מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תרגילים לחיזוק הגבאליען05/04/2007
שלום,
אילו תרגילי פילאטיס אני יכולה לעשות בבית (יש לי מזרון וכדור) בשביל לחזק את הגב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחיזוק הגב
דליה מנטבר07/04/2007היי ותודה שפנית אלינו.
מספר שאלות אלייך:
האם יש לך כאבים בגב העליון או התחתון?
האם ידוע לך על בעיה חולייתית מסוימת?
האם את יושבת שעות רבות? האם מול מחשב? או עבודה שנעשית רובה בישיבה?
האם את עוסקת בפעילות גופנית כלשי?
סליחה שאני עונה לך בשאלה, אך כדי להתאים לך, לצרכייך, תרגילים, אני צריכה לדעת עלייך יותר.
אנא עני לי, ואשלח מספר תרגילים שיתאימו לך.
דליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגב כפןף
מיה08/05/2007שלום רב,
אני בת ששים. ירשתי גב כפוף וניסיתי תמיד ללכת זקופה ולהתעמל. כעת, בגילי, המצב נראה לי חמור, ואני רוצה לחזק את השרירים. אני מעדיפה שיעורים פרטיים כדי להתמקד בבעיה שלי וגם משום שיש לי עוד בעיות, כגון דלקת בעצם הזנב ואוסטאופניה. אני גרה ברמת אביב. למי לפנות?
תודה, מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיה- גב כפוף.
דליה מנטבר13/05/2007היי מיה.
יש פיתרון תהליכי לכל דבר, באמצעות הפילאטיס.
תיתקשרי בבקשה אלי ל 03-5445344 ,ובקשי אותי. אקבע לנו פגישה לייעוץ,ונחליט ביחד מה לעשות כדי לשפר את מצבך.
תודה.
דליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
אליען10/04/2007
הי דליה,
האם יש לך כאבים בגב העליון או התחתון? - הכאבים שלי הם בדיוק באמצע (באזור השכמות) ונוטה יותר ללמטה מאשר ללמעלה.
האם ידוע לך על בעיה חולייתית מסוימת? - לא , אני בריאה כמו שור.
האם את יושבת שעות רבות? האם מול מחשב? או עבודה שנעשית רובה בישיבה? - כן, אני עבודת מול מחשב 9 שעות ביום.
האם את עוסקת בפעילות גופנית כלשי? - אני עושה יוגה פעם בשבוע והליכה ברגל שלוש פעמים בשבוע לפחות.
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאליען ובעיות בגב
דליה מנטבר11/04/2007היי אליען.
תודה שענית על שאלותי.
ראשית, ישיבה של 9 שעות מול מחשב, זה נזק מיתמשך שמביא לבעיות כרוניות. חשוב לבצע פעילות גופנית שכוללת מתיחות שרירים, הגמשת מיפרקים, תרגילי יציבה ופעילות אירובית.
פעילות שאינה אירובית, עלייך לבצע 3 פעמים בשבוע, כשעה, ובשאר הימים, סידרה ספציפית לכאבי הגב המרכזי שיש לך.
אעזור לך בכמה תרגילים:
1.עימדי עמידת פישוק קלה, רגלייך ברוחב האגן. ידים ישרות בצדדים בגובה הכתפיים.
קפלי את המרפקים, שאת מנסה לקרב אותם אל המותניים מאחור, לכיוון הגב, כשהאמה (הקטע שבין כף היד למרפק) נישארת מקבילה לריצפה.
את תרגישי טוב את השכמות מיתקרבות זו לזו.
הקפידי ללחוץ את הכתפיים תוך כפיפת המרפקים.
נישפי בזמן הכפיפה ושאפי כשאת מותחת שוב את הידיים לצדדים.
בצעי זאת 10 פעמיםX 3 פעמים ביום.
2.עימדי כשהידיים ישרות לפנים בגובה וברוחב הכתפיים מקבילות זו לזו .
קפלי את מרפק ימין החוצהושילחי אותו לאחור תוך הפניית הגו ימינה. בו בזמן, יד שמאלנימתחת קדימה עוד יותר. הראש מלוה את מרפק יד ימין.
דמייני חץ וקשת.
עשי את התנועה מצד לצד X 10 לכל צד X 3 פעמים ביום.
3.שיכבי על הגב כשהשוקיים מונחות על הכדור.
ידיים צמודות לגוף והשוקיים והירכיים והאגן ב 90 מעלות. (כמו ריש).
קחי אויר,לחצי את הבטן לתוך הגב והרימי את הגב חוליה אחר חוליה, ממש לגלגל את הגב עד איזור חגורת הכתפיים, בנשיפה, קחי אויר וגלגלי את הגב חזרה, חוליה אחר חוליה.
בכל התרגילים שנתתי לך, הקפידי על נשיפה בזמן התנועה, ובין תנועה לתנועה קחי אויר.
כמו כן את מוזמנת לתירגול נוסף, אצלינו במכונים.
תמיד לשרותך
דליה מנטבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
האם להמשיך פילאטיס למרות כאבי גב?
מדריכת פילאטיס מכשירים שכר ללא ניסיון
מעוניין במידע על מיטת רפורמר 2 אלגרו
הכשרה של מדריכי פילאטיס
פילאטיס ופריצת דיסק צווארי
שיעור של מדריכות בדרום
מרחק בין אימון לאימון
קורס מדריכי פילאטיס מזרון - וינגייט או שיאים? יתרונות וחסרונות?
בעיות במפרק הירך של מתאמנת
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)