מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חום ודלקות גרון באופן מחזורי...אורטל05/04/2009
אני לא זוכרת מתי זה בדיוק התחיל, אולי אפילו לפני שנה...
הבן שלי כל הזמן חולה, אחת לשלושה שבועות יש לו חום גבוה, שנמשך כשבוע.
בחצי שנה האחרונה זה הסתבך לדלקות ריאה (כל פעם באונה אחרת) שלוש פעמים.
החום מלווה בהקאות והמון ליחה ונזלת, שיעולים תכופים.
כיום מטופל במשאף ונטולין + בודיקורט באופן יומי. בכל פעם שיש חום מטופל בנורופן בלבד.. רופא הילדים שלנו לא שש לשלוח לבדיקות דם או צילומי חזה...
ובדרך כלל עושה זאת לאחר דרישתי הנחרצת.
בנוסף לכל בני הוא אלרגי לחלב , ביצים וגם פניצילין.. כך שגם במצב של דלקת ריאות מטופל באנטיביוטיקה חלשה...
אנחנו תושבי המרכז, האם אתה יכול להמליץ לי על רופא ילדים מומחה באזורנו או על שיטת טיפול אחרת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בפורום אין ממליצים שמית
05/04/2009אני ממליץ לך להתייעץ עם אנשים המבוטחים בקופתך והם ימליצו לך על רופא שיתאים להעדפותייך בגישתו
אישית אני ממליץ מאוד להמעיט בצילומים והקרנות מיותרות לילד עד כמה שניתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמניעת מחלותליאה05/04/2009שלום, אני אמא לילדה בת שלושה חודשים ולאחרונה כמעט כל הסובבים אותי (חברים וילדיהם) חולים (שיעול, צינון וחום). מצד אחד אנני רוצה שבתי תדבק ותחלה (היא איתי בבית והיא ילדה ראשונה) ומצד שני אנני רוצה לבודד אותה מהעולם. מה נכון לעשות? האם כשאדם היה חולה והחום ירד אך הוא עדיין משתעל יכול להיות מדבק? אני קצת היסטרית והייתי רוצה לקבל הנחיות התנהגות אחראיות וסבירות. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרובכן.....
05/04/2009דגולים וטובים ממני מתחבטים בשאלה הנ"ל
אני אישית לא הייתי מדביק בכוונה ומצד שני לא הייתי מכניס ילד לבידור
מי שמשתעל עדיין מדבק חלק מהזמן
ראשית אני מקווה שאגת לה ולעצמך והתחסנת לשפעת
שנית, חסני אותה אם לא חיסנת נגד נגיף הרוטה ונגד חיידק הפנאומוקוק
דאגי לאיוורור הבית ולתזונה בריאה
וחשפי אותה לאנשים במנות קטנות ורצוי לא לחולים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכוליסטיאטומה ו C.Tשירלי ר05/04/2009שלום רב,
ביתי נבדקה ע"י רופא א.א.ג והוא סבור שיש לה ציסטה באוזן (הצטברות חומר קרן) ויש לפעול באופן כירוגי כדי להסירה והוא הפנה אותנו לבדיקת C.T - האם זה הכרחי ? או שמא ניתן לוותר על הבדיקה וישר לפנות לבית חולים לקביעת מועד לניתוח. ולחידוד השאלה - האם הצילום יכול לתת תמונה ברורה יותר של המצב באוזן מהרופא הבנתי שלא נוכל לדעת מהצילום מה באמת יש באוזן ורק בניתוח נוכל לדעת ובצילום נוכל לראות שיש הדמיה של הפרשה או משהו כזה....
אשמח אם תאירו את עינינו. ( מדובר בילדה בת 4.5).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרכוליסטאטומה
פרופ' חיים ביבי05/04/2009כולסטאטומה - היא למעשה מעין ציסטה של עור בתוך חלל האוזן התיכונה, שהרקע לה הוא לרוב זיהום כרוני של האוזן התיכונה. הציסטה הולכת וגדלה עם הזמן ונוטה להזדהם, ועשויה ללחוץ על האברים שסביבה ולהרוס את עצמות השמע, את הקירות של האוזן התיכונה ועלולה להתפשט לכיוון חללי העצם שמאחורי האוזן . הטיפול בכולסטאטומה הוא ניתוחי בלבד, אין טיפול שמרני במחלה זו.
