מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחזור ארוך אשמח לחוות דעתמיכל15/05/2018
שלום בת 29 בריאה. + ילדה בת שנתיים.
לא אמצעי מניעה
בחודשיים האחרונים ב 2המחזורים האחרונים המחזור מתחיל בזמן נמשך רגיל 7 ימים ולאחר מכן ממשיכים כתמים לעוד כמה ימים בנוסף ל 7 ימים. תמיד לאחר 7 ימים הייתי נקייה מדימום. ועכשו הכתמים ממשיכים לעוד ימים בודדים( מדובר בכתמים בניגוב) נבדקתי חודש שעבר בשל התלונה הזאת אצל רופאת נשים שביצעה בדיקה יסודית ידנית, אגן, צוואר רחם, בצעה אוטראסאונד וגינלי. הכל היה תקין.
אני בתקופה מאד לחוצה. האם יתכן קשר בין השניים? האם יתכן שיבוש הורמונולי? האם תופעה זאת יכולה להיות תקינה? אודה לחוות דעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל שלום
ד``ר מיכאל פרידמן17/05/2018אני בתקופה מאד לחוצה. האם יתכן קשר בין השניים?
--- יתכן
האם יתכן שיבוש הורמונולי?
בהחלט
האם תופעה זאת יכולה להיות תקינה?
כן, אבל חייבים להיות בטוחים שבדיקה גינקולוגית תקינה לחלוטין. זה מאד חשוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור עם התקן גאנסשני15/05/2018
אני 10 חודשים לאחר הכנסת התקן גאנס ועדיין מקבלת מחזור כל חודש מה שמפתיע הוא שלפני כן לא הייתי מקבלת כל חודש אלא 40\50 יום כרגע המחזור כל 30 יום וכמות הדימום לא קטנה כלל.
האם זהו מצב תקין? לא אמור להיות שהתקן זה הוא אל ווסת?
מה עלי לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשני שלום
ד``ר מיכאל פרידמן17/05/2018האם זהו מצב תקין?
=== כן
לא אמור להיות שהתקן זה הוא אל ווסת?
=== זה נכון, אבל לא תמיד זה קורה
מה עלי לעשות?
--- כלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השימוש בקלוטרי עם הפרשותאלה14/05/2018
שלום ! ניתן לי טיפול ע״י רופאת נשים לפני כשבוע של זידובל ג׳ל לחמישה ימים וטיפול אנטיביוטי כדורים גם לחמישה ימים , ובסיום הג׳ל להתחיל נרות קלוטרי , סיימתי עם הטיפול בג׳ל ואמורה להתחיל עם הנרות אבל החלו הפרשות חומות/ורודות כך שהתלבטתי האם להתחיל עם טיפול זה או להמתין , התקשרתי לרופאה והיא אמרה להמתין יום יומיים אבל עברו 3 ימים ועדיין הפרשה ורדרדה ומאוד שורף לי , כך שלא יודעת מה לעשות האם זה מחזור ואז אסורלשים או הפרשה כתוצאה מהשימוש בג׳למאו מההתקן(מירנה- די שכיחות הפרשות עם התקן זה) לתשובתכם בהקדם אודה . רופאה מטפלת לא עובדת וממש כואב לי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אלה
ד``ר מיכאל פרידמן14/05/2018לא ניתן להמליץ לך על טיפול כלשהו ללא בדיקה מצדינו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזור - לאחר הפסקת גלולותנעמה14/05/2018
שלום, הפסקתי גלולות לפני פחות משלושה חודשים, המחזור הראשון והשני היו תקינים לחלוטין, וסדירים, כמו שהמחזור היה לי בלי שימוש בגלולות.
כעת מאחר לי המחזור ב - 7 ימים, יש לציין כי קיימתי יחסי מין עם בן זוגי עם קונדום, והוא גם לא גמר, אז היריון זה סיכוי אפסי.
מה יכולה להיות הסיבה לכך והאם אני צריכה להיבדק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נעמה
ד``ר מיכאל פרידמן14/05/2018מה יכולה להיות הסיבה לכך והאם אני צריכה להיבדק?
== את חייבת להבדק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיום יחסי מין לפני התקנת ההתקן מורינהמיכל14/05/2018
שלום רב
הרופא נשים שלי אמר לי לבוא לשים את ההתקן של מורינה אבל לא לקיים לפני יחסי מין למה? האם הפחד שאכנס להריון? הרי שמים את ההתקן בזמן מחזור (אני יומיים אחרי המחזור) האם זאת הסיבה? וממתי אפשר להיכנס להריון לא בביוץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד``ר מיכאל פרידמן14/05/2018לא לקיים לפני יחסי מין למה? האם הפחד שאכנס להריון?
=== כדאי לך לפנות עם השאלות שלך לרופא שלךץ הכי טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לליכן סקלורוזס בתרביתלי14/05/2018
שלום,
בעבר היה לי מספר פעמים של פטריות חוזרות(קבלת טיפול ללא בדיקת תרבית) וחיידק טריכומאנס שהתגלה בתרבית ולאחר טיפול אנטיביוטי עבר(גם נשלל עקב בדיקת תרבית מעבדה).
התופעות היו של גרד,לעיתים צריבה בעירה עקצוץ והרגשת שריפה ואודם.
לאחרונה ממשיכות לי תופעות של צריבה עקצוץ ובעירה שריפה בנרתיק, כמעט ללא גרד, ולאחר ביקור אצל הגניקולוגית עלה חשד שמדובר במחלת עור, כנראה בליכן . לאחר בדיקת וולבו סקופיה נאמר לי כי ייתכן ואכן מדובר בליכן סקלורוזס אך אין צורך בביופסיה בגילי(25) ופשוט אקח את המשחה וזה יעבור לבד .קיבלתי טיפול של משחה סטרואידלית בשם אלוקום. לאחר יומיים של טיפול התופעות החמירו עקב המשחה וכעת החליפו לי את המשחה לבטקורטן .
הטיפול מיועד ל-7 ימים.
האיזור מאוד כואב למגע(גם ללא קיום יחסים), וברצוני להתייעץ מה ניתן לעשות במקרה זה מלבד המשחות, במידה ולא יעזרו באמת לאחר 5 הימים הנותרים.. משום שכעת התופעות ממשיכות למרות הטיפול הרפואי.
כמו כן אשמח לדעת לאיזה תחום התמחות בגניקולוגיה עליי לפנות על מנת לברר על הדלקת עור ועל כאבים בקיום יחסים.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לי
ד``ר מיכאל פרידמן14/05/2018כמו כן אשמח לדעת לאיזה תחום התמחות בגניקולוגיה עליי לפנות על מנת לברר על הדלקת עור ועל כאבים בקיום יחסים.
==== לרופא נשים שהוא מומחה במחלות העריה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת גלולות קבלת וסתלימור ברוך14/05/2018
שלום,
הפסקתי גלולות לפני חודש וחצי(במטרה להכנס להיריון).
מציינת כי לקחתי מלא שנים גלולות.
המחזור הקודם שהיה לי עם גלולות זה היה ב10.4(בו הפסקתי גלולות לגמרי).
קיבלתי מחזור יום חמישי האחרון-10.5(מציינת כי כל השבוע סבלתי מכאבי גב תחתון נוראים+ראש)
ואורך המחזור היה מוזר יחסית,
בחמישי בערב קיבלתי היה לו דימום גם כך בשישי
(מציינת כי היו לי כאבים חזקים בבטן תחתונה-שלא היה לי עם גלולות).
בשבת ואתמול כבר צבע המחזור נהיה חום בדרך להגמר.
והיום קמתי עם כאבי גב מטורפים(גב תחתון)
ויצא לי דימום חזק.
למה זה ככה?
בגלל ההפסקת גלולות? ואני מרגישה שהפטמות שלי גם נהיו חזקות כזה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לימור
ד``ר מיכאל פרידמן14/05/2018בגלל ההפסקת גלולות?
=== יתכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאה של בדיקת פתלוגייהאפרת14/05/2018
שלום וברכה ליפני חודש בדיוק עברתי הפלה מאוחרת בשבוע 17 כיוון שלא ניצפה דופק.
לציין שבסקירה המוקדמת ראו דופק מואץ לעובר ובסקירה השנייה כבר לא נמצא דופק.
עברתי כבר לידה שקטה ומספר הפלות חוזרות וכרגע התחלנו בירור לשם כך.
בתוצאת המכון הפתולוגי רשום כך:
שליה במשקל 65 גרם ובקוטר 7.5 ס"מ.
צד אמהי ספוגי,צד עורי חקל,קרומים עכורים.
חבל טבור 7.2 ס"מ ובקוטר 0.5 ס"מ.
עובר במשקל 51 גרם באורך 9/12 ס"מ היקף ראש 11 היקף חזה 10 אורך כף רגל 1.6 ס"מ
תאור מיקרוסקופי:
השליה מתאימה לשליש שני של ההיריון.
לא ניראו שינויים פתולוגיים ספציפים חבח הטבור וקרומים ללא דלקת או טרומבי.
אברי העובר עם שינויים אוטוליטים קשים.
אשמח לדעת מזה אומר
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אפרת
ד``ר מיכאל פרידמן14/05/2018אנו לא מפענחים תשובות מעבדה, לרבות תשובות פתולוגיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכחתי גלולה- יומיים לפני סיום לפישהשולה14/05/2018
אהלן. שכחתי אתמול גלולה (יומיים לפני סיום חפיסה), ולקחתי אותה לאחר 12.5 שעות.
ב3 ימים האחרונים קיימתי יחסי מין פעם אחת בלבד, ובה חבר שלי גמר בחוץ.
האם מומלץ שאדלג על ההפסקה ואמשיך מיד לחבילה הבאה או שאתן למחזור להגיע (אמור בעוד 4 ימים) וכך מיד אשלול אפשרות של הריון?
אם אמשיך מיד לחבילה הבאה- מתי אפקטיבי שאעשה בדיקת הריון?
(יש לציין שבשבוע הראשון לחודש הנוכחי שכחתי גלולה ולקחתי פוסטינר לאחר 7 שעות)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שולה שלום
ד``ר מיכאל פרידמן14/05/2018אין כל בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דוקסילין בשבוע 9 להריוןנופר14/05/2018
היי אני בשבוע 9 להריון אני רוצה לדעת עם אפשר לקחת
דוקסילין לטיפול בכלמדיה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נופר
ד``ר מיכאל פרידמן14/05/2018לא ליטול דוקסילין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי גלולות הריון והשיווק שלהם בארץמיה13/05/2018
שלום, אני עושה עליה מארה"ב ועד עכשיו אני לוקחת גלולות בשם Generess FE. לא מצאתי אותם בארץ, האם יש מקום שמוכר אותם / האם יש משהו שהוא שקול לגלולה הזו בארץ? זו הגלולה שעובדת עבורי הכי טוב. תודה! מיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיה
ד``ר מיכאל פרידמן13/05/2018האם יש מקום שמוכר אותם / האם יש משהו שהוא שקול לגלולה הזו בארץ?
=== הפורום הזה לא מוכר גלולות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה.
מיה14/05/2018אני לא מחפשת לקנות גלולות מהפורום. אני מחפשת הפניה לסוג של גלולה שניתן לרכוש בארץ עם תמהיל דומה לגלולה שאותה אני לוקחת בארה"ב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיומות רבות ברחם ודרכי טיפולרונית13/05/2018
שלום,
אני בת 49, אחרי 3 לידות. לפני כעשור הובחנו אצלי מיומות על ידי רופא נשים. לפי דבריו יש לי הרבה מיומות קטנות. היתי במעקב אצל הרופא כל חצי שנה. כבר כמה שנים יש לי דימומים חזקים בזמן המחזור מפסר ימים. אך זה לא הפריע לי כל כך. פשוט בביקור האחרון הרופא הבחין שהרחם גדל (היה כ-12 שבועות) ועכשיו כ-16 שבועות.
הרופא חד משמעי מציע ניתוח כריטת הרחם ,שחלות והכל.... האם יש טיפול אחר חוץ מניתוח: קראתי שיש טיפול תרופתי בשם "איסמיה" שגורם להקטנת מיומות?או חימום בלתי פולשני של השרירן על ידי קרני אולטראסאונד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רונית
ד``ר מיכאל פרידמן13/05/2018קראתי שיש טיפול תרופתי בשם "איסמיה" שגורם להקטנת מיומות?
==== לפי התאור שלך אינני בטוח שאת מתאימה לטיפול זה.
או חימום בלתי פולשני של השרירן על ידי קרני אולטראסאונד?
==== גם טיפול זה לא ממש מתאים לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגנת גלולות אחרי גרידהליאור12/05/2018
היי, לפני חמישה ימים עברתי גרידה, והיום התחלתי חפיסה חדשה של גלולות סרסט - ממתי אהיה מוגנת בעת קיום יחסי מין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ליאור
ד``ר מיכאל פרידמן12/05/2018ממתי אהיה מוגנת בעת קיום יחסי מין?
=== מיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Bleeding after sex in twenty year old daughterאילנה בר-חי12/05/2018
My20 year old daughter had bleeding last night after sex with her boyfriend.
This is her first boyfriend. I'm very worried about cervical cancer. I feel I cannot wait until i get appt
She has no other symptoms and is not bleeding anymore.
This isn't her first time with him and please can you give me any information? Is there a place she can be checked tonight?
Thank you* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אילנה
ד``ר מיכאל פרידמן12/05/2018בד"כ ישנו דימום אחרי מגע מיני ראשון. בכל אופן נא לפנות לרופא נשים לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהBleeding
Ilana Bar-Hai13/05/2018This is not her first time with him. I didn't sleep all night. Are chances high, liw? Of course as soon as I can I will take her to the Dr. But my mind is going crazy with worry until then! And I don't know how soon she can be seen and I assume she will need more tests....help!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהBleeding
Ilana Bar-Hai13/05/2018Can I call you?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולפוסקופיה הכנות לבדיקה וחומר סיכהאנונימית12/05/2018
שלום דוקטור אתמול(בשישי) קיימתי יחסי מין עם חומר סיכה ובשני עלי לבצע קולפוסקופיה השאלה שלי אם תהיה בעיה בבדיקה בגלל החומר סיכה? בלי קשר אני יודעת שאין לקיים יחסי מין כ24 שעות לפני הבדיקה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד``ר מיכאל פרידמן12/05/2018השאלה שלי אם תהיה בעיה בבדיקה בגלל החומר סיכה?
=== לא צריכה להיות שום בעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)