צואה שכזו לבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם סובלים מחרדות?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
מנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמ... קרא עודמומחה לגסטרו-ילדים מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד. ... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

(1).jpg)