מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיספוס גלולהרבקה06/03/2014
שלום
אני נוטלת כדורי יסמין, נמצאת בהפסקה. לקחתי 2 חפיסות ברצף, אך לא נטלתי את הגלולה האחרונה (גלולה 42). כיצד עלי לשמור על מנת להימנע מהריון
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיספוס גלולה - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין07/03/2014הסיכוי להרות אינו גבוה עם זאת ניתן להתשמש באמצעי נוסף (קונדום ) על מנת להחית את הסיכון למינימום
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונדילומה- שואלת בשנית, לא עניתם ליהדס06/03/2014
שלום רב
לבן זוגי יש קונדילומה, והוא עבר צריבה באיבר המין לפני מספר ימים.
לפני כשנה קיבלתי את החיסון מסוג גרדסיל, אולם קיבלתי את רק שתי הזריקות הראשונות משום שנכנסתי להריון ולכן לא קיבלתי את השלישי (כיום אני מניקה).
שתי שאלות בנושא זה:
1. מתי אוכל לקיים עמו יחסי מין שוב ללא חשש?
2. האם אני מחוסנת כיום, והאם במהלך ההנקה אפשר להשלים את החיסון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונדילומה- שואלת בשנית, לא עניתם לי - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין07/03/2014על מנת לקבל את האפקט המרבי של החיסון יש להשלים חיסון שלישי
באשר לסיכוי להדבקה במהלך תקופה של נגעים באזדור קיימת חשיפה מוגברת
המשך ייעוץ על ידי רופאים מטפלים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקן תוך רחמי-מבולבלתמורן06/03/2014
שלום
היתי אצל שני רופאים וקיבלתי שתי תשובות שונות. ברצוני לשים התקן רגיל (לא מירנה), רופא אחד הורה לי להגיע אליו בזמן הדימום כי לטענתו צריך לשים את ההתקן בזמן דימום, ורופאה אחרת אמרה לי שיא יכולה לשים לי את ההתקן במקום בלי קשר למחזור.
אציין שאני שלושה חודשים אחרי לידה ראשונה, מניקה חלקית ועדין לא קיבלתי מחזור מאז הלידה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקן תוך רחמי-מבולבלת - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן06/03/2014שתי השיטות נכונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותאנה06/03/2014
שלום, אני נוטלת גלולות יאז כ5 חודשים.
חודש שעבר באמצע החפיסה היו לי הפרשות דמיות במשך שבוע.
בסוף החפיסה, בימים שהייתי אמורה לקבל מחזור, היה דימום ליום אחד שהיה ללא כאבים, כך שאין לי מושג אם זה היה מחזור או לא.
התחלתי חפיסה חדשה, והמחזור עדיין לא הופיע, עשיתי בדיקת הריון ביתית שיצאה שלילית.
האם בכל זאת יש סיכוי שזה הריון?
חשוב לציין שבכל התקופה של נטילת הגלולות לא פיספסתי אף גלולה, ולקחתי כל יום באותה השעה.
היו גם מספר ימים שנטלתי אנטביוטיקה וקיימתי יחסי מין, האם האנטיביוטיקה פוגעת ביעילות הגלולות והאם יש סיכוי שזה הריון על פי שהבדיקה יצאה שלילית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/03/2014אנטיביוטיקה אכן יכולה לפגוע ביעילות הגלולה ולכן כשלוקחים אנטיביוטיקה כדאי גם להוסיף קונדומים
אם הבדיקה להריון שלילית סביר להניח שאינך בהריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות מינס ואקנהאור06/03/2014
היי, אני לוקחת גלולות מינס כבר 9 חודשים. מאז שהתחלתי את גלולה זו התחיל לי אקנה ופצעים צלקתיים נוראיים. אני כרגע לוקחת רקאוטאן בעקבות זה. האם היית ממליץ לי להפסיק את השימוש במינס מהסיבה שזה הגורם לאקנה ולפצעים שלי? ואני מפחדת שלאחר הסיום ברקואטאן הפצעים יחזרו בעקבות הגלולות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות מינס ואקנה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/03/2014כדאי לנסות גלולות למניעת הריון שמיועדות גם לטיפול באקנה, התיעצי עםרופאת עור שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום ללא הסברחסרת תשובה06/03/2014
שלום,
מזה שנתיים וחצי אני מטופלת במרפאת צוואר הרחם ועוברת בדיקות פולשניות וחלקן כואבות מאוד בכדי למצוא מדוע אני מדממת שבועיים ברצף כאשר רק שלושה ימים מתוכם הם ימי דימום של וסת אותו אני מזהה. אני לא לוקחת גלולות כבר 3.5 שנים. אנו לא שומרים מזה 9 חודשים כהכנה להריון (לא ממהרים ולא מתכננים במיוחד וגם התדירות נמוכה- 3 פעמים בחודש). הרופאה שלי חושבת שאולי אני לא מבייצת וחשדה בבעיה ברחם אך אולטרסאונד שלל זאת והממצאים היו רחם תקין (אורך- 48 עובי- 30 רירית- 5 שחלה ימנית 20X24 שמאלית- 13X25 אין נוזל חופשי). אציין כי יש לי cin 1. הבנתי שאין ממה לחשוש בנוגע לכך כי אינו סרטני.
שאלותיי הן:
ממה יכול להיגרם הדימום המתמיד?
מה המשמעות של מידות הרחם והאם זה בסדר שכל שחלה בגודל אחר?
האם יש צורך להתחיל בטיפולי פוריות (אני בת 31 ובעלי 32)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום ללא הסבר - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/03/2014קשה לאבחן דרך האינטרנט, התיעצי עם רופא מטפל שלך
הדימום יכול להגרם מדמם מצוואר הרחם או מתוך רירית הרחם או בגלל הפרעות הורמונליות
אם עברת ברורים של צוואר הרחם ונשללה בעיה כדאי לברר את שאר האפשרויות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקדמת המחזור עקב נסיעה לחופשהעדי06/03/2014
שלום, כבר כמה שנים שלא נוטלת גלולות אחרי לידת בני האחרון ומכוון שהמחזורים שלי קשים מאוד קבלתי גלולות להקלה ולהגנה, עדיין לא קבלתי מחזור ולכן עוד לא התחלתי ליטול אותן אך יוצא שאני טסה לחול ב 16/3 בדיוק בזמן בו אמור להתחיל לי המחזור החודשי. האם ניתן לקחת את הגלולות לפני כדי להקדים או לאחר את המחזור הקרב ואם כן מתי בדיוק כדאי להתחיל לקחת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקדמת המחזור עקב נסיעה לחופשה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/03/2014לא בהכרח זה ימנע את המחזור מלהגיע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהשולי05/03/2014
שלום, אני בת 31 לפני שבוע וחצי החלה לי צריבה באיבר המין, הנחתי שזה דלקת בדרכי השתן והלכתי לרופא. הנל עשה בדיקה ונתן לי מרשם לאנטיביוטיקה, היום התקשרתי לברר האם האנטביוטיקה מתאימה לחיידק של הדלקת והרופא אמר לי שאין לי דלקת ולכן אני יכולה להפסיק עם האנטביוטיקה . בנוסף החלה לי צריבה ואדמומיות לפני כיומיים בדגדגן. הרופא בקש שאגיע אליו לבדיקה. רק שזה בעוד שבוע וחצי . בנתיים שורף וצורב ולא נעים. בנוסף לפני כשנתיים איבחנו אצלי קונדילומה ומאז אני בטיפול . לפני כשבועיים רופאת עור שרפה לי את הקונדילומה ונתנה לי קונדילוקס להמשך טיפול. לציין כי אני פעילה מינית. לא יודעת מה לעשות האם להמשיך את הטיפול עם הקונדילוקס. ומה אפשר לעשות בנתיים להקל על הצריבה עד התור לרופא, והאם אפשר לדעת מה יש לי תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/03/2014קשה לדעת למה הצריבה, מציעה לך לפנות לרופאת עור להסתכלות אולי הצריבה קשורה לקונדילוקס??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי מחזורנולי05/03/2014
היי, אני בת 30 ומעולם לא חוויתי כאבי מחזור (משתמשת בגלולות כבר כ-10 שנים) אבל החודש בפעם הראשונה בזמן מחזור אני סובלת מהתכווצויות שבאות והולכות- האם זה ייתכן שפתאום מופיעים כאבים לאחר שמעולם לא היו לי כאלה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי מחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/03/2014אם הכאבים לא יחלפו פני לבדיקת רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור של 38 יוםנופר05/03/2014
שלום.אני ובעלי רוצים להיכנס להריון שני.
הפסקתי לקחת את החפיסה האחרונה לגלולות כשהיא הסתיימה וקיבלתי מחזור ב26.1.14 ועד כה לא קיבלתי וסת,עפי ספירה שלי עברו 38 יום.
עשיתי בדיקת הריון עם סטיק והתשובה יצאה שלילית.
אני לא בלחץ ולא במתח.. מה הסיבה לאורך כזה של ימי מחזור..אם לא הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור של 38 יום - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/03/2014חוסר ביוץ או ביוץ מאוחר או ציסטה שחלתית או הפרעות הורמונליות
המתיני עוד כמה ימים ועשי שוב בדיקה להריון אם עדיין שלילי פני לבדיקת רופא נשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור מאחר מעל 4 חודשיםנועה05/03/2014
שלום,
יש לי בעיה שכבר נמשכת מלא זמן.
אני עד לפני חמישה חודשים הייתי לוקחת גלולות שבאיזשהו שלב הפסיקו לשווק אותם אז נאלצתי להפסיק עד שיביאו לי מרשם לגלולות חדשות. אז עשיתי הפסקה של חודש וקצת, קיבלתי מחזור בתאריך 29.10 , הביאו לי גלולות אמרו לי לקחת אותם מהיום הראשון של המחזור הבא ולא קיבלתי עד היום! שזה כבר ממש מוגזם,
עכשיו.. אני לא קיימתי יחסי מין עם חבר שלי ולא שום דבר ואין שום סיבה להיריון.
מאז וכל ארבעת החודשים האלה המערכת החיסונית שלי נחלשת, והגוף שלי כל פעם נדבק בשפעת.. אני חליתי במהלך התקופה לפחות 6 פעמים, וגם עכשיו.. יש קשר?
מה זה כבר יכול להיות?
הייתה לי תקופה ממש לחוצה בגלל תחרות בעבודה, והייתי המון בלחץ... אבל זה נגמר. ואני באמת לא מבינה למה אני לא מקבלת! אני מנסה לקבוע תור לגיניקולוג ולא תמיד מתאפשר לי להגיע, ואני ממש מיואשת כבר!
עזרה דחופה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור מאחר מעל 4 חודשים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/03/2014הגינקולוג אמור לברר מדוע אינך מקבלת מחזור ולתת לך כדורים לזרוז המחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור חודשיענת05/03/2014
יש לי שאלה בנוגע לכמות הדם במחזור החודשי שלי, מחודש לחודש כמויות הדם הן קטנות יותר ויותר, המחזור שלי נמשך כ4-5 ימים אך כמויות הדם קטנות, האם יש סיבה לדאגה? או שצריך לעשות בדיקה מסוימת.? והאם זה יכול לפגוע בפוריות?
חשוב לי לציין כי מזה 4 חודשים אני ובעלי מקיימים יחסי מין ללא קונדום, ולעולם לא נטלתי גלולות. המחזור שלי תמיד היה 4-5 ימים אך כמויות הדם היו גדולות יותר.
אשמח להכוונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור חודשי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/03/2014לא נראה לי שהדבר מהווה בעיה אם המחזור מגיע סדיר אך כדאי לפנות להמשך ברור לרופא נשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיהרחל05/03/2014
שלום,
אני בת 25 ותמיד היה לי מחזור לא סדיר. ברקע יש לי בעיה בתפקודי כבד וגם שחלות פוליציסטיות. הייתי אצל כמה רופאי נשים במהלך השנתיים האחרונות. כולם אמרו לי להתחיל לשתות גלולות על מנת לרפא את השחלות הפוליציסטיות. היום הייתי אצל רופאת נשים אחרת אשר אסרה עליי לשתות גלולות כי לפי טענתה אסור לי עקב הבעיות בתפקודי הכבד שלי. ואמרה שרק בשביל לסדר את המחזור שאני אשתה כל חודש פרוברה 5 מ"ג. אך שזה לא יפתור לי את הבעיה של השחלות הפוליציסטיות.
השאלה שלי- מה נכון? כל שאר הגניקולוגים אמרו לי לשתות גלולות שזה חובה בשבילי, למרות שראו את הבעיה בכבד, והיא אמרה את ההיפך. מה דעתכם? והאם אני צריכה את הפרוברה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/03/2014לא ניתן לתת לך תשובה ללא בדיקה והערכה של כל הבדיקות שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- US גניקולוגי סקירת אגן לאחר גרידהעדי05/03/2014
שלום
עברתי גרידה לפני חודש+. הרופא הפנה אותי לערוך בדיקת US גניקולוגי סקירת אגן בימים 3-5 לוסת. כעת אני בוסת אך אין תור פנוי לבדיקה, אלא במקום רחוק ושעה לא נוחה שיחייב אותי להפסיד יום עבודה. האם קריטי לערוך את הבדיקה בזמן הוסת או שאפשרי גם יום יומיים לאחר סיומה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר US גניקולוגי סקירת אגן לאחר גרידה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/03/2014את יכולה גם בעוד יומיים אם אין ברירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוצאת מירנה וכניסה להיריוןשני05/03/2014
שלום,
בתאריך 15/1/2014 הוצאתי מירנה לאחר שנתיים במטרה להיכנס להיריון.
בתאריך 5/2/2014 קיבלתי ווסת לחצי יום!!
מעוניינת לדעת האם מירנה גורמת לווסתות קצרות גם לאחר ההוצאה והאם יש קשר לכניסה להריון.בן אורך הווסת להיריון.
כמה זמן לאחר הוצאת המירנה מומלץ להמתין לפני ניסיון כניסה להריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוצאת מירנה וכניסה להיריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/03/2014המחזורים צריכים להסתדר מידית עם הוצאת המירנה ואין צורך להמתין עד הכניסה להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)