מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ריסוס נגד נמלים בעבודה.29/06/2018
היי, עדיין לא הודעתי בעבודה שאני בהריון ובעוד מספר ימים הזמינו הדברה נגד נמלים במשרד. המדביר מגיע בערב, ויום למחרת חוזרים לעבודה רגיל, בהתחלה חשבתי לבקש יום חופש ולא להגיע יום אחרי הריסוס אבל אני חוששת שזה לא מספיק ולא רוצה לקחת סיכון. אם אני אודיע שאני בהריון ואבקש לדחות או לבטל את ההדברה, האם המעסיק חייב להענות לבקשה שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד``ר מיכאל פרידמן01/07/2018האם המעסיק חייב להענות לבקשה שלי?
=== זאת לא שאלה רפואית, אלא משפטית. לא יכול לענות לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוטלת גלולות מינס חודשיים החודש קיבלתי פעמיים מחזוראנונימי29/06/2018
היי אני נוטלת גלולות מינס כבר חודשיים , לפני זה המחזור שלי היה סדיר ולא ארוך מידי.
החודש (יוני) קיבלתי מחזור פעמיים : פעם ראשונה בתאריך שאני אמורה לקבל.
פעם שנייה לקראת סוף החודש.
אני לא רוצה לקבל פעמיים בחודש ולא רוצה שהמחזור שקיבלתי בפתאומיות לא יפסיק וימשיך לי שבועיים.
מה עושים?
(חשוב לי לציין שבמינס יש לי כמה גלולות בצבע לבן שהן בלי הורמונים שאותן אני צריכה לקחת בזמן המחזור, אם אני לא במחזור להתחיל חפיסה חדשה?)
אני בלחץ תעזרו ליי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד``ר מיכאל פרידמן01/07/2018אין מקום להיות בלחץ. ממש לא. זה קורה. ליתר ביטחון כדאי להבדק אצל רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתיכת בשר בשפתיים של הפותגלי28/06/2018
היי
רציתי לשאול יש לי בשר שצמח על השפתיים של הפות זוהי חתיכת בשר מתנדנדת
מה זה הדבר הזה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום גלי
ד``ר מיכאל פרידמן01/07/2018מה זה הדבר הזה??
=== את חייבל להבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות לאחר ספורט מאומץאוריה28/06/2018
שלום וערב טוב,
היום יצאתי להליכה וריצה כהרגלי אך היא הייתה יותר מאומצת מבדרך כלל. כשחזרתי הרגשתי כאבים באיזור האירוע של השפתיים הגדולוץ, ממש על יד הפתח לצוואר הרחם, יש שם גולה שכואבת למגע ונפוחה
מה זה יכול להיות?? קצת רקע, בת 30 אחרי שתי לידות
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אוריה
ד``ר מיכאל פרידמן01/07/2018מה זה יכול להיות??
=== כמה דברים. אבל נוכל לדעת רק אחרי הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בעת שימוש בנוברינגניצן מלכי28/06/2018
אני משתמשת בנוברינג כבר חצי שנה בערך. לפני עשרה ימים החדרתי את הטבעת בתום 6 ימים בלעדיה וקבלת מחזור, ולאחר שבוע בו הייתי נקייה (ללא דימום) פתאום התחיל לי דימום. בהתחלה יותר לכיוון הפרשות חומות ואז זה התגבר לכדי דימום של מחזור. וזה ככה כבר 3 ימים. האם זה כי הטבעת פגומה? מה לעשות?
יש לציין כי לא שמתי אף פעם 2 טבעות ברצף או משהו כזה, ואני מקפידה לעבוד עם זה בצורה מאוד מסודרת.
תודה מראש על העזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד``ר מיכאל פרידמן01/07/2018לא לדאוג זה קורה.
ליתר ביטחון כדאי להבדק אצל רופא נשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעת לוואי של אביאנהאילת שושן28/06/2018
אני נוטלת מסה שלושה שביעות אביאנה.פספסתי גלולה אחת ואז התחיל דימום מהמרתיק עם כאבי בטן תחתונה ממש כמו במחזור חודשי.למעט כמויות ההדם.
כמה זמן תופעה זו אמורה להמשך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד``ר מיכאל פרידמן01/07/2018כמה זמן תופעה זו אמורה להמשך?
=== זה קורה. הבעיה מוכרת. קחי את הכדורים בצורה רציפה.
ליתר ביטחון כדאי להבדק אצל רופא נשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים לא סדירים אחרי הוצאת התקןענת27/06/2018
שלום רב,
אני בת 35, לאחר שתי לידות מהריונות ספונטניים. מגיל 17 עם אמצעי מניעה הורמונליים, למעט כשרצינו להיכנס להריון.
לאחר סיום ההנקה השניה (10 חודשים לאחר הלידה) החלו לי דימומים כבדים למדי ולא סדירים. עברתי מסרזט לנובה רינג (כפי שהשתמשתי לפני ובין ההריונות, בהצלחה רבה), לאחריו למדבקה ולאחר מכן התקן ג'נס. השינויים נעשו בגלל שהדימומים הכבדים והלא סדירים לא פסקו, וגם עם ההתקן המשיך אי הסדר.
לפני חודשיים הוצאתי אותו, לאחר שנה, כיוון שמתכננים עוד הריון. גם עכשיו ממשיכים דימומים כאלה, למעשה שתי הווסתות האחרונות נמשכו יומיים, הפסקה, ואחרי שבוע עוד דימום של יומיים-שלושה.
הרופאה לא התרגשה ולא עשתה לי בדיקות נוספות, אבל חייבת להודות שאותי זה מעט מלחיץ. הוסת שלי כרגיל נמשכת כשבוע, ותמיד היתה מסודרת למדי - עם אמצעים או בלי.
זה נשמע כמו מהלך תקין, או שיש מקום לבדיקות נוספות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד``ר מיכאל פרידמן01/07/2018הבעיה מוכרת.
ממליץ לשקול בדיקת היסטרוסקופיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפות עיניים אופלוקס בהריון / כניסה להריוןשיר26/06/2018
שלום. אתמול בלילה הייתי במיון עיניים והרופאת עיניים נתנה לי טיפות עיניים אופלוקס oflox. אמרתי לה שיתכן ואני ממש בתחילת הריון והיא אמרה שזו אנטיביוטיקה מקומית ומותר בהריון.
לקחתי כבר 6 טיפות. והיום לתדהמתי ראיתי בעלון התרופה שרשום שלנשים בהריון אסור לקחת את התרופה.
מה עושים?
ושאלה נוספת במידה ואיני בהריון עדיין, האם מותר לנסות להיכנס להריון בזמן שמשתמשים בתרופה הזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד``ר מיכאל פרידמן01/07/2018אין כל בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפת דם אחרי הסקסאנונימית 2426/06/2018
הייי אני ובן זוגי שכבנו ואחרי ששמתי את התחתון בחזרה קצת כאב לי הרגשתי שטיפה כואב אולי מהחדירה כשהלכתי לעשות פיפי ראיתי סימן קטן מאוד של דם......
מה זה אומר? ממה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד``ר מיכאל פרידמן01/07/2018ממליץ לבצע בדיקת פאפס ובדיקה קולפוסקופית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בחומצה בורית לוגינוזיסמירית26/06/2018
ד"ר קוגלר שלום רב,
לאחר בדיקת מעבדה לפני 3 חודשים מצאו לי וגינוזיס חיידקי ודלקת בדרכי השתן. טופלתי ב sulfamethoxazole 800 mg-trimethoprim 160 mg וגם ב metronidazole 500 mg פומי. לפני כמה ימים עשיתי שוב בדיקת מעבדה, והוגינוזיס לא עבר. g. Vaginalis Log (cells/mL) abnormal. g. Vaginalis by RT-PCR abnormal. קיבלתי מרשם לחומצה בורית 600mg. שאלתי היא: האם זה לא טיפול רק לפטריה? כמה ימים מומלץ לקחת את הטיפול בחומצה בורית (הטיפול דרך הנרתיק).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד``ר מיכאל פרידמן01/07/2018אין פה ד"ר קוגלר.
סליחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור עם דם קרושחנה25/06/2018
היי, אני בת 27 ולוקחת גלולות פמינט כבר לפחות 5-6 שנים.
בעקבות הגלולות המחזור שלי נהיה דליל יותר, מצטערת על הפירוט יתר, הדם היה בצורה רירית כזאת.
אבל לאחרונה בזמן המחזור שלי הדם יוצא בצורת קרישי דם חומים. בחודשים האחרונים זה היה יוצא בכמות די גדולה, וגושים גדולים ובמחזור האחרון וגם בזה שאני נמצאת בו כרגע - בקושי יוצא משהו ואם כן אז זה קרישי דם קטנים.
אני ממש מפחדת שמשהו לא תקין, הגיוני שזה ככה רק בגלל הגלולות? יש בדיקה שאפשר לעשות כדי לבדוק את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 'שלום חנה
ד``ר מיכאל פרידמן25/06/2018הגיוני שזה ככה רק בגלל הגלולות?
====== יתכן
יש בדיקה שאפשר לעשות כדי לבדוק את זה?
--------- תפני לבדיקה גינקולוגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה גניקולוגית
חנה25/06/2018עשיתי ממש לפני כשבועיים בדיקה גניקולוגית שגרתית והכל היה תקין.. יש בדיקה ספציפית לנושא המחזור..?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולת אלה לאחר ששכחתי גלולהגילי25/06/2018
שלום,
לקחתי גלולת אלה לאחר ששכחתי גלולה
האם את התפיסה הבאה אני צריכה להתחיל לפי מספר הימים או ביום הראשון של המחזור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום גילי
ד``ר מיכאל פרידמן25/06/2018מתחילה כרגיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בזמן קיום יחסים שנה לאחר לידהמאיה25/06/2018
שלום,
אני 15 חודשים לאחר לידה ועדיין כואב בזמן סקס..
בהתחלה חשבתי שזה בגלל יובש וחוסר חשק בגלל הנקה, אך עכשיו אני מניקה הרבה פחות וקצת חזר החשק המיני. גם התחלנו סקס ללא קונדום (שבד"כ גורם אצלי ליובש) ועדיין כואב. הכאב הוא בעיקר בחלק האחורי של הפתח.. איפה שהיו תפרים.
כמובן שזה לא מאפשר להנות..
האם זה כאב שכיח? האם זה יישאר כך?
תודה רבה רבה על כל עזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב
ד``ר מיכאל פרידמן25/06/2018האם זה כאב שכיח?
=== די שכיח
האם זה יישאר כך?
=== חייבת להבדק על מנת לדעת מה מקור הכאב. לפעמים טיפול בלייזר ווגינאלי מאד עוזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת אנטיביוטיקה וגלולות יאזצליל סעדון24/06/2018
היי:)
יום שלישי שעבר עברתי עקירת שן בינה והרופא הביא לי אנטיביוטיקה בשם מוקסיווט. ביום רביעי קיבלתי מחזור ואחרי יום וחצי הוא נעלם (לוקחת גלולות יאז, לא החברתי אף גלולה והמחזור הרגיל שלי נמשך כחמישה ימים). יש מצב שהאנטיביוטיקה פגעה ביעילות של הגלולות? והאם בקיום יחסי מין יש צורך באמצעי הגנה נוסף בגלל זה?
תודה רבה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
ליגל25/06/2018שלום,
לפני כחודשיים היו לי מעט הפרשות חומות, אני לוקחת גלולות. הייתי אצל רופאת נשים, בדקה אותי, אמרה שאין לי ציסטות והכל נראה תקין ושזה קורה עם גלולות.
החודש יש לי שוב הפרשות, הפעם עם דימום אדום. לא ממש ברמה של מחזור אבל ברמה שאני כן צריכה לשים תחבושת.
השאלה שלי מה זה יכול להיות? מה לבקש מהרופאה לבדוק? היא אמרה שהכל תקין. בנוסף יש לי קצת כאבים בבטן התחתונה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
ד``ר מיכאל פרידמן25/06/2018יש מצב שהאנטיביוטיקה פגעה ביעילות של הגלולות?
=== יתכן
והאם בקיום יחסי מין יש צורך באמצעי הגנה נוסף בגלל זה?
=== כדאי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקה מוקסיווט וגלולות יאזצליל סעדון24/06/2018
היי:)
יום שלישי שעבר עברתי עקירת שן בינה והרופא הביא לי אנטיביוטיקה בשם מוקסיווט. ביום רביעי קיבלתי מחזור ואחרי יום וחצי הוא נעלם (לוקחת גלולות יאז, לא החברתי אף גלולה והמחזור הרגיל שלי נמשך כחמישה ימים). יש מצב שהאנטיביוטיקה פגעה ביעילות של הגלולות? והאם בקיום יחסי מין יש צורך באמצעי הגנה נוסף בגלל זה?
תודה רבה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד``ר מיכאל פרידמן25/06/2018יש מצב שהאנטיביוטיקה פגעה ביעילות של הגלולות?
==== יתכן
והאם בקיום יחסי מין יש צורך באמצעי הגנה נוסף בגלל זה?
=-=== כדאי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה:)
צליל28/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)