מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דימוםאור03/03/2014
שלום בוקר טוב,
אני בת 25 נשואה ללא ילדים.
לפני כחודשיים התחלנו אני ובן זוגי לנסות להכנס להריון.
אתמול הייתי אצל רופאת נשים לבדיקה כללית+קבלת מרשם לחומצה פולית והפניה לבדיקות גנטיות.
עשיתי בבוקר(לבקשת הרופאת נשים) אתמול בדיקת הריון, יצאה שלילית.
בערב כשחזרתי מהעבודה ראיתי על התחתונית דימום בצבע מוזר שקוף כזה אבל בגוון חום בורד, ללא כאבים ושום סימן רגיל שאומר שהמחזור הגיעו.
יש לציין שעדיין אין לי איחור במחזור, אני אמורה לקבל מחזור ביום שלישי 4.3.14, המחזור שלי מאוד סדיר, כל 26 ימים למשך 3 ימים בדיוק.
לענייננו, כשקמתי בבוקר היום הדימום/מחזור נעלם כאילו לא היה. הכנסתי מגבון עם האצבע לבדוק אולי המחזור עדיין קיים רק שהוא למעלה יותר.
מה עליי לעשות????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/03/2014להמתין ולראות אם המחזור יגיע
במידה ולא יגיע לחזור על בדיקת שתן להריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בזמן נטילת גלולותעדן03/03/2014
שלום,
אני בת 31, לוקחת גלולות מסוג פמינט במשך שנה. מדי פעם כשאני שוכחת לקחת גלולה, אחרי כיומיים מתחיל לי משהו שהוא בין הכתמה לדימום, לפני שסיימתי את החבילה. ואז כשאני כן מסיימת אותה ואמורה לקבל את הווסת היא כבר לא מגיעה, כנראה בגלל הדימום שהיה תוך כדי. האם זה אומר שהגלולות לא מספיק משפיעות או שאולי הן לא מתאימות לי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בזמן נטילת גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/03/2014הגלולות בסדדר רק שאת לא בסדר...
אם את שוכחת גלולות באופן סדיר כדאי להחליף למדבקה או לטבעת נרתיקית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כל הנרתיק בצבע לבן כמו מוגלהמבוהלת03/03/2014
היי,
כל הפות שלי בצבע לבן כולל מתחת לשפתיים עד כמעט פי הטבעת. יש גרד פנימי כזה וחוסר נוחות.
אני מודאגת בחיים שלי לא ראיתי כזה דבר..
האם זה מסוכן? או רק פטריה? זיהום? דלקת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל הנרתיק בצבע לבן כמו מוגלה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/03/2014נשמע כמו פטריה
נסי לתאם תור בהקדם לרופא נשים או שתנסי לקנות ללא מרשם אגיסטן לטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףףף בבקשה!אנונימית02/03/2014
שלשום הופיעה לי בליטה באזור פתח הנרתיק בצד, היא התחילה לכאוב בהדרגה. אתמול אחרי שקיימתי יחסי מין עם בעלי (כן, זה לא אחראי מצדי אבל פעם ראשונה שזה קורה לי, וקורה לי הרבה פעמים שאני לא רטובה מספיק בזמן הסקס וימים לאחר מכן סובלת מכאבים אז חשבתי שזה אותו הסיפור) הכאבים החמירו והיום אני עם כאבי תופת ומרגישה שהבליטה הלכה וגדלה! אני לא יודעת עם יכול להיות קשר אבל בכל החודשים האחרונים אני סובלת מכאבים בבטן והגב התחתונים גם בין מחזור למחזור, אני נוטלת גלולות למניעת הריון ולפני חודשיים היה לי דימום מאד חזק שנמשך שבועיים, יש לי גם הפרשות לבנות/צהובות צמיגיות עם ריח לא נעים וכבר המון זמן כאבים במתן השתן.
נבדקתי אצל רופאת נשים כשלושה פעמים, כל פעם היא בדקה את האיבר ושלחה אותי לתרביות שתן שיצאו שליליות, היא עשתה לי אולטרסאונד ולא מצאה כלום. ובפעם האחרונה שבאתי היא בכלל כעסה וצעקה עלי שאני ממציאה תסמינים כי מהבדיקות עולה שהכל בסדר ואולי אני סובלת מפטריה קלה.
ועכשיו אני לא יודעת עם לקבוע אליה תור עם הבליטה או שזה סתם משהו לא רציני שיעבור עוד יומיים והיא תכעס שוב. בבקשה תענו לי האם זה דחוף ומה זה יכול להיות, אני מאד מודאגת וסובלת מכאבים מאד חזקים. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מידע נוסף...
אנונימית02/03/2014אני לא יודעת עם זה מידע רלוונטי אבל הגרד קורה בעיקר בתוך השפתיים הפנימיות והוא בלתי נסבל.
ראיתי תגובות קודמות שלכם ויש לי הרגשה שתגידו לי פשוט מאד לפנות לרופאת נשים אבל חוץ מזה, אני רוצה שוב לציין שאני רק רוצה לדעת מה זה יכול להיות כי קראתי על איזה חסימה בבלוטה שנגרמת מחיידק הזיבה ואני מאד מודאגת, ושוב, האם זה עוד תופעה מוזרה שכל הנשים חוות או שכן יש לי סיבה לפנות לרופא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוףףףף בבקשה! - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/03/2014נסי להגיע למיון נשים היום או רופא נשים שיקבל אותך דחוף כשיש את הבליטה שיבדקו מה הבעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום בהריוןא02/03/2014
חום והתקררות בתחילת הריון שבוע 5... מסוכן? אקמול זה מספיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום בהריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/03/2014אקמול מספיק להורדת חום פני לרופא משפחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןמור02/03/2014
שלום רב. אני בת 44 והמחזור שלי האחרון היה לפני שנה . ביצעתי בדיקות דם ואלו התוצאות; tsh-2.35 ...lh-70.3....fsh-141.8. האם ניתן להכנס להריון. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/03/2014הבדיקות מראות שאת בגיל מעבר
פני לרופא נשים שלך להמשך טיפול והערכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאנונימית02/03/2014
אני הולכת לרופא נשים, שאמנם אני מתלוננת על פטרייה. אבל הוא לא בודק פיזית. לא משתמש במכשיר הפלסטיק שמסתכלים דרכו פנימה. אלא רק משתמש במקלון לתרבית.
האם כך צריך להיות? האם בכל בדיקה גניקולוגית צריך להשתמש במפסק?
כי היה לי רופא אחר שבדק כל הזמן רק כך. לכן אני חושבת ללכת לרופא אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף
אנונימית02/03/2014בנוסף, יש לי נרות נורמה פלור, או פלורג'ין משהו כזה. 6 נרות. יש לי תור לרופא רק ב10.3. האם אתה מומלץ לשים אותם בנתיים להקלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן02/03/2014האם אתה מומלץ לשים אותם בנתיים להקלה?
=== אני לא ממליץ להשתמש בכלום, עד שתבדקי שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן02/03/2014אז תפני לרופא אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ענית לי
אנונימית02/03/2014האם לשים נרות נומלג'ין או פלורה ג'ין ל6 ימים לפני הרופא? כי התור שלי הוא ב10.3, להקלה עד התור לרופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות דיאנהירדן01/03/2014
שלום,
אני נוטלת גלולות דיאנה כארבע שנים (התחלתי ליטול את הגלולות בשל אקנה). כעת אני ללא בן זוג, ובעקבות כך רציתי לשאול האם מומלץ להפסיק לקחת גלולות, או להמשיך לקחת רגיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות דיאנה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן02/03/2014ההחלטה בידייך. מבחינה רפאוית אין כל בעיה שתמשיכי ליטול את הגלולות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזורעינב01/03/2014
שלום,
אני בת 33 ובדרך כלל יש לי מחזור סדיר.
בחודש האחרון קיבלתי פעמיים מחזור ב31/12/13 ולאחר שבועיים ב17/1/14.
בפעם השנייה המחזור היה במשך שבועיים ברצף עם דימום.
אז איך אני יכולה לדעת אם המחזור שלי מאחר או לא. לפי החישוב של המחזור האחרון אני אמורה לקבל מחזור ב 28/2/14 ועדיין לא קבלתי. יש לזכור שהמחזור השני היה במשך שבועיים שלמים עם דימום והגיע אחרי שבועיים מהמחזור הראשון.
אודה לכם אם תעזרו לי להבין אם המחזור שלי מאחר או לא.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במחזור - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן02/03/2014את חייבת לפנות לבדיקה גינקולוגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריוןרעות28/02/2014
שלום,
אני בת 33 ולא נשואה וגם לא נמצאת במערכת יחסים.
התחלתי לחשוב על אופצייה עתידית של במידה ולא אתחתן,שבה ארצה להכנס להריון מתרומת זרע או דרך הורות משותפת כי אני מאוד רוצה להספיק לפחות ילד אחד.
האם תוכלו לומר לי באיזה גיל כדאי לי להחליט שיהיה הגיל המקסימלי שבו אנסה להתחיל בתהליך על ניסיון לכניסה להריון?
אני חוששת פשוט להגיע לגיל שבו כבר יהיה קשה מאוד להכנס להריון.
והאם ישנה בדיקה שאני היום יכולה לעשות שתחזה כמה שנים אני יכולה לחכות או לא לחכות? יש לי מחזור סדיר.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסה להריון - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן02/03/2014האם תוכלו לומר לי באיזה גיל כדאי לי להחליט שיהיה הגיל המקסימלי שבו אנסה להתחיל בתהליך על ניסיון לכניסה להריון?
----- אין תשובה חד משמעית.
והאם ישנה בדיקה שאני היום יכולה לעשות שתחזה כמה שנים אני יכולה לחכות או לא לחכות? יש לי מחזור סדיר
----- לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולעירית28/02/2014
שלום רב ,עשיתי בדיקת שתן PSR למחלות STD ותוצאה אחת יצאה לא תקינה -U.UREAL/PARVUM-PCR.קיבלתי טיפול דוקסילין וההפרשות מהנרתיק נעלמו.עכשיו שוב הופיעו הפרשות מהנרתיק ,בנוסף אני סובלת מכאבים בבטן תחתונה בצד שמאל .בבדיקת שתן PCR שוב מופיע החיידק חיובי בכפוף למגבלות השיטה .איזו טיפול ניתן לקבל על מנת להעלים את החיידק ? הבנתי שלפעמים לא מנסים להעלים אותו ,אבל במקרה הזה כי אני סובלת מכאבי בטן והפרשות ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן02/03/2014אנו לא נותנים טיפולים תרופתיים ברך האינטרנט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף..מודאגתורד28/02/2014
שלום אני בת 42 אמא לארבעה בלי בעיות מיוחדות גינקולוגיות... לפני כמה ימים בזמן מקלחת הרגשתי גולה קטנה על השפתיים החיצוניות . גולה פנימית דאינה כואבת כרגע..
היום המקלחת הרגשתי עוד אחת ליד...
הסתכלתי עם מראה לא נראה משהו חיצוני רק במגע אני מרגישה.
מה זה יכול להיות?
אני מאד דואגת ולחוצה מזה.
תודה על עזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף..מודאגת - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן02/03/2014מה זה יכול להיות?
===== פשוט תפני לבדיקה גינקולוגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה אני ממש לחוצההה!!!שרון28/02/2014
היי אני בת 23 אני לוקחת גלולות מינס כבר כמעט שנתיים, ביום שבת קיימיתי יחסים מים עם בן זוגי והוא גמר בפנים, כשקיימו את יחסי המין הייתי על 4 הכדורים האחרונים, כלולות הסרק.
נבהלתי שקרה משהו ובנוסף יום למחרת יום ראשון בערב לקחתי פוסטינור כדי להיות בטוחה ומוגנת.
עברו כבר 5 ימים ולא קיבלתי מחזור ואני ממש לחוצה בנוסף לתקופה המלחיצה שאני נמצאת, האם אני בהריון או שהמחזור מתעכב בגלל שאני בלחץ?
אשמח לתשובה מהירהה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה אני ממש לחוצההה!!! - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן02/03/2014האם אני בהריון או שהמחזור מתעכב בגלל שאני בלחץ?
----- לא חושב. האחור כנראה קשור לנטילת פוסטינור. זה קורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תצילו אותי מבוהלת נורא בבקשה תענונועה28/02/2014
ככה אני בת 35 ללא לידות .
בחודש 1 המחזור כאילו הקדים בעשרה ימים ובמקום דימום רגיל יצא לי מן קריש דם
או הפרשה דמית כמו גליל ארוך וזהו ... נלחצתי אבל לא היו כל תופעות
אחרי שבועיים קיימתי יחסי מין ולטענת בן זוגי היה עליו מעט דם לא ראיתי דימום
אחרי יומיים כביכול ביום הביוץ הופיעו לי בחילות נוראיות , שילשולים , כאבי בטן תחתונה
טעם מוזר בפה אחרי שלושה ימים הכל חלף ואז אחרי שבוע וחצי החלו התכווצויות בבטן תחתונה , כאבי גב תחתון , טעם מוזר בפה, בחילות , עצירות, טחורים ואז המתנתי למחזור וקיבלתי מחזור מוזר בזמן שעשיתי פיפי הבחנתי שכאילו היה גם דימום כי המים היו אדומים באסלה ולא היה עוד דימום פרט בניגוב הופיע כתם בהיר של דם
קניתי ערכה לבדיקת הריון שיצא שלילית . הטחורים והעצירות חלפו אך הבחילות טעם מוזר ישנם ואני בלחץ נוראי וחושבת על הנורא מכל ... סרטן צוואר הרחם
כעת התחיל לי כאבים מוזרים בנרתיק ואני לחוצה ממש
אין לי הפרשות אך הטעם המוזר בפה מפחיד
בבקשה תגידו לי מה יש לי אני מפחדת ללכת להבדק תגידו לי מה זה יכול להיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תצילו אותי מבוהלת נורא בבקשה תענו - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן02/03/2014בבקשה תגידו לי מה יש לי אני מפחדת ללכת להבדק תגידו לי מה זה יכול להיות
---- את לא צריכה להתכתב אתנו. פשוט תפני לבדיקה רפואית אצל הגינקולוג של וגם אצל רופא המשפחה. אנו לא נוכל לעזור לך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולת קליירמישהי28/02/2014
שלום,
אני נוטלת גלולות קלייר קרוב לשנה. אני אף פעם לא שוכחת ליטול גלולה ותמיד מקבלת מחזור בזמן. החודש המחזור החודשי לא הגיע וכבר התחלתי חפיסה חדשה לפני שבוע וחצי. האם אני צריכה לחשוש מהיריון?
מציינת שוב שאני לא שוכחת ליטול גלולה כל יום.
אשמח לתשובה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולת קלייר - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן02/03/2014האם אני צריכה לחשוש מהיריון?
==== כנארה שלא, אבל כדאי להבדק אצל הגינקולוגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)