מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דחוף! מתן רסקיו לפעוטותshiri04/11/2008
שלום רב, הובאה לידי שמועה שהגננת של בני בן השנה ו-4 נותנת לילדים רסקיו רמדי (הכמות אינה ידועה לי) כדי שילדים בעייתיים בשינה ילכו לישון, אני בלחץ מאז ששמעתי זאת ואני מנסה לחשוב אם היו שינויים התנהגותיים בבני ואני מקשרת עכשיו שמאז שבני בגן, מאוד קשה לי להרדים אותו, הוא מבקש שנהיה איתו בחדר, לפעמים הוא קם בלילה ונשאר ער ורוצה שאהיה איתו בחדר ואם אני זזה הוא פוצח בצרחות. אני רוצה להתעמת עם הגננת בהקדם אך בינתיים, תוכל לומר לי מה ההשלכות של כזה דבר?? תודה רבה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפורופ אינו הכתובת
04/11/2008את צריכה לפנות למשטרה ולמערכת הפיקוח על הגן.
אסור לתת טיפולים ללא אישור לגננת ובוודאי ללא הסככמת ההורים
ללא ידיעה של תכולת החומר שניתן לילד לא אוכל לייעץ לגבי ההשפעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוםדבורה04/11/2008שלום כשלילדי יש 38 מעלות חום הגננת מבקשת שאבוא לקחת אותו מהגן. לטענתה החום הוא תוצאה של וירוס או מחלה מתפתחת וילדי עלול להדביק את שאר הילדים אבל רופא הילדים שלי אומר שרק מ38וחצי צריך להתחיל להתייחס לחום כחום. תודה דבורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחום
פרופ' חיים ביבי04/11/2008חום של 38 מהווה איתות לבעיה אמנם עדיין אין צורך בטיפול אבל מעקב והשגחה בודאי שכן.
הרופא צודק לגבי טיפול מוריד חום אשר ניתן מעל 38.5 למעט מקרים חריגים בהןם יש צורך להוריד את הסף.הוצאת הילד מהגן תלויה מאד בהחלטת הגננת. יש גננות שישגיחו על הילד אבל רוב הגננות יבקשו את עזרת ההורים בהשגחה על ילד עם חום מעל החום התקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבריתגלית03/11/2008בוקר טוב, תינוק שנולד ויש לו צהבת התינוק נמצא כיומיים נוספים בבית החולים עקב צהבת האם ניתן לעשות ברית לאחר 8 ימים מיום היולדו או שיש צורך להמתין מס' ימים נוספים? מי מוסמך לקבוע האם ניתן לערוך ברית? בתודה מראש גלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראו שכן או שלא מה שבטוח אולי
03/11/2008ללא נתונים לא ניתן לומר
הרופא קובע מבחינה רפואית ולרוב הוא מקל הרבה יותר מהמוהל
המוהל לאחר שיש אישור רפואי לרוב יחמיר יותר
ללא פרטים לא ניתן לענות יותר מכך.
מזל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשך נעלםאורית02/11/2008שלום רב! בני בן 6, נולד פג. לפני כשנה רופאת התפתחות ראתה שאשך אחד שלו לא ירד, ואמרה לי לפנות לרופא ילדים שיתן הפניה לכירורג. רופא ילדים נגע באזור והראה לי שהאשך יורד.ואמר שלא צריך להפנות לכירורג. אך עדיין אני רואה שלרוב רואים רק אשך אחד. וגם הוא מאוד מאוד קטן. שלחתי את בעלי לרופא שוב, והרופא אמר שבגיל הבגרות האשכים יגדלו ויראו נורמליים. ולא רצה להפנות לכירורג. מה עושים? זה מטריד אותי מאוד. האם זה עלול לפגוע בפוריות? זה נורמלי שהאשך הוא מאוד קטן בגיל זה? הנושא מציק לי כבר שנה.איך אני יכולה להשיג הפניה לכירורג, הרופא לא מוכן לתת לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלפנות לרופא אחר
02/11/2008חששך נראה מוצדק אם כי כשהאשך נימוש לסירוגין במקום קרוב לוודאי שאין בעיה ובכל זאת מומלץ להיבק ע"י כירורג ילדים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר תיאבוןאלינה01/11/2008ביתי תהיה בעוד כשבוע בת תשעה חודשים עד כה אינה אוכלת מוצקים אלא רק "טועמת" ניסיתי מרקמים,תיבולים וללא,בחוץ ובפנים,לחוד ויחד.. לא הולך. גם סימילאק היא לא ממש אוכלת-בערך 500-600cc ליום ויש ימים שאפילו את זה היא לא אוכלת האם יכולה להיות בעיה בהתפתחותה העתידית או העכשווית? האם המעט שהיא אוכלת באמת מספיק לה האם יש איזושהיא שיטה לעורר תיאבון האם יש צורך בבדיקת דם היא שקלה 6.870 בגיל 7 חודשים ונולדה 2.970 האם כאשר יש צמיחה לגובה זה מרגיע ואומר שאת מה שהיא צריכה היא מקבלת? כי יחסית היא גבוהה אבל מאודדד רזה לפחות במראה..ואני חושבת שגם במשקל. אודה להתייחסותך. **האם יש קמום להחליף הסימילאק במטרנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהפורום אינו תחליף לבדיקת רופא
02/11/2008אני בהחלט מציע לגשת עם הילדה לרופא הילדים המטפל שלה.
יש להביא את עקומת הגדילה מטיפת החלב, רישום אוכל מסודר.
רופא הילדים יעריך את הנתונים, ייבדוק את הילדה וימליץ על המשך הברור ו/או הטיפול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצבי מתח לילדה בת שנה ועשרה חודשיםרון01/11/2008שלום רב אנחנו הורים לילדה בת שנה ועשרה חודשים מגיל קטן הבחנו שהילדה נכנסת למצבים שלמתח : היא מתמתחת כולה זה בא לידי ביטוי בהתכווצות של כל הגוף זיעה מרובה כיום זה קורה לה שהיא יושבת בכיסא או בעגלה הגננת דיווחה שזה קורה לה גם בגן ההתפתחות שלה היא בסדר (היא מדברת והולכת) פנינו פעמיים לנורולוג והוא בדק את הילדה וטען שאין משהו חריג וההתנהגות שלה היא עצמונית בכל זאת אנחנו מאוד מודאגים מזה ונשמח לעצתכם בנושא תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרייתכן שהנוירולוג הוא לא הכתובת
02/11/2008לפי מה שאתה מתאר זו ילדה עם התפתחות גופנית תקינה.
יש התנהגות שאתם רואים אותה כחריגה.
בדיקה נוירולוגית תקינה.
לאור כל הנ"ל עולה שיש כאן בעיה יותר לכיוון ההתנהגותי.
הייתי ממליץ לפנות לפסיכולוג/ית לילדים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה לנורופןחיה01/11/2008לפני מס' חודשים לביתי בת ה- 2.5, היה חום גבוה, במקביל באחת מכפות הידיים שלה הייתה פריחה אדומה עם פצעים צפופים (בתחילה חשב הרופא כי מדובר בפריחה הנובעת מריסוס כלשהו שהיא באה במגע איתו). במשך מס' ימים היא קיבלה "נורופן" להורדת החום ואז אותה פריחה החלה לצאת באזורים נוספים בגוף (רגליים, בטן). רופא הילדים הפנה אותנו לרופא עור, אשר טען כי נראה לו שמדובר באלרגיה לתרופה להורדת חום "נורופן". שאלתי היא האם ניתן לפתח אלרגיה לתרופה למרות שבעבר היא קיבלה אותה ללא כל תופעות לוואי ? (כולל במהלך אשפוז של שבוע בבי"ח) תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרכמו שאמר חכם סיני זקן....,
02/11/2008ברפואה כמו באהבה הכל יכול לקרות.
אבל, לאור מה שאתה מתאר התפרחת החלה לפני מתן הנורופן כך שקרוב לוודאי שלא הנורופן הוא הגורם.
מכיוון שאיני רואה את התפרחת ואיני מכיר את הילדה קשה לי לענות מעבר לכך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיבוד הכרהעופר01/11/2008שלום יש לי ילדה בת שנה ומגיל שלושה חודשים הבחנו בתופעה שהילדה מאבדת הכרה כאשר היא בוכה או מקבלת מכה ביצענו בדיקת EEG והבדיקה יצאה תקינה. אמרו לנו שיכול להיות שזו מן תופעה של פינוק אך בתקופה האחרונה הילדה עשתה זו גם במרפאה ולא הצליחו להעיר אותה רק כעבור כדקה. כשהיא מאבדת הכרה הראש נופל וכל השרירים רפויים והיא מכחילה ללא קצף מהפה או כל תופעה אחרת. מה לעשות???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדוק רמות ברזל והדרכת הורים
02/11/2008תופעה זו מוכרת כעצירת נשימה בבכי
אכן, נדרש המון כח מההורים על מנת להתעלם ולא להגיב במיוחד כשהילדה "מאבדת הכרה" אבל אם כמו שאתה מתאר בוצע EEG שהיה תקין, נוירולוג לא התרשם מבעיה פרכוסית, קרוב לוודאי שזו התופעה והיא לרוב קשורה לחסר ברזל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחום שעולה ויורד לתינוקגלי31/10/2008שלום רב, לבני בן השנה ושלושה חודשים יש מזה חמישה ימים חום שעולה ויורד. היום בבוקר לדוגמא היה לו 37.7 ואחה"צ קפץ ל-39.5. כיממה אחרי שהחל לו החום הוא ירד, שלחנו אותו לגן ואחרי כיום, שוב עלה החום. באופן כללי הילד ערני, חיוני, אוכל ושותה, למעט מדי פעם, בעיקר כשעולה לו החום ואז הוא נהיה קצת סמרטוטי. אתמול עשינו לו ספירת דם והיתה חריגה בפרמטרים הבאים: WBC - 18.10 Lymphocytes - 11 Monocytes - 2.7 הרופאה אמרה שזה נראה לה כמו מחלה ויראלית, אולם אני מודאגת מכך שזה נמשך כל כך הרבה זמן וכן מהעובדה שהחום עולה ויורד. האם יש סיבה לדאגה, האם יש לעשות בדיקות נוספות? אודה מאוד לתשובתך, גלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראנא צרפי את כל מדדי ספירת הדם
02/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהלן כל ערכי בדיקה
גלי03/11/2008BLOOD SMEAR MAN. CHECKE WBC 18.10 K/UL ( 5.00- 13.00) (.........)* NEUTROPHILS 3.90 K/UL ( 1.20- 6.40) (....*....) NEUTROPHILS % 21.00 % ( 19.00- 51.00) (*........) LYMPHOCYTES 11.00 K/UL ( 2.60- 8.10) (.........)* LYMPHOCYTES % 74.00 % ( 41.00- 68.00) (.........)* MONOCYTES 2.70 K/UL ( 0.25- 1.43) (.........)* MONOCYTES % 3.00 % ( 5.00- 11.00)*(.........) EOSINOPHILS 0.40 K/UL ( 0.00- 0.78) (....*....) EOSINOPHILS % 1.00 % ( 0.00- 6.00) (.*.......) BASOPHILS 0.10 K/UL ( 0.00- 0.20) (....*....) BASOPHILS % 1.00 % ( 0.00- 1.50) (.....*...) RBC 5.05 M/UL ( 3.90- 5.50) (.....*...) HEMOGLOBIN 11.40 G/DL ( 11.00- 14.00) (*........) HEMATOCRIT 34.90 % ( 32.00- 41.00) (..*......) MCV 69.20 FL ( 70.00- 85.00)*(.........) MCH 22.50 PG ( 23.00- 29.00)*(.........) MCHC 32.60 G/DL ( 32.00- 35.50) (.*.......) PLATELETS 394.00 K/UL ( 190.00- 450.00) (......*..) MPV 7.50 FL ( 6.50- 11.50) (.*.......) RDW 14.90 % ( 11.00- 17.50) (....*....) תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכעת כבר יותר ברור
03/11/2008הרושם שהרופאה שלך צודקת
גשי אליה לביקורת
ייתכן שהיא תרצה להרחיב יותר את הברור או לבצע ס.דם חוזרת, או לבקש בדיקות לוירוסים מסויימים או להמתין מעט כתלות בבדיקה ובמצב הילד
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות לוואי שלינגוליירשנית הראל29/10/2008שלום רב. בתי בת השלוש סובלת מהתקפי קוצר נשימה מעת לעת, ומטופלת באנהלציות וונטולין (בזמן ההתקף). לאחרונה היינו אצל מומחה לריאות, שאמר שהיא אלרגית והמליץ לתת לה סינגולייר. האם לתרופה יש תופעות לוואי? נדמה לי ששמעתי שהיא עשוייה להוביל לדכאון. האם כדאי לקחת את הילדה למומחה לאלרגיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרסינגולייר
פרופ' חיים ביבי29/10/2008תרופה טובה עם מקדם בטיחות מצויין. כמו לכל תרופה יש גם קצת תופעות לוואי. גם לאקמול ולנורופן יש. לגבי הדכאון לא הוכח שהתרופה גורמת לבעיות באופן מוחלט היו דיווחים על אפשרות של קשר אבל רק אצל המשתמשים בגיל המבוגר.
לדעתי בגיל 3 שנים מספיק רופא ריאות ילדים. בדיקות רופא האלרגיה בגיל זה לא אמינות ולא מספקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזעת יתרמזי29/10/2008הבן שלי בן שנתיים סובל מאוד מהזעת יתר גם בחורף האם יש משהו שאפשר לעשות???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלגשת לרופא המטפל
29/10/2008הרופא יעריך את מידת ההזעה, את בריאותו של הילד
ובמידה ויש בעיה יפנה אותך להמשך ברור וטיפול
הבעיות יכולות להיות בקשת רחבה של מצבים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריח רע מהנרתיקשירה28/10/2008בעת שהחלפתי לבתי חיתול הרחתי ריח לא נעים מאיזור הנרתיק. בחיתול היה רק שתן, אך הייתה נקודה שנראית כמו הפרשה ממנה יצא ריח ממש לא נעים. בתי מתפקדת כרגיל, אמנם קצת מצוננת מה הסיבה לריח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר?????
28/10/2008בת כמה?
בריאה?
האם יש/אין הפרשה?
בשלב ראשון שטפי היטב ובדקי האם הריח קיים, במידה והריח ממשיך גשי לרופא שיבדוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריח מהנרתיק
שירה28/10/2008בתי בת חמישה חודשים ובריאה לחלוטין. לפני יומיים היא נכנסה לראשונה למשפחתון ומאז הרחתי את הריח הלא נעים. קשה לומר אם ישנה הפרשה כי החיתול לא נקי לחלוטין, אבל עד כה לא נתקלתי בריח מהשתן שלה. מה יכול לגרום לריח לא נעים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשורה אחרונה בתשובה קודמת
29/10/2008הגורמים מרובים
החל מהשינוי בתזונה במעון והפרשת חומרים בזיעה בשתן ובצואה
דרך שתן/צואה שנשארים זמן רב בחיתול, אי הקפדה על היגיינה
וכמובן זיהום או גוף זר.
בשלב ראשון עקבי אחרי סמנים לקיום/העדר הפרשה מהנרתיק והקפידי על החלפה תדירה וניקיון טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחותדנית28/10/2008שלום ד"ר בני בן שנה וחמישה חודשים ואינו הולך. הוא זחל את כל שלבי ההתפתחות, הוא עומד לבד כמה שניות ולאחרונה ראיתי שהוא מנסה לעממוד מישיבה לעמידה ללא כל עזרה. גם בהליכון הוא הולך ואף רץ. האם עלי לפנות לרופא הילדים, או לתת לו את הזמן ולא ולהיחלץ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבוודאי ובהקדם....
28/10/2008יש מקום לערוך בדיקת התפתחות מסודרת
בהתאם לתוצאות יחליט הרופא האם לעקוב, להפנות לפיזיותרפיה או להרחיב את הברור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבילירוביןורד28/10/2008בני בן 23 ימים עם בילירובין 12.5 ובהמשך לשאלתי ותשובתך מאתמול החלטנו שלא לבצע כעת את הבדיקת דם מהוריד ולהפסיק את ההנקה ל24 שעות. במקביל ביצענו גם בדיקת שתן ולהלן התוצאות האם התוצאות מעידות על משהו ?האם התוצאות מחזקות את החלטתנו שלא לבצע את הבדיקה בשלב זה. תודה!! PH - 5 Nitrit (U) | | NEGATIVE | Ketone (U) | | NEGATIVE | Glucose (U) | | NORMAL | Urobilinogen (U) | | NORMAL | Bilirubin (U) | | NEGATIVE | Protein (U) | | NEGATIVE | Leucocytes (U) | | NEGATIVE | Erythrocytes (U) | | NEGATIVE |
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלא רלבנטי
28/10/2008תותאות אלו תקינות ויפות אך אינן רלבנטיות
בשתן יש לחפש תשובת תרבית וחומרים מחזרים
בלי קשר הפסקת הנקה אינה מומלצת לעניות דעתי למרות שיש רבים הממליצים על כךף זה עניין של גישה.
ערך של 12.5 בתינוק בן 23 ימים דורש מעקב ואולי ברור (חסר המון מידע) אך בוודאי שלא הפסקת הנקה.
מכיוון שאיני מכיר את התינוק ולא את מהלך המחלה לא אוכל להתייחס לגבי ביצוע או אי-ביצוע בדיקות הדם שהומלצו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקיחת דם לבדיקות לתינוקת בת 8 חוד'בר28/10/2008שלום, בתי בת 8 חוד'. יש צורך בביצוע בדיקות דם מקיפות שכוללות: ALT, CREATININE, ALKALINE PHOSPHATE, AST, TSH, FT4, FSH, LH, ESTRADIOL ,CBC, UREA, PROTEIN TOTAL, CK, PROT.ELECTROPH. האם יש סכנה בלקיחת כל כך הרבה דם בפעם אחת לתינוקת קטנה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדם
פרופ' חיים ביבי28/10/2008הבדיקות המתוארות אין לא בדיקות שיגרה. קרוב לוודאי שיש כאן צורך בבירור נרחב.
היום יש אפשרות לבצע את רוב הבדיקות בכמות דם קטנה בהרבה בהשוואה לעבר. כך שכמות הדם לבדיקות היא לא גדולה ובטוחה לחלוטין.
ממליץ לשוחח על כך עם הרופאים המטפלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא הרבה דם
28/10/2008לא יודע באיזו קופה אתם
אבל מדובר בין 3-5 מבחנות סה"כ 3-12 מ"ל דם (12 מ"ל המירבי זה סה"כ חצי כף).
אל חשש ואני מקווה שהתוצאות יהיו תקינות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם טובים במיטה?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עודמומחה לגסטרו-ילדים מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד. ... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)