פורום רפואת ילדים, מחלות ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• באיזה מיים עדיף להשתמש להכנת תמ"ל ?
    רעות
    01/10/2008

שלום, ביתי בת ארבע וחצי חודשים. מגיל חודש אוכלת תמ"ל בלבד. עד היום הכנו תמ"ל ממיים מפולטרים בפילטר בריטה ומורתחים בקומקום חשמלי. הובא לידיעתנו כי מיים מפילטר בריטה אשר מורתחים אינם בריאים כי בהרתחה הם ממיסים מתכות שנמצאות בקומקום החשמלי (בגלל חומציות של מיים שפולטרו בבריטה). רציתי לדעת אם ידוע לכם משהו בנושא פילטר בריטה ? איזה מיים הכי מומלצים להכנת תמ"ל לתינוקות ? - מי ברז ? מיים מינרלים ? יש סוג עדיף של מיים מינרלים ? פילטור באוסמוזה הפוכה ? אחר ? האם אבנית שקיימת בקומקום חשמלי ומתערבבת במיים המורתחים מזיקה לתינוקת ? תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

מערכת BeOK
    09/10/2008

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=269 id=link]תזונת תינוקות, תזונת התינוק[/a].

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביתי היונקת
    גלילה
    01/10/2008

שלום רב ביתי יונקת כבר קרוב לשנה שאלתי היא : האם חלב אם גורם לחורים בשיניים ,כמובן שמיותר לציין שהיא יונקת בשעות הלילה כאשר היא מתעוררת ולפחות פעמיים עד שלוש בלילה אודה על תשובתך.

לקביעת תור
    סגירה
    ביתי היונקת

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

מערכת BeOK
    09/10/2008

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=221 id=link]רפואת שיניים לילדים[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדידת חום
    דנה
    01/10/2008

בתי בת שנתיים וחצי מאוד קשה לי למדוד לה חום בפי הטבעת מכיוון שהיא מתנגדת ובוכה ומבקשת שלא נעשה זאת, היא סוגרת את פי הטבעת כך שקשה יותר להחדיר את המדחום וזה הופך את העניין לחוויה לא נעימה לשתינו. באיזו דרך נוספת אפשר למדוד לה חום מבלי שזה יהיה לה טראומטי ומצד שני אמין? אפשר למרוח על המדחום קצת וזלין לפני המדידה בטוסיק או שזה מפריע למדידה?

לקביעת תור
    סגירה
    מדידת חום

הוספת תגובה

• בוודאי שאפשר ואפילו רצוי

06/10/2008

אני הייתי ממליץ לקנות לילדה ערכת כלי רופא ולשחק עם הבובה ולבצע לה מדידת חום
    הדבר לעיתים מקל על הילד
    אם הילדה כבר מסוגלת מעט לדבר אז חשוב להסביר לפני
    מאוד חשוב לשמן את המדחום עם ווזלין אחרת המדידה מאוד כואבת, הווזלין מונע את הכאב מהחיכוך ברירית פי הטבעת היבשה.
    בגיל יותר מבוגר או לאחר אימון הילדה עם קשית, מדידה נכונה בפה אמינה מאוד.
    מדידה בבית השחי אינה אמינה במיוחד לאור העובדה שצריך החזקה הדוקה של מעל 20 'דקות.
    מדידה באוזן מצוייה בויכוח רב בספרות ובמיוחד שפקקי שעווה ודלקות אוזן מאוד משבשות את התוצאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלשולים חוזרים
    עדי
    30/09/2008

שלום רב, בני בן שנה ותשעה חודשיים החל גן בתחילת ספטמבר (עד אז היה בבית). בתחילת החודש סבל כשבועיים משלישולים לבסוף הוחלט ע"י הרופא שלו לתת מנה אחת של אזניל 4 CC. לאחר שלושה ימים החלה הטבה והוא חזר לגן. עכשיו החל מערב ראש השנה שוב חזרו השלשולים. שלשולים מימיים בצבע דבש כהה עם ריח גופרתי נוראי. הילד חסר תאבון שותה בעיקר סימלאק ומים. הייתי איתו שוב אצל הרופא והוא טוען שהוא משלשל עקב כך שבמחלה הקודמת נפגעו אצלו זיזי הכיבה. אני לא מבינה מה הקשר של זיזי הכיבה לריח רע וחריף כל כך? לילד חסר תאבון (אונם פעיל ועם מצב רוח יחסית בסדר)? כל ילדי הגן סובלים מתסמינים זהים האם יתכן שישנו משהו בגן שפוגע במערכת העיכול שלהם?אם כן מה כדי לבדוק? תודה רבה ושנה טובה ובריאה לכולנו

לקביעת תור
    סגירה
    שלשולים חוזרים

הוספת תגובה

• שלשול חוזר

06/10/2008

ראשית הייתי לוקח תרבית צואה לפני מתן טיפול אנטיביוטי
    שנית, הייתי מוסיף לתפריט פרוביוטיקה אם כאקטימל/יופלה נוזלי או חצי קפסולה פעמיים ביום בכפית של גבינה או מעדן (פרוביוטיקה לא נמסה היטב בנוזל).
    בוודאי שאם יש ילדים משלשלים רבים הייתי מנסה לברר האם אין בעיה עם המזון שהם מקבלים ובמיוחד אם זו הזנה לכל ילדי המעון ולא כל ילד מביא את מזונו מהבית.
    סיסי קיבה לאחר שבועיים-שלושה של שלשול עלולים להיפגע ואז להחמיר שלשול בשל הפרעה בספיגה ודלדול אנזימי מעי המסייעים לפרוק וספיגה של מוצרי מזון.
    מאחר ומדובר כאן במעל שבועיים שלשול הייתי מפסיק לשבוע מוצרי חלב (לשבוע בלבד) ורואה אם יש שיפור
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילשולים שבוע וחצי דחוף !!!
    איתי
    28/09/2008

שלום רב בני בן 1.5 לפני שבוע וחצי התחיל לשלשל ולפעמים גם מקיא (ליחה) המחלה התחילה מברונכיט שכבר עבר ונוסף גם וירוס שילשולים שעדיין לא עבר. אחרי שבוע וחצי שהילד משלשל ולא אוכל ורואים שירד במשקל האם אין שום תרופה שאפשר לתת לילד כדי לעזור לגוף להילחם בוירוס? האם לא ניגרם נזק לגוף אחרי תקופה ככ ארוכה של שילשולים? איך הגוף אמור להתגבר על הוירוס אם הוא חלש ? הילד לא אוכל אבל שותה ! תודה על התשובה

הוספת תגובה

• זמן וסבלנות ומעקב רפואי

06/10/2008

למערכת החיסון נדרשים כשבועיים להתגבר על נגיף חדש ולא מוכר.
    לאחר מכן לוקח כשבוע נוסף עד החלמת רירית המעי
    כמו שכתבתי בעבר פרוביוטיקה מאוד תסייע
    רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וירוס
    מירה
    27/09/2008

שלום רב, ביתי בת שנתיים וחצי חטפה וירוס שגורם לה לשלשולים והקאות. הבעיה היא שהיא מקיאה כל מה שהיא שותה, כלומר מים ותה. אני לא יודעת מה לעשות, מפחדת שהיא תתייבש. היא לא אוכלת כבר יומיים אבל מכיוון שהיא צמאה היא שותה, ומיד מקיאה!?!? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    וירוס

הוספת תגובה

• עמך הסליחה

06/10/2008

בשל תקלה לא ראיתי את הודעתך עד היום
    אם עדיין רלבנטי אנא חזרי על הבקשה
    אני מניח ששאלתך כבר לא רלבנטית
    ואני מקווה שהילד טופלה או יותר טוב הבריאה
    שנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנטיביוטיקה וחלב
    אורית
    24/09/2008

ביתי בת שנתיים וחצי, והיא קיבלה היום אנטיביוטיקה. היא לא מוכנה לקחת אותה בשום אופן- מותר לערבב לה את האנטיביוטיקה עם שוקו? תודה!!

לקביעת תור
    סגירה
    אנטיביוטיקה וחלב

הוספת תגובה

• אנטיביוטיקה

פרופ' חיים ביבי
    25/09/2008

עד כמה שידוע לי אפשר לערבב אנטיביוטיקה גם בחלב. לפעמים טעם האנטיביוטיקה מאד מר ולכן מהילה עם נוזל טעים מקל את הבליעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת חודשיים
    חלי
    24/09/2008

יונקת מלא. בריאה ומתוקה.יש משהו חדש שהופיע אצלה מתוך שינה היא צועקת ומתלוננת וחוזרת לישון. מה יכולה להיות הבעיה ? וזה קורה כל 5 דק' צועקת אנו ניגשים אליה והיא ישנה.

לקביעת תור
    סגירה
    בת חודשיים

הוספת תגובה

• בת חודשיים

פרופ' חיים ביבי
    25/09/2008

עד כמה שניתן להבין ממעט הפרטים שמסרת מדובר בתינוקת בריאה.
    אם היא צועקת ללא תנועות גפיים וגוף אין מקום לדאגה. אם יש תנועות רצוי להגיע לרופא בהקדם.
    בכל מקרה רצוי שבביקורת הרופא הבאה במרפאה או בטיפת חלב תמסרי על כך לרופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התינוק שלי אכל קקי של חתול
    לירי
    23/09/2008

בגינה היום הוא שיחק בחול ופתאום ראיתי שהכניס משהו לפה. מיד הוצאתי לו וראיתי שזה קקי של חתול.... מה לעשות? האם זה מסוכן? יתכן שנדבק בטוקסופלזמוסיס? מה הסימנים? האם אפשר למנוע אותם? אני ממש לחוצה, בבקשה תענו לי מהר תודה.

הוספת תגובה

• קקי של חתול

פרופ' חיים ביבי
    25/09/2008

אכן יש אפשרות להדבק בטוקוסופלסמה.
    אבל לדעתי אין מקום לדאגה מאחרואצל תינוק בריא ללא מחלות קשות הסיכוי לחלות במחלה קשה הוא קטן ביותר. יש לשים לב בשבועות קרובים לנפיחות בלוטות חום חולשה.
    בכל מקרה של ספק כדאי לפנות לרופא המטפל. כידוע ברוב המקריםהמחלה היא ללא סימנים ברורים וחלק גדול מהנשים בהריון שנבדקות לנוגדני טוקסופלסמה מדגימות שעברו את המחלה בעבר מבלי לדעת.
    בכל מקרה ממליץ לפנות לרופא המטפל שיתעד את האירוע בתיק הרפואי ויעקוב אחר הילד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חום!
    מיכל
    23/09/2008

רופאים מלומדים בוקר טוב מיום ראשון חום עולה ויורד{בהשפעת אקמולי} אצל ביתי בת שנתיים וחצי. בנוסף מתלוננת על כאבי בטן הקיאה אתמול פעם אחת והיום בבוקר. לא ממש אוכלת כן שותה הרבה נבדקה אתמול אצל רופא שטען שהחניכיים שלה מעט נפוחים כנ"ל הגרון. ככל הנראה לפי דעתו של הרופא מדובר במשהו וירלי שיחלוף בימים הקרובים. מה שמטריד אותי הוא ריח חזק { כמו של אציטון} גם מפיה { לאחר הקאה} וגם מהשתן. האם הריח יכול לנבוע מבעיית החנייכים/ גרון. או שעליי לשוב לרופא . לתשובה מהירה אודה בברכת יום טוב

לקביעת תור
    סגירה
    חום!

הוספת תגובה

• חום

פרופ' חיים ביבי
    25/09/2008

חום בדרך כלל נובע מזינום שהוא בחלק גדול מהמקרים ממחלה וירלית כפי שהרופא אמר.
    חשוב יותר איך התינוקת מתנהגת אם היא מתנהגת כרגיל אין מה לדאוג אבל אם יש שיוני בהתנהגות, מצב ההכרה, אם יש הקאות או כל שינוי המצביע על חולשה יש צורך לפנות לרופא.
    ריח האצטון מצביע על רעב שיכול לנבוע גם מיובש.
    ממליץ לפנות לרופא אם החום ממשיך ובמיוחד אם יש ריח אצטון מהפה על מנת שהרופא ישלול יובש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה
    גילה
    22/09/2008

לרופא שלום, בני כבן 5 חודשים ,ואני מניקה אותו. עקב חוסר בחלב אני נוטלת כדורי מוטיליום כבר כ-3 חודשים ואכן כמות החלב השתפרה מאוד וגםהעליה במשקל חזרה להיות תקינה. הבנתי שאין כנראה השפעות לואי על תינוקות אך מצד שני לא נערך אף פעם מחקר מקיף על תינוקות יונקים שהאם נטלה מוטיליום. מצד שני הבנתי שבקנדה רופאים רושמים זאת לצורך הנקה במינונים גבוהים ולאורך זמן. התקשרתי למרכז טרטולוגי והם ממש לא התלהבו מהנושא ואמרו שאם כבר לקחת רק חודש אחד,הבעיה היא שכאשר אני מפסיקה את המוטיליום בהדרגתיות כמויות החלב שלי קורסות.והתכנון שלי היה הנקה לפחות עד גיל שנתיים. מה דעתך בנושא? מדובר פה בשאלה יותר פילוסופית-האם עדיפה הנקה עם מוטיליום לאורך זמן או עדיף הנקה חלקית ביותר אך נטולת מוטיליום+השלמה של תחליף חלב? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה

הוספת תגובה

• מוטיליום - תרופת הפלא להנקה

22/09/2008

ראשית - בהצלחה וכל הכבוד על המאמץ להנקה.
    שנית - לצערי חלק ממרכזים טרטולוגיים לא יושבים מומחים בילדים
    פרוטוקול המוטיליום בהנקה הוא וותיק ומוכר וניתן למרבית הנשים שלהם פגים קטנים מאחר וחלב אם הוא החיים של הפגים הקטנים ונשים שיולדות פגים לרוב לא עוברות את התהליך התקין בו המח והשתן מבשילים לקראת ההנקה.
    מאות ואלפי פגים מקבלים כמזון יחיד חלב מאם שנוטלת מוטיליום, אכן, כמות העבודות המבוקרות שנערכו היא קטנה מאחר והרוב הגדול של אימהות לפגים לא ששות בלשון המעטה להשתתף במחקר.
    ואף על פי כן, הטיפול מוכר וידוע מזה כשנים.
    הרעיון בבסיס הטיפל הוא לגרות את האזור במח המפקח על הפרשת הורמוני ההנקה להפריש יותר על מנת לגרות את השד להגביר את תפוקת החלב, זה אמור להיות במקביל לעידוד הגברת החלב ע"י הנקות תכופות או שאיבות וליווי רפואי.
    משך קורס טיפולי מינימלי הוא כ-10-16 שבועות.
    מתחילים במינון גבוה של כ-8 כדורים ליום ולאחר שיפור בתפוקת החלב יורדים לאט מאוד!!!!! במינון עד הפסקה (משך הירידה כ-10 שבועות).
    הפסקה מהירה של הטיפול עלולה לגרום לייבוש החלב.
    אני ממליץ לא לקחת מוטיליום ללא ליווי וייעוץ רפואי אך בוודאי שאין כמו הנקה לילד וגם לאימו.
    גשי לרופא שרשם לך את המוטיליום לביקורת והמשיכי להניק
    בהצלחה רבה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דם בצואה
    ששי
    22/09/2008

לבתי בת ה-8 נראה דם על הנייר בניגוב לאחר צואה. מה זה יכול להיות והאם דורש בירור?

לקביעת תור
    סגירה
    דם בצואה

הוספת תגובה

• כן

22/09/2008

שושי שלום
    המשפט העממי הידוע אומר...אויר נכנס ואויר יוצא, דם מסתובב סביב סביב, כל חריגה מהנ"ל הינה לא תקינה...
    לכן, ילדה בת 8 שנים שעדיין לא מקבלת מחזור ולא נפצע באזור לא אמורה לראות דם ביציאה.
    טווח האבחנות רחב החל מסתם סדק בפי הטבעת (בעיה מעצבנת ולא נעימה אך לא מסוכנת), דרך זיהום של המעי וכלה חס ושלום בממאירות.
    הייתי פונה בהקדם לרופא הילדים עם הילדה ועם דגימה של צואה טריה לבדיקה ולו רק לשמוע שלא מדובר במשהוא שעלול להיות בעייתי.
    רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צהבת ילודים
    שרון דרור
    22/09/2008

ביתי בת 7 שבועות. בבדיקת דם לבילירובין התקבלה תוצאה של 2.5. היא יונקת בלבד ( ללא תוספת של תחליפי חלב). האם התוצאה נחשבת גבוהה לגיל זה? והאם יש דרך להוריד את הערך ? יש לציין כי בשחרור מביה"ח בגיל 5 ימים תוצאת הבילירובין היתה 13.9 ולא נתבקשנו להגיע להמשך מעקב. בבדיקת רופא הילדים בגיל חודש הוא טען שהיא נראית מעט צהובה ורצה לבדוק את ערכי הבילירובין. נתון נוסף: סוג הדם שלי A + ובמהלך ההריון היתה לי סכרת הריונית שטופלה באינסולין אשמח לתשובתכם שרון

לקביעת תור
    סגירה
    צהבת ילודים

הוספת תגובה

• צהבת תינוקות

22/09/2008

שלום שרון
    ראשית מאוד חשוב לדעת כיצד נלקחה הבדיקה.
    שנית האם הילדה עולה במשקל ומתפתחת היטב?
    שלישית האם בדיקות הסקר שנערכו לילדה סמוך ללידה היו תקינות?
    בהנחה שכל התשובות לשאלותי הקודמות הן כפי שכתוב בספר, הייתי חוזר עוד חודש כולל חלוקת הבילירובין לישיר וללא ישיר וכן ת.תריס
    כרגע לא הייתי עושה שום דבר מעבר לכך.
    שבוע טוב ובריא ומזל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי FMF בילדים
    יורם
    22/09/2008

אודה מאוד לכל מי שיכול לעזור להסביר כיצד להקל בתסמינים של מחלת FMF אצל ילד בן 11. מדובר בחום גבוה וכאבי בטן חזקים. עד שהילד לא יאובחן בודאות לא ניתן לתת לו את התרופה שאמורה להקל והוא סובל כאבים עזים כבר שבוע וחצי. היינו מאושפזים איתו שבוע ברמ"בם ולא ממש עזר מבחינת כאבים. תודה, יורם

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי FMF בילדים

הוספת תגובה

• כאב בכלל, לא רק FMF ולא רק בילדים

22/09/2008

יורם שלום
    אין סיבה בעולם שילדך יסבול, חזור מיידית לרופא ובקש טיפול או הפניה למרפאת כאב ללא קשר להליך הברור אותו יש לסיים.
    לגבי טיפול ספציפי ב-FMF - אותו יש לתת רק כשיש אבחנה שתינתן בייעוץ ראומטולוג ילדים.
    לא כל כאב בטן וחום זה FMF אבל בלי קשר אין סיבה שהילד יסבול
    ולכן,
    א. סים את הברור למחלת הילד
    ב. דרוש טיפול בכאב בלי קשר למחלתו הנוכחית.
    רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דרמטיטיס אצל תנוקת בת חודש וחצי
    לימור
    21/09/2008

שלום הילדה שלי בת כמעט חודש וחצי. היום היינו אצל רופא ילדים לאחר ששמתי לב לפריחה בפנים שלה ובקרקפת. הרופא אמר שנראה שיש לה רגישות לחלב ולהעביר אותה מסימילאק רגיל לסימילאק / מטרנה צמחית - עדיפות לאיזומיל. בנוסף הוא נתן לנו משחה למרוח במשך 7 ימים בלבד : BETACORTEN. בשיחה עם חברה שלי שלקחה את התינוק שלה לרופא עור, נאמר לה שאין קשר לחלב ושזה תורשתי. נתנו לה משחה (דרמלה?) למרוח קבוע על העור שלו - מועשר בלחות. אני קצת מבולבלת האם יש קשר לחתחליף חלב? האם אכן עדיף לעבור לחלב צמחי או רק למרוח קרם? או אולי שניהם?? אודה לתשובתך בהקדם.

הוספת תגובה

• דרמטיטיס

22/09/2008

שלום לימור
    אכן הבלבול רב
    אין קשר בין דלקת עור לבין רגישות לחלבון חלב הפרה.
    אני אישית הייתי ממליץ לבצע תבחין עור אצל רופא אלרגיה או בדיקת רגישות ספציפית לחלבון חלב שנקראת RAST לחלב.
    בדיקה חיובית (לא משנה מי מהשתיים) מעידה על רגישות לחלב ואז יש מקום להחלפת כלכלה.
    במידה ולא לא הייתי מפסיק חלב סתם כך.
    .
    דלקת עור בינקות יש מספר סוגים, יש דלקת עור אטופית, יש סבוראה ויש עוד.
    שימון עור (שמן תינוקות, דרמקול, צטומקרוגול, אקווס קרם, אקסרה, א-דרמה ועוד תכשירים רבים ושונים) הוא הבסיס לטיפול.
    בטא-קורטן,דרמלר, אפלומיצין ועוד הם תכשירים נוגדי דלקת ממשפחת הסטרואידים.
    מה לעשות???
    לא הייתי מפסיק חלב אם אין קשר ישיר בין התפרחת לחלב ברור ו/או בדיקה חיובית.
    לגבי הטיפול? איני יכול לייעץ ללא בדיקת הילדה.
    הייתי ממליץ לך לפנות לרופא עור ילדים באזור מגורייך ולהקפיד שתקבלי הסבר מלא על המחלה שתאובחן.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה