מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פצעים בקרקפת בן שנהשיר06/03/2015
שלום רב,
בני בן שנה ולאחרונה ראיתי אצלו 3 פצעים על הקרקפת , הפצעים בולטים ונראה שיש עליהם כמו קרום שהתייבש . לא נראה שהוא מגרד או כואב לו במיוחד. הייתי אצל רופאת ילדים שאמרה כי יכול להיות שזה נוצר כתוצאה מזיהום ונתנה משחה אנטיביוטית בשם אפלומיצין. היום לאחר שימוש של יום במשחה ראיתי כי נוספו עוד כמה פצעים קטנים...
מה זה יכול להיות? האם משחה מסוג זה תעזור וממה זה נובע?
אשמח לתשובתך תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה דילגו עליי??
שיר08/03/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפצעים בקרקפת בן שנה - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן08/03/2015קשה להתרשם מההסבר שלך אני ממליצה להיבדק אצל רופא עור לקבלת אבחנה וטיפול .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקות אקנהרותם03/03/2015
שלום,
יש לי מעט צלקות אקנה באזור הלחיים, בהתחלה הם היו בלתי נראות כמעט עד שהתחלתי לנסות ל"רפא" אותן בעזרת טיפול כמו גלי רדיו RF ומזותרפיה אצל קוסמטיקאית מוסמכת, פשוט הזוי- נוספו רק עוד חריצים!!!
ניגשתי לרופאת עור שלי דוקטור מאיה ארנבורג והיא נתנה לי את המשחה אדפרין, עד כמה משחה זו יכולה לעזור למקרה כזה? ואיך זה הגיוני שהטיפולים יצרו עוד צלקות רק במקום לטפל? ממש מתוסכלת ומצטערת שנגעתי בעור מההתחלה...
תודה מראש על התגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקות אקנה - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן04/03/2015טכנולוגיה של גלי רדיו אכן עוזרת לשפר צלקות ,לא ברור איזה טיפול עשית ?
מזוטוראפיה היא החדרה של חומרים בעזרת מחט עדינה לשיפור מרקם העור ,
לגבי אדפרין משמה מצוינת המשפרת את בנית הקולגן בעור , יש למרוח בערב לחודשים רבים עם הרבה סבלנות זה עוזר .
לפני כל טיפול ממליצה לפנות למספר מקומות לקבל הסבר ותיאום ציפיות , ולדבר עם הצוות להבין את מהות הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצלקות אקנה
מיקי06/03/2015שלום רב קודם כל תודה רבה לד"ר מוניקה על התשובה המפורטת אשמח מאוד אם תוכלי בבקשה להסביר לי למה התכוונת כשדיברת על המרכיב הגנטי שבריפוי פצעים אני מודע לזה שאי אפשר להעלים צלקות אלא רק לשפר אותן אך לא הבנתי את הקשר בין זה לבין זה שיש מרכיב גנטי בריפוי פצעים ועוד שאלה אחת חשובה בבקשה ממך ציינת בתשובתך שיש צורך ב4-5 טיפולים במכשיר האנדימד לטיפול בצלקות אם מבצעים יותר מ5 טיפולים במכשיר האם זה יכול לשפר את התוצאות או ש5 טיפולים זה המקסימום שניתן לעשות מבחינת תוצאות אני שואל כי אני ממש לפני תחילת הטיפולים ואני מעוניין לקבל תוצאות מקסימליות מה גם שכל טיפול הוא די יקר ואני לא רוצה לעשות סתם יותר ממה שצריך בגלל זה אני מעוניין לדעת מבחינת כמות הטיפולים מה הכמות המקסימלית שלאחרייה לא ניתן יותר להשיג שיפור בצלקות תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקות אקנהמיקי02/03/2015
שלום רב קוראים לי מיקי אני בן 25 ונותרו לי צלקות קטנות שנראות כמו נקבוביות פעורות מאקנה בעברי בגיל ההתבגרות האקנה חלף לאחר טיפול ברואקוטן בערך בגיל 17 אציין ואומר שהצלקות די קלות לדעתי אני שם לב אליהם רק אם אני מסתכל ממש מקרוב ובתאורות מסויימות שמעתי על טיפול שנותן תוצאות טובות לצלקות מסוג זה טיפולי גלי רדיו במכשיר שנקרא אנדימד אוכל בבקשה לקבל קצת פרטים על טיפול זה האם הוא באמת טוב ויעיל כמו שמתארים אותו כמו כן בכמה טיפולים במכשיר יש צורך לקבלת תוצאות מקסימליות תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקות אקנה - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן04/03/2015אנדימד היא מכונת המבוססת על טיפול בגלי רדיו רשתיים , תוצרת ישראל , הטיפול מתבצע במרפאה , מדובר בפילינג המשפר את צלקות האקנה { לא מעלים אין אפשרות להעלים בשום דרך צלקות כי יש גם מרכיב גנטי ביכולת ריפוי פצעים }
הטיפול מתבצע 4-5 פעמים אחת לחודש , תוצאות טובות מאד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצלקות אקנה
א18/04/2015האם טיפול להעלמת צלקות עלול לעורר ויטיליגו בפנים? יש לי כתמי ויטיליגו בגוף, מחפשת טיפול מתאים לפנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנגיוקרטומה פורדייסניר01/03/2015
לאחרונה הבחנתי בהתפשטות רבה של אנגיוקרטומה )נקודות סגולות על שק האשכים) מה הטיפול המומלץ? הקפאה בחנקן עוזר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנגיוקרטומה פורדייס - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן01/03/2015הבעיה היא אסתטית , אם הנגעים מדממים אז לטפל או בחנקן , או בצריבה ע"י מחט חשמלית .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כוויה על הפניםעירית כהן01/03/2015
עברתי פעמיים טיפול בגלי רדיו (טיפול אסתטי על מנת לשפר את מראה הפנים) בפעם השנייה נכוויתי בטיפול ונוצר פצע בצורת עיגול(כמו קצה המכשיר) .זה נראה כמו בור שנפער.האם זה עשוי להירפא ולהתמלא מחדש בעור? .מאז הטיפול עברו כשבועיים .
תודה מראש
עירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כוויה על הפנים - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן01/03/2015כדאי להתייעץ עם המרפאה המטפלת , בעקרון אם הכוויה שטחית היא תעלם . שבועיים זה מעט זמן לריפוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסנן קרינה לפניםיעל01/03/2015
לרופאות שלום רב.
יש לי נטייה לפיגמנטציה ואני רוצה להשתמש באחד מהתכשירים האילו "חסם שמש" או "מסנן קרינה" רק שאיני יודעת מה הכי יהיה יעיל גם לבעיית הפיגמנטציה והאם ישנו בשוק בכלל תכשיר כזה.
דבר נוסף, אני משתזפת בקלות עם החשיפה לשמש בקיץ, האם יש תכשיר המונע את השיזוף או מפחית את רמתו.
תודה רבה, יעל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסנן קרינה לפנים - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן01/03/2015מסנן קרינה עם חסם של 40 -50 SPF בהחלט מתאים , ויכול להגן עלייך בתנאי שתשתמשי כל שעתיים שלוש בשמש .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרם הגנה מהשמשדניאל27/02/2015
היי, אני בת 19 והתחלתי להשתמש בקרם הגנה לפנים
ויש לי 2 שאלות
אני משתמשת בקרם הגנה שקוף לעור רגיש למרות שהעור שלי לא ממש רגיש האם זה בסדר?
ושאלה שנייה, על הקרם כתוב anti-aging כמובן שבגיל כזה אינני צריכה מוצרי אנטי אייג׳ינג אבל האם זה בסדר להשתמש בקרם כזה?
זה פשוט הקרם השקוף היחיד עם 50 spf שמצאתי.. והוא. מצויין והמחיר שפוי .
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרם הגנה מהשמש - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן01/03/2015אין כל קשר לאנטי אייג'ינג קרם עם הגנה מצוינת .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיגמנטציה מעל השפה העליונהבר25/02/2015
היי אני בר בת 25.
יש לי כתם שחרחר מעל השפה העליונה שנראה כמו שפם (אבל זה לא), שמעתי שקוראים לזה מלזמה.. אני כעת אחרי חופשה שטופת שמש בתאילנד והוא החמיר אף עוד יותר.
תוהה מה ניתן לעשות בנידון..? האם ישנו טיפול קוסמטי שעשוי לטשטש את הכתם? (הוא די קטן..), אבל משהו שלא מזיק לעור...
והשאלה הכי חשובה:
האם הפסקת נטילת הגלולות עשויה להטיב? (כיוון שהבנתי שמדובר גם בעניין הורמונלי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיגמנטציה מעל השפה העליונה - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן26/02/2015כתם מעל השפה תוך נטילת גלולות וחשיפה לשמש , עשוי להיות עקשן . תקפידי על מסנן קרינה 40 spf , בכל חשיפה לשמש , אפשר למרוח מהחומרים של חברות קוסמטיקה מוכרות קרם הבהרה. השימוש תמיד בערב ולהיות סבלנית משך הטיפול 3 חודשים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואקוטן והריוןלי24/02/2015
היי,
אני לוקחת 7 שנים גלולות מסוג דיאנה כדי להעביר אקנה בפנים ובגב. כעת אני רוצה להכנס להריון אך בכל פעם שאני מפסיקה ליטול את הגלולות-תוך חודש מתכסה באקנה.
האם ניתן לקחת רואקוטן כ״מניעה״ לפריצת האקנה? וכמה זמן עליי לחכות בין סיום הרואקוטן להתחלת הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואקוטן והריון - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן01/03/2015יש לחכות 6 חודשים מגמר טיפול ברואקוטאן , ואז להיכנס להריון .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה באיזור הצוואר והסנטרדניאל24/02/2015
אני בחור בן 22 ולאחרונה התחילה לי פריחה באיזור הצוואר לכיוון הסנטר. הפריחה מאופיינת בגירוד וסימנים של אדמומיות ופצעים מוגלתיים (כמו חצ'קונים), התופעה הזאת מאוד יוצאת דופן שכן מעולם לא קיבלתי גירוי שכזה. זה כבר באיזור השבוע ולקראת שעות אחר הצהריים ניהיה מגרד בצורה בלתי נסבלת. אני אוכל,ישן,שותה בצורה סדירה מאוד וכן מתקלח פעם ביום לפחות, אני תוהה עם הדבר קשור בגילוח עם סכין שהייתי עושה באיזור מתחת לסנטר ועכשיו כמובן הפסקתי, מצרף תמונה בכדי לתאר את המצב כרגע, תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה באיזור הצוואר והסנטר - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן24/02/2015הפריחה מורכבת מנגנים דלקתיים , צריך משחה אנטיביוטית , סבון אנטיספטי ואולי כדורים לפי הפיזור ממליצה לפנות לרופא כל מה שמניתי מחייב מרשם רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן עור בזיל קרצינומהרוני23/02/2015
קראתי כתבה בעיתון אמריקאי שאומרת שיש קרמים (למשל אוליי רג'נריסט,neova-total dna repair ugus...)
שמריחה שלהם על העור תעצור התפתחות סרטן זה גם אם נשרפת מהשמש. נכון או סתם פרסומת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן עור בזיל קרצינומה - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן01/03/2015אין קרמים שמונעים סרטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפות בפטרת המפשעהמישהו23/02/2015
שלום ד"ר,
אני בן 29, פניתי לרופא עור בשל פטרת במפשעה שחזרה מיד לאחר טיבול בטבעדרם ומנטקס וזה נתן לי שילוב חדש של ציקלודרם C וביפונאזול אך אינני זוכר כמה פעמים ביום יש למרוח ולאיזו תקופה. תוכלו לעזור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפות בפטרת המפשעה - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן24/02/2015בעיקרון כל יום משתי המשחות , אולי כדאי להתקשר לרופא לבדוק מה חשב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע עור?!דני23/02/2015
מתחת לשפת פה תחתונה של מתבגרת. משחת אלוקום תועיל? תזיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע עור?! - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן24/02/2015קלינית חשוד להרפס. אלוקום לא עוזר , התיעצות עם רופא חיונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיער הקרקפתשיר22/02/2015
שלום,
יש לי שיער מתולתל, הנוטה להתכווץ ולהתייבש. בגלל סוגו הבעייתי יחסית נמנעתי מלהסתפר קרוב ל - 10 שנים בערך. השיער לא אורך לי בכלל. גם בתקופה שהייתי מסתפרת השיער לא ארך והרגשתי שהוא בקושי צומח לי. רציתי לדעת האם יש מצב שיש בעיה בקרקפת או שהבעיה בצמיחה היא בגלל הקצוות המפוצלים. אם אגזור קצוות יש מצב שהצמיחה תתחדש? אשמח לדעת מה ניתן לעשות. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אין מענה לשאלה
שיר01/03/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיער הקרקפת - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן01/03/2015אין בעיה לקצר כדי לתת צורה לשיער וקצוות מפוצלים אינם מהווים בעיה רפואית . לגבי אורך כדאי להתייעץ עם רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.
שיר02/03/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לשיער קרקפתיעל22/02/2015
שלום רב.בעלי בן 50.מגיל 30 הוא הקריח קרחת גברית טיפוסית (כלומר במוקד הראש ) בחודשיים האחרונים החלה לו צמיחת שיער משמעותית בקרקפת באזורים אשר כאמור הייתה בהם קרחת בעשרים שנה האחרונות.מצד אחד זה מבורך,מצד שני האם זה תקין? יש לציין כי אינו נוטל תרופות ואין שינוי במצבו הבריאותי והפיזי.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע לשיער קרקפת - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן01/03/2015יוצא דופן , היכולת של הצמחת שיער קיימת כל החיים , יכול להיות שכמות זקיקים עברה שינוי והצמיחה שיער
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)