מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה על כניםאנונימי11/11/2008
עם אני מכניס את השיער לגיגית או אמבטיה (רק את השיער אבל לא את האף או הפה) הכנים אמורות להיחנק לא? זה אמור לעזור במקרה שיש לי כנים, נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
11/11/2008א. השיער צף
ב. לכינה כושר הישרדות רב
ג. הביצים לא נחנקות ממים
לכן, קנה תכשיר טיפולי אחד מרבים שקיימים (התייעץ עם הרוקח ו/או הרופא המטפל) וטפל בהתאם להוראות
הכינים פיתחו עמידות רבה ולכן נדרש טיפול שיטתי וצמוד להוראות השימוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריור יתר ושקד שלישי בת 2.3רנה11/11/2008שלום רב בתי מריירת ורופאת אאג אמרה שכדאי להוריד את השקד השלישי. רופאת ילדים הפנתה לצילום נזופרינקס. שאלתי היא: האם יש טיפולים אחרים מלבד ניתוח? אינני רוצה לנקוט בהליך זה ורציתי לדעת האם יש מקרים שבהם זה עובר לבד ואם כן באיזה גיל. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרריור ושקד שלישי
פרופ' חיים ביבי11/11/2008קשה לדעת על פי הכתוב האם יש עוד בעיות חוץ מהריור.סיבות לכריתת שקד שלישי הן בעיקר הפרעות בשינה דלקות אזניים חוזרות וסבל אחר שנגרם מהשקד המוגדל.אם הסבל קשה יש שלקול את כריתת הגורם החוסם.אם אין בעיות קשות השקד השלישי נסוג ללא כריתה עד גיל 5-7 שנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה - עוד משהו
רנה12/11/2008אז לפי מה שהבנתי אם היא לא סובלת יותר מדי מהאוזניים (עד היום היו שתי דלקות אזניים אמנם ממושכות אבל רק פעמיים). אז זה יעבור לה לבד בגיל חמש? היא ישנה מצויין למרות שבעת צינון וכאב גרון היא נוחרת וחוץ מהריור היא לא ממש סובלת. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשקד שלישי
פרופ' ביבי12/11/2008אם כך רצוי לברר פעם נוספת את נחיצות הניתוח. ככלל אני חושב תמיד שאם רופא מליט על ניתוח, ראשית הוא יודע למה ולכן כדאי שיסביר למה. עכשיו יש לך בסיס לשאלות.בהמשך יתכן והמנתח/ת יעלו נקודות נוספות שלא ידועות לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנמיה<?טלי10/11/2008תגידו, יכול להיות שהקטנה שלי סובלת מחוסר ברזל?.. האמת היא שהיא קצת חיוורת בזמן האחרון אבל מבחינת משקל ותאבון לא חסר לה.. אני אנמית כבר כמה שנים,יכול להיות שזה תורשתי?? ראיתי עכשיו סרטון על זה ופתאום חשבתי שאולי באמת כדאי לקחת את נוני לבדיקה.. אתן לקחתן? חשוב לציין שהיא אוכלת תמ"ל כבר כמה חודשים טובים ושהיא בת 5 חודשים ברוך השם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראנמיה
פרופ' חיים ביבי10/11/2008התשובה פשוטה אם יש ספק ספירת דם תעזור לך לקבוע בודאות מה מצבה. בכל מקרה חייבת לקבל ברזל כטיפול שגרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיצד לגמול את שתיית מים בלילהרועי09/11/2008בתי בת שנה וחודשיים ומידי ערב היא מתעוררת מספר פעמים בדרישה לשתיית מים, דבר שפוגע באיכות השינה של שנינו. ראשית האם זה נורמלי, ולא כיצד ניתן לגמול מהרגל זה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשתית מים בלילה
פרופ' חיים ביבי10/11/2008שתית מים בלילה אינה דבר שכיח. רצוי להתייעץ עם הרופא המטפל לצורך בירור לא מסובך הכולל בדיקת שתן ודם . אחרי שלילת מצבים הדורשים טיפול אפשר יהיה לנסות לגמול מההרגל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 5 חודשים מתעוררת בלילה מגזיםרעות09/11/2008הי, התינוקת שלי בת חמישה וחצי חודשים. סבלה מאז הלידה מגזים וטיפלנו בעזרת גרייפווטר וסימיקול. הסימיקול מאד עזר. החלטנו להפסיק את הסימיקול לפני שבועיים וחצי (נעזרנו בסימיקול מאז היתה בת שלושה שבועות ועד חמישה חודשים) כי אמורה היתה לא לסבול מגזים בגיל כזה. לפני שהפסקנו עם הסימיקול היא היתה ישנה לילה שלם. מאז שהפסקנו היא מתעוררת פעם אחת כל לילה, בוכה קצת, מתפתלת ושומעים גזים. בדר"כ זה גם דורש להחזיק אותה על הידיים ולהרגיע אותה. האם כדאי להמשיך עם סימיקול לפני השינה ? האם יכולות להיות תופעות רעות עקב השימוש בסימיקול זמן כה ממושך ? מה המלצתך ? תודה, רעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמתעוררת בלילה
פרופ' חיים ביבי10/11/2008לדעתי החשוב ביותר שהתינוקת לא תסבול. מאחר וחשה בטוב על סימיקול ממליץ להמשיך בסימיקול ולנסות להפסיק מידי פעם.לא ידוע לי על תופעות חריגות במיוחד בשימוש ממושך בסימיקול. תמיד כדאי לראות את התועלת מול המחיר ולדעתי שינה טובה בלילה חשובה במיוחד לילד ולהורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערה נוספת
פרופ' חיים ביבי10/11/2008במידה ויש צורך במתן סימיקול לאורך תקופה ארוכה רצוי שהרופא המטפל יעקוב לצורך שלילת גורמים אחרים לכאב פרט לכאבי בטן של גיל הינקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשר בין הרפס הפה לאבעבועות רוחגלית09/11/2008ילדי בן השנתיים וחודשיים חלה בהרפס הפה והיה בבית כשבועיים כשחזר לגן יום אחרי הודיעה הגננת שיש ילד שחלה באבעבועות רוח .ילדי מחוסן אך שאלתי האם יש קשר בין הרפס הפה לאבעבועות והאם למרות שבני לא היה בזמן הדגירה יש לו סיכוי להידבק והאם הסיכוי גבוה יותר בגלל ששניהים באים מההרפס. האם עלי לדאוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהרפס בפה
פרופ' חיים ביבי10/11/2008"הרפס בפה" יכול להגרם גם מוירוסים אחרים.יתכן שאין קשר בין הממצא בפה לאבעבועות רוח.
לגבי אבעבועות רוח לדעתי אין מקם לדאגה במיוחד לאור העובדה שהילד מחוסן ובמיוחד שלא היה בתקופת הדגירה בגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות חוםמילר08/11/2008בילדותי, כשהייתי חולה עם חום, לעיתים הייתי מרגיש שדברים זזים מהר ממה שהם באמת, ודיבורים היו נשמעים לי חזק ממה שהם באמת. הייתי מבקש מאמא שלי שתזוז יותר לאט ושתדבר בשקט. זה היה מפחיד אותי. במשך השנים זה הלך והתמעט, אך לעיתים היה חוזר שוב גם כאשר לא הייתי חולה, לרוב כשהייתי יושב במקום שקט. כיום אני כבן 30, ולא חוויתי את זה כבר שנים. אחותי הגדולה, דא"ג, היית מספר על התנסויות דומות, אבל אצלה אלה היו תחושות שדברים הם גדולים ממה שהם באמת, והיתה מבקשת מאימי להחזיק דברים קטנים (כמו גפרור) בשביל לשוב ולקבל תחושה אמיתית יותר. ראשית, אני מעוניין לדעת האם תופעות כאלו מוכרות, ואולי אפילו יש להן שם? כיום יש לי ילדים משלי, והייתי רוצה לדעת איך לעזור להם לזהות את זה ולהתמודד. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשינויי תפיסה
08/11/2008שינויי תפיסה של צורות הן תוצאת עיבוד של מידע באזורי מח שונים
אני ממליץ להתייעץ בפורום נוירולוגיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK08/11/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=267 id=link]נוירולוגיה ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשילשול אצל תינוקרעיה08/11/2008תינוק שלי בן 6 חודשים, כבר יותר משבוע יש לו שלשול בזמן האוכל, במשך השבוע הייתה לו גם דלקת אוזניים, הוא קיבל אנטיביוטיקה. דלקת וחום עברו, אבל שלשול ממשיך. הבדיקות בסדר, דייסת אורז לא עוזרת. חשוב לציין שהוא אוכל רק מטרנה. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחסרים פרטים
08/11/2008איזו אנטיביוטיקה קיבל
מתי סיים?
בשלב ראשון ממליץ להקפיד על שתיה ומתן שתן
ניתן להוסיף פרוביוטיקה
ולפנות לרופא לבדיקה והחלטה לגבי שליחת תרבית צואה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמיןאלונה08/11/2008שלום ביתי בת 9 חודישם לפי מיטב הבנתי מינון ויטמין d3 (טיפטיפות) הוא 1 טיפה לתינוק שניזון מתמ"ל אתמול שמעתי שזה לא נכון ויש לתת 2 טיפות ויטמין מה המינון הנכון בעצם?? האם עצם מינון מופחת עלול לסכן את ביתי? מדובר ב3 חודשים עם מינון נמוך מהרצוי ואני מאוד דואגת. מדוע לא מעדכנים את ההורים בשינוייים?? ועל מנת להסיר דאגה נוספת-האם מינון 6 טיפות ברזל נכון ועד מתי? (פריפל)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמינונים
08/11/2008יש ויכוחים רבים בספרות ובין המומחים על המינונים
לגבי ויטמין D המינון לכל התינוקות ללא קשר לסוג התזונה שלהם הוא 2 טיפות.
זו הנחייה חדשה יחסית ואולי לא עודכנת כי לא היית בטיפת חלב מאז הוצאה ההנחיה החדשה.
לגבי ברזל המינון המומלץ הוא 6 טיפות מגיל 6 חודשים עד לביצוע ס.דם בגיל שנה
לא אמורה להיות בעיה עם המינון המעט מופחת של ויטמין D שכבר נתת
אני אישית לגבי ברזל מתנהג אחרת עם המינון אך זה לא להנחיה ציבורית בפורום אלא בפציפית פר ילד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום הופנתי לפה ע"י פורום שכןטלי06/11/2008יכול להיות שהקטנה שלי סובלת מחוסר ברזל?.. האמת היא שהיא קצת חיוורת בזמן האחרון אבל מבחינת משקל ותאבון לא חסר לה.. אני אנמית כבר כמה שנים,יכול להיות שזה תורשתי?? ראיתי עכשיו סרטון על זה ופתאום חשבתי שאולי באמת כדאי לקחת את נוני לבדיקה.. אתן לקחתן? חשוב לציין שהיא אוכלת תמ"ל כבר כמה חודשים טובים ושהיא בת 5 חודשים ברוך השם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבגדול? בוודאי
06/11/2008אם את אנמית, קרוב לוודאי שילדתך יצאה מהרחם עם מאגרי ברזל ירודים
יש המלצה להתחיל ברזל מגיל 4 חודשים ובמקרה שלך אני ממליץ לתת מינון בהתאם למשקל תוך התייעצות עם רופא הילדים
חסר ברזל עלול להוות בעיה ולגרום נזקים ארוכי טווח כפי שכבר הוכח בעבודות רבות בבעלי חיים ובבני אדם.
ממליץ להתחיל ברזל (אין צורך במרשם) ולפנות לרופא הילדים שישקול צורך בברור נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה חריגה אצל ילדה בת שנתייםאמא06/11/2008בעקבות מחלה עשינו בדיקות דם לבתי בת השנתיים וחודשיים בדיקת ה ALKP יצאה רמה 2129.3 ואני ממש מבוהלת רציתי לדעת מה זה אומר תוצאות נוספות שהיו מחוץ לטווח הם: AST 50 GGT 15 ALBUMIN 4.5 32 ESR 1 HOUR Platelets 528 Creatinine 0.2 מחכה לתשובה מהירה בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבדיקה
פרופ' חיים ביבי06/11/2008הערך אכן גבוה. ALKP יכול להיות גבוה במספר מצבים. אם הילדה נראית טוב ורגועה יש צורך לפנות לרופא המטפל לצורך ביצוע בדיקות חוזרות ובדיקות נוספות לאבחון הגורם לערך הגבוה.
במקרה הנ"ל אין מקום לדאגה.
אם היא נראית חולה וסובלת רצוי לבצע את הבירור מיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו
אמא06/11/2008הסיבה שבגללה עשינו בדיקות היא מכיוון שהיא משלשלת כבר 12 יום היה לה חום מס פעמים ויש לה פריחה בכל הגוף הרופאה שלה אומרת שזה כנראה דלקת ויראלית אני מאוד דואגת ולא יודעת איזה עוד בדיקות אני צריכה לדרוש שמתי לב גם שיש לה קצת קילוף עור באצבעות הידיים אבל אני לא יודעת אם יש קשר הילדה במצב רוח טוב מלבד לזה שמגרד לה הפריחה מה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמא
פרופ' חיים ביבי06/11/2008לדעתי אין מקום לדאגה אבל יש צורך במעק ובירור נוסף..
רצוי להגיע לרופאה בהקדם לציין את הפריחה וקילוף העור. יתכן ומדובר במחלה וירלית אבל יש לשלול גורמים נוספים. אני בטוח שהרופאה תבצע את הבירור לפי הצורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרבנרמיכל06/11/2008בני בן 6 חודשים - האם מומלץ לחסן בפרבנר ואם כן כמה מנות ובאיזו תדירות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרפרבנר
פרופ' חיים ביבי06/11/2008רצוי לתת החיסון לפני גיל 23 חודשים מדובר ב 4 מנות. כדאי לדבר עם הרופא המטפל ולתכנן את מועדי החיסון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוטהטקמיכל06/11/20081. בני קיבל מה ראשוונה של החיסון בגיל 12.5 שבועות. חלפו 12 שבועות ועדיין לא קיבל את המנה השניה. האם אחרנו את המועד או שעדיין אפשר לחסן? יש סכנה בחיסון לאחר המועד? 2. האם נכון שהחיסון הוא לתקופה קצרה ולא לכל החיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתררוטטק
פרופ' חיים ביבי06/11/2008מומלץ לתת החיסון הראשון בטווח של 6-12 שבועות ואחר כך ברווח של 4-19 שבועות. מומלץ לא לתת המנה השלישית מעבר ל 32 שבועות. כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי תכנית החיסון כדי להשלים אותה. בדרך כלל החיסונים לא לכל החיים אבל מדובר בחיסון חדש יחסית עם מידע מוגבל לגבי השפעת החיסון לטווח ארוך. בכל מקרה וירוס הרוטה -גורם למחלה קשה בגיל הצעיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאדמדמת אביביתפנינה06/11/2008בתי בת חצי שנה חלתה באדמדמת אביבית (לפי דברי הרופא) לאחר 4 ימים של חום גבוה הופיעה פריחה על כל הגוף. הבנתי שאין הרבה מה לעשות אלא לחכות שזה יעבור שאלתי זה האם זה מדבק כח ישנם עוד שניי אחים בבית שלא חלו בזאת אשמח לתשובה מהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראדמדמת
פרופ' חיים ביבי06/11/2008התיאור שהבאת מתאים מאד לאדמדמת. באדמדמת חולים בעיקר בגיל הצעיר הגורם זיהומי ולכן יש הדבקות. אם האחים מבוגרים אין מה לדאוג.בדרך כלל אין טיפול חוץ ממעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאדמדמת אביבית
מירב שמו18/04/2009מחלה ויראלית לא פשוטה. ביתי בת 9 חודשים עם אותם סימנים, ארבעה ימים של חום גבוה מאוד
ולאחר מכן הגיעה פריחה נוראית אדומה ואף ניתן היה להבחין כיצד תינוקות כ"כ קטנה סובלת ומתגרדת. מחלה לא נעימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזו מחלת ילדים לא נוראית
סוזי04/06/2010לא להלחץ זה עובר. ביתי בת 8 חודשים עם זה עכשיו, 5-6 ימים של חום די גבוה 39, אדומה לגמרי כמו עגבניה... אבל היןם כבר יותר טוב ונראה שזה משתפר. הרופא אמר פשוט לנוח ולא להיות בשמש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזיהוי תסמונת אלכוהול עוברית FASרז05/11/2008לאחרונה קראתי מאמר בדבר צריכת אלכוהול בהריון ותסמונת אלכוהול עוברית. אישתי ואני נהגנו לשתות אלכוהול טרם ההריון בנסיבות חברתיות עד אשר גילינו כי היא בהריון. למיטב זיכרוני היתה לפחות פעם אחת בה שתתה כ 5 משקאות אלכוהוליים בערב טרם גילוי ההריון. נולדה לנו בת מקסימה והיא כיום בת שנתיים. בתנו מתפקדת באופן נורמאלי לחלוטין ואין כל מאפיין חריג בהתפתחותה. (למעט העובדה שהיא היתה תמיד באחוזון הגבוה במשקלה ובגובהה - אחוזון 80) במאמר ובאינטרנט קראתי על המאפיינים של מבנה הפנים של ילדים שלוקים בתסמונת האלכוהול העוברית. מבין המאפיינים הנ"ל ניתן לומר שיש לילדה פילטרום די שטוח, אף קטן וסולד, וגשר אף נמוך. מאידך אציין שגם לאישתי יש אף קטן מאוד יחסית. כפי שציינתי הילדה אינה מראה כל מאפיין התפתחותי חריג, היא חכמה, מדברת די טוב לגילה, בעלת מזג נינוח ואלמלא המאמר לא הייתי חושד בדבר. האם לאור ההנתונים הנ"ל יש מקום לדעתך לחשש וכדאי ללכת לבדיקה בנושא? ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרביקור אצל רופא הילדים דבר ראשון
05/11/2008ממליץ לבקר אצל רופא הילדים יחד עם האשה והילדה
קשה לתת המלצות ללא הסתכלות ובדיקה
ממה שאתה מתאר הסיכון הוא קטן אך מכיוון שמדובר בבדיקה גופנית פשוטה שעיקרה שיחה והסתכלות על תווי הילדה והאם אין לך ממש מה להפסיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם יש לכם ביטחון עצמי?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
מומחה לגסטרו-ילדים מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד. ... קרא עודפסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)