לגבי הדמיה הטוב ביותר הוא לשאול את רופא א.א.ג ולאתגר אותו בשאלה של נחיצות הבדיקה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהERS + עינייםאור05/04/2009
בוקר טוב,
בתי בת שנה, עם חום של 40 מעלות, במשך 10 ימים לסירוגין ללא כל סיבה נראית לעין (נבדקו אוזניים, דלקת בדרכי השתן וכו').
בבדיקת דם שנעשתה לה אתמול ה-ERS שלה היה 97. על מה זה יכול להצביע?
דבר נוסף, הרופאה אמרה שיש אופציה לדלקת ריאות סמויה ונשלחנו לצילום ריאות - במידה ואכן יש דלקת ריאות האם זה יכול 'להצדיק' את ה-ERS הגבוהה?
* שאלה נוספת - בימים האחרונים ה"לבן" של העין שלה בגוון תכלכל 'מלוכלך', מה פשר העניין?
אודה לתשובה בהק דם.
תודה ויום טוב,
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרעיניים
פרופ' חיים ביבי05/04/2009לא מכיר מושג ERS אבל יש ESR שהוא ראשי תיבות לשקיעת דם. שקיעת דם מוחשת בדרך כלל במצבים של דלקת או זיהום ויש עוד מצבים. זיהום יכול להיות גם דלקת ריאות או כל זיהום אחר.
לגבי העיניים רצוי שהרופא המטפל יראה בהקדם ויתרשם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודאגתטל05/04/2009בנותיי בנות השנה עשו ספירת דם והמוגלובין שלהם יצא: 10.5 .
אמרו לי להמשיך לתת ברזל במינון של 3 cc ליום לכל אחת. והיא החלה לשאול אותי אם יש במשפחה תלסימיה.
אני נורא דואגת, האם המינון של הברזל נכון???? מה ההשלכות של חוסר ברזל??
האם זה יכול להסתדר??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרס.דם
פרופ' חיים ביבי05/04/2009המוגלובין 10.5 מעיד על רמה מעט נמוכה. הסיבה השכיחה היא חוסר ברזל. יש עוד סיבות שיש לברר אם לא תהיה תגובה לטיפול בברזל. בדרך כלל בערכים כאלה אין בעיה וההתפתחות אמורה להיות סבירה. כמובן שיש צורך להשתדל להעלות את רמת ההמוגלובין ואם אין שיפור להתקדם בבירור לסיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתנהגות הילדהאמא אוהבת04/04/2009שלום,
תראה, עבר שבוע מאז- לא היה לילדה חום ושלשולים.
אולם, הילדה עושה קצת בעיות עם האוכל- היא שוקלת בערך 6 ק"ג ( אם לא יותר)ואוכלת 90-100 CC מטרנה, כל 3.5-4 שעות. בלילה ישנה כמעט מלא ( מתעוררת בערך בחמש שש בבוקר.
נראה לי דווקא שזה בגלל העצירות - האם יכול להיות?
בסה"כ הילדה חייכנית, צוחקת, עירנית לסביבה, עוקבת וכו'.
שאלה נוספת: האם יש קשר בין לקיחה ממושכת של לומינל לפיתוח התנהגות היפראקטיבית??. ( זה בקשר לבן שלי).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתנהגות
04/04/2009תקינ ה
קמה מוקדם כי ה רושם שאוכלת מעט מידי ולכן רעבה בבוקר
לגבי עצירות מומלץ להיבדק ולקבל טיפול אצל רופא/ת הילדים.
לגבי הלומינל צריך לשמוע ואת כל הפרטים ולבדוק את הילד, לא כאן המקום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוםנועה03/04/2009מאיזה חום מומלץ לתת אקמול לתינוקות וילדים? והאם יכול להגרם נזק במידה ולא נותנים- אם כן על איזה חום מדובר? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרכלל לא מומלץ...ואסביר
04/04/2009אין הוריה להורדת חום בילדים
מתן תרופות ממשפחת הפאראצטמול (כמו אקמול=דקסמול=אקמולי=נובימול=פראמול) או משפחת האיבופרופן (אדויל=נורופן) נועד ל-2 התוויות:
1. מניעת כאב
2. הורדת חום
קיימת גם נוגד דלקת אך לא זו ההתוויה הרלבנטית.
אם אחת מהתרופות הנ"ל ניתנת בשל סבל של הילד לא רלבנטי כמה חום יש.
אם רוצים להוריד חום השאלה אם צריך, אם הילד סובל מהחום אזי לא משנה כמה חום יש לו, התרופה ניתנת להקלה על סבלו ללא תלות בחום.
מקובל לומר שבחום גבוה (לכל אחד יש הגדרה שונה) מומלץ להוריד חום.
אני אישית ממליץ למטופלי מעל 39 אך יש שאומרים 38.5 ויש שלא ממליצים להוריד כלל מכיוון שחום הוא חלק ממנגנוני ההתמדדות עם זיהומים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוקת לא רגועהשרונית03/04/2009בתי בת 3 חודשים.
בימים האחרונים התחילה לאכול 240CC במקום 180.
כמות הארוחות ירדה כלומר במקום 5 ארוחות אוכלת 4.
חוץ מזה - כשהיא מסיימת את הבקבוק היא נהיית לא רגועה, בכי היסטרי, מדי פעם גזים, מדי פעם התכווצויות וכו'.
יש מצבים שאחרי האוכל היא מיד נרדמת ומתעוררת כעבור כמה שעות - לרוב בבכי.
יש לציין שהיא עושה הפסקות ארוכות בין הארוחות כלומר 7-8 שעות. כשהיא מתעוררת היא לא עושה סימנים שהיא רעבה.
שמתי לב לאחרונה שהיא מרבה לרייר, לירוק, להוציא בועות רוק מהפה.
האם יש קשר לתופעות אללו ולשיניים?
ממה יכולה להיות הסיבה שהיא לא רגועה?
יש מקרים שהיא במצב עירנות והיא חייכנית, עירנית, מדברת וכו'.
אוכלת מטרנה בלבד.
המשקל שלה: 5.700 קילו
הגובה שלה: 59 ס"מ
היקף ראש: 41.5
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתררעב ושובע
04/04/2009הרושם שלי בהסתייגות שלא מדובר בהיכרות עם הילדה
שהגדלתם לה מהר מידי את הארוחות וכך לאחר ארוחה מאוד גדולה יחסית לגילה ומשקלה היא סובלת מכאב בטן, קשה לה לאכול ולאחר מכן היא רעבה
נסו לחלק לה את הארוחות לכ-6 ארוחות של 160-180 כל 4 שעות ואני מקווה שיהיה שיפור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת
נועה05/04/2009אני חייבת להגיב פה כי אני מרחמת על התינוקת- תינוקות בגיל הזה אוכלים 7 עד 8 פעמים ביום. לפי המשקל של ביתך היא צריכה לאכול======= במידה והיא אוכלת 8 פעמים ביום, ====
במידה ואוכלת 7 פעמים ביום ואם תחליטו לתת לה רק 6 פעמים ביום אז בין ====בכל מקרה אל תתנו לה פחות מ6 ארוחות ביום - גם בגיל שנה רצוי לתת 6 ארוחות קטנות ביום ולא שלוש גדולות
(*) - סימון ==== הינו מחיקה שלי של מספרים לא מדוייקים,- ד"ר בולביק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתשובתךאמא אוהבת03/04/2009הילדה סובלת מעצירות בשבוע האחרון ולא רגועה- נראה לי בגלל העצירות- יכול להיות עצירות כתוצאה מזיהום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרקרוב לוודא שלא
04/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתשובתךאמא אוהבת03/04/2009מה הסכנות שעלולות להתרחש??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלא ניתן לנבא מראש
04/04/2009יש המון דברים בהם תלויה הופעת מחלה
1. האם זוהם
2. סוג החיידקים וכמותם
3. מידת החשיפה
4. אלימות החיידקים
5. יעילות ומצב בריאות הילד והמערכת החיסונית שלו
אם עד כה לא פיתח סימ ני מחלה כפי שפרטתי בערב שבת, קרוב לוודאי שלא יפתח אם כי מקובל לחכות עד שבוע
ממליץ לגשת מחר לבדיקת רופא הילדים המטפל על מנת להרגיע אותך שהילד אכן בסדר ולעקוב כפי שהמלצתי קודם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה מדאיגהאמא אוהבת03/04/2009שלום,
יש לי שאלה אולי מצחיקה, אך מדאיגה.
בני בן השנתיים ילד מאוד סקרן ושובב.
הוא נכנס לשירותים ושיחק עם מתקן המברשת שהיה מאוד מלוכלך (המים שם היו מאוד מלוכלכים משאריות צואה), ולא שמתי לב לכך.
כשהוא מלוכלך בידיו וגופו, הוא נגע באחותו התינוקת ( חודשיים וחצי), והכניס לה מוצץ לפה- יכול להיות גם שהוא נגע ישירות במוצץ ודחף לה אותו לפה.
אני נורא מודאגת ומפחדת שמא היא תקבל זיהום מזה, או שיקרה לה חלילה משהו.
מהן הסכנות שעלולות להתקיים, ומהם הסימנים אם קרה לה משהו???
מחכה לתשובה, אני נורא מודאגת, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמעקב
03/04/2009ראשית זה המקום ללמוד להבא לא להשאיר לכלוך בהישג יד או לנקות לעיתים יותר קרובות
שנית, במרבית המקרים ילדים בריאים די עמידים, עקבי אחרי הילדה ובמידה ומשהוא נראה לא תקין (חום/שלשול/הקאה/ישנוניות/אי שקט/ירידה בתאבון וכדו') פני לבדיקת רופא/ת הילדים שלכם או לחלופין למוקד הקופה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלת הנשיקה- בלוטת תריס?!יפתח02/04/2009שלום רב
בני בן 13 ,לפני כשבועיים התחיל להרגיש עייפות חזקה,כאבי ראש ובטן ומאז ישן הרבה ,אוכל בסדר קצת חו ם
בכיתה שלו אבחו 2 ילדים במחלת הנשיקה
בבדיקות דם שעשו לו נישללה מחלת הנשיקה אולם בלוטת המגן שלו היא בפעילות חסר ה-TSH שלו הוא 5.47 כל ה-EBV שלילים וגם ה-CMV,כל שאר הבדיקות תקינות
מה המשמעות של רמת ה-TSH שלו? האם זה מראה על וירוס של מחלת הנשיקה שישנו אבל פעיל בצורה קצת שונה?
איזה פעולות ומעקב יש לבצע
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרעדיין לא מראה
02/04/2009ראשית יש לחזור על הבדיקה כולל FT4 ונוגדנים לבלוטה
ואז ניתן יהיה לדון על המשך
יש מקום לביקורת חוזרת אצל רופא הילדים
מה היה בספירת הדם?
רמות ברזל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
יפתח05/04/2009ב-29 במרץ בוצעה בדיק דם עם הנתונים הבאים
tsh 5.47
t4 free 16.3
b 12 275
folic acid 15.5
ב-2 במרץ נעשתה בדיקה נוספת
tsh 5.29
t4 12.7
b 12 350
folic 19.7
האם ישנה משמעות לשינויים הללו ובכלל מה ניתן לתת לילד על מנת לשפר את מצבו ,הוא פשוט מאוד נראה ומרגיש כמו סמרטוט
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם התאריכים נכונים???
05/04/2009
רשמת תאריך מאוחר כבדיקה שנעשתה לפני התאריך המוקדם
המשמעות הפוכה בהתייחסות
אנא צור קשר במייל
[email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברזל נמוך לילד בן שנה וחודשייםALONA02/04/2009הייתה בעיה עם הודעה הקודמת
יש לי שאלה מאוד מתרידה אותי. יש לי ילד בן שנה וחודשיים שיונק עד עכשיו בלילות. נתתי לו ברזל (הרופה אמר פעמיים ביום 3 תיפות מגיל 4 חודשים עד שנה).
בגיל חצי שנה
המוגלובין בבדיקת דם היה 11.4.
MCH-Mean Cell Hemoglobin 24.
בגיל שנה
המוגלובין היה 10.8 ו-
MCH-Mean Cell Hemoglobin 23.5
הרופא אמר להמשיך ולתת לו ברזל במשך חודשיים 7 טיפות ביום (ילד שוקל 10 ק"ג)
יש לציין שילד נראה לי חיוור.
בדיקת דם בגיל שנה וחודשיים
המוגלובין 11.1
ו- 23.3 MCH-Mean Cell Hemoglobin
היום הייתי בטיפת חלב והבנתי שיכול להיות וגרמתי לילד נזק בלתי הפיך בהתפתחות מוח ו-IQ כי זה רמות ברזל נמוכות מידי וכדי עכשיו לתת לו 15 טיפות ביום.
השאלות שלי:
. האם יש סיכוי שפגעתי בו ובהתפתחות הקוגנטיבית שלו? יש לציין שילד דינאמי , חיכני , אומר 3 מילים.
2. האם זה בלתי הפיך?
3. כמה טיפות ברזל להמשיך ו לתת (15 כמו שמומלץ בטיפת חלב)?
4. האם יש צורך בבדיקת דם נוספת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרובכן
03/04/2009נכון שחסר ברזל משפיע על גדילה והתפתחות אך נתת טיפול אם כי לא מיטבי
לאאוכל להמליץ על מינון מאחר ולא אמרת מה משקל הילד וכמו כן, היה חשוב לקב נתונים ע ה-MCV וה-RDW
ככלל, אני נוהג לבדוק כל 3 חודשים בילד שמטופל בשל חסר ברזל
האם לקחו לו פעם טרנספרין? פריטין? רטיקולוציטים? בדיקה לצליאק או בדיקות נוספות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנתונים הם:
ALONA05/04/2009ילד ב גיל שנה וחודשיים. שוקל 11 ק"ג.
MCV-Mean Cell Volume 71 (בגיל שנה היה 72)
RDW-Red Cell Distri.Width 15.2 (בגיל שנה היה 15.5
לא עשיתי שום בדיקות נוספות חוץ מספירת דם.
1. איזה בדיקות מומלץ לעשות ?
2. האם נגרם איזה שהו נזק להתפתחות שלו?
3. מה המינון ברזל שמומלץ לתת? אני כרגע נותנת 15 טיפות פעם ביום
תודה
אלונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכעת יותר קל
05/04/2009המינון הוא 22 טיפות למשך 3 חודשים ואז לבדוק לביקורת ולא להפסיק טיפול עד לתשובות המעבדה כולל
1. ס.דם
2. רטיקולוציטים
3. רמות ברזל, פריטין וטרנספרין
4. אימונוגלובולינים וצליאק
5. ממליץ גם CRP בילדים קטנים אך לא חובה
הרושם שהטיפול שקיבל מנע התדרדרות מאגרי הברזל אך החסר עדיין קיים נראה לי שהסיכון לפגיעה נמוך אם בכלל מכיוון שקיבל בכל זאת ברזל ויש שיפור במעבדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות נוספות:
ALONA05/04/2009תודה על התשובות, אבל עוד כמה שאלות:
1. על התווית של בקבוק כתוב 5 טיפות ביום עד גיל שנתיים. האם 22 טיפות זה לא יותר מידי? האם יש תופעות לוואי לזה?
2. האם רמה בו נמצא כרגע המוגלובין 11.1 נחשב כי אנמיה (רופא ילדים בגלל אמר שלא חייבים לתת שום טיפול)?
3. איזה רמה נחשבת כי אנמיה ומסוכנת?
4. בחנויות טבע יש גם תוספי ברזל טבעיים. האם כדי לשלב גם אותם?
תודה עוד פעם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות נוספות
06/04/20091. מינון טיפולי הוא 4-6 מ"ג לק"ג משקל גוף ליום, לרוב במנה בודדת
2. שקלול המספרים שנתת מצביע על חסר ברזל, ניתן לאמת ע"י מדידת רמות הברזל, הפריטין והטרנספרין.
3. הגדירי מסוכנת
4. את יכולה לבחור כל תכשיר מוכר המאושר לשימוש לתוויה זו ע"י משרד הבריאות.
אין ברפואה משהוא ללא תופעות לוואי ולכן גם לתכשירי ברזל יש תופעות לוואי הנחשבות קלות יחסית וכוללות צבע שחור לצואה, עצירות, נדיר שלשול, תופעות אחרות הן נדירות ביותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבירורים
ALONA06/04/2009תודה עוד פעם על התשובות.
1. האם 22 טיפות שהמלצתה צריך לתת במנה אחת ביום או כי מספר מנות?
2. האם רמת ברזל שלו בו הוא נמצא היום יכולה לגרום לנזק התפתחותי?
3. מה הרמת המוגלובין שנחשבת כי אנמיה?
תודה אלונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
07/04/20091. אין בעיה במנה בודדת
2. קרוב לוודאי שלא
3. תלוי בגיל ובמעבדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת דםלנה02/04/2009שלום ד''ר!
סליחה שלא ברור כתבתי את ההודעה שלפני. עשינו בדיקת דם לבת שלי,היא כמעת בת שנה. יש תוצאות חריגות ואני דואגת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדם
פרופ' חיים ביבי02/04/2009התוצאות הגיעו באופן לא ברור באופן מוחלט.
הבדיקה יתכן ומראה על חוסר ברזל קל. אין מקום לדאגה אבל,רצוי הרופא המטפל יראה התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת דם לתינוקלנה02/04/2009| 10*3/micl | (
6 *
7.4 )
17.5
|
RBC-Red Blood Cells | 10*6/micl | *
3.75 (
3.9 )
5.5
|
Hemoglobin | g/dl | *
11 (
11.1 )
14.1
|
Hematocrit | % | (
28 *
31.3 )
50
|
MCV-Mean Cell Volume | fl | (
72 *
84 )
88
|
MCH-Mean Cell Hemoglobin | pg/cell | (
24 *
29.3 )
35
|
MCHC-M.Cell Hb cont. | g/dl l | (
32 *
35.1 )
37
|
RDW-Red Cell Distri.Width | % | (
11.6 *
13.8 )
15
|
Platelets | 10*3/micl | (
150 *
297 )
450
|
MPV-Mean Platelet Volume | fl | (
8.5 *
11.2 )
12.9
|
Neutrophils % | % | (
17 *
18.2 )
48
|
Lymphocytes % | % | (
67 *
67 )
77
|
Monocytes % | % | (
3 *
7.8 )
13
|
Eosinophils % | % | (
0 )
3 *
4.8
|
Basophils % | % | (
0 )
1 *
2.2
|
Neutrophils # | # | (
1 *
1.35 )
8.5
|
Lymphocytes # | # | (
4 *
4.98 )
13.5
|
Monocytes # | # | *
0.58 (
0.6 )
1.1
|
Eosinophils # | # | (
0.3 *
0.36 )
0.5
|
Basophils # | # | (
0 *
0.16 )
0.2
|
Reticulocytes | % | (
0.61 )
1.9 *
2.3
|
Reticulocytes # | x10¬3/ml | (
0.03 *
0.09 )
0.09
|
CBC Remark | | לחץ לתוצאות
|
המטולוגיה - משטח מיקרוסקופי
Neutrophils % confirm. | % | *
12.5 (
17 )
48
|
Lymphocytes % confirm. | % | (
67 )
77 *
79.6
|
Monocytes % confirm. | % | *
2.6 (
3 )
13
|
Eosinophils % confirm. | % | (
0 )
3 *
3.9
|
Basophils % confirm. | % | (
0 )
1 *
1.3
|
Remarks |
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהערה
03/04/2009א. נא לכתוב שוב - לא ניתן להבין, נסי לצרף את התוצאות כקובץ
ב. מה גיל התינוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עודמומחה לגסטרו-ילדים מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד. ... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)