מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חיסון-דלקת ריאות ושילשוליםש11/10/2008
בהמשך לשאלתי הקודמת רופא הילדים המליץ על מתן שני חיסונים נוספים באופן פרטי-נגד דלקת ריאות ונגד שילשולים .אני מאוד פוחדת מזה ,האים זה ממומלץ?לדבריו לאחר שהפג יגיע למשקל 4 ק"ג יש להתחיל במתן החיסונים שהינם ללא תופעות לוואי .מה דעתכם? ממומלץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוודאי ובוודאי כל מילה נוספת מיותרת
11/10/2008אם תגידי מה מפחיד אותך אפשר יהיה לענות ספציפית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחיוך הרשוןש11/10/2008בני נולד פג בשבוע 33 של ההריון ובמשקל 1.8 ק"ג הוא היה מונשם מס' ימים ואח"כ קיבל חמצן וקפאין .כעת הוא בן 9 שבועות ועדיין לא מחייך האים זה מעיד על משהו? האים יתכן שבעקבות התרופות שקיבל תתכן בעיה מסויימת? באיזה גיל אים עדייך לא חייך צריך "להתחיל " לדאוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהכל תלוי בנקודת הייחוס
11/10/2008חיוך ראשון מופיע בין חודש לחודשיים
בנך אמנם בן 9 שבועות אך זה גיל כרונולוגי ועד גיל שנה יש לתקן את גיל הפג ולהתאימו לגיל מתוקן.
בד"כ מתקנים לגיל 36-40 שבועות (תלוי בגישה) ובהתאם לכך בנך עדיין לא חייב לחייך.
מעבר לכך יש מקום לביקור מסודר אצל רופא הילדים שלו על מנת שידריך אותך בהתאם למהלך הפגות שעבר למה יש לצפות ומה הבעיות אם בכלל יש כאלו שהוא צפוי להן.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעוט שלא אוכל!!!!!אמא קטנה11/10/2008בני בן שנתיים וחצי. ילד בריא בד"כ.... בחודשים האחרונים הוא לא נוגע באוכל ממש כלום! הוא נמצא במשפחתון ששם אומרים לי דווקא שהוא אוכל טוב מאוד. ובבית הוא לא רוצה לאכול הוא אוכל את התל"מ בבוקר ובערב וזהו. לפעמים פרי או חצי סנדוויץ וזהו. נולדה לו אחות לפני 3 חודשים ייתכן וזה בגלל זה? יש לו אנרגיות ואני לא יודעת מאיפה, בדיקות דם בסדר גמור. מה לעשות?????? אודה על תשובה כי אני ממש כבר עובדת עצות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהסבתות כבר אמרו.....
11/10/2008סבתותינו ידעו לומר ש...מי שלא אוכל.....לא גדל
בגיל שנתיים וחצי הגדילה המהירה מסתיימת וילד נכנס לגדילה סדירה וקבועה והרבה פחות מהירה מהגדילה המהירה בחודשי החיים הראשונים.
תארת שעבר ברור ללא פרוט ואני מניח שהבדיקות שנלקחו הקיפו (חשוב לציין בדיקות וערכים)
מה לגביי מדידות המשקל והגובה שלו האם הן ממשיכות באותה עקומה? אם כן, קרוב לוודאי שאכן אין בעיה ניכרת, עקבי אחר הגדילה.
אם אכן יש שבירה בעקומות הגדילה יש מקום לבקש פרוט מדוייק מהמעון על מה שבאמת נכנס לפה ולעיתים יש הפתעות מרשימות.
בהחלט שלידת אחות היא מאורע טראומתי לילד וכאן יש לראות מה מכלול מערכת היחסים בינו לאחות החדשה ולטפל בכך בהתאם. לרוב זה לא מתבטא רק בהפרעת אכילה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי בטן בזמן הנקהליאת11/10/2008בני בן 3 חודשים, נראה כי כבר עברו הגזים או הופחתו מאוד אך בימים האחרונים כמעט בכל פעם שהוא אוכל הוא מתפתל מכאבי בטן ולא מצלי כל כך אכול, אני שואבת ונותנת בקבוק והוא אוכל יותר טוב אבל גם יש כאבים. האם מישהי מכירה תופעה זו ופתרון, הייתי אצל הרופא והוא שלל פטרייה ואת כל הדברים האפשריים הוא טען כי הוא בריא מאוד ולא ידע לתת פתרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמה ששכיח שכיח
11/10/2008גים נמשכים לרוב עד גיל 4 חודשים ואין תאריך קשם אלא זה תהליך הבשלה של מערכת העיכול ואינו ארוע נקודתי אלא תהליך.
לכן, מכל מה שתארת, הרושם הוא שכן מדובר בגזים.
ממליץ להמשיך מעקב אצל רופא הילדים ובמידה ולא יעזור להמשיך הלאה בברור.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיעול וליחהשרון09/10/2008שלום רב. ביתי בת שנה ו - 8 חודשים. מזה שבועיים סובלת משיעול מרגיז במיוחד שמתגבר בעיקר בלילה. משתעלת למשך כ - 20 שניות כ - 6 פעמים כל לילה והיתה גם פעם אחת בה הרמתי אותה כי החלה לבכות ואז מרוב השיעול הקיאה. זה התחיל ממחלת חום ויראלית שכללה אודם בגרון, אודם בעור התוף ושלשול. לאחר 4-5 ימים הכל עבר. היתה הפוגה של 4 ימים ושוב עלה החום. במוקד ביצעו בדיקות דם, שתן, צילום ריאות - ה כ ל תקין!!! לא היתה עלייה באאוזינופילים כלל לכן חשבתי לעצמי שאלרגיה גם לא ממש סביר. בדיקות הדם הצביעו על מחלה ויראלית: WBC תקין, נויטרופילים 52% בלבד. רופא הילדים אמר שללא ספק זה ויראלי. אכן לאחר 4-5 ימים החום ירד. כבר שבוע היא בסדר ללא חום אך השיעול המעצבן נשאר. (היתה גם נזלת שחלפה). מה זה יכול להיות? מה לעשות? מה עוד לבדוק? תודה תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבדיוק כפי שאמרת....
09/10/2008אכן נשמע כמו דלקת נגיפית של דרכי הנשימה העליונות
תה עם דבש ולימון, קצת פרוביוטיקה, אדים בלילה והשכבה גבוהה, מי מלח לאף ושמן אקליפטוס/קרבול יכולים יחד או כל אחד לחוד להקל עליה מעט עד להחלמה מלאה.
גמר חתימה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלת האולסריטיב קוליטיסמירי05/10/2008בני בן ה8 וחצי סובל ממחלה זו כשנתיים.לצערי התרופות לא עוזרות לאחרונה מצבו החמיר למי ניתן לפנות?מה לעשות?חייבת יעוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגסטרואנטרולוג ילדים
05/10/2008הרופא האמור לתת את הייעוץ במחלה זו מעבר לטיפול השוטף והמערב אצל רופא הילדים הוא גסטרואנטרולוג ילדים.
פני בהקדם ואני מקווה שמצבו של בנך יוטב
סה"כ יש מגוון רב של טיפולים די מתקדמים בנושא.
גמר חתימה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת דםורד05/10/2008שלום, בן שלי, בן 11 . בזמן האחרון ( כמה חודשים אחרונים - חצי שנה) הוא עייף יותא מהרגיל. ברקע ילד מאוד ספורטיבי שלא יושב הרבה. עשיתי לו היום בדיקת דם ויצא לו ESR 1 HOUR = 22. VX,FK,H הסתכלתי בבדיקה שנעשתה באפריל ( לפני חצי שנה) וגם שם יש אותה תוצאה. ילד כל התקופה בריא, לא היה חולה, לא היה לו שום דלקת. מאוד מלחיץ אותי, למה זה יכול להיות. מה זה? הבנתי שזה מראה על תהליך דלקתי, אבל איפה ואיך לבדוק? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחסר מידע רב
05/10/2008שלום ורד
ראשית, הפניה תמיד היא לרופא הילדים המטפל ששלח אותך לבדיקה
שנית, ייתכן שהיה לך בלבולת של עברית באנגלית לא ברור מה הוספת מעבר לשקיעת הדם
שלישית, הייתי ממליץ לצרף את שאר התוצאות ואת הנורמה של שקיעת הדם במעבדה אצלך
הטווח נע בגבול העליון במעבדות מסויימות עד 15 ובאחרות יכול להגיע גם ל-25, ייתכן שהבדיקה הנ"ל תקינה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עושים נגד יתושים ?רעות05/10/2008שלום,
האם פרח שמחברים לחשמל עם תבליות סנו הפולט "ריח" נגד יתושים הינו בטוח לשימוש לתינוקות בני כמה חודשים ?
מה ניתן לעשות כנגד יתושים בשביל תינוק ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבעיקר טיפול סביבתי
05/10/2008שלום דני
ראשית כרגע חולפת לה לאיטה עונת היתושים
ככלל, פנה לחברה עם שם המוצר המדוייק או חפש באתר האינטרנט שלה לגבי בטיחות מוצר, יש לחברות מסויימות מספר רב של מוצרים ואם אינך מציין במדוייק קשה יהיה לענות.
בנוסף, טיפול סביבתי הכולל כילות על החלונות ומעל מיטת הילד, ייבוש מקווי מים חשופים באזור, (גם חוסך מים)ף קוטל חשמלי וכדומה הינם בעלי יעילות מאוד גבוהה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הכי מדוייק..
נירית20/10/2008לצערי מניסיון בעבודה עם רשויות מקומיות, התקופות הכי מטרידות מבחינת יתושים הן תחילת הקיץ וסופו. הסיבה היא שיש מקווי מים שעדיין לא התייבשו בתחילת הקיץ, ובסוף הקיץ מתחילים גשמים שמלווים בימים חמים שבאים אחריהם. בשנתיים האחרונות החליט להתנחל בארצנו יתוש הנמר האסייתי, ומקומות הדגירה האהובים עליו ביותר הם מקווי מים קטנים מאוד, כגון תחתיות של עציצים, ואפילו בתוך פרחים. יתוש זה פעיל בעיקר בשעות היום המוקדמות (לפני שנעשה חם מדי) ולקראת הערב, כשמתחיל להתקרר אבל עדיין יש אור. היתוש הזה לרוב לא עף רחוק, ולכן אם הוא קיים אצלך בבית, סביר להניח שהגיח מהחצר שלך או מהשכנים. לצערי אני לא אשת בשורה ואין לי פתרונות קסם. אומרים שיש צמחים שמרחיקים יתושים (כגון צמחי תבלין), אז כדאי לשתול כמה בגינה. יתושים אוהבים לאכול צמחים, לכן יש אנשים שמרססים את הגינה אחת לכמה חודשים (כדאי שהריסוס יבוצע ע"י מומחה). כדאי לא להשקות הרבה ולסרוק כל שבוע את החצר. יש תערובות של תמציות צמחים כגון לוונדר, גרניום וציטרונלה לריסוס בחלל החדר שריחן לא משהו ואני לא בטוחה לגמרי שהן עובדות. כל הטיפים שנידב הרופא נכונים גם הם. שיהיה בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאמנם נירית????
21/10/2008לא נכנסתי למידע האנטומולוגי שאינו בתחום עיסוקי ולרוב גם לא רלבנטי לשואלים
ברם, אולם, כל מה שהוספת הינו טיפול סביבתי.
בנוסף, גם למי עציצים (שהינם מקור מים עומדים לכל דבר) ש טיפול פשוט והוא לטפטף מעט שמן שימנע דגירה ובקיעה של ביצי היתוש.
חורף בריא לכולנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפקסור ותינוק שרק נולדשרון05/10/2008שלום רב ד"ר. אני נוטלת אפקסור 150 מ"ג מדי יום והנני בשבוע 29 להריוני השני. לאחר התייעצות עם הפסיכיאטר אני מתחילה בהפחתה במינון לקראת הלידה. בסופו של דבר אגיע ככל הנראה ל - 75 מ"ג או אפילו ל - 37.5 מ"ג. ברצוני לברר מהו הנוהל לגבי התינוק עם היוולדו? האם משאירים אותו למעקב בביה"ח? כמה זמן? האם מחברים למכונת ניטור חמצן בדם וכו'? והאם יצא לכם, רופאי הפורום, להיתקל במקרים של תינוקות שנולדו לאימהות עם אפקסור (ולא SSRI) האם נפוצים הם תסמיני הגמילה או שלרוב הכל בסדר ובאילו מינונים של האם היולדת מדובר? אני די מודאגת מהנושא. בלידה הראשונה נטלתי פרוזק והגעתי לכדור בשבוע במהלך כל התשיעי. כיום, עם אפקסור זה בלתי אפשרי ולא מומלץ לי להוריד לחלוטין או להחליף. אשמח לתשובתכם. איילת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבהצלחה ושיהיה במזל
06/10/2008איילת שלום
בעבר לא כל כך התייחסו לתינוקות שאמהותיהן נטלו טיפול תרופתי כגון אפקסור ודומיו.
בשנים האחרונות המחקר הולך ומתפתח ויש פרוטוקולים רבים למעקב ולגבי תרופות שונות.
במידה וידוע לך היכן תרצי ללדת, הייתי ממליץ לך ליצור קשר דרך רופא הילדים או המשפחה עם מנהל הפגיה/מחלקת ילודים בביה"ח בו תלדי ולברר דרכו מה פרוטוקול ההשגחה והמעקב הנדרשים.
בנוסף, ניתן ליצור קשר עם המרכז למידע תרופתי באסה"ר או רמב"ם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלוקוזאור-לי05/10/2008שלום, בבדיקות הדם של בתי הת ה-3 נמצא גלוקוז ברמה של 97. היא לא אכלה דבר לפני הבדיקה האם הממצא מצריך מעקב? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרקרוב לוודאי שלא,מדוע נלקחו הבדיקות?
06/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיינו מאושפזים
אור-לי16/10/2008עקב כאבי בטן לא מוסברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדיקה לא רלבנטית לכאב בטן
16/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעקבות כאבי בטן
אור-לי18/10/2008חריפים שלוו בחום גבוה - נלקחו בדיקות דם כלליות. לבסוף התברר כי היית דלקת בדרכי השתן, אולם על הגלוקוז לא נתנו את הדעת -ומכאן השאלה תודה בכל מקרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוא אשר אמרתי
18/10/2008בדיקת הגלוקוז היתה רלבנטית לברור
ובכל מקרה הערך תקין.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי טיסה עם תינוק בן שבועשאלה04/10/2008שלום במידה והנסיבות האישיות מחייבות, האם ניתן לטוס טיסה לארה"ב עם תינוק בן שבוע, במידה ואין בעיה בריאותית לאחר הלידה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתלוי.....
06/10/2008השאלה היא באיזה מטוס טסים ועד כמה מווסת בו הלחץ ומה הרקע של הילד.
הייתי ממליץ להתייעץ עם רופא תעופתי
קיים כזה ברשות שדות התעופה למשל ובמקומות רבים נוספים.
בהצלחה
נ.ב. אשמח אם תעדכן/י אותי במידע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת אוזניים חוזרתתמרה03/10/2008שלום רב בתי בת שנה וחודשיים סובלת במהלך חודש וחצי מדלקת אוזניים.כאשר אובחן בפעם הראשונה נרשם אנטיביוטיקה -מוקסיוויט, למשך שבוע ימים,אחרי שסיימנו אם הטיפול ,אחרי יום יומיים עלה החום ל-39.0 קיבלנו אנטיביוטיקה נוספת שזה אוגמנטין(החום לא ירד יומיים ) ,אז לקחנו אותה לאף אוזן גרון והוא המליץ להוציא את המוגלה.אחרי שהוצאנו את המוגלה שוב אחרי שבועיים שלוש חזרנו לאותה הנקודה,ושוב קיבלנו מוקסיביט לשבוע ימים מה שלא עזר כי החום עלה ל39.5 ורשמו לנו שוב אוגמנטין.מחר אני לוקחת אותה שוב לאף אוזן גרון ורוצה לבקש לעשות בדיקת תרבית ורגישות לאוזניים ,השאלה היא האם זה מומלץ ומה בדיוק המשמעות של הדבר?או האם יש איזה שהיא המלצה אחרת שנוכל לבקש מהרופא בעניין? אשמח לתשובה בהקדם תודה ושנה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדלקות אוזניים חוזרות
06/10/2008שלום לך תמרה
אין ספק דלקות אוזן חוזרות היא אחת הבעיות המתסכלות.
ראשית אני ממליץ לחסן ב-PREVENAR כנגד חיידק הפנאומוקוק.
שנית, לקיחת תרבית זהה מבחינת הפעולה של דיקור התופית לניקוז מוגלה וחבל שלא לקחו תרבית פעם קודמת. חשוב שבעת לקיחת התרבית התינוקת תהיה 48-72 שעות לפחות ללא טיפול אנטיביוטי.
יש מקום לתת אם יהיה בכך צורך טיפול אנטיביוטי לפחות 10-14 יום ושוב רק אם באמת יהיה בכך צורך.
דבר אחרון, מעבר לכך כדאי ממש סמוך לסיום הטיפול לבוא לביקורת על מנת לוודא שאין מחלה שאריתית באוזן כמו נוזלים שהיא הבעיה העיקרית ובמידה ונשארים נוזלים להישאר במעקב כולל בדיקות שמיעה ואחרות ועל סמך המהלך לקבל החלטות לגבי המשך התערבות כמו למשל ניתוח כפתורים.
זהו בקיצור נמרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסטמהמורן02/10/2008שלום רב.
בני בן שנה ו4 חודשים נולד עם לריגומלציה ,עבר בדיקת ברוכונסקופיה בגיל 8 חודשים עקב חירחורים שאישרה זאת.
מגיל 10 חודשים בני סובל מקוצר נשימה שמגיע פעם בחודש יחד עם נזלת, והגיע לא פעם לבית חולים ואף אושפז פעם אחת וכמובן שטופל בין היתר בסטרואידים דרך הפה .
לפי המלצת מומחה למחלות ריאה החל טיפול מונע לפני 3 חודשים של סינגולראבקה ובודיקורט 2 לחיצות ביום ויחד עם זאת עדין מקבל קוצר פעם בחודש כמו שציינתי.
בשני מקרים של קוצר נאמר לי שהכניסת אוויר בריאה השמאלית לא טובה הוא עבר שני צילומי ריאות והכל תקין.
בנוסףבשני מקרים הסטורציה היתה נמוכה 92-91
אני ממש מיואשת ולא יודעת כבר מה לעשות. מה לחכות לחודש הבא לעוד קוצר? למה זה מגיע כל חודש?
מה יכולה להיות הבעיה של כניסת אוויר לא טובה בריאה אחת?
האם צריך להגדיל את הטיפול המונע? זה לא מזיק ?
אשמח לקבל תשובה.
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראסטמה
פרופ' חיים ביבי10/10/2008כמעט שליש מהילדים בגיל הצעיר סובלים מאסטמה או ממחלת ריאות צפצופית ברוב המקרים על רקע מחלה וירלית. המחלה עוברת בדרך כלל עם הגיל הילדים יותר רגישים לזיהומים וירליים בהשוואה למבוגרים.
לרינגומלציה - חולשת סחוס דרכי הנשימה שמשתפרת עם הגיל.
ילד עם לרינגומלציה רגיש מעט יותר מילד אחר.
הבירור שמסרת עליו והטיפול אצל הרופא מעולים כך שהילד נמצא על הצד הבטוח.
לפעמים אצלילדים עם מלציה יש גם רפלוקס ושטי קיבתי שגורם גם כן לתחלואה נשימתית - כך שאם הילד לא יסתדר אפשר לברר גם בכיוון הזה.
כניסת אויר מופחתת לריאה אחת לא צריכה להדאיג במידה והברונכוסקופיה תקינה.
ממליץ על המשך הטיפול עם עליה והורדה במינון לפי המלצת הרופא ולקוות לזמנים טובים יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוקת מצוננתרעות01/10/2008הי, ביתי בת ארבעה חודשים ומזה כשבועיים סובלת מנזלת. בהוראת הרופאה נתנו לה טיפות מי מלח 5 ימים והוספנו טיפות הומאופתיות. היה שיפור אך הנוזלת חזרה ונתנו שוב 5 ימים של טיפות מי מלח והומאופתיות. נראה כי חל שיפור אבל עדיין היא סובלת מנוזלת ובארבעה ימים האחרונים גם החלה לפלוט יותר מהרגיל (מידיי כמה שעות). האם יש טיפול נוסף שיוכל לעזור לתינוקת לרפא את הנוזלת ? האם מותר להמשיך ולהשתמש במי מלח אם זה לא עובר ? מה לדעתך יכול להיות הסיבה לפליטות המרובות בימים האחרונים ? תודה. רעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלפחות חצי תשובה
06/10/2008שלום דני/רעות
בהנחה ובאמת מדובר בצינון בלבד (לא צויין ממצא בבדיקת הרופא) אני ממליץ מאוד על שילוב של מספר תכשירים:
1. תרסיס מי מלח ולא טיפות שמנסיוני האישי יותר אפקטיבי
2. השכבה מוגבהת שתקל מעט
3. אדים לריכוך הנזלת
4. שמן אקליפטוס/קרבול לטפטף 1-2 טיפות על הכרית סמוך לראש התינוקת.
לגבי הומיאופתיה לא אוכל לענות אך תוכל בשמחה לפנות גם לפורום שלנו בנושא.
הפליטות המרובות בעיקרן נובעות מבליעת ליחה אותה התינוקת עדיין לא יודעת להוציא בדרך אחרת, חלק מהתינוקות מוציאים את הליחה ע"י בליעתה והקאתה (תוכל לראות בתוכן הפליטה) וחלקם בולעים ומוציאים ביציאה שהופכת רכה עד שלשולית (גם שם די ברור לראות).
ככלל אם אין החמרה במצב הייתי ממליץ לפחות פעם בשבוע ביקורת אצל הרופא המטפל.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסימיקול וגרייפווטר - האם מסוכן/ממכררעות01/10/2008שלום, ביתי בת 4.5 חודשים וסובלת מגזים מיום היוולדה. לאחר מספר נסיונות גילינו שהשילוב של גרייפווטר וסימיקול עוזר לה מאד. ניסינו לאחרונה להוריד את הגרייפווטר והסימיקול וראינו שהיא עדיין סובלת מגזים. התינוקת מקבלת סימיקול וגרייפווטר מזה 3 חודשים רצוף, לפני כל ארוחה - כ-5 פעמים ביום. שאלתי היא: האם זה מסוכן לבריאותה ? האם זה ממכר ? האם נוכל להמשיך באותה שיטה עד שנראה כי אינה סובלת יותר מגזים ? תודה ושנה טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרובכן.....
06/10/2008בד"כ לאחר 4 חודשים הקוליק, אותן עוויתות מעי של התינוקות אמורות להיעלם.
הייתי ממליץ לפנות לביקורת הרופא אם זה לא חולף תוך שבוע שבועיים נוסף
ייתכן ולא מדובר רק בגזים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אורח חייכם בריא?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עודמומחה לגסטרו-ילדים מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד. ... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)