פורום רפואת ילדים, מחלות ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גירוד
    איילה
    21/09/2008

בני בן 8 ולפני כשלושה שבועות חלה בבעבועות, המחלה עברה אולם מאז הוא אינו מפסיק לגרד בטירוף בכל הגוף את כל הסירופים נגד גירוד ואת כל הסבונים המצויים ושרופאת הילדים המליצה ניסינו אולם ללא הועילו אנא הצילו. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גירוד

הוספת תגובה

• לחזור

22/09/2008

ממליץ בכל פה לחזור לרופאת הילדים
    במידה והיא לא תסתדר היא תפנה אותך לרופא עור או אלרגיה
    לא ניתן לתת תשובה והמלצה לטיפול ללא הכרות מעמיקה עם הילד ומחלתו.
    מקווה שירגיש טוב במהרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש ובחילה
    רחל
    20/09/2008

בני בן 12 כבר סובל שבוע מכאב ראש ומבחילות בלתי פוסקות. ערכנו לו בדיקות דם אך למעט לימפוציטים נמוכים מעט לא נמצא דבר. הוא מתקשה לתפקד ואנחנו אובדי עצות. מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ראש ובחילה

הוספת תגובה

• כאב ראש

פרופ' חיים ביבי
    22/09/2008

כאב ראש ובחילות יכולים לנבוע מכמה סיבות הסיבה השכיחה היא מחלה וירלית.
    בין הסיבות הנדיורת לחץ תוך גוגלתי מוגבר ולכך יש צורך בבדיקת רופא.
    אם עדיין יש כבא ראש ובחילות יש צורך בבדיקת רופא בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי בנשימה
    כרמית
    19/09/2008

תינוק כבן 6 שבועות מתקשה בנשימה (המתבטאב אנחות) רק לאחר מס' בליעות של אוכל.

לקביעת תור
    סגירה
    קושי בנשימה

הוספת תגובה

• קושי נשימה

פרופ' חיים ביבי
    22/09/2008

תינוק נאנח חייב להיבדק על ידי רופא מיד בהקדם האפשרי.
    יש הרבה אפשרויות ולכן לא אוכל להתמקד. אשמח להתעדכן לאחר בדיקת הרופא ואז ארחיב את התגובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף-ברור לגבי אבעבועות רוח
    טליה
    19/09/2008

שלום, אחייני בן השנה חולה כעת באבעבועות והייתי לידו בשבוע שעבר הן בשלבי הדגירה והן שכבר הופיעו הפצעים. אמי אומרת שלי היתה את המחלה בגיל 3 חודשים. האם יש מצב שכבר נדבקתי בנגיף? מה משך הזמן שצריכה להופיע המחלה אצלי אם חלילה נדבקתי.. בבקשה השיבו מהר .. תודה!

הוספת תגובה

• המשך-שכחתי לציין אני בת 24.5

טליה
    19/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כנראה שהכל בסדר

22/09/2008

טליה שלום
    א. אם חלית בינקות, רבים הסיכויים שאת מחוסנת. אם אינך בטוחה ניתן לבצע בדיקת דם פשוטה לאבחון.
    ב. גם אם לא חלית עדיין עד 3-4 ימים מפרוץ המחלה במשהוא בסביבתך ניתן להתחסן ולמנוע הדבקה.
    ג. זמן הדגירה יכול להתארך עד שבועיים.
    ד. ממליץ לכל מי שלא חלה - להתחסן
    ה. מי שחוסן לקבל מנה שניה בגיל 7 שנים או חודשיים לאחר המנה הראשונה, המאוחר מהשתיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך הנוסחה??
    מיטל
    19/09/2008

השתגעתי כבר מהנוסחא של הפדיאטריה לגבי כמה מ"ג לק"ג.... האם זה למנה חד פעמית? האם לכל תרופה יש כמויות אחרות מבחינת המשקל??? הבת שלי שוקלת 14 ק"ג קיבלה מוקסיפן 15 CC ביום (5 CC כפול 3 פעמים ביום). שוחחתי עם חברה רופאת ילדים והיא אמרה שזה מעט מדיי...... נכנסתי לאינטרנט ושם כתוב שמוקסיפן זה 90 מ"ג לק"ג במצבים של אוטיטיס מדיה. 14 כפול 90 = 1260 1260 לחלק ל - 250 = 5... (כל 5 CC הם 250 מ"ג....) אז למה היא חישבה שצריך יותר מ - 5??? בקיצור מה הנוסחא וכמה ביתי צריכה בכל פעם??? תודה תודה. מיטל.

