מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פילאטיס בהריוןמיכל04/02/2008
שלום
אני בשבוע 10 ואתמול עשיתי פילאטיס הריון פעם ראשונה(חוץ מזה שאני עושה הליכות כמה פעמים בשבוע).. אבל שעה אחרי הפילאטיס הרגשתי לחצים ועד עכשיו יש לי קצת מין לחץ בבטן התחתונה..
מוזר כי זה מיוחד להריון... יש לי סיבה לדאוג??? ללכת לבדיקה?
אני גם רציתי לשאול כשנושפים צריך להכניס את הבטן פנימה וזה נראה לי קצת מסוכן לעובר לא?? (את המומחית) כי אם אסור לעשות כפיפות בטן בהריון אז ההכנסה זה כמעט אותה פעולה לא?? תודה וסליחה על כל השאלות אני פשוט קצת מבולבלת..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם לי זה קרה בשליש הראשון
מיטל04/02/2008אצלי בגלל שהשרירים נמתחו זה כאב לי,אם את לא רגועה-תבדקי אבל כמעט בטוח שזה רק עניין של השרירים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפילאטיס הריון. מיכל
גדעון אברהמי05/02/2008הייתי רוצה לדעת איך התאמנת, האם לבד בבית עם קלטת, האם שעור מזרון עם מורה, האם שעור מכשירים במכון. נסי לתאר קצת יותר את ה"לחץ" ואת מיקומו בכדי שאוכל לתת לך תשובה יותר מלאה לפני שאת נכנסת לדאגות.
העבודה עם הנשימה חשובה במיוחד בתקופת ההריון והכנסת הבטן אינה יכולה להזיק לעובר. נושא כפיפות הבטן הוא שונה. הנזק האפשרי הוא לא כל כך לעובר כמו לאמא. בכפיפת בטן יש סכנה של הפרדות רקמות אבל יש להפרדות זו גם סיבה הורמונלית ובעיקרון זה בא מהתמתחות שרירי ורקמות הבטן עם הגדילה של הבטן. הנשיפה שמלווה באיסוף הבטן והרמת קרקעית האגן עושה רק טוב ואת מפעילה קבוצת שרירים שונה מכפיפת בטן (אם עובדים נכון). מסיבות אלה חשוב שהמדריך יהיה בעל ידע והבנה.
ודרך אגב מזל טוב
גדעון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפילאטיס בהריון
מיכל05/02/2008היי קודם כל תודה על התגובה המהירה..
התאמנתי עם הDVD של דליה מנטבר פילאטיס בהריון ושעה אחרי היו לי לחצים בבטן התחתונה כמו דקירות כאלה...
אבל זה עבר אז אני מאמינה שאין שום סיבה לדאגה..
עוד שאלה קטנה.. אם זה אפשרי להכניס את הבטן בזמן פעילות אז זה אפשרי גם במשך כל היום?? כי אני ממש רגילה להכניס את הבטן נראה לי אפילו שאני ישנה אני מכניסה את הבטן .. תודהמראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפילאטיס בהריון. מירב
גדעון אברהמי07/02/2008שמח לעזור. בנושא הכנסת הבטן, אל תיכנסי ללחץ במיוחד לא בתקופת ההריון. האיסוף של הבטן (יתר נכון מהכנסה או החזקה) זה תהליך שחייב להעשות לא בהגזמה וללא כוח לפחות לא במשך היום. המטרה היא ליצור טונוס שרירים נכון ולא סוג של עצירות. אם במשל היום הבטן לא נאספת אז תרשי לה לא להאסף פשוט חשוב שתרגישי נוח עם האיסוף או בלעדיו. הבטן היא הדבר האחרון שצריך להדאיג, חשוב יותר לעבוד על הגב, רגליים, כפות רגליים, חגורת כתפיים, זרועות וכו'
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
האם להמשיך פילאטיס למרות כאבי גב?
מדריכת פילאטיס מכשירים שכר ללא ניסיון
מעוניין במידע על מיטת רפורמר 2 אלגרו
הכשרה של מדריכי פילאטיס
פילאטיס ופריצת דיסק צווארי
שיעור של מדריכות בדרום
מרחק בין אימון לאימון
קורס מדריכי פילאטיס מזרון - וינגייט או שיאים? יתרונות וחסרונות?
בעיות במפרק הירך של מתאמנת
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)