מדריכה בתחילת הדרך...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מדריכה בתחילת הדרך...
    איה
    07/03/2012

שלום רב שירלי ורחלי ,

ככה, אתמול העברתי שיעור נחמד ברמה בינונית (כיתה אקלקטית),

1. בתרגיל ה- SWAN, אחת התלמידות אמרה לי שכואב לה בחוליות הגב התחתונות, ביקשתי ממנה להביא את הידיים קדימה (שהמנוף לפשיטה יתקצר), האם המודיפיקציה שנתתי לה היא טובה?

2.בנוסף, בתרגיל ה leg circle , אחת מהתלמידות ממש רעדה לה הרגל בהרמה של "פוינט" בדקירה לתקרה, היא כמובן "תיקנה" את עצמה ולקחה את הרגל בזווית קדימה והמשיכה לפי ההנחיות שנתתי, הקטע הוא שהפואנטה קצת מתפספסת ולא כ"כ ידעתי איזה מודיפיקציה לתת לה (לכפוף ברך?!)

3. אני בונה לעצמי מערכי שיעור, כשלמדתי המורה שלי אמרה שעם שיעור טוב אפשר לרוץ הרבה זמן, שנה שלמה, אתן חושבות שזה נכון?, אני חושבת שאני אשעמם אותם, גם ככה הרפרטואר חוזר על עצמו, אני לא רוצה לשעמם ויחד עם זאת יודעת שחשוב שהשיעור יהיה נכון ומדוייק הרבה יותר מאשר משעמם ועדיין... מתחבטת...

4. אחרון ודי, אשמח אם תפנו אותי לאתרים ו/או ספרים בהם ווריאציות שונות לתרגילי הרפרטואר. תודה רבה מראש (מצטערת שחפרתי...)

איה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מדריכה בתחילת הדרך...

הוספת תגובה

• מדריכה בתחילת הדרך... - תגובה

רחלי אמרוסי חדד
    08/03/2012

היי איה ובוקר טוב.. אני ממש שמחה לראות שחשוב לך מבריאות המתאמנים שלך .

אז ככה. תרגיל ה- swan המלא עדיף לעשות אותו ליותר מתקדמים שהבטן שלהם מספיק חזקה כדי שזה לא יכאב להם בגב התחתון, לכל תרגיל יש הכנות שכדאי ורצוי לעשות אותם הרבה לפני שהתרגיל המלא כדי שמתאמן יתחזק במקום הבטוח ואחר כך לנסות לאתגר אותו. אז ההכנה של ה- swan זה כף יד על כף יד מתחת למצח ועם בטן אסופה להרים את היידים כמו שהן עם המצח, רק מתאמנת חזקה תצליח לעלות ממש גבוה, אבל כל מי שלא חזקה מספיק זה יהיה לה תרגיל נהדר ולא צריכה להיות סיבה לכאבים בגב תחתון ואם קורה שכן יש מישהי שגם זה עושה לה לחץ אז רק לשכב על הבטן ולאסוף את הבטן ולשחרר עם הנשימה עד שהבטן שלה תתחזק יותר.

לגב ה- leg circle זה קורה שהרגליים רועדות למתאמנות חלשות וזה בסדר היא יכולה לכפוף את הברך מעט או להתעקש לנסות ליישר את הרגל למרות הרעידות ותוך כמה שיעורים ועם החיזוק זה ירעד פחות. אני לא חושבת שצריך בהתחלה לצפות מהמתאמנות להבין את כל הפואנטה של כל תרגיל זה עניין של תרגול וניסיון וזה בסדר. בהתחלה שיתאמנו ויעשו אפילו אם זה לא הכי טוב בעולם והן לא הבינו את הפואנטה. ואז לאט לאט כל פעם תנסי להדגיש להן יותר מה חשוב בתרגיל ועל מה אנחנו רוצות לשמור אבל קודם כל שיצליחו לעשות את התרגיל כי עכשיו הן בטוח לא יבינו על מה את מדברת.

ולגבי מערכי שיעור אני מאוד מאמינה בשיטה הקלאסית וברפרטואר של שיטת הפילאטיס אך אני גם חושבת שצריך מידי פעם לגוון , ולעשות רק הכנות לתרגילים ומידי פעם להכניס תרגילים חדשים כי יש המון. ואת יכולה לשלב אביזרים שמכניסים המון עניין וחידוש לשיעורים.

את יכולה להסתכל ביוטיוב יש שם מלא וריאציות לתרגילים עם אביזרים וגם בלי. וצריך לרענן את השיעור כדי שהתאמנות לא יעבדו באוטומט..

מקווה שעזרתי לך ואם יש לך עוד שאלות מוזמנת בכיף.. חג שמח ויום נפלא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו