מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שחלות פוליציסטיותשני06/05/2013
ד"ר שלום רב
אני בת 22 ולפי אולטרסאונד השחלות יש לי מבנה של שחלות פוליציסטי.. לעומת זאת הבדיקות הדם שלי תקינות לחלוטין ומה שהיה הכי חשוב מבחינתי שרמות הטוטסטרון שלי תהיה תקינה והיא תקינה 1.7 ונורמה לפי מה שרופא זה עד 2.7, מכייון שיש לי אקנה קשה בפנים שלא הגיבה בעבר לגלולות אסטל שאותם לקחתי במשך שנה וחצי.. הרופא נשים שלי מומחה בתחומו לא רצה להוסיף לי אנדקור ואמר לי ללכת לקחת רואקוטן לפי מה שהרופא עור אמר לי .. אני כבר ממש מבולבלת .. כל רופא אומר משהו אחר .. למשל שלמי שיש לה שחלות פוליציסטיות כדורים לא יעזרו לה והיא תצטרך רק טיפול הורמונלי .. אני לא רוצה לקחת סתם כדורים.. עכשיו השאלה שלי האם הגיוני שיהיה לי אקנה למרות אין לי טוטסטרון גבוה אבל מראה פוליציסטי כן? (יש לציין שיש לי מחזור סדיר) ואם לא מהטוטסטרון אז מאיפה כן? מאיזה הורמון כן יכול להיות? סליחה על החפירה ותודה מראש !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחלות פוליציסטיות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/05/2013חוץ מטסטוסטרון ישנם עוד הורמונים אנדרוגניים שיכולים לגרום לאקנה. לעתים זה בכלל לא קשור להורמונים אלא לגנטיקה משפחתית.
אם אסטל לא עוזרת פני לרופא עור והתמישי בטיפול אצלו לפי מה שייעץ לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת מחזור-קבלת מחזורדורין06/05/2013
שלום רב
אני בת 49, שנה שלמה שלא קיבלתי מחזור, נשלחתי לפני כשנה על ידי רופא נשים לבדיקות דם (בדיקת הורמונים,) על פי התוצאות,אכן אני מתחילה את תקופת גיל המעבר .
ובגיל זה המחזור מתחיל לתעתע, עד שהוא נפסק לחלוטין.,
להפתעתי הרבה לפני כ- 3 ימים החלו לי כאבי בטן ומעט דימומים, היום כבר יש זרימה חזקה יותר של דם, ממש כמו מחזור .
האם זה יתכן ושכיח לקבל מחזור לאחר שנה של הפסקה או עליי לגשת לבדיקת רופא נשים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת מחזור-קבלת מחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/05/2013יכול לקרות אבל בכל מקרה פני לבדיקת רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןשילת06/05/2013
אני זקוקה לתשובה מקצועית (ואולי גם לעידוד :( .... )
אז ככה:
המחזורים שלי נעים סביב 33, 35, 37, ימים.
כאשר הממוצע הוא 35.
אני היום ביום ה-36. כאשר בטווח הימים 20-24, "עבדנו" באופן יומיומי, כמו שצריך...
עדיין לא קיבלתי מחזור (מבחינתי זה אחור + יום כי המחזור הקודם עמד על 35 יום)
בבדיקת הריון {סטיק} שערכתי היום - התשובה שלילית!!
ואגב, רשום עליה שהיא נותנת מענה גם לפני אחור במחזור בטווח של 1-3 ימים,
זה אומר שהתשובה שלילית?
עדיף לגשת לבדיקת דם? (באיזה יום מומלץ, בהנחה שלא אקבל...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפצתי
שילת06/05/2013הקפצתי, את השאלה.
ואגב, היום אני כבר ביום ה-38* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת הריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/05/2013המתיני עדו מספר ימים ואם לא תקבלי עשי שוב בדיקת הריון. אם את רוצה להיות יותר בטוחה ומהר עשי בדיקת דם. יום יום יחסי מין להרות ללא מומלץ כי זה מחליש את הזרע, הרצוי זה יום כן יום לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריון בפעם הראשונהתמר06/05/2013
אני מתחתנת שבועיים לאחר הביוץ (עפ"י בדיקת דם) ונוטלת פרימולוט-נור עד יום החתונה כולל. רציתי לשאול מה הסיכוי להיכנס להריון בליל הכלולות (לא קיימתי יחסי מין ) והאם