מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רגישות לאור, סחרחורת וכאב ראשמוטי01/03/2009
ד"ר בולביק שלום,
שלשום בלילה בעת טיול עם ילדי בן ה 3.5 הוא התחיל להתלונן על כך שאור פנסי הרחוב חזק מידי (מעולם לא התלונן על כך קודם), פתאום נפל (ולא קיבל מכה בראש) - והתלונן על סחרחורת, ומיד אחר כך על כאב ראש חזק.
במיטה ביקש שנכבה את כל האורות כי האור מפריע לו. כשהיה במיטה היתה לו זיעה קרה, לא היה לו קר או חם במיוחד.
הרדמנו אותו, למחרת ומאז התנהג כרגיל ללא שום הפרעה.
האם יש סיבה לדאגה וכדאי ללכת לבדיקות או לעבור הלאה.
תודה מראש,
מוטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורת
פרופ' חיים ביבי02/03/2009לדעתי חובה ליידע את הרופא המטפל על האירוע. לדעתי רצוי לבצע בירור על מנת לשלול ממצאים שיש להם טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום לסירוגין במשך שבועגלית28/02/2009
שלום, בתי בת 3 סובלת מזה שבוע מחום שעולה ויורד לסירוגין בלי סימפטומים נוספים, למעט פעם אחת בה היא התלוננה על כאב בטן. הום הכי גבוה היה 39. כשאין לה חום, הילדה מתנהגת בחיוניות, משחקת, אוכלת. בחום אנחנו מטפלים בתרופות להורדת חום כמו נורופן ואקמול. האם יש צורך בבדיקת רופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
28/02/2009מחלת חום ממושך היא סיבה לבדיקה על מנת לשלול מחלות אחרות שלא מתבטאות בצורה פשוטה
לכן ממליץ להיבדק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות דם לבניחנן26/02/2009שלום עשינו לאחרונה לבני בן 12 בדיקות דם בגלל חוסר תאבון ואשמח באם תוכל לעזור לי בפיענוח התוצאות שהם חריגות : HCT=34.8 MCV=76.5 בדיקת שתן:[ SPECIFI GRAV-U STRI=1.04 PROTEIN U STRIP=70 תודה מאירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרנא לצרף את כל הערכים
27/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרפס שפתיים אצל אם מניקהמיטל26/02/2009שלום, תינוקי בן 4 שבועות, ואני מניקה אותו, כמובן מנשקת אותו על פניו (לא בפה, למרות שכשהוא מחפש לאכול לפעמים הוא מגיע עם פה פתוח אל הפה שלי) אתמול היה יום רגיל ובערב גיליתי שיצא לי הרפס בקצות השפתיים... מייד מרחתי זובירקס, ואני מקפידה על הגניית ידיים וכד' רציתי לדעת מה סיכויי ההדבקה שלי אותו בהרפס? האם הוא מקבל את הנוגדנים כי אני מניקה? האם זה מסוכן? במידה ונדבק האם יש משהוא שאפשר לעשות עכשיו? בתודה ובברכה, מיטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהעברת הודעה לפורום אחר
27/02/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=155 id=link]חיסונים לילדים, מחלות זיהומיות [/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגנטיקהאדומלה25/02/2009אם אחד ההורים אלרגי לפנצילין, האם יש צורך לבדוק את התינוק לפני שהוא באמת יזדקק לתרופה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלא
25/02/2009אך העברתי את שאלתך גם לפורום אלרגיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
25/02/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=153 id=link]אלרגיה, טיפול באלרגיות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסיעה לסין עם תינוק בין חודשייםasaf25/02/2009שלום אנחנו מעונינים לטוס לסין עם בנינו אשר יהיה בין חודשיים בתאריך הנסיעה האם ישנם דברים מיוחדים שצריך לעשות? חיסונים? האם מותר בכלל להגיע לסין עם תינוק כל כך קטן(בריאותית כמובן) הנסיעה תהיה בעיקר בערים ולא כל כך בכפר תודה על התשובה אסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמרפאת מטיילים
25/02/2009ממליץ לפנות למרפאת מטיילים שם תקבלי את כל הייעוץ הרלבנטי לנושא כולל חיסונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
25/02/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=155 id=link]חיסונים לילדים, מחלות זיהומיות [/a].
25/02/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=137 id=link]מחלות זיהומיות רפואת מטיילים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנורופן לילדיםliat25/02/2009שלום, הבן שלי, בן שנתים, סובל בשבועיים האחרונים מאוד מכאבי צמיחת שיניים 4 האחרונות, הטוחנות. כבר כמעט שבוע שאנחנו נותנים לו לפחות פעם ביום נורופן לילדים, להקלה על הכאבים. השאלה שלי היא האם זה מסוכן ? כמה זמן רצוף אפשר לתת לו תרופה נגד כאבים ? מצד אחד אני לא רוצה לתת לו לסבול ומצד שני קצת מלחיץ אותי שזה הפך להיות ע"ב קבוע בשבוע האחרון. אודה לתשובתך בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשימוש בנורופן
25/02/2009שימוש ממושך בתרופה הוא בעייתי אך אם הילד סובל רצוי למנוע ממנו את הסבל שבוע שימוש במינון חד יומי אינו מהווה בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטערת שאני נודניקית שאלה
liat26/02/2009נוספת ברשותך.... עד הוצאת השיניים אני מאמינה שעוד יעברו עליו ימים לא קלים..השאלה כמה זמן עוד אפשר לתת לו את הנורופן מבלי שזה יהייה מסוכן עבורו? שבוע-שבועיים ? לעשות הפסקה של כמה ימים ולהמשיך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין תשובה חד משמעית
27/02/2009כלל הברזל כמה שפחות
אבל לא לתת לילד לסבול
שיניים לא אמורות להכאיב הרבה זמן ואם הילד סובל מעל שבוע כדאי שייבדק אולי אלו לא שיניים שמכאיבות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסון פרבנרעינת25/02/2009שלום! בני כיום בן 5 חודשים. בגיל 10 שבועות הוא עשה את החיסון פרבנר, כעבור חודשיים כאשר רצינו לתת לו את המנה השניה, לא היה במלאי, לכן התעקבתי עם החיסון. השאלה שלי היא האם יש זמן מקסימום בין המנות, כלומר האם ניתן לתת עכשיו (עברו חודשיים ושלושה שבועות) את המנה השניה, או שאין טעם בגלל האיחור בין המנות? שאלתי הנוספת היא בעקבות האיחור האם עלי לתת לו 3 מנות או 4 מנות של החיסון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלחסן ללא בעיה, האחור לא גדול מידי
25/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר נוסףענבר.23/02/2009ד"R תודה שוב על תשובותיך. בנוסף, בני בן החודשיים וחצי (גילו המדוייק) סובל מפטריה בלשון כמו תינוקות רבים בגילאים אלו. לבת שלי גם היתה פטריה אך זה עבר כברוב המקרים בגיל 3 חודשים. הפעם לאור מתן הונטולין והבטנזול אמרה רופאת הילדים שכדאי לטפל. רשמה דקטרין ORAL GEL. יש לי בבית משחת דקטרין אורל ג'ל 40 גרם שקיבלתי בזמנו למרוח על הפטמה בעת שהנקתי את הבת שלי כדי שלא תתפתח אצלי פטריה. האם יש סוג אחד של ג'ל כזה או שיש אחד? כמה למרוח לו על הלשון ואיך לעשות כך שלא יבלע? האם הסיכוי להתפשטות הפטריה לאור הסטרואידים שמקבל הוא כ"F גבוה שמצריך טיפול מעצבן כזה בדקטרין?? תוך כמה זמן מרגע הפסקת הטיפול הסטרואידי מערכת החיסון שלו שבה לעצמה והפטרייה כבר לא תהווה משהו המצריך טיפול?? תודה רבה רבה. שרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחכם לא נכנס למקום שנבון יודע לצאת
25/02/2009פרושו של דבר שניתן למנוע הופעת פטריה על הלשון ע"י כך שמקפידים לאחר מתן הסטרואיד לאכול משהוא ולשתות וע"י כך "נשטף" במרכאות הסטרואיד מהלשון.
אם אכן זו באמת פטריה דקטרין היא אחת מכמה תרופות לטיפול.
אם יש לך את הדקטרין בבית ותאריך התפוגה עדיין לא פג התייעצי עם הרוקח האם לאור משך הזמן שחלף מהפתיחה הג'ל עדיין ניתן לשימוש
חלק מהתרופות הן בעלו חיי מדף ארוך שמתקצר משמעותית עם פתיחתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהRSV שאלה נוספתענבר.23/02/2009ד"ר תודה רבה על הארותיך. אכן לא השתמשנו באותם חפצים ומבחינתנו היה מקסימום מרחק ונקטנו במקסימום זהירות. לגבי הצוות הרפואי...מקווה שגם. עד כמה ששמתי לב תמיד ניגשו קודם אל בני ואח"כ לילדה בת השנתיים שהיתה עימו בחדר. היו רק שניהם. כתבת בסוף תשובתך כי בני בן החודשיים הוא בסיכון רב ובתי בת השנתיים בטוח כבר פגשה את ה - RSV. למה התכוונת במינוח סיכון רב? תודה. שרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלהידבק במקרה של חשיפה
23/02/2009מכיוון שהוא קטן ונולד בשיא עונת ה-RSV סיכויין גבוהים לחלות
ביתך הגדולה בסיכון נמוך מכיוון שסטטיסטית הסיכוי שלא פגשה את הנגיף הוא קלוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת דם - ילדה בת שנתיים + 3 חודשיהדס23/02/2009לבתי בת שנתיים + 3 חודשים יש חום כבר 3 ימים, עשיתי לה בדיקות דם ולהלן התוצאות: אשמח אם תוכל לפענחן: WBC 10.2 RBC 4.3 HB 12 HCT 35.2 PLT 326 MCV 82.3 MCH 28.1 MCHC 34.2 RDW 13.3 TOXIC GRANUL.-DIF + NEUTROPHILS%-DIF 46 LYMPHOCYTES %-DIF 29 MONOCYTES%-DIF 9 EOSINOPHILS%-DIF 1 STABS %-DIF 15.0 NEUTROPHILS abs-DIF 4.68 LYMPHOCYTES abs-DIF 2.95 MONOCYTES abs-DIF 0.916 EOSINOPHILS abs-DIF 0.102 STABS abs-DIF 1.5
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרס.דם
פרופ' חיים ביבי23/02/2009הספירה מראה על מחלה זיהומית
.רצוי שהרופא המטפל יבדוק ויעקוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלה ממושכתנועה23/02/2009בן שנה וחמישה חודשים. סובל 7 ימים מחום גבוה, שלשולים והקאות. בבדיקת דם MONOCYTES%12 (ייחוס 2-10) (NEUTROPHILS 24 ( 40-75 (BAND 7 ( 0-3 (LYMPHOCYTES55 (20-45 ATYPICAL LYMPHOCYTES 1 ( 0 PLASMA CELLS 1 (0 WBC 7 (5-15 rbc 3.86 (4-5.20 hct 31.7 (34-40 platelet 192 (200-450 הרופא חושד במחלת הנשיקה. אודה על חוות דעתך. בנוסף- האם אין סכנה בהימשכות המצב זה 7 ימים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחום
פרופ' חיים ביבי23/02/2009מדובר קרוב לדאי במחלה וירלית. לגבי מחלת הנשיקה גם היא מחלה וירלית על מנת לאבחן אותה יש צורך בבדיקות נוספות. נניח שמדובר במחלת הנשיקה או "מונונוקליאוזיס" בשמה המדעי אין הרבה מה להוסיף כטיפול למעט הטיפול התומך.המחלה יכולה להמשך מעבר לשבוע. טיפול תומך משמעו-מספיק נוזלים למניעת יובש הורדת חום ומעקב צמוד של הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהRSVשרון22/02/2009שלום רב. בני בן החודשיים אושפז עם חשד ל - RSV. בסופו של דבר לאחר משטף אף נמצא שלילי וככל הנראה היתה תגובת היפר-ריאקטיב לזיהום ויראלי שהיה שבוע לפני כן. בחדר איתו היתה ילדה בת שנתיים עם RSV חיובי וזיהום משני בפנאומוקוק ככל הנראה לאור חום 40, קיבלה רוצפין ואף נשלחה לניקוז כירוגי. המיטה של בני היתה באלכסון ומאחוריו וילון וגם אצלה היה וילון ורוב הזמן היתה במיטה עם אמא שלה ועם העירוי. לא שוחחנו איתם רק שלום שלום בראש מרחוק, לא התקרבנו לא נגענו ולא היינו איתם בשום מגע שהוא. הדבר היחיד הוא שחדר האמבטיה משותף וחשבתי לעצמי על הברז שאולי אמא שלה נגעה שם או היא, ואז אולי הוירוס יכול לעבוד דרך הברז. למען האמת ביומיים שהיינו באשפוז השתדלתי לרחוץ ידיים בכיור שבחדר עצמו ושמתי לב שאמא שלה מעולם לא רחצה שם ידיים אבל שוב, לא יודעת אולי כשלא ראיתי. היום פתאום ראיתי בלון של הילדה ליד התיק שלנו אז בעטתי בו לכיוון המיטה שלה, הוא נגע לא נגע בתיק שלנו....בקיצור - ידוע לי ש RSV אינו עובר באוויר אלא יותר במגע ישיר אז למה קראתי באינטרנט ש - 50% מהילדים שאושפזו ליד ילד עם RSV נדבקים??? האם הכוונה לילדים ששהו במחיצתו באותו חדר מבלי לגעת בו או לוקחים בחשבון שילדים שמאושפזים באותו חדר גם נוגעים זה בזה ומשחקים יחד??? מודאגת מאוד. עברנו סרט לא נעים בכלל ויש לי בבית גם ילדונת בת שנתיים וחודש. אשמח להבהרתכם. שרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרRSV
23/02/2009אכן RSV הוא מזהם מאוד שכיח בילדים ולמעשה 100% !!! מהילדים נדבקים בו עד גיל שנתיים
ההדבקה היא בעיקר במגע אך מספיקה יחסית כמות נגיף מאוד קטנה לצורך הדבקה
אם הקפדת על שמירת מרחק, הצוות !!! הרפואי שטף ידיים במעבר בין המיטות ולא השתמשתם באותם חפצים הסיכון להדבקה קטן משמעותיתץ
הסיבה לכך ששיעור ההדבקה גבוה היא כמות הנגיף הקטנה יחסית הנדרשת לגרימת מחלה ואי הקפדה על רחיצת ידיים במעבר בין מוצרים וחולים.
התינוק בן החודשים בסיכון רב הילדה בת השנתיים כמעט בטוח שפגשה את הנגיף בעבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהMMRV ורמת אימונוגלובולינים נמוכהאורלי22/02/2009שלום, בתי בת שנה והגיעה העת לחיסון MMRV. לפני מספר חודשים בוצעה בדיקה דם, בה נבדקה, בין היתר, רמת אימונוגלובולינים (הבדיקה בוצעה במסגרת בירור מקיף עקב היפוטוניה ועיכוב התפתחותי). התקבלו התוצאות הבאות: Immunofixation test (B) | | לא נמצא חלבון מונוקלונלי Immunoglobulin M | mg/dl | (61.5 (26-125) Immunoglobulin G | mg/dl | * 227 (319-879) Immunoglobulin A | mg/dl | * 8 (11-76 עד כה היא חוסנה עפ"י לוח החיסונים המומלץ, כולל רוטה, פרבנר ושפעת. התוצאות הנ"ל התקבלו לאחר שקבלה את רוב החיסונים (מלבד שפעת). האם יש מניעה מלחסן בכלל, וב-MMRV בפרט, ילד עם רמת אימונוגלובולינים כנ"ל? האם יש לה סיכון מוגבר לפתח מחלה מחיסון חי מוחלש? האם כדאי לבצע בדיקת דם חוזרת? בתודה מראש, אורלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחיסון חי מוחלש ואימונוגלובולינים
22/02/2009חסר אימונוגלובולינים מהווה התוויית נגד לחיסונים חיים
ברם אולם אין לי מהסיפור נתונים על הילדה ולא הסטוריה רפואית
ממליץ לחזור על אימונוגלובולינים (יש חסר נמוך זמני בילדים שחולף) במידה ונמוך לפנות לאימונולוג המתחמחה בנושאים אלו ולבצע ברור תפקוד מערכת החיסון כולל אוכלוסיית תאי T
עד לאישורו לא !!! לתת חיסון חי מוחלש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשפעת ואבעבועותרחל21/02/2009ביתי בת ה-3 מחלימה אחרי שפעת קשה- שבוע שלם עם חום, ונכון ליומיים האחרונים היא כבר ללא חום אך עדיין משתעלת. מתי אפשר לחסן אותה לאבעבועות רוח? לא רציתי לחסן, אך לאור הפרסומים האחרונים על הילדים שחלו באבעבועות והסתבכו אני מפחדת מהמחלה מאוד!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהיום
21/02/2009אם היא ללא חום וסה"כ מצבה הכללי טוב
אין מניעה מלחסנה
שיעול אינו מהווה סיבה לדחיית חיסון
טוב שהחלטת לחסן אותה, אמנם סיבוכי אבעבועות הם די נדירים אך הם עלולים להיות חמורים וקשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עודמנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמ... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)