מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם אני צריכה לדאוג?ליאור12/12/2010
שלום, אני ובעלי מנסים להיכנס להריון כ 3 חודשים ומשום מה זה לא ניקלט, יש לי ילדה בת שש ועליי לציין שההריון הראשון הושג תוך חודש ספונטני טבעי. יש לי מחזור סדיר כל 28-26 יום ואני מרגישה ביוץ בודאות. מה הסיבה שאיני מצליחה לקלוט הריון ומתי יש לבתחיל לבדוק? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין את גילי, אני בת 34
ליאור12/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אני צריכה לדאוג? - תגובה
ד''ר יואב פלד12/12/2010אם לא תהרי תוך 3 חודשים אני מציע לבצע צילום רחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהיעל12/12/2010
לפני מספר ימים ביקרתי אצל רופא נשים במטרה להתחיל לקחת גלולות. הרופא אמר לי לקחת את הגלולה הראשונה ביום הראשון של הווסת הבאה והסביר שזאת על מנת לוודא שאיני בהריון. שאלתי היא האם ישנה אפשרות להתחיל לקחת את הגלולות גם לא ביום הראשון של הווסת אלא בסתם יום בחודש, אם אני בטוחה בוודאות באיני בהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
ד''ר יואב פלד12/12/2010ההתחלה מהיום הראשון מאפשרת לך להיות מוגנת מהגלולה הראשונה
אם את מתחילה ב" סתם" יום הרי יקח שבועיים עד שתהיי מוכנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף- הריוןמיקי12/12/2010
האם כניסה להריון שנבעה משכיחת גלולה והמשך לקיחת גלולות למשך כמה שבועות עד לגילוי ההריון מזיקה להריון? מעלה סיכוי לפגיעה ונזקים ומומים בעובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף- הריון - תגובה
ד''ר יואב פלד12/12/2010לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי הזרעה - מודאגתמודאגת12/12/2010
שלום,
אני אחרי טיפול הזרעה שכשל חודש שעבר.
החודש אני עומדת מול הזרעה נוספת. לקחתי 5 ימים אקאקלומין כדור ליום. ככל הניראה עקב הכדורים רירית הרחם שהיה חודש שעבר 8.1 , ירד לעובי 6.7. אני ממש מודאגת. מה אני יכולה לעשות עם התוצאה הזאת?
היום נימצא גם בבדיקת אולטרסאונד שני זקיקים בדודל של 19 כל אחד.
הרופא המטפל אמר לי לעשות זריקה רק מחר והזרעה ביום שלישי ורביעי.
האם זה לא מאוחר ? או שהתזמון בסדר?
בפעם קודמת גם נורא כאב לי תהליך של הזרעה. הרגשתי כאבים עזים כל זמן ההזרעה (תהליך של מספר דקות). יש לציין כי הרופא אמר שיש משהו שמפריע למזרק הדק להכנס אל צוואר הרחם ולקח לו מספר נסיונות עד שהצליח. באמצע אף החליף למזרק אחר.
האם הזרעה אמורה לכאוב כל כך?
והאם כל רופא נשים מוסמך לעשות הזרעה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי הזרעה - מודאגת - תגובה
ד''ר יואב פלד12/12/2010הרופא שלך יודע את מלאכתו !
הזרעה בדרך כלל לא כואבת אבל לפעמים קשה למצוא את הכניסה לרחם ואז מרגישים כמו דקירה או כאבי מחזור קלים
שיהיה בהצלחה הפעם !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריון בהנקהחנית12/12/2010
שלום,
האם אפשר להיכנס להריון בהנקה גם אם לא קיבלתי מחזור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסה להריון בהנקה - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין12/12/2010בהחלט אפשרי הנקה לא מהווה אמצעי מניעה מוחלט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך פרטים לשאלת שחיקת צוואר הרחםדניאלה12/12/2010
להלן פרטים נוספים לשאלתי אתמול:
שבוע 30, עובר - קילו שש מאות, אורך צוואר הרחם בסונר - 11
קיבלתי עיכוב +זירוז התפתחות ריאות העובר
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך פרטים לשאלת שחיקת צוואר הרחם - תגובה
ד''ר יואב פלד12/12/2010הטיפול הוא מתאים
אני הייתי מוסיף גם מנוחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולה אחרונה שלא נלקחהאתי12/12/2010
שלום רב, אתמול קיימתי יחסים וכאשר רציתי לקחת את הגלולה האחרונה בחפיסה (של גינרה), גיליתי כי שכחתי את החפיסה עם המרשם בבית המשפחה (הרחק מביתי).
ניסיתי לקנות גלולות בבוקר ללא מרשם אך ללא הצלחה. האם חסרונה של הגלולה עלול לפגום בהגנתי מפני הריון ?
מודה מראש לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולה אחרונה שלא נלקחה - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין12/12/2010החסרה של גלולה אחת בלבד לא מגבירה את הסיכוי להריון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהמיכל12/12/2010
היי יום שלישי עברתי צריבה ברחם עקב תאי דם מדממים
הרופא אמר שיהיו הפרשות דם ודימומים למזלי לא היו
יום חמישי הכנסתי אצבע לפתח הנרתיק והרגשתי ממש את הרחם
יום אחרי זה התחלתי להרגיש טיפות של שתן קטנות כאילו יש לי דליפת שתן
יכול להיות שייש לי צניחת רחם? הכנסתי את האצבע ודחפתי פנימה וכבר לרק הרגשתי אותו אחרי זה. אבל הטיפות שתן ממשיכות,מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין12/12/2010ראי תשובתי הקודמת בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה טבעיתלירן12/12/2010
ביום חמישי התברר לי שעברתי הפלה טבעית בשבוע החמישי להריוני.מאז יש לי דימומים קלים ביותר והרופאה אמרה שהם יעלמו לאחר 5 ימים.היום זהו היום החמישי ומה שמפריע לי הוא שיש ריח מאוד לא נעים להפרשת הדמיות ומדי פע בפע יש לי כאבים שבאים וחולפים בשחלות.האם זה נורמאלי? מתי מותר יהיה לנסות שוב ולקיים יחסי מין בכלל? בשבוע הבא אני אמורה לעבור בדיקת דם ואוטרסאונד.
בנוסף, אני רוצה להודות לכל הצוות הנפלא כאן שמסייע בזמן אמת וגורם להרבה לחץ ובלבול להירגע.תודה רבה שאתם נותנים מזמנכם וממיומנותכם כדי לעזור ללא תמורה.עם הרבה הערכה והוקרה על פועלכם, אני מודה לכם מקרב לב על עזרתכם באופן אישי.
זה לא נלקח כמובן מאליו מבחינתי, אני גרה בחו"ל וכאן הדברים לא מתנהלים כמו בישראל ולכן עזרתכם, הרבה פעמים מאירה את עיניי, מקלה ומסייעת רבות.תודה ושיהיה לכולכם שבוע טוב ופורה (-:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף עזרה בבקשה
לירן14/12/2010אני מקפיצה שוב את ההודעה הזאת כי לא קיבלתי תשובה וגם כי יש התפתחויות.עשיתי שוב ב.דם ומסתבר שההורמון שאמור להיות מאוד גבוה עדיין גבוה אבל לא בערכים שהיו צריכים להיות ולכן הרופאה שלי חוששת שמדובר בהריון מחוץ לרחם.אני בשבוע החמישי והיא אומרת שלא עושים הפלה ולא גרידה.אז...איך מטפלים? מה עושים? בשבוע הבא אני אמורה לטוס לישראל מקנדה, האם נשקפת לי סכנה לדעתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפלה טבעית - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב15/12/2010אל תקיימי עוד יחסי מין
צריך לבדוק שאין זהום ברחם לאור הכאבים והריח החריג של ההפרשות. לא הייתי מחכה לשבוע הבא אלא הולכת עכשיו לבדיקת רופא נשים אולטראסאונד ובדיקת דם להריון לראות שלא נשארו שרידי הריון ברחם
תודה על הפידבק - נעים לשמוע!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חוזרתt,h12/12/2010
בקשר לזרקה נגד סרטן צוואר הרחם
אם יש הבדל בין הזריקות שנשים בתולות עושות לבין אלו שלא בתולות
ואם זה חשוב לציין בפני הרופא אם אני בתולה או לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חוזרת - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן12/12/2010זה ממש לא חשוב. חשוב להתחסן. אני בד"כ ממליץ על חיסון CERVARIX .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיגרנות וגלולותדנית דוד12/12/2010
שלום,
אני בת 21 ואני סובלת ממיגרנות מגיל 6,
אלו הן מיגרנות המלוות בטשטוש(אאורה)
לפני כשנה קיבלתי מהרופא הצבאי לבקשתי גלולות למניעת הריון,
הורמונט שלפי הבנתי המינון הורמונים בהם נמוך במיוחד,
לאחר שהתחלתי לקחת את הגלולות בחודש הראשון תכיפות המיגרנות עלתה מפעם בחודש לשלוש פעמים ביום , ביום טוב,
אז לאחר חודש על אף שירדה שכיחות המיגרנות החלטתי להפסיק ליטול את הגלולות.
אז שתי שאלות בפי:
* באמת אין שום גלולה שאני יכולה לקחת ולא תגביר את תכיפות המיגרנות?
* המיגרנות היו מפסיקות אולי אם הייתי ממשיכה ליטול את הגלולות, כי כפי שאמרתי אחרי חודש תכיפותם ירדה, אולי הייתי פשוט צריכה להמשיך?
* אני חושבת לנסות את המדבקות למניעת הריון? יש הבדל בהשפעה הפיזיולוגית בניהם לבין הגלולות או שגם הם יניבו את אותה התוצאה?
אשמח לתשובה,
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיגרנות וגלולות - תגובה
ד''ר יואב פלד12/12/2010מי שסובלת ממגרנות עם אאורה אסור לה לקחת גלולות המכילות אסטרוגן !!
בכלל זה המדבקות
אפשר לשקול מתן גלולות המכילות פרוגסטרון בלבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה00
לילך12/12/2010תודה רבה על התגובה
איזה גלולות מכילות פרוגסטרון בלבד?
מה ההבדל?
למה לא הציעו לי כאלה על ההתחלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותאורה11/12/2010
אם לוקחים שני חפיסות של גלולות ברצף,יכולות להיות איזשהן בעיות או תופעות לוואי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
ד''ר יואב פלד12/12/2010לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקדמת מחזור - האם יש קשר להתקן תוך רחמי?ד``ר ליאורה אברמוב11/12/2010
שלום רב.
אני בת 40. בעברי 5 לידות. באופן כללי המחזור תמיד מדויק של 28 יום. כרגע אני 18 חודש לאחר לידה ועדין מניקה. ביוני 2010 חזר המחזור. (תמיד יש לי אל וסת של יותר שנה לאחר לידות בשל ההנקה). אבל בשלושת החודשים האחרונים בכל פעם המחזור תקצר ומתקצר. בפעם האחרונה הדמום התחיל לאחר 23 ימים.
לא יודעת אם זה קשור או לא.. יש לי התקן תוך רחמי גיינאפיקס. (או משהו כזה).
האם התופעה ידועה. ולמה היא קשורה? והאם עלי להבדק - (הורמונלית?? או בדיקה אחרת?)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקדמת מחזור - תגובה
ד''ר יואב פלד12/12/2010זה קשור להתקן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני בהריוןרים11/12/2010
וסת אחרון ב .8.11 היה ביוץ ב26 לחודש לפי אולטרסאונד וזה היה היום 19עשיתי ביום העשירי אחרי הביוץ רמת פרוגסטרון ורמה היתה 31 ומרוב סקרנות עשיתי בדיקת דם הריון והתוצאה שלילית.אני אמורה לקבל מחזור ב 9.12 ועדיין לא קבלתי מחזור. לציין שזה החודש השביעי אחרי הפלה נדחית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אני בהריון - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן11/12/2010בדיקת הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש סיכוי להריון
רים11/12/2010אני מאוד לחוצה בגלל שעשיתי ב .דם ביום העשירי אחרי ביוץ והיתה שלילית תן לי קצת תקווהאני מפחדת לעשות בדיקת הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחיקת צוואר הרחםדניאלה11/12/2010
שלום רב,
בת 31, הריון ראשון כשנתיים לאחר מחלת לימפומה, אתמול התחילו כאבים חזקים, ובבדיקת רופא בבית חולים הסתבר שיש לי שחיקת צוואר הרחם של 60%, מה שמענין אותי לדעת - מה הסיכויים ללידה מוקדמת בשחיקה כזו?
אודה לתשובכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחיקת צוואר הרחם - תגובה
ד''ר יואב פלד11/12/2010חסרים המון פרטים
כמו למשל באיזה שבוע את
ומה אורך הצוואר בסונר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)