מה ההבדל בין מכשירים למזרן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה ההבדל בין מכשירים למזרן
    דקלה
    21/01/2008

שלום רב,

אני מתאמנת היום במועדון כושר במרכז תל אביב, והמנוי מסתיים לי בסוף החודש.
    המנוי שלי כולל פילאטיס רצפה פעמיים/ שלוש שיעורים בשבוע כחלק מפעילות החוגים ( מנוי הכל כולל הכל ), אבל לא השתמשתי בזה באופן עקרוני, כי הייתי בהריון, חופשת לידה וכו'.

אחרי שהייתי בשיעור אחד, שאלתי את המורה על ההבדל בין מכשירים למזרן, והמדריכה תיארה את זה כאילו אלה שתי פעילויות שונות - המזרן "עממי", "כללי" והמכשירים - פרטני, טיפולי, אישי, מקצועי, ושזה יותר "נכון" לעבודה למי שרוצה לראות תוצאות.

חוצמזה היא ננה כדוגמה את העובדה שהשיאורים ברשת דליה מנטבר ודרור רז הם לא שיעורי רצפה אלא מכשירים, ושגם חלק הרצפה שונה משמעותי מחדר הכושר והוא הרבה יותר מכוון, מקצועי ומדויק.

בקיצור, אני מבולבלת.
    האם תוכלו להבהיר לי את ההבדל אם יש, והאם יש אפשרות לשיעור ניסיון ברשת.

אני מצטערת על כל השאלות, תודה מראש,
    דקלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מה ההבדל בין מכשירים למזרון. דקלה

גדעון אברהמי
    21/01/2008

ההבדל איננו קשור לעממי או כללי. המזרון היה תמיד חלק מהטכניקה וחלק מאוד חשוב, נכון שבשעור מזרון אפשר להתאמן בקבוצה גדולה יותר. המכשירים מאפשרים מגוון עבודה הרבה יותר רחב ולוקחים את הגוף רחוק יותר. המכשירים מתאימים יותר גם לאנשים שקשה להם לשבת על הרצפה או שהם גמישים פחות אבל גם ספורטאי ורקדני צמרת יכולים למצות את גופם טוב יותר על המכשירים. העבודה על המכשירים היא בקבוצה קטנה יותר (עד 6 איש מול מורה) לכן יותר אישית. המזרון לעומת זאת מכיל יותר אנשים ברמות שונות ולכן תשומת הלב פחות אישית. במכוני הפילאטיס השונים ההתיחסות לרצפה היא כאל עוד מכשיר ולא כאל שעורי רצפה שא תמכירה ממכון הכושר.

אפשר ורצוי לבוא ולעשות שעור ניסיון ואז גם תוכלי לראות לעצמך את ההבדלים.

בהצלחה גדעון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה ודי

דקלה
    21/01/2008

תודה על התשובה המהירה.

אם הבנתי נכון - מכוני פילאטיס הם מכוני פילאטיס מכשירים, נכון ? לא המועדון כושר שלי, שזה פשוט חוג, וההתייחסות אצלכם לרצפה שונה - בניגוד לפעילות אצלנו.

אני בשמחה אגיע לשיעור ניסיון, תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה ודי. מיכל

גדעון אברהמי
    03/02/2008

נכון, הבנת נכון וכשתגיעי לשעור מבחן תבחיני בעצמך בהבדלים. מקווה שתהני ותצליחי

גדעון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו