מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גלולות לדחיית מחזור לקראת טיולחי12/07/2018
שלום רב,
אני יוצאת בעז"ה לטיול עם בעלי בעוד כשבוע.
במהלך הטיול אני אמורה לקבל מחזור. ביקשתי מהרופא לקבל גלולות לדחיית המחזור והוא רשם לי את הגלולות: "פרימולוט נור". אני נמצאת במעקב ביוץ לצורך טיפול פוריות, ושאלתי אותו אם בחודש הנוכחי אני נכנסת להריון וכמובן לא אוכל לדעת את זה לפני נטילת הגלולה- האם זה עלול לשבש או לסכן את ההריון. הרופא טוען שזה בסדר. אולם אני עדיין חוששת.
האם תוכל לייעץ לי האם הגלולות הנ"ל עלולות לסכן הריון- אם קיים?
אני מודה לך מאד מראש!
חי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד``ר מיכאל פרידמן13/07/2018האם תוכל לייעץ לי האם הגלולות הנ"ל עלולות לסכן הריון- אם קיים?
=== לא ממש, אבל לא מומלץ ליטול הורמונים בזמן ההיריון ללא צורך רפואי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור קטן בירך הפנימיאנונימית12/07/2018
שלום,
לפני כחודש הופיעה לי בירך הפנימי כדור סגול קשה בגודל של חומוס. קצת כואב בנגיעה.
חשבתי שיעבור מעצמו אבל לא עובר. מה לעשות???
אני אדגיש שאני מקפידה על ניקיון.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד``ר מיכאל פרידמן13/07/2018זה דורש בדיקה. אי אפשר לדעת ככה לפי התאור שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת או פטריה- תשובה בהולהרוית12/07/2018
שאלה בבקשה יש לי הפרשה לבנה דלילה כל הזמן אני רואה שזה מלכללך וגרד מה זה אומר ממה זה נובע האם זה נובע פטריה או דלקת איך ניתן לדעת האם לקיחת תרבית זה במקם אצל רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רוית
ד``ר מיכאל פרידמן13/07/2018שאלה בבקשה יש לי הפרשה לבנה דלילה כל הזמן אני רואה שזה מלכללך וגרד מה זה אומר ממה זה נובע האם זה נובע פטריה או דלקת איך ניתן לדעת האם לקיחת תרבית זה במקם אצל רופא
=== אי אפשר צלדעת ללא בדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש בזה בעיה בריאותית של הדבקה במשהו?אנונימית12/07/2018
אם אני רק יורדת ל2 שנת דעתי בקשר עם שניהם, יש בזה בעיה בריאותית של הדבקה במשהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אנונימית
ד``ר מיכאל פרידמן13/07/2018אם אני רק יורדת ל2 שנת דעתי בקשר עם שניהם, יש בזה בעיה בריאותית של הדבקה במשהו?
=== להדבקות מספיק גם אחד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של בדיקת פאפ דחופהרוית12/07/2018
עשיתי בדיקת פאפ- האבחנה PAP SMEAR SUSPICIOUS NOT YET DIAGNOSED הופניתי לקולפוסקופיה גינוסקופיה בדף הנוסף שקיבלתי- LB CYTOLOGY NO CILNICAL history Satisfactory less than optimal Transformation zone is absent\scanty Atypical Squaous cells of undetermined significance (asc-us) HPV Typing was requested אגב רוצה לצין שמרגישה כמו גרד והפרשה לבנה דלילה. אין נגעים כמו פצעים יבלות או דמויי כרובית על אברי המין.יכול להיות שהבדיקה אינה תקינה בגלל דלקת פטריה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רוית
ד``ר מיכאל פרידמן12/07/2018צריכים להמתין לתשובה של HPV
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה הילה אקוגגנית מסביב לשק היריוןאור שמואל12/07/2018
היי בהיריון שלישי שבוע 5 בבדיקה ראשונית רשם הרופא נצפה שק היריון עם הילה אקוגגנית מסביב מה זה אומר??האם זה מסוכן?משו לא תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאור שלום
ד``ר מיכאל פרידמן13/07/2018??האם זה מסוכן?משו לא תקין
=== יכול להיות ממצא אקראי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן גלולות לבעלת מוטציה לקרישיות יתר מספר 2גלי11/07/2018
שלום רב. אני בת 19 ומאובחנת כבעלת מוטציה לקרישיות יתר (מוטציה 2) שקיימת בכל בנות משפחתי. המחזור שלי מאוד לא סדיר. נאמר לי שהאפשרות היחידה היא לקחת גלולה מסוג סירוזט. הדעות לגבי האפשרות הזו חלוקות גם בקרב הגניקולוגים וגם בקרב ההמטולוגים איתם התיעצתי. אשמח לשמוע את דעתך בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום גלי
ד``ר מיכאל פרידמן12/07/2018אשמח לשמוע את דעתך בנושא. י
-------- אינני בטוח לגבי התשובה הנכונה. נראה לי שלא כדאי ליטול את הסרסט.
תפני בבקשה להמטולוג ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונדילומה עקשנית קרוב לשנהדנה10/07/2018
שלום רב , אני סובלת מקונדילמה קרוב לשנה
לפני שנה ביצעתי 2 טיפולים בלייזר ולצערי חזר לי הקנדלומה
הקופא המטפל שלי נתן לי קונדילוקס אבל אני רוצה לדעת עד כמה זה יעיל ואם זה עדיף על הלייזר?
האם יש הסדר עם קופ"ח כללית על לייזר לקנדילומה מכיון שהמחירים יקירים מאוד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דנה
ד``ר מיכאל פרידמן10/07/2018האם יש הסדר עם קופ"ח כללית על לייזר לקנדילומה מכיון שהמחירים יקירים מאוד?
=== בקופת חולים כללי ישנם רופאים שמומחים לטיפול בלייזר.
אני לא עובד עם קופת חולים כללית. באופן כללי הלייזר זה טיפול הכי טוב לקונדילומה. אבל קיימים טיפולים אחרים די מוצלחים. איניאישית לא ממליץ על קונדילוקס.
את יכולה לפנותלמרפאתי בבית חלוים אלישע. יש לנו מחשיר לייזר חדיש ואפשר לבצע טיפול גם בהרדמה כללית משום שהטיפול די כואב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום דנה
ד``ר מיכאל פרידמן12/07/2018נדמה לי שכבר כתבתי לך - יש טיפול מקומי משחה אבל הטוב ביותר זה לייזר. יש לנו באלישע לייזר חדיש ואני מקווה שאפשר לעזור לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקה מיידית של הורמוניםשושי08/07/2018
מזה כמחש שנים שאני לוקחת הורמונים. עכישו מתברר שאני צריכה להתחיל טיפולים כימותרפיים להסרת גידול בשד ובבית השחי במיידי וכירורג השד הסביר לי שעלי להפסיק לקחת הורמונים במיידי
למרות שהגידול אינו מגיב לאסטרוגן ופרוגסטרון
מה ניתן לעשות כדי להקל על התסמינים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שושי
ד``ר מיכאל פרידמן13/07/2018מה ניתן לעשות כדי להקל על התסמינים?
=== ישנן דרכים לא הורמונליות להקל עליך. אבל אי אפשר לתת המלצה רפואית ללא בדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחיית מחזור- פרימולוט נורמאיה08/07/2018
היי,
אני מתחתנת בסוף יולי ומעוניינת לדחות את המחזור על מנת שאוכל לטבול במקווה+ 7 ימים טהורה. כרגע המחזור מאחר לי ביומיים, כנראה מלחץ ( זה תמיד קורה לי). השאלה היא: אם אני רוצה לדחות את המחזור, מתי אני צריכה לנטול את הכדור ? ובאיזה מינון? האם אפשר ליטול מתי שאני רוצה? אני לא באמת יודעת ב 100 אחוז מתי אני אמורה לקבל, זה משתנה אצלי מחודש לחודש.
וכיצד נוטלים את הכדור במידה והמחזור אינו סדיר?
תודה רבה
אני צריכה עד ה 17.7 להיות אחרי מחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד``ר מיכאל פרידמן08/07/2018אנו לא נותנים המלצות על טיפולי אלו או אחרים. נא לפנות לרופא נשים שלך
טל' 04-810-2086* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרייה שחוזרת על עצמה ולאחר מריחת אגיסטן וכדורים עדיין חוסר על עצמורון07/07/2018
הייתי אצל רופאת נשים בגלל תחושה לא נעימה בפות. לאחר בדיקה היא נתנה לי אגיסטן ואגינלי טבליה וכדור חד פעמי . שמתי את הטבליה לאחר יותר מ12 שעות ראיתי שהיא התפוררה לי בתחתונים ועכשיו שורף לי ומציק אף יותר . מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רון
ד``ר מיכאל פרידמן07/07/2018מה לעשות?
=== רק לשטוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש סיכוי שזה הפרשה לפני מחזור?הילה בלילטי06/07/2018
בת 26 בריאה ללא עבר במשפחה של סרטן צוואר הרחם אחרי לידה תקינה לפני שנה . היום קיימתי יחסי מין אחרי כמה שעות הייתי בשירותים עשיתי פיפי ואז יצא קצת הפרשה שקופה עם ממש פס דק וקטן מאוד של דם.. בחיים לא קרה לי מצד שני אני אמורה לקבל בימים הקרובים שישי שבת ראשון מחזור.. בדיקת פאפ תקינה לפני שנה ושמונה אולרסאונד תקין מחודש שעבר פלוס מפסק ובדיקה פנימית ..עם אור כזה...( הלכתי חודש שעבר כי חשבתי שאיחר לי) והמחזור סדיר .לא נוטלת גללות.
האם מחייב בדיקת רופא?
יש סיכוי שזה הפרשה לפני מחזור?
חוששת מסרטן מה הסיכוי???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום הילה
ד``ר מיכאל פרידמן07/07/2018האם מחייב בדיקת רופא?
=== בלי לחץ. זה קורה. יש צורך בבדיקה גינקולוגית רצוי אצל המומחה בצוואר הרחם
יש סיכוי שזה הפרשה לפני מחזור?
==== יכולך להיות
חוששת מסרטן מה הסיכוי???
=== לא כדאי לחשוב על זה, הגיל ממש לא מתאים. רצוי להבדק בהקדם אבל שוב - בלי פניקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסת ארוכה בכל שלושה שבועותמיכל06/07/2018
שלום ד"ר
אני בת 46, בריאה, לאחר 4 הריונות ולידות, בכל השנים היה לי מחזור קבוע בכל 28-30 יום.
לפני כשנה וחצי הפסקתי לקחת גלולות לאחר שנים רבות.
בשנה האחרונה המחזור מגיע בכל שלושה שבועות, מתחיל בכתמי דם, לאחר שלושה ארבעה ימים מגיעה זרימה חזקה של דם ושוב לוקח לו כמה ימים של כתמים עד שמסתיים לגמרי.
אני שומרת נידה מה שאומר שיכולה לגעת בבעלי מספר ימים בודדים בכל סבב...
מה ניתן לעשות למעט גלולות והתקן?
האם זהו מצב סביר והגיוני?
האם מצביע על בעיה מסוימת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד``ר מיכאל פרידמן07/07/2018מה ניתן לעשות למעט גלולות והתקן?
=== להבדק
האם זהו מצב סביר והגיוני?
==== כן.ממליץ להבדק
האם מצביע על בעיה מסוימת?
=== יתכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת גלולות זואלי למילאןמיכל06/07/2018
אני משתמשת מספר חודשים בגלולות מסוג זואלי אך במשך החודש כולו אני מדממת לעיתים קרובות לכן החלטתי להחליף את הגלולות למליאן. האם המעבר ביניהן קיצוני או מומלץ? דבר שני- איך אני מתחילה להשתמש בסוג השני של הגלולות? מסיימת את החבילה של הזו אלי, מחכה 4 ימים (לפי החבילה..) ואז במקום להתחיל חבילה חדשה של זורלי מתחילה את החבילה של מליאן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד``ר מיכאל פרידמן07/07/2018האם המעבר ביניהן קיצוני או מומלץ?
=== אנו לא נותנים המלצות לטיפול. תפני לרופא שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דם שבוע 5+6אן05/07/2018
שלום ,
אני בשבוע 6 + 4 בהריון שלישי
הרופא שלך אותי לבצע בדיקות דם שיגרתי
היום קיבלתי תשובה וגילית ש CMV חיובי
מה אני צריכה לעשות ? חשכו עייני כשראיתי את התשובה ? האם זה אוצר שאני צריכה לעבור הפלה 😭😭 יש לי תור לרופא רק בשבוע הבאה .. בבקשה תעזרו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יעל
ד``ר מיכאל פרידמן07/07/2018אנו לא מפענחים תוצאות הבדיקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)