מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- njzur aveshoמזל10/05/2013
בת 45 לראשונה בחיי מחזור הקדים בשבוע ימים
מעוניינת לדעת אם זה מעיד על איזו בעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר njzur avesho - תגובה
ד''ר יואב פלד10/05/2013לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורות ובחילות במחזורמורן10/05/2013
היי,
בזמן המחזור , בימים השני והשלישי בד"כ (לפעמים גם הראשון אבל לא תמיד)
אני מרגישה בחילות וסחרחורות , עייפות חוסר יציבות, לא יכולה לעמוד על הרגליים..
רציתי לשאול, התופעה הזאת נורמלית?
אני בת 28, ועם השנים התופעות במחזור נעשות קשות יותר ...
מה ניתן לעשות? האם יכול להיות קשור לאנמיה?
בבדיקת דם האחרונה לפני שנה.. היה לי rbc על הגבול התחתון אבל המוגלובין תקין..
צריך לפנות לרופא במצב כזה או שזה נורמלי?
תודה ושבת שלום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת קטנה
מורן10/05/2013שכחתי לציין שאין לי ילדים..
ושאין לי בן זוג כך שאני לא פעילה מינית..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסחרחורות ובחילות במחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/05/2013אם את סובלת במחזור הטיפול הוא גלולות להקלת תסמיני מחזור או שתפני לרפואה אלטרנטיבית שיכולים להקל על התופעות. פני לרופא נשים והתיעצי איתו ועשי שוב בדיקות דם לראות מה המצב עכשיו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקפיצה- דילגתם על השאלה שלישקד10/05/2013
שלום אני בת 35 נשואה ללא הריון קודם. פניתי לרופאת נשים עקב כאבים בבטן תחתונה המקרינים לגב. שתן לכללית תקין. נשלחתי לאולטראסונד והתוצאות קצת מדיאגות אותי אשמח לעזרה:
באולטראסונד רירית הרחם בעובי 12 ואני 18 יום אחרי מחזור ארחון כך שעוד לא צריכה לקבל. כמו כן נמצא נוזל בדוגלס ובשחלה שמאל יש ממצא ציסטי עם הדים בגודל 35*42
אני במעקב במרפאה אנדומטריוזיס היות ויש חשש לאדנומיומה בעקבות סימפטומים קלאסיים. בבדיקות שם מעולם לא הייתה ציסטה ולא היה נוזל בדוגלס. נתבקשתי לחזור על האולטראסונד מייד בסיום הוסת הבאה.
השאלות שלי-
1) מה יכולה להעיד הציסטה הזו והאם היא דורשת בירור נרחב יותר כמו היסטרוסקופייה? האם לחזור למרפאת אנדו?
2) האם כאבי הבטן באמת מוסברים על ידי זה
3) מדוע רירית הרחם כה עבה ( נעשה בדיקת הריון- שלילי)
4) למה יש לי נוזל בדוגלס
לא יודעת אם יש קשר אך ברקע יש גם לופוס וקרישיות יתר
סליחה על ריבוי השאלות פשוט התור לרופאת הנשים שלי הוא עוד מלא זמן ( אין תורים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה- דילגתם על השאלה שלי - תגובה
ד''ר יואב פלד10/05/2013את מבקשת חוות דעת שלמה על מקרה מורכב הדורש בדיקה והתיחסות רצינית
הפורום הוא לא המקום לכך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות הורמונליות?מיכל09/05/2013
שלום רב
אני בת 32. לפני שנה וחצי עברתי לידה ראשונה, הנקתי ואחרי חצי שנה התחלתי לקבל מחזור. מאז שהמחזור (והביוץ) חזרו שמתי לב שהגוף שלי מגיב "חזק" יותר לשינויים ההורמונלים. כל חודש לקראת הביוץ אני סובלת מקצב לב גבוה (120-130) והפרעות קצב נוספות שאני סובלת מהן שוב הופכות להיות תכופות יותר. בנוסף, אני חלשה מאוד בימים הללו, מסוחררת, ויש לי כאבי ראש. בימים שסביב הביוץ הסימפטומים הללו הכי חמורים והם מעט נרגעים בימים שאחרי, עד שהמחזור מגיע שוב ואז דווקא הפרעות הקצב נעלמות למשך שבוע שלם... עד ששוב הביוץ מתקרב וחוזר חלילה. אם לא די בכך, בבדיקת אולטראסאונד שגרתית התברר שקיימת ציסטה בשחלה ולאחר מעקב של שלושה חודשים הציסטה עדיין קיימת (2X3ׂסמ).
האם יכול להיות שהציסטה בשחלה מפרישה אסטרוגן בכמות שמשבשת את המאזן ההרומונלי שלי וגורמת לי בעצם לכל הסימפטומים הללו? מה אפשר לעשות כדי להפסיק את הסבל הזה? אילו בדיקות?
אם זה רלוונטי, בעבר נטלתי גלולות והן גרמו לי בדיוק לאותן התופעות שציינתי ולכן טיפול בגלולות מאוד מרתיע אותי
בתודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות הורמונליות? - תגובה
ד''ר יואב פלד10/05/2013ניתן לנסות מספר אפשרויות
בכל מקרה במקרה ורכב שכזה הייעוץ איננו אפשרי דרך האתר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בקשר לגלולותרעות09/05/2013
שלום..
התחלתי להשתמש פעם ראשונה בגלולות ואני לא מבינה בזה שום דבר!!
הרופא אמר לי להתחיל ביום ה-5 למחזור ואני עכשיו נמצאת בגלולה התשיעית.
לפני יומיים התחילו לי כל מיני הפרשות חומות של מחזור... אין לי מושג מה זה... זה נורמלי?? יש מצב שזה עוד פעם מחזור?? ואם זה מחזור מה אני אמורה לעשות ? להמשיך עם הגלולות,לא להמשיך ?? הלכתי לאיבוד לגמרי!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בקשר לגלולות - תגובה
ד''ר יואב פלד10/05/2013המשיכי בגלולות לפי הסדר
התעלמי מהדימומים הקלים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום וכאבים לאחר קיום יחסי מיןיעל09/05/2013
שלום רב,
לפני מספר ימים קיימתי יחסי מין, ובבוקר למחרת הופיע לי דימום קל וכאבים בנרתיק הדומים לכאבים שחויתי כקרום הבתולין שלי בותק. אם זה רלוונטי, לא קיימתי יחסי מין במשך כשלושה חודשים.
היום הלכתי לגניקולוג לבדיקת אולטרסאונד והבדיקה יצאה תקינה, אך הוא המליץ לי לבצע בדיקת קולפוסקופיה ובדיקות דם.
האם יש מקום לדאגה בגלל ההפניה לבדיקות אלה או שמא זהו נוהל מקובל במקרים כאלה?
אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום וכאבים לאחר קיום יחסי מין - תגובה
ד''ר יואב פלד10/05/2013זה הנוהל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון הפפילומהחגית09/05/2013
שלום
אני בת 38, עם חיי מין אקטיבים עם יותר מבין זוג אחד.
אני גרה בחו״ל, הרופאה שלי כאן ממליצה לי לקחת את הזריקה
מה דעת הרופאים הארץ לגבי חיסון של נשים בגילי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון הפפילומה - תגובה
ד''ר יואב פלד10/05/2013בגילך החיסון פחות יעיל מאשר בצעירות
אבל יותר טוב מכלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוסטינורלימור09/05/2013
אם קיימתי מספר פעמים יחסי מים לא מוגנים ב72 שעות הקרובות ואני אקח פוסטינור אני מוגנת מהריון אפילו שמדובר במספר פעמים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוסטינור - תגובה
ד''ר יואב פלד10/05/2013כן אבל רק ב 85 אחוז לערך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכחתי גלולהלימור09/05/2013
התחלתי חפיסה של מליאן ביום רביעי וביום שלישי שכחתי ליטול גלולה, היום אנחנו כבר בחמישי ( את של רביעי וחמישי המשכתי לקחת כרגיל), מה אני עושה ? האם אני עדיים מוגנת אם לא לכמה זמן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי גלולה - תגובה
ד''ר יואב פלד10/05/2013את לא מוגנת ל10 ימים הקרובים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן נפוחה וקשהטיירדה בטי09/05/2013
אני בת 68 ללא ילדים
ביצעתי בעבר 2 הפלות. יש לי מזה 3 שנים בטן נפוחה ודיי קשה
בעבר קיבלתי תרופה מהגניקולוגית שלי בצרפת בשם : luteran
אין לי מושג איך קוראים לה בארץ.
בכל אופן הפסקתי תרופה זו מהיום למחר ,ללא הדרגתיות כפי שנדרש מתרופה זו.
אשמח לקבל את תגובתך
ברכות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן נפוחה וקשה - תגובה
ד''ר יואב פלד10/05/2013פני לבדיקת רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים ממושכים עקב התקן הורמונליהיילי09/05/2013
אני בת26,אמא לשתי בנות.לפני שבועיים התקינו לי התקן הורמונלי ואני לא מפסיקה לדמם,אני אנמית וזה גורם לי לחולשה וסחרחורות.האם הדימום הממושך הוא תופעה שכיחה ותוך כמה זמן הדימום אמור להפסיק? האם יש קשר בין דימום ממושך לכך שהתקינו לי את זה ביום השני של המחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימומים ממושכים עקב התקן הורמונלי - תגובה
ד''ר יואב פלד10/05/2013דימומים הם ארוע שכיח בהתקן שכזה
פני לרופא שהתקין את המירנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר קיום יחסיםגיל08/05/2013
שלום, קיימתי יחסי מין בפעם הראשונה לפני כשבוע - כאב והיה קצת דם גם כמה ימים אחרי. מאז עשינו זאת עוד פעם אחת ומאז האיזור כואב לי עוד יותר.. תחושה של צריבה.
היום קיבלתי מחזור וממש ממש כאב לי להכניס טמפון ולהוציא אותו (דבר שהייתי עושה בקלות לפני כמובן) האם עלי לגשת לרופא? או שאלו כאבים נורמליים של הפעמים הראשונות שיעלמו מעצמם? ואם להימנע ביינתים מקיום יחסים עד שהאיזור "ירגע"?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים לאחר קיום יחסים - תגובה
ד''ר יואב פלד10/05/2013זה רגיל
המתיני שבוע והכל יחלוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בפות-שפתיים פנימיותבלחץ ממש08/05/2013
אני ממש מפוחדת\מבוהלת,
אני יודעת שיש בפות שפתיים חיצוניות,
אבל בפנימיות- נראה שיש לי איזו חתיכה מוזרה שבוקעת מתוכן- בתוך השפתיים!
חתיכת עור כזו שמסתובבת, ראיתי את זה פעם מזמן אבל זה הסתדר אבל אתמול זה כאילו בלט החוצה וממש מפריע ולא נוח לי לשבת ואפילו טיפה כואב.
מה זה-מה עושים???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בפות-שפתיים פנימיות - תגובה
ד''ר יואב פלד10/05/2013פונים לרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת מחזור - קבלת מחזורעדי08/05/2013
בס"ד
הבנתי שבמקרה כזה יש לפנות לרופא, שאלתי היא האם זה דחוף או יכול לחכות לבוקר...( גיליתי זאת בשעות הלילה. אשמח לקבל תשובה בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת מחזון - קבלת מחזור
עדי08/05/2013בשאלתי לא ציינתי מס' דברים: הפסקתי לקבל מחזור לגמרי לפני כשנה, ועכשיו לפני כחצי שעה לאחר מקלחת גיליתי דימום... הדבר בא לי בהפתעה גמורה, ואיני יודעת מה עלי לעשות? האם זה נורמאלי? מבקשת תגובה בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Hiprex וגלולות למניעת הריוןרותי08/05/2013
שלום רב,
אני נוטלת hiprex למניעת דלקות בשתן, לאחר שסבלתי מהן לעתים דכופות.
במקביל אני לוקחת גלולות למניעת הריון.
האם ה Hiprex יכול לשפיע על האפקט של גלולות למניעת הריון?
תודה רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Hiprex וגלולות למניעת הריון - תגובה
ד''ר יואב פלד10/05/2013לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)