מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דימום לאחר מחזור- באמצע הגלולותלינוי16/12/2010
אני בת כ-19 ואני לוקחת גלולות "לודן" במשך כחצי שנה כבר.. לפני יומיים גילתי דימום שנמשך כבר כמה ימים כמו מחזור בהתחלה זה היה חלש...והייתי במחזור לפני כשבוע וחצי , האם עליי להמשיך לקחת את הגלולות כרגיל ?ממה זה נובע?
אולי תופעות לוואי מהאנטיביוטיקה שאני לוקחת לגרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לאחר מחזור- באמצע הגלולות - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין16/12/2010יתכנו סיבות מרובות לדימום נרתיקי לא סדיר בכול מקרה כזה לא ניתן לטפל ללא בדיקת רופא מטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטל תופעות לוואי ומירנהליטל16/12/2010
שלום רב
אני בת 32 , לפני שלוש שנים לאחר שתי לידות התקנתי את הטבעת מירנה ברחם מאז אני
סובלת מאקנה למרות שטיפלתי ברואקוטן מידי חורף לא מצאתי פיתרון
ולכן פניתי לרופא וביקשתי להתחיל טיפול באסטל במקביל למירנה כדי לפתור
את בעיית האקנה ( את המירנה העדפתי להשאיר מכיוון שאני לא מקבלת מחזור בכלל ונוח לי עם זה )
התחלתי את האסטל לפני שלושה ימים מאז אני סובלת מכאבי ראש קטנים בעיקר בערב
חולשה בחילות רגישות בשדיים ובבטן ( נטלתי בעבר את האסטל ואני לא זוכרת תופעות לוואי)
אשמח אם תוכלו להתייחס לכמה נושאים שמעניינים אותי :
* האם התופעות לוואי יחלפו ? אחרי כמה זמן זה תקין ?
* האם זה תקין להשתמש גם המירנה וגם באסטל בו זמנית לאורך זמן כמו לעוד שנתיים
* מכיוון שאין לי מחזור האם לאחר שלושה שבועות צריך שבוע הפסקה עד להתחלת החפיסה של האסטל החדשה או ליטל רצוף את האסטל ?
תודה רבה מראש , ליטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטל תופעות לוואי ומירנה - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין16/12/2010יתכנו תופעות לוואי כגון כאבי ראש
אנא פני לרופא נשים מטפל לצורך קבלת המשך המלצות לגבי טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות במחזוריפעת16/12/2010
שלום רב, אני בת 30 , מזה למעלה מחצי שנה מקבלת מחזור פעמיים בחודש . עשיתי בדיקת הורמונים ויצא תקין , גם אולטראסאונד ויצא תקין , עוד מספר ימים יש לי הסטרוסקופיה ונראה מה יהיה שם . א. מה אומרת הבדיקה הזאת ? ב. מה יהיה אם אקבל מחזור עד אז? האם יש דרך למנוע את קבלת המחזור עד ליום שני הקרוב ? (אינני לוקחת גלולות עד שתובהר מה הבעיה . תודה מראש .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסיבה?
יפעת16/12/2010ומה יכולה להיות הסיבה לקבלת מחזור פעמיים בחודש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות במחזור - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין16/12/2010היסטרוסוקופיה- בדיקה שבמהלכה צופים בחלל הרחם במידה ואכן יופיע דימום לא ניתן יהיה לבצע את הבדיקה בד"כ מומלץ לבצע את הבדיקה לאחר המחזור הוסתי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון hpvקרן16/12/2010
האם זה נכון שגרדסיל חוץ מזה שהוא מונע יותר סוגים של סרטן צוואר הרחם מהחיסון השני הוא גם מונע יבלות בנרתיק ???
כך היה רשום בחוברת שקיבלתי בקופת חולים ואני בדיוק מתלבטת איזה מהחיסיונים כדאי לעשות את הגרדסיל או את השני .
תודה מראש קרן ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון hpv - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/12/2010הגרדסיל יעיל גם נגד 2 סוגי וירוסים שגורמים ליבלות. הצרבריקס לא יעיל ליבלות אך היעילות שלו מבחינת מניעת הסרטן נחשבת ליעילה וממושכת יותר. ההחלטה היא שלך
אם את בחורה רווקה ללא בן זוג קבוע הייתי ממליצה לך על גרדסיל כי היבלות הן אחת ממחלות המין השכיחות ביותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסון hpv - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן16/12/2010את השני. CERVARIX .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ-דחוףיעל15/12/2010
שלום,
אני בת 29, מנסה להיכנס להריון 7 חודשים, בעלת שחלות פוליצסטיות.
הערב הרגשתי כאב חד בצד והבנתי שזהו הביוץ, ערכתי בדיקה ביתית שהראתה שהכן יש ביוץ.
קיימנו יחסי מין ביום א', ביום ג'(בלילה) והיום, יום ד', בשעה 10:30. מה עליי לעשות כדי להגדיל את סיכויי להרות החודש.
תודה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ-דחוף - תגובה
ד''ר יואב פלד15/12/2010רק להתפלל !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על גלולות וקונדוםגדעכ15/12/2010
אני בת 18 ומשתמשת בגלולות.
אם חבר שלי ואני איבדנו את הבתולים אחד לשני אפשר לקיים יחסים בלי קונדום בלי לחשוש ממחלות מין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על גלולות וקונדום - תגובה
ד''ר יואב פלד15/12/2010בעיקרון כן
אבל יש מחלות כמו צהבת שעוברות גם ביחסים וגם דרך דם
ככה שתמיד יש סיכוי לחטוף
כמו שנאמר החיים לא פשוטים כלל ועיקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית רחם עבה,לי15/12/2010
ביקרתי אצל רופא נשים, מאחר ויש לי התקן תוך ריחמי במשך חצי שנה, ובמשך החצי שנה הזאת סבלתי המון מדימומים, היום החלטתי שאני מוציאה את ההתקן , אחרי שהוציאו לי את ההתקן בבדיקת u.s. נאמר לי שעובי רירית הרחם עבה, בעובי 14 מ"מ ,( אני מניקה כבר שבעה חודשים) מה יכול להיות הגורם שרירית הרחם עבה במיוחד אפילו שיש דימומים שהייתי בטוחה שזה מקבלת מחזור ומתברר שזה לא מחזור. אשמח לתשובה בהקדם קצת מודאגת ממה זה נובע? והאם זה מסוכן.. תודה רבה רבה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית רחם עבה, - תגובה
ד''ר יואב פלד15/12/2010יש הרבה סיבות ולא ניתן לענות על זה בקצרה דרך הפרום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת גלולות ברצףיעלי15/12/2010
שלום ותודה מראש על הייעוץ!
לקחתי גלולות סרזט ועכשיו הפסקתי להניק ועברתי למליאן. כמובן ששכחתי שבמליאן עושים הפסקה ומקבלים מחזור...
ממש לא מתאים לי להיות במחזור בזמן שבו יוצא שהחבילה אמורה להיגמר.
רציתי רק לוודא שאפשר, באופן חד פעמי, לקחת חבילה נוספת של מליאן ברצף (כלומר 6 שבועות רצופים של לקיחת גלולות ואז שבוע הפסקה).
שוב תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיחת גלולות ברצף - תגובה
ד''ר יואב פלד15/12/2010אין בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריחרחלי15/12/2010
שלום,
רציתי לדעת אם יש מניעה להשתמש בתחתוניות/פדים רייחנים בשימוש יומיומי, כולל בלילה.
בתודה מראש,
רחלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח - תגובה
ד''ר יואב פלד15/12/2010אין בעיה אם את לא רגישה
אבל לא מומלץ
כלומר בשביל מה את צריכה כימיכלים באיבר המין שלך ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון עם גלולותדינה15/12/2010
שלום לרופאים,
בחורה בת 24 נקלטה להריון עם גלולת והיא לא פספסה באם זה יכול להיות?
האם ההריון יהיה בסדר?
האם היא צריכה לעשות בדיקות מיוחדות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון עם גלולות - תגובה
ד''ר יואב פלד15/12/2010יכול להיות
ההריון יהיה תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת מין?לירון15/12/2010
אני בת 18 וחצי ואני במערכות יחסים ומקיימת יחסי מין עם נשים בשנים האחרונות.
לא מזמן מישהו שמכיר את המצב הבריאותי של האקסית שלי דיבר איתי ואמר לי לעשות בדיקה בפי הטבעת. כיון שיש לה שבר בפי הטבעת ודימום לפעמים וכנראה שהדימום הזה עשה לה זיהום מתישהו וזה גרם לבעיות באיבר המין... אני לא יודעת בדיוק ..
אני יודעת שעשיתי בדיקה רגילה והכל בסדר. ועכשיו לפי מה שאני מבינה ממנו אני צריכה לעשות בדיקה בפי הטבעת.
אני לא מבינה עד כמה זה קשור ולמה שאדבק מזה שם?
זה די מלחיץ אותי ואני לא ממש יודעת מה לעשות....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת מין? - תגובה
ד''ר יואב פלד15/12/2010אל תעשי כלום !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיערמיכאלה15/12/2010
כמו כן ברצוני לשאול האם הרמונט גורמת לנשירת שיער בראש?
אם כן איזה גלולה מומלצת
אני לוקח הרמונט כמה שנים ותאמת הייתי מרוצה למרות שכן שמתי לב שיש לי קצת נשירת שיער , אך אין לי השמנה מהגלולות
יש קשר בין נשירת שיער לגלולות הרמונט במקרה ראיתי באינטרנט מישהי רשמה פורום שיש לה נשירת שיער מגלולה זאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/12/2010הרמונט לא אמורה לגרום לנשירת שער, נראה לי מקרי
התיעצי עם רופא עור ובינתיים קחי תוספי מזון שמחזקים את שרשי השערות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה! דחוף ממש!=|15/12/2010
לפני מספר חודשים הגעתי לגניגולוגית בגלל כאב בזמן קיום יחסי מין ומצאו שיש לי כלמידיה אחרי הטיפול באנטיביוטיקה כצפוי היתה לי פיטריה שטיפלתי בה באגיסטן ללא מרשם אך גם אז ההפרשות לא פסקו אך לא היה גרד או ריח רע הרופא נתנה לי זידובל וההפרדות עברו אך כעבור שבוע קימתי שום יחסי מין (עם קונדום) וכאב לי נורא (אני יבשה מאוד למטה ושום דבר לא גורם לי להפריש מה שצריך להפריש שם) עכשיו חזרו לי ההפרשות אך פחות ממה שהיה לפני השימוש בזידובל ואיבר המין שלי חיוור (מבפנים) מה יכולה להיות הבעיה? למה אני יבשה ולמה כל כך כואב לי בקיום יחסי מין??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
מיכאלה15/12/2010תגשי לרופא גניקולוג ואל תלחצי יכול להיות שאת יבשב בזמן קיום יחסי מין בגלל לחץ נפשי
אבל חשוב שתבדקי אצל רופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה! דחוף ממש! - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/12/2010עשי תרבית נרתיקית כדי לודא אם יש עדיין זהום
השתמשי במססכים לפני קיום יחסי מין כדי שלא תהיי יבשה, הכאב נובע מזה שאת יבשה
אם עדיין ימשיכו הכאבים למרות תרבית שלילית, פני לרופא שוסב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות שלוקחים 21 יוםמיכאלה15/12/2010
אני לוקחת הרמונט 21 ימים בחודש
בימים של 7 ימים שאני עושה הפסקה האם אני מוגנת מפני הריון? או שיש צורך באמצעי מניעה נוסף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות שלוקחים 21 יום - תגובה
ד''ר יואב פלד15/12/2010מוגנת !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותשרונה15/12/2010
שלום,
אני 4 חודשים אחרי לידה. (קיבלתי מחזור ראשון אחרי לידה והתחלתי גלולות הכל היה תקין).
כרגע אני בחפיסה השנייה של הגלולות, אך הפעם המחזור הקדים בשבוע, עדיין לא סיימתי את חפיסת הגלולות וקיבלתי שלשום.
מה עליי לעשות? להמשיך עם הגלולות עד הסוף?
אודה לתשובתכם.
שרונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין אלה גלולות הרמונט, תודה
שרונה15/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב15/12/2010אין טעם להמשיך. הפסיקי את הגלולות, עשי הפסקה 7 ימים והתחילי חפיסה חדשה בעוד שבוע. אם הדימומים שוב יקדימו את צריכה להחליף סוג גלולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
שרונה15/12/2010למה בעצם זה קרה? את יכולה להסביר?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/12/2010רירית הרחם הופכת לפעמים להיות מאוד דקיקה בעקבות הגלולות ואין מספיק הורמונים בגלולות בשביל להחזיק אותה. לא משפיע על יעילות הגלולות אך מהווה מטרד ועל כן הרצוי הוא להוסיף אסטרוגן למשפר ימים במהלך לקיחת הגלולות במהלך החודש החודשיים הבאים עד שהרירית מתעבה בחזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)