מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה ההבדל בין מכשירים למזרןדקלה21/01/2008
שלום רב,
אני מתאמנת היום במועדון כושר במרכז תל אביב, והמנוי מסתיים לי בסוף החודש.
המנוי שלי כולל פילאטיס רצפה פעמיים/ שלוש שיעורים בשבוע כחלק מפעילות החוגים ( מנוי הכל כולל הכל ), אבל לא השתמשתי בזה באופן עקרוני, כי הייתי בהריון, חופשת לידה וכו'.
אחרי שהייתי בשיעור אחד, שאלתי את המורה על ההבדל בין מכשירים למזרן, והמדריכה תיארה את זה כאילו אלה שתי פעילויות שונות - המזרן "עממי", "כללי" והמכשירים - פרטני, טיפולי, אישי, מקצועי, ושזה יותר "נכון" לעבודה למי שרוצה לראות תוצאות.
חוצמזה היא ננה כדוגמה את העובדה שהשיאורים ברשת דליה מנטבר ודרור רז הם לא שיעורי רצפה אלא מכשירים, ושגם חלק הרצפה שונה משמעותי מחדר הכושר והוא הרבה יותר מכוון, מקצועי ומדויק.
בקיצור, אני מבולבלת.
האם תוכלו להבהיר לי את ההבדל אם יש, והאם יש אפשרות לשיעור ניסיון ברשת.
אני מצטערת על כל השאלות, תודה מראש,
דקלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה ההבדל בין מכשירים למזרון. דקלה
גדעון אברהמי21/01/2008ההבדל איננו קשור לעממי או כללי. המזרון היה תמיד חלק מהטכניקה וחלק מאוד חשוב, נכון שבשעור מזרון אפשר להתאמן בקבוצה גדולה יותר. המכשירים מאפשרים מגוון עבודה הרבה יותר רחב ולוקחים את הגוף רחוק יותר. המכשירים מתאימים יותר גם לאנשים שקשה להם לשבת על הרצפה או שהם גמישים פחות אבל גם ספורטאי ורקדני צמרת יכולים למצות את גופם טוב יותר על המכשירים. העבודה על המכשירים היא בקבוצה קטנה יותר (עד 6 איש מול מורה) לכן יותר אישית. המזרון לעומת זאת מכיל יותר אנשים ברמות שונות ולכן תשומת הלב פחות אישית. במכוני הפילאטיס השונים ההתיחסות לרצפה היא כאל עוד מכשיר ולא כאל שעורי רצפה שא תמכירה ממכון הכושר.
אפשר ורצוי לבוא ולעשות שעור ניסיון ואז גם תוכלי לראות לעצמך את ההבדלים.
בהצלחה גדעון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה ודי
דקלה21/01/2008תודה על התשובה המהירה.
אם הבנתי נכון - מכוני פילאטיס הם מכוני פילאטיס מכשירים, נכון ? לא המועדון כושר שלי, שזה פשוט חוג, וההתייחסות אצלכם לרצפה שונה - בניגוד לפעילות אצלנו.
אני בשמחה אגיע לשיעור ניסיון, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה ודי. מיכל
גדעון אברהמי03/02/2008נכון, הבנת נכון וכשתגיעי לשעור מבחן תבחיני בעצמך בהבדלים. מקווה שתהני ותצליחי
גדעון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
האם להמשיך פילאטיס למרות כאבי גב?
מדריכת פילאטיס מכשירים שכר ללא ניסיון
מעוניין במידע על מיטת רפורמר 2 אלגרו
הכשרה של מדריכי פילאטיס
פילאטיס ופריצת דיסק צווארי
שיעור של מדריכות בדרום
מרחק בין אימון לאימון
קורס מדריכי פילאטיס מזרון - וינגייט או שיאים? יתרונות וחסרונות?
בעיות במפרק הירך של מתאמנת
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)