לקביעת תור
    סגירה
    איך הנוסחה??

הוספת תגובה

• אכן טעית בחישוב

22/09/2008

14 ק"ג X
    90 מ"ג לק"ג ליממה
    לחלק ל-3 מנות
    לחלק ל-250 מ"ג בכל 5 מ"ל
    להכפיל ב-5 ויוצא 8.5 מ"ל למנה
    תכפילי ב-3 ושוב במספר ימי הטיפול
    חלקי ב-60 ותקבלי את מספר הבקבוקים הנדרש.
    וכעת
    לכל תרופה יש מינון ולחלק מהתרופות המינון משתנה לא רק בשל גיל ומשקל אלא גם להתווייה אליה מתייחסים.
    בשאלות כאלה יש לפנות שוב לרופא המטפל מאחר ורק הוא מומסך לתת לך מינון בהתאם להכרות עם הילד, ההסטוריה שלו והמחלה.
    רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלשול בלי חום
    יעל
    18/09/2008

בתי בת השנתיים וחצי משלשלת מהיום בבוקר, אין לה חום ולא ידוע לי על משהו לא בסדר שאכלה. האם יש טעם ללכת לרופא או פשוט לחכות עד שיחלוף? מה ניתן לתת לה לאכול והאם יש איזו תרופה שאפשר לתת לה על מנת לסייע לזה לעבור?

לקביעת תור
    סגירה
    שלשול בלי חום

הוספת תגובה

• שלשול

פרופ' חיים ביבי
    18/09/2008

שלשול יכול לגרום להתייבשות במידה ומאבדים הרבה נוזלים.
    אם אין הקאות השתיה סבירה ויש מתן שתן בהיר ובכמות טובה=טיטולים רטובים או מתן שתן כל מספר שעות סביר אין מקום לדאגה.
    ברוב המקרים השלשול אמור לחלוף בתוך ימים. במידה ונמשך מעבר למספר ימים יש צורך בביצוע בדיקות לאיתור הגורם.
    הטיפול הטוב ביותר הוא הטיפול התומך. שתיה בכמות שתיצור שתן בהיר בתכיפות טובה
    רצוי שהשתיה תכלול סוכר ובמידה ויש שלשול מימי רב כדאי להסויף מעט מלח. יש אבקות מוכנות המכילות סוכר ומלח אותן אפשר לרכוש בביתה מרקחת.
    יש חילוקי דעות לגבי כלכלה עוצרת כמו כלכלה ללא חלב,עם אורז ובננות שכנראה גורמים לצואה מוצקה יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חום וכאב ברגל
    מירי
    17/09/2008

שלום רב,
    מאז אתמול בבוקר כואבת לבני בן השנה וחצי רגל ימין, הוא צולע ומצביע עליה. רופאת הילדים בדקה אותו ואמרה שאינה רואה כלום, אין עוד ממצאים. אבל שנהיה עם "אצבע על הדופק" לגבי כל שינוי.
    היום נראה שכמעט ואין שיפור ברגלו אך לפני כחצי שעה חום גופו החל לעלות וכרגע עומד על 38.5.
    מה לדעתך יכול לגרום לזה?
    שאלה נוספת,
    עד כמה מדויק מד חום לאוזן, האם ניתן לסמוך על קריאתו?

מירי

לקביעת תור
    סגירה
    חום וכאב ברגל

הוספת תגובה

• לפנות לרופא ללא דיחוי

17/09/2008

אני ממליץ לפנות בהקדם לרופא הילדים
    יש מקום לוודא באמצעות בדיקת דם שלא מדובר בזיהום בפרק.
    לגבי מד חום לאוזן אם הוא מאושר (יש סוגים שונים) אזי הוא סה"כ אמיןף בכל ספק ממליץ לאמת עם מדחום כספית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חום 39+- כבר 4 ימים. מודאגת מאוד.
    ליאת
    17/09/2008

שלום, לבתי בת השנתיים וחצי התחיל חום מיום א' האחרון 14.9, לקחתי אותה מהגן עם חום של 39 מעלות ישר לקופ"ח שם נאמר לי שהכל נראה טוב, הריאות נקיות גרון קצת אדום והיא ככל הנראה מבשלת משהו. כנראה וירוס (קבעתי תור נוסף להיום אחה"צ). אני דואגת כי החום משחק כבר 4 ימים מ 38.5 ל 39.5 בנוסף היא קצת מצוננת וקצת משתעלת, נתתי לה אקמולי נרות שכשהנר משפיע היא מתנהגת רגיל והיא לא אפטית רק כשהחום עולה היא נהיית חסרת סבלנות. אני אציין גם שהיא מקוררת במקצת כבר שובעיים זו שנה ראשונה שלה בגן ההסתגלות שלה ממש לא קלה, היא כל היום דואגת רק מתי אבוא לקחת אותה, לא משחקת לא משתתפת ונורא חסרת בטחון בשעות הגן, מעבר לזה בבית, חוץ מזה שהיא מפחדת שאני אלך, ההתנהגות של בסדר לחלוטין. ומשהו נוסף היא גמולה מחיתולים כבר 3 חודשים הגמילה היתה קלה מאוד גם ביום וגם בלילה, רק שמאז שהתחיל החום היא התחילה להרטיב ביום ובמיוחד בלילה. אני יודעת שכתבתי הרבה, פשוט רציתי לתת את התמונה במלואה. בבקשה תנסה/י לעזור לי. תודה, ליאת קריספין משהו נוסף: יש לי תינוקת נוספת בבית בת 4 חודשים שגם היא מקוררת כבר שבועיים מטופלת במי מלח ואדים.

הוספת תגובה

• מומלץ לא לפחד יותר מידי אבל לעקוב..

17/09/2008

ליאת שלום
    פעלת כשורה והרושם אכן הוא שלביתך הקטנה יש הצטננות קצת יותר קשה מהרגיל.
    ילד שסה"כ מתנהג בסדר, שותה היטב, נותן שתן וללא תלונה ספציפית וכמובן ללא תפרחת ובמיוחד שנבדק כבר ע"י רופא אין צורך להילחץ יותר מידי
    לעקוב אחר שתיה ושתן, לעקוב אחר החום ומידי יומיים שלושה ביקורת.
    כשרופא הילדים המטפל יחשוד שיש כאן חשד למשהוא מעבר להצטננות הוא כבר ידאג להפנותכם לבדיקות נוספות בהתאם לצורך.
    טוב שנתת מידע מפורט אחרת לא ניתן היה לייעץ
    קרוב לוודאי שזו עונת ההתאקלמות במעון וייקח כחודש חודשיים ששתי החמודות יהיו חולות לעיתים מאוד קרובות ולצערי כך גם אמור להתרחש שנה הבאה וגם לאחריה עד גיל בי"ס שם לרוב פחות חולים.
    הרבה סבלנות ורפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה.

ליאת
    18/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול יבש
    יונית
    16/09/2008

בתי בתהשלוש וחצי מצוננת. עד הלילה היה גם שיעול קל, ועכשיו השיעול יבש (כמו סטרידו). מה משמעו של השיעול היבש והאם מצריך בדיקת רופא? תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    שיעול יבש

הוספת תגובה

• קשה לענות ללא בדיקה

22/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדבקות במחלות
    אמא
    16/09/2008

שלום דוקטור, לא יודעת מה לעשות.. התינוקת שלי בת 5 חודשים. השארתי אותה היום על השטיח והלכתי להכין אוכל.. מסתבר שהתינוקת התחילה להתהפך והגיע לעגלה שעמדה ליד השטיח והחלה ללקק את הגלגל..על הגלגל היו שאריות של צואה( כנראה של כלב). לא יודעת מה לעשות.... אני יודעת שזה מאד מסוכן..היא רק בת 5 חודשים. מה היא יכולה לקבל? אני יכולה למנוע משהו? CMV? צהבת? מחלקת הנשיקה? בטח אנשים גם ירקו על המדרכה... לא יכולה להרגע. מה עלי לעשות? לא חשבתי שכזה דבר יקרה...

לקביעת תור
    סגירה
    הדבקות במחלות

הוספת תגובה

• אני ממליץ שני דברים

17/09/2008

א. ללמוד מהניסיון ולא להשאיר תינוק לבד ללא השגחה אפילו לא לשניה, הפעם זה מזל מחר זו עלולה להיות תרופה או חומר ניקוי או סכנה אחרת חלילה - תינוק חייב השגחה צמודה !!!!
    ב. אם לא מדובר בצואה טריה רוב הסיכויים שאין בעיה, ניתן לפנות גם לפורום מחלות זיהומיות אך לא נראה לי שיש בעיה, קחי את התינוקת לבדיקת הרופא המטפל, עקבי אחרי שינויים אך רוב הסיכויים שלא יקרה כלום.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חום גבוה ושלשולים אצל ילד בן שלוש
    מיה
    15/09/2008

שלום רב,
    בני בן השלוש סובל כבר שבוע מחום גבוה מאוד (39 ומעלה) ושלשולים.
    עשינו לא בדיקות דם שיצאו תקינות ושלחו אותנו לעשות תרבית צואה, אך הבעיה היא שהיציאות שלו הן בלילה ולא בבוקר כבר מספר ימים, כך שאי אפשר לשלוח אותן למעבדה.
    מה יכולה להיות הסיבה למצב הבריאותי הזה? כיצד עליי לפעול?
    בתודה מראש.

הוספת תגובה

• בדיוק כפי שהומלץ לך

15/09/2008

לשלוח צואה לתרבית
    ניתן לתת לילד מעט שמן בלילה או נר גליצרין לילדים מוקדם בבוקר ולקוות שתהיה יציאה טריה
    ניתן בהתייעצות עם מעבדת הקופה לשמור צואה מהלילה (תלוי בתנאי ההעברת הדגימה ומה מחפשים בצואה).
    בנוסף, הייתי ממליץ להוסיף פרוביוטיקה בימים בהם הוא משלשל ומעט אחרי כן.
    רפואה שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש צורך בתוספת ברזל?
    נעמי
    15/09/2008

שלום רב, בתי בת שנה וחודש. בבדיקת דם נמצא שההמוגלובין תקין (11.2), אך הפריטין (ferritin) נמוך: 21 ng/ml. האם יש צורך בתוספת ברזל? ועוד שאלה קצרה ברשותך- האם יש צורך לבדוק את רמת הפריטין או שמספיק לבדוק המוגלובין? (בדיקה שדורשת הוצאת דם ל-2 מבחנות מכאיבה לה מאוד) תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    האם יש צורך בתוספת ברזל?

הוספת תגובה

• כן

15/09/2008

נעמי שלום
    אתחיל בכך שכן, פריטין נמוך מהווה סמן לחסר במאגרי הברזל וצריך וחשוב מאוד לתקן את החסר הזה.
    חסר ברזל גם ללא אנמיה הוא בעלת השפעה ארוכת טווח מאוד על יכולת התפתחותית, גדילה, זיכרון למידה ותפקודים קוגניטיביים רבים.
    לשאלתך השניה, השיקול לסוג מגוון ותדירות הבדיקות נמצא בידי הרופא המטפל והכרותו עמכם. ובלי קשר הדקירה היא אחת וברגע שהמחט כבר בווריד הכאב לא משתנה ולכן גם כמות המבחנות.
    רוב הבכי של ילדים (ולפעמים גם מבוגרים) בעת לקיחת דם הוא מהשכיבה או ההחזקה ולא מהדקירה עצמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אלה
    15/09/2008

שלום אני לא בטוחה שהגעתי לפורום הנכון..... ביתי בת שנה ו4 חודשים, מאז שנולדה שמתי לב כי היא שעירה מאוד - גב, כתפיים, ואפילו מצח. בגיל 4-5 חודשים החלו להופיע שערות גם בשפם, ובגבות. תחילה חשבתי שהשיער הזה ינשור, לפחות במצח ובשפם, אך זה לא קרה. רציתי לדעת האם ייתכנו עדיין שינויים (נשירה או לחילופין צמיחה של שיער נוסף). יש לציין כי אני ובעלי שנינו שעירים. אימא

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שיעור יתר

15/09/2008

שלום אלה
    תשובה מפורטת יותר תוכלי לקבל בפורומים העוסקים באנדוקרינולוגיה לילדים.
    ככלל, מוצא עדתי, שיעור של ההורים הם גורמים חשובים המנבאים שיעור יתר בילדים הנקרא היפר-טריכוזיס.
    לסוג ומבנה השיער יש מקום חשוב.
    ממה שאת מתארת קרוב לוודאי שבתכם בעלת גנים דומים לכם אולם על מנת לשלול בעיה הורמונלית שיכולה לגרור שיעור יתר ממליץ לפנות לבדיקה אצל רופא הילדים המטפל.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלשול ממושך אצל בן 3 המלווה בפריחה.
    עיינה
    13/09/2008

אני צריכה את עזרתכם: הבן שלי, בן 3, סובל משלשולים לסירוגין כבר 11 יום. הילד מתנהג כרגיל, אין לו חום, יש לו תיאבון, הוא אוכל ושותה כרגיל, עירני ושובב - אבל משלשל. חשוב לציין שהוא לא משלשל כל הזמן, אלא לסירוגין - פעם בסדר, פעם לא, יום כן, יום לא. לא נראה שיש דם בשלשול. היינו אצל הרופא אחרי 3 ו-7 ימים, והוא אמר שלדעתו מדובר בוירוס. הוא העריך שאם היה מדובר בחיידק, לילד היה חום וזה היה ניכר בהתנהגות שלו. לאחר יומיים של הפוגה (כבר חשבנו שהכל בסדר...) מאתמול בלילה קרו שני דברים: - היה שלשל ברצף 6 פעמים. - התחילה לו פריחה מוזרה: מדובר על ריכוזים של כאילו-עקיצות (אבל זה לא באמת עקיצות) שמפוזרים במקומות שונים בגוף. אחרי בערך שעה שהם נמצאים על העור הם פשוט נעלמים. וככה הפריחה באה והולכת - לצורך זה הוא קיבל פניסטיל. חשוב לציין שהילד מחוסן מפני אבעבועות רוח. הלכנו למוקד, ואמרו לנו שם את אותם הדברים - זה וירוס, תמתינו בסבלנות. כמו כן יש לנו מרשם לתרבית צואה מחר בבוקר. למשהו יש רעיונות מה לעשות? משהו התנסה במשהו כזה? אשמח לעידוד, כי אני פשוט מתוסכלת, ואני בחוסר ודאות אם הילד מקבל את מה שצריך :-( תודה.

הוספת תגובה

• שלשול

פרופ' חיים ביבי
    15/09/2008

לפי הסיפור קרוב לודאי שמדובר במחלה וירלית.
    כאשר באפשרות גם זיהום חיידקי או טפילים.
    בדיקת צואה לתרבית ולטפילים יכולה לעיתים לתת פתרון טוב למשהו לא וודאי.
    אם לילד אין חום. תיאבון סביר לא יורד במשקל -אין מקום לדאגה ו יש צורך במעקב בלבד.
    אם התופעות נמשכות יש צורך בבירור הכולל בדיקות מקיפות יותר כבדיקות דם
    לשלילת תהליכים נוספים היכולים לגרום לשלשול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן
    חלי
    13/09/2008

בני בן שלוש+חודשיים החל להתלונן בתקופה האחרונה על כאבי בטן שהולכים וחוזרים שמלווה לפעמים בחוסר תאבון,הקאות ורצון לישון. פניתי לרופא המשפחה הרופא טען שזהו וירוס שמסתובב באויר וששלח אותי לבדיקת צואה. בני עדיין אינו גמול וינו עושה את יציאה בבוקר ועל כך איני יכולה לקחת לו בדיקת צואה מה עלי לעשות אם התופעות הללו לו יפסקו.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן

הוספת תגובה

• כאבי בטן

פרופ' חיים ביבי
    15/09/2008

כבאיב בטן גכיחים מאד בגיך הילדיות.
    חלק גדול על רקע זיהומי לרוב וירוס.
    אם הכאבים נמשכים שי צורך בבדיקות צואה שתן ובדיקות דם לשלילת תהליכים אחרים.
    אם אין ירידה במשקל תיאובן שמור אין מקום לדאגה ויש צורך במעקב.
    אם יש ירידה במשקל וירידה בתיאבון יש צורך בבירור יותר מקיף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה