פריצת דיסק צווארית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • פריצת דיסק צווארית
    מעיין
    15/09/2012

    הי רחלי ושירלי,

    לראשונה נתקלתי בשיעור במתעמל עם פריצת דיסק צווארית, אני נתקלתי באנשים עם פריצות דיסק נפוצות יותר (מותניות), פתאום חשתי באזלת יד מאחר והידע שיש לי לרוב היה על פריצות גביות/מותניות, כיוונתי את המתעמל לתנועה קלה יותר (למשל במקום רולינג לייק א' בול, איסוף רצפת אגן ורחב בטני והפלה של ברכיים מימין לשמאל), חשתי אי נוחות גדולה על זה שהמידע שלי להכוונה בפריצה כזו הינו מועט (כמובן שאין לנו/לי התיימרות להיות רופאים) אך הידע בנושא כמו גם עשה ואל תעשה הוא הכרחי ונחוץ, אנא הכוונתכם לעשה ואל תעשה בפריצת דיסק צווארית, כמו גם אשמח להכוונה למאמרים בנושא.

    תודה ושנה טובה
    איה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פריצת דיסק צווארית

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • פריצת דיסק צווארית

    נואליה גולדבר
    10/11/2012

    שלום איה,
    מניסיוני,פעמים רבות מדריכי פילאטיס נתקלים במתאמנים עם רקע של פריצת דיסק צווארית ומרגישים שאין ביכולתם לתת מענה לאותו אדם באותו אופן בו היו מתאימים לו תרגול אילו הייתה זו פריצת דיסק מותנית. אבל האבסורד הוא שבמציאות שלנו כשאנשים יושבים מול מסך מחשב 24\7 שכיחות הבעיות הצווואריות הופך לדומה לבעיות הגב התחתון.
    בבואך לעבוד עם אדם כזה, עלייך לשקול לקחת בחשבון מרכיבים שונים. בינהם, מידת התנועתיות \נוקשות של בית החזה שלו, אורך וחוזק השרירים בצוואר (המיישרים -אשר פעמים רבות מקוצרים מאוד והמכופפים העמוקים אשר פעמים רבות חלשים מאוד), מצב המתאמן מבחינת כאב (אקוטי, כרוני) ויכולותיו התפקודיות בשילוב עם צרכי היומיום שלו ( ישיבה יומיומית במשרד לעומת שחייה של 20 ק"מ יומיומית בבריכה). בחירת התרגילים צריכה להיות בהתאם למידע שייתקבל וכך תוכלי להתאים את תוכנית העבודה המדוייקת ביותר.
    פעמים רבות אני ממליצה להוועץ בפיזיותרפיסט \ איש מקצוע אחר כדי שהמדריכה תרגיש שיש לה ליווי והכוונה מדוייקת. את מוזמנת להשתמש בי :)
    אני מצרפת לך מאמר כי ביקשת קצת מידע , במאמר נבחנה ההשפעה על יציבה בבית החזה ותנועתיות הגוו ופלג הגוף העליון בעקבות התערבות בפילאטיס.

    Effect of pilates mat exercises and conventional exercise programmes on transversus abdominis and obliquus internus abdominis activity: pilot randomised trial.

    Critchley DJ, Pierson Z, Battersby G.

    את מוזמנת ליצור עימי קשר ואעביר לך את המאמר במלואו.
    בהצלחה

    נואליה גולדברג
    פיזיותרפיסטית ומדריכת פילאטיס שיקומי
    052-2634597
    [email protected]

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו