מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רפלוקסאירית06/08/2009
בני בן החודשיים אובחן כסובל מרפלוקס . הרופא שלו רשם תרופה בשם זנטק . ניסיתי לתת לו אך הוא מקיא אותה בגלל כנראה טעמה המר ויחד עם זאת קראתי בהוראות שימוש כי היא לא הוכחה כבטוחה בילדים, למרות שרופאים טוענים כי היא מיעודת בטיפול בילדים למרות שלדעתי זו תרופה למבוגרים ללא תוספת סוכר?
האם קיים תחליף לסירופ זנטק?
במקרה ולא נמשיך בטיפול מה הסיכוי להווצרות דלקת בוושט בגלל הצרבות?
האם טיפול בפרוביוטיקה הוכח כמפחית כאבי קוליק עקב הצטברות גזים ובאיזה מינון לגיל זה ובאיזו צורה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס
פרופ' חיים ביבי09/08/2009זנטק כמעט ללא תופעות לוואי. לא תמיד עוזר אם לא עוזר כמובן שצריך להשכיב התינוק בהגבהה ולתת אוכל סמיך. יש תרופות נוספות שהרופא המטפל יכול ללתת ואם לא הוא גסטרואנטרולוג ילדים
לגבי פרוביוטיקה - לא יודע על השפעה טובה לגבי כאבי בטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשוליםשני05/08/2009
בת8וחצי שבועות משלשלת החלפנו אוכל נכון לכרגע עם סימילאק טופ קיבלה דיסה סולת להפסקת השלשולים היה לה כבד מידי ובכתה הרבה השלשולים נמשכים כבר 6ימים האם בגיל הזה עושים בדיקת צואה והאם לבקש מהרופא מה עושים להפסקת השלשולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשול
פרופ' חיים ביבי09/08/2009דיסת סולת לא טובה להפסקת שלשול. רצוי שהרופא המטפל יבדוק כולל בדיקת צואה ויחליט על בירור וטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח חזקרוני05/08/2009
ילד בן חודשיים וחצי ויש לשתן שלו ריח חזק. זה סימן למשהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח
פרופ' חיים ביבי05/08/2009לדעתי יש צורך בבדיקת שתן לכללית ותרבית וכמובן בדיקת רופא מטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא מודאגתרוני05/08/2009
שלום,
ביתי בת 7 שבועות. בשבוע האחרון מתנהגת "מוזר": יותר ישנה, פחות דורשת אוכל, אוכלת מאוד לאט ונרדמת בזמן האכלה. הרבה יותר שקט...
לוקח לי כמעט שעה להאכיל אותה. הייתי אצל רופאת הילדים שלא מצאה שום דבר חריג, רק להמשיך לעקוב.
אני מאוד מודאגת כי זו ילדה שונה משהייתה. היא מחייכת אלי וקצת מקשקשת אבל "מוזרה"
החלפתי לה את הסימילק למטרנה ואין שינוי.
האם התופעה מוכרת? מה יכול להיות ההסבר?
תודה מראש
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא
פרופ' חיים ביבי05/08/2009אם בבדיקה לא מוצאים כלום ויש אמא מודאגת רצוי לבצע בדיקות דם ושתן כבסיס להמשך.
רצוי שתהיה במעקב אצל הרופאה המטפלת עד שתהיה אבחנה או עד שתתאושש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות שינהרוני05/08/2009
הבן שלי בן חודשים וחצי. הוא מתקשה לישון בשעות הבוקר, ישן רק לפרקי זמן קצרים( רבע שעה) ומתעורר. בלילה הוא נרדם הכי מוקדם בשעה 21:00 ואם מתעורר באמצע הלילה ואוכל הוא חוזר לישון אבל השינה לא רגועה, הוא זז כל הזמן. הוא יכול להיות במיטה במשך 3שעות אך כל הזמן בתזוזה והעיניים עצומות.כאילו משהו מפריע לו. למה זה קורה? והאם ניתן לפתור את זה? יש לציין כי זה משפיע עליו מאוד לאורך היום הוא עייף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפורום אינו נועד להחליף רופא מטפל
05/08/2009צריך לבדוק את הילד
להשלים את המידע הרלבנטי,ממליץ לגשת לרופא/ת הילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת שנהענבל04/08/2009שלום,
עקב הפרסומים של משרד הבריאות לגביי שפעת החזירים אני קצת חוששת לצאת עם הבת שלי (בת שנה) למקומות ציבוריים סגורים כמו בריכת שחייה ,משחקייה ,קניון וכו'. האם באמת עליי להימנע ממקומות אלו?
איך צריך להתנהג עכשיו? ממה עליי להיזהר ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלחיות כרגיל אך......
05/08/2009כמו בכל יציאה
להתרחק ממשתעלים וחולים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת גרון חיידקיתיהודית04/08/2009שלום רב
לפני כ-3 שבועות בתי בת ה-4 התלוננה במשך מספר ימים על כאב גרון (ללא חום). בבדיקת רופא, בה הביט לתוך הלוע, אמר "לא נראה שיש לה משהו אבל אם את ממש רוצה תעשי משטח". התלונות פסקו אחרי יום-יומיים והחלטתי (גם לאור תשובת הרופא) לוותר על המשטח. לאחר כמה ימים ומזה כשבוע וחצי משתעלת בתי שיעול קשה, יבש ולח לסירוגין - רק בלילות, למספר שעות.
החלטתי לבצע בכל זאת את המשטח ולהגיע עם התשובה לביקור נוסף אצל הרופא.
היום קיבלתי תוצאה חיובית לסטרפטוקוק A במשטח. אני מאוד מודאגת לגבי ההשלכות האפשריות של ה"התמהמהות" באבחון החיידק. האם יש משהו לשים לב לגביו או שניתן לבדוק אותו כעת כדי לדעת אם נגרם נזק לאיברים אחרים (לב,עצבים וכו'-שגרון), האם יש משהו שניתן לעשות אם נגרם נזק ללב. אנחנו מאוד מודאגים משום שאמו של בעלי היתה חולת לב שנים כנראה על רקע דומה.
אני שואלת בפורום מפני שרופא הילדים שלנו אינו אוהב שאלות אם ואולי (נלך היום כמובן לקבלת טיפול)
תודה מראש וסליחה על האורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדלקת גרון
פרופ' חיים ביבי04/08/2009הטיפול האנטיביוטי בדלקת גרון נועד בעיקר למנוע סיבוכים. מומלץ להתחיל בטיפול בסביבות 10 ימים מלקיחת המשטח. אם הבת תקבל טיפול בהקדם הסיכוי שיהיה סיבוך קטן ביותר. הטיפול פשוט עם אנטיביוטיקה שאפשר לתת פעם ביום למשך 10 ימים. לגבי דלקת פרקים שגרונית ממנה את חוששת
במידה ותהיה (נקוה שלא ..כאשר כאמור הסכוי קטן ביותר) אי אפשר יהיה להתעלם מהסימנים שקשה לא להבחין בהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון אנטיביוטיקה
יהודית05/08/2009תודה על התשובה
קיבלנו מוקסיפן בתרחיף (250mg/5ml) ללקיחה 3 פעמים ביום- 10מ"ל. כתבת בתשובתך אנטיביוטיקה פעם ביום. האם קיבלנו מינון גבוה מדי? הילדה שוקלת פלוס-מינוס 20 ק"ג
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטיביוטיקה
פרופ' חיים ביבי05/08/2009מוקסיפן 50 מ"ג / ק"ג עד 1.0 גרם ליום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון אנטיביוטיקה
יהודית06/08/2009האם אני יכולה לתת 500mg בבוקר ו-500mg בערב, במקום לפרוס את זה ל-3 פעמים ביום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטיב...
פרופ' חיים ביבי09/08/2009אפשר פעמיים ביום 500 או פעם אחת 1 גרם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון המון תודה על ההיענות
יהודית09/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתולעיםטלי04/08/2009שלום רב,
הבן שלי, בן 8 חודשים נדבק בתולעי מחט (כנראה מאחד מאחיו שבגן). כל המשפחה קיבלה ביום א' בבוקר טיפול בורמוקס. גם בני בן ה- 8 חודשים קיבל 5cc של התרופה (כי ראינו בקקי תולעת). הוא קיבל מנה אחת ובעוד 10 ימים אנחנו צריכים לקבל עוד מנה.
ולשאלתי- היום, יום ג', הוא עשה קקי ואני עדיין רואה בו תולעים חיות!!!!!!! איך זה יכול להיות? התרופה לא אמורה להרוג אותן?????
נראה לי שהוא קטן מידי בשביל לקבל את המנה 3 ימים רצוף. אבל אולי זה מה שצריך. מה לעשות?
אני יודעת שבעוד 10 ימים אנחנו צריכים לקבל עוד מנה. אז עד אז אני צריכה כל יום להרתיח את המצעים?
מודאגת מאוד ....זה פעם ראשונה אצלנו, ויש לי כבר ילדים גדולים....
תודה מראש!!!!
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתולעים
פרופ' חיים ביבי04/08/2009ראשית לא לדאוג.התולעים מרגיזות גורמות לגרד בפי הטבעת וברוב המקרים לא יותר מזה.
יש מצב לטיפול 3 ימים רצופים ואחרי 10 ימים פעם נוספת. אם ורמוקס לא עוזר אפשר לתת גם תרופה אחרת שאני לא בטוח שנמצאת בשוק קומבנטרין. הטבעונים והצרפתים עושים חוקני שום וממליצים על אכילת שום כטיפול. .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
טלי05/08/2009תודה לך ד"ר על התגובה המהירה!
בנוגע לתולעים- בני בן 8 חודשים. טיפול של 3 ימים רצוף אינו מוגזם?
ואני לא מצליחה להבין- אם הוא לקח מנה אחת של ורמוקס 5 cc, תוך כמה זמן אני צריכה לצפות לא לראות בקקי תולעים חיות?????
הרי רק אחרי 10 ימים מיום המנה הראשונה הוא מקבל מנה נוספת. האם להקדים אותה?
תודה!!!!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתולעים
פרופ' חיים ביבי05/08/2009טיפול 3 ימים לא מוגזם. הטיפול ל 3 ימים מקובל לתולעים אחרות ומתקבל ללא בעיות. לגבי מינון - בספרות הילדים כתוב שאפשר לתת בכל גיל כאשר בספרות הקוקחית מדובר על ורמוקס מגיל שנה ויותר.. לגבי תרופה אחרת יש תרופה הנקראת קומבנטרין שהיא חלופה טובה גם כן. מאחר והתופעה לא גורמת לתחלואה קשה אין מקום לדאגה ולמאמצים עילאיים לבער את התולעים. הטיפול כולל גם אמצעי מניעה הכוללים חינוך להגיינת ידיים טובה החלפת מצעים ובגדים שהיו במגע עם הביצים. מאחר וההעברה דרך ביצי תולעים המועברים מפי הטבעת בדרך הידיים אל הפה - יש צורך בחינוך של רחצת ידיים אחרי שירותים ולפני האוכל. מאחר וביצי התולעים מוטלות עם לילה באזור פי הטבעת רחצת בוקר של האזור תנקה חלק גדול מביצי התולעים ובכך נוריד את ההדבקה מאד. מבחינת התולעים אמורים לא להראות אחרי טיפול או שניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבולבלתשני02/08/2009ביתי בת 8שבועות קיבלה חיסון מחומש בפעם הראשונה מאז משלשלת ומקיאה בשבת הלכתי לרופא נתן לה נר נגד הקאות ומאז לא מקיאה רק משלשלת אחרי כל ארוחה החלפנו לה אוכל לאיזומיל וגם משלשלת אחרי כל ארוחה שאלתי א.האם זה מסוכן ב.האם כדאי להמשיך אם אוכל זה מאוד דואגת ומוטרדת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגם אני
03/08/2009לא ברורה לי סיבת החלפת הכלכלה
אני ממליץ לשלוח קודם כל בדיקת צואה לרוטה ותרבית
האם קבלה גם פרבנר?
האם היו חולים בסביבתה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדוקטור שמוליק
שני03/08/2009החלפנו אוכל כי הרופא חושב שאולי אלרגית לחלב אני לא אוהבת את האוכל הזה ולדעתך מתי רצוי להחליף לה לאדוונס ולשאלתך האם קיבלה פרבנר אז לא אני מוזמנת בעוד שבועיים לתת לה מה דעתך האם לחכות עם חיסון זה ובכלל האם לחסן לא היו חולים בסביבתה אגב הרופא טוען שתופעות השלשולים וההקאות שהיו הם לא תופעות לואי מה שלי לא נראה כך מצפה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסתבר שאנו חושבים דומה
03/08/2009כבר כתבתי בתשובתי הראשונה שלא נראה לי שמדובר בתופעת לוואי לחיסון
יותר סביר שמדובר בזיהום של מערכת העיכול
לחסן ומהר עד כמה שאפשר ולא להמתין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם חרדהאתי02/08/2009שלום רב יש לי שתי בנות האחת בת חצי שנה השניה בת שנתיים שסובלות מסטרידו ואסטמה אני מאוד חוששת משפעת החזירים ומסיבוכיה האים יש משהו שניתן לעשות כדי להפחית את הסיכון?חיסון נגד דלקת ראות?
אחזקת טמי פלו בבית?
בברכה אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראין הרבה מה לעשות
03/08/2009למעט מניכה עד כמה שניתן משהיה במחיצת אנשים חולים אחרים
כן, בהחלט חיסון לפנאומוקוק הוא חשוב ללא קשר לשפעת החזירים
אני מאוד לא מתלהב מהחזקת תרופות מיותרות בבית
זה מהווה מקור לסכנות רבות
במידה ותהיה סיבה את תקבלי את הטיפול מהרופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה יש לוקוציטים ואירוציטים בשתן?דיאנה02/08/2009שלום רב,
בתי בת ארבע וחצי, ולאחר היסטוריה של שלוש דלקות בדרכי השתן, לקחתי אותה לבדיקת שתן מאחר וחששתי שמתפתחת שוב דלקת. בבדיקת השתן הרגילה נמצאו רמות לוקוציטים ואירוציטים גבוהות ולכן חששתי שמתפתחת עוד דלקת. היום לאחר שתוצאת התרבית היא שלילית אינני מבינה מדוע ישנם כדוריות אדומות ולבנות ברמות גבוהות בשתן? מה זה והאם זה מדאיג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלרוב בשל לקיחה לא נקיה
03/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאת בדיקת דםלילי02/08/2009ערב טוב
לילדה שלנו בת שנה ו5 חודשים חום לסירוגין מיום רביעי אחה"צ. החום היה מופיע פעם ביום בדר"כ, מאתמול (שבת) הופיע יותר ומלווה גם בנזלת ושיעול
בבדיקת רופא הכול תקין יש מעט חירחורים בצד שמאל, הום בערב היתה עם חום 39.8 לקחנו אותה לרפואה דחופה שם עשו בדיקת דם:
WBC 8.6
RBC 3.71
HGB 9.1
HCT 28.1
MCV 76
MCH 24.6
MCHC 32.5
RDW 15.1
PLT 274
MPV 7.4
PCT 0.202
PDW 12.2
LYM 29.0
MON 8.8
GRA 62.2
האם התוצאות תקינות?
הבנו שזה לא מראה על דקלת, האם כך המצב?
והאם מוקסיפן לשבוע ואינהלציות אמורות לשפר את המצב שלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרס.הדם ללא עדות ל....
03/08/2009לפעילות מוגברת של מיח העצם בתגובה למזהם
לגבי שאר שאלותייך, ללא בדיקה של הילדה לא אוכל לענות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמפילוזהבית02/08/2009שלום, אני כרגע בהריון בשבוע 32 ומאוד חוששת משפעת החזירים. יש לי 2 ילדים קטנים ותוססים ואני חוששת שהם ידבקו ןיעבירו לי את המחלה (הם מבלים המון עם אביהם וסבתא-סבא במקומות הומים: בריכה, פארקים, משחקיות, קניונים וכו') וכמובן שהבית שוקק בחבריהם מידי יום...
שאלותיי:
1) האם ניתן לקחת תמיפלו בהריון ללא חשש לתופעות לוואי חמורות (כמו תופעות לוואי חמורות של cmv/ אדמת וכו) לעובר? ומהן תופעות הלוואי לעובר אם בכלל?
2) האם תינוק בן יומו גם נחשב קבוצת סיכון למחלה? האם ניתן להשתמש בתמיפלו בתינוק שרק נולד או עדיף שלא?
ומה עושים על כל ההיסטריה הזאת סביב השפעת ?....
תודה רבה מראש על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתמיפלו
פרופ' חיים ביבי02/08/2009אשה בהריון החולה בשפעת נמצאת בקבוצה המקבלת טיפול עם טמיפלו.
יש להדגיש כי השפעת ה H1N1 שפעת כמו כל השפעות התוקפות אותנו בחורף. כל שנה בחורף יש סיבוכי שפעת ולדעתי החרדה כעת היא מוגזמת.
אין טעם להיות בחרדה. לגבי תינוק בן יומו אם נדבק - חולה - נראה חולה - יש מקום לטמיפלו.
אין שטם סיבה אחרת למתן טמיפלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשד לשעלתא' מהקיבוץ01/08/2009ביתי בת ה- 13 חשודה כלוקה בשעלת. נלקחו בדיקות דם לשעלת וטרם יש בידנו תשובה לפני כ- 10 ימים . התחילו לה באנטיביוטיקה לפני כ- 10 ימים ואמרו כי עליה להמשיך למשך שבועיים. Rolid פעמיים ביום .
העניין הוא שביתי לא מפסיקה להשתעל, בהתחלה השיעול היה יבש, לאחר מכן היום הוא מלווה בליחה , ואפילו מגיעה להקאות בעת השיעול. הילדה איבדה ממשקלה כ- 4 ק"ג, במהלך ה- 3 שבועות הקודמים.
בשבת שעברה הייתי עימה בחדר מיון ערכו שיקוף ריאות, תמונת דם - וכל הפרמטרים תקינים .
אלא מה שהילדה לא מרגישה טוב.
אני חייבת לציין כי יש עוד ילדה בת כיתה שלה שחלתה ונשלחה לה בדיקת דם והתשובה חזרה חיובי לשעלת השאלות שלי הן:
1. כמה זמן השיעול ממשיך, כיצד יודעים שיש הטבה, ואם כן מתי ניתן להבחין.
2. כיצד ניתן לעזור לילדה להרגיש טוב יותר בהתקפים האם יש משהו ברפואה שתומך?
3. האם המחלה מדבקת ,כי הילדה הסתובבה במשפחה הרחבה, ויש לי הורים מבוגרים האם הם יכולים להדבק וכדי למנוע זאת מה ניתן לעשות?
4. אני חייבת לציין כי היינו כבר אצל 4 רופאים שונים וכן בחדר מיון ולא עשו כלום מלבד להתחיל באנטיביוטיקה.
5. אני מנהלת מעון , האם אני יכולה להדביק את הילדים שבמעון שבניהולי?
6. יש בכתתה בקיבוץ עוד 12 ילדים בני גילה האם יש לבדוק את כולם?
אנא עזרו לי כי אני מאוד מתוסכלת ומרגישה חסרת אונים מול ביתי שבוכה שאני לא עוזרת לה.....
א מה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשעלת
01/08/2009שעלת היא מחלה מציקה כפי ששמת לב ומדבקת
רוב הילדים בגיל זה אמורים להיות מחוסנים אך החיסון לצערנו לא מכסה 100%
לגבי ההורים המבוגרים אני מציע להתיייעץ עם הרופא המטפל שלהם
לגבי טיפול בכיתה תהיה התוויה לכך אם גם היא תהיה חיובית (מה שקרוב לוודאי יקרה לאור התאור שלך והחשיפה לילדה חולה).
אם היא תהיה חיובית את תצטרכי להיות מטופלת
ואני מציע לך אז לחזור אלי ולהתייעץ במקביל עם מומחה למחלות זהומיות
מה הגלאים בהם את מטפלת במעון?
השיעול עצמו מאוד מציק ואמור להירגע לקראת סיום הטיפול האנטיביוטי
מעבר לכך ניתן להשתמש בדבר, מדכאי שיעול וכדומה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשעלת
א' מהקיבוץ03/08/2009היום חזרתי מהמרפאה ונאמר לי כי שוקלים טיפול משפחתי מכיוון שבת הכיתה של ביתי חזרה תשובה חיובית לשעלת. השאלה עד כמה הטיפול חייב להיות רחב. אני חייבת כי לקח זמן עד שהתחלנו טיפול כמעט שבועיים שהילדה היתה די בסדר רק עם שיעול קל, היינו במרפאה אמרו שיעול נתנו סירופ נגד שיעול, אח"כ היינו במרפאה שוב התחילו באינהלציות ורק בשבוע השלישי התחילו באנטיביוטיקה.
בתקופה הזו הילדה נפגשה עם הרבה מאוד אנשים , ברובם קרובי משפחה,עד כמה הטיפול צריך להיות רחב היקף.
האם המחלה יכולה לחזור? או שמתחסנים ממנה כמו אבעבועות רוח.
יש לי בת ובן חיילים האם אני חייבת להתחיל לה גם להם טיפול???
אם הסיפור הוא כזה מורכב למה לא מתחילים מיד טיפול ועד שמתחיל טיפול החולה חושף אחרים למחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיקולי טיפול
03/08/2009יש לתת טיפול לכל בני המשפחה הגרים יחד ונמצאים במגע הדוק (מספר שעות ביום)
החיילים נמצאים בצבא ולכן אינם עונים לקריטריונים אלא אם כן הם באים כל יום הביתה בשעות סבירות על מנת להיות במגע
אין שום סיבה לחכות לתוצאות בדיקה כפי שכבר כתבתי קודם אך מצד שני מאוד לא מומלץ לרוץ ולתת אנטיביוטיקה מיותרת לכל שיעול שקיים
יש קו עדין שתלוי ברופא, בנסיונו, היכרותו עם המחלה והפרטים הקשורים לחולה ולמשפחתו וצריך לנווט בו
ככלל מפתחים חיסון אך לא יעיל במאת האחוזים ותוקפו גם ]ג לאחר תקופת זמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה....
א' מהקיבוץ05/08/2009רציתי להודות לך באופן אישי על נכונותך ומיידיות התשובה. והמקצועיות בה את מסביר את הדברים.
היום התקשרו אלינו מהמרפאה והודיעו לנו כי התשובה חזרה מביח' בלינסון חיובי לשעלת.
כעת עלי להתחיל טיפול לבני משפחתי. ביתי החיילת מגיעה מדי יום הביתה וישנה בבית עימנו.ף בני החייל נמצא בסופי שבוע בבית אך גם עדין היה חשוף לאחותו. בני הצעיר, יש עימה באותו החדר ולכן לעניות דעתי על כולם לקבל טיפול
השאלות העולות בי האם לאחר שהילדה לקתה בשעלת, היא מחוסנת למחלה זו כמו מחלת אבעבועות רוח , או חזרת ברגע שחלית אז אתה מחוסן?
שאלה נוספת, כמה זמן השיעול עדיין יכול להמשיך?
האם יש קשר של התפרצות השעלת בתקופה זו להתפרצות שפעת החזירים האם יש קשר בין שני התחומים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין בעד מה
05/08/2009לגבי הב שנמאת יום יום בבית בהחלט מדובר במגע קרוב
לגבי הבן יש להתייעץ עם מומחה למחלות זיהמיות
השיעול אמור להיפסק עם הטיפול אך תלוי באיזו תרופה מטפלים (יש כמה)
לשעלת יש חיסון שניתן בטיפות החלב אך לצערינו לא הוא ולא המחלה יעילים במאת האחוזים ויש סיכון להישנות
אין קשר בין שעלת הפעילה כל השנה לשפעת H1N1/2009 הפעילה כעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץ דם אצל ילדים?שואל31/07/2009שלום לכולם..
רציתי לדעת מהו לחץ דם תקין לילד בן 7?
הגיוני שהלחץ דם אצל ילדים הוא נמוך בהרבה מהנורמה במבוגרים (80/120)?
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרכן, אך תלוי עד כמה
01/08/2009היה קל יותר אם היית מצרף ערכים
טווח הנורמה הוא גדול בילדות ויש אחוזוני ל.דם תקינים כמו אחוזוני משקל וגובה
בכל מקרה אם הילד חש בטוב וללא סימנים המשוייכים ללחץ דם נמוך עמו סחרחורות ועילפון שיהיה לו רק בריאות ואושר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
מנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמ... קרא עודפסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)