מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- CORE MUSCLES?ריקי07/01/2013
שלום רב,
אני בת 27. לאחרונה, בעקבות מחלה חריפה סבלתי מכאבים חזקים בגב התחתון.
אורטופד שלח אותי לצילום וחשד בשבר דחיסה באחת החוליות (L1). הוא הפנה אותי ל-MRI לברור מעמיק והמליץ על התעמלות CORE MUSCLES לחיזוק שרירי הליבה.
אין לי מושג למה הוא מתכוון ואשמח לדעת האם לדעתכן התכוון לפילאטיס או למשהו אחר.
בנתיים חזרתי אליו עם צילומי הMRI והוא אמר שככל הנראה לא מדובר בשבר ואין צורך בברור אוסטופורוזיס... הוא טוען שזה מבנה מולד..
הוא כתב "שינויים של מחלת SCHUERMANN עם מבנה טיפוסי של L1 ו SCHMORL NODES.
איזו התעמלות עלי לעשות כדי לחזק את שרירי הליבה? (יש לציין שאני עם עודף משקל די משמעותי..).
תודה
ריקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CORE MUSCLES? - תגובה
שירלי טאו זימברג07/01/2013היי ריקי,
שיטת פילאטיס אכן מלמדת כיצד יש להשתמש בשרירי הליבה ( המרכז).
חפשי שיעור פילאטיס באזור מגורייך ובקבוצה קטנה.
במקביל,אנא פני לדיאטנית לייעוץ לתזונה נכונה. כך את נוהגת בתבונה לאורח חיים נכון ובריא,להתנהלות נכונה ובריאה. בטוחני שהכאב יחלוף.
תהני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסטודיו ליד הבית
ריקי07/01/2013היי שירלי,
תודה על התשובה. אני פשוט לא מבינה בזה כלום... :-)
פנתי לדיאטנית ואני בתהליך ירידה במשקל ולקיחת העניינים לידים...
יש לי ליד הבית סטודיו שיש בו כל מיני דברים: פילאטיס, התעמלות בונת עצם, התעמלות בריאותית ועוד.. ואני פשוט לא יודעת מה הכי מתאים למה שאני צריכה (חיזוק שרירי ליבה, ושלא יהיה קשה מידי...).
איך אוכל לדעת שאני עוזרת לגוף ולא עושה לו נזק?
תודה
ריקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
האם להמשיך פילאטיס למרות כאבי גב?
מדריכת פילאטיס מכשירים שכר ללא ניסיון
מעוניין במידע על מיטת רפורמר 2 אלגרו
הכשרה של מדריכי פילאטיס
פילאטיס ופריצת דיסק צווארי
שיעור של מדריכות בדרום
מרחק בין אימון לאימון
קורס מדריכי פילאטיס מזרון - וינגייט או שיאים? יתרונות וחסרונות?
בעיות במפרק הירך של מתאמנת
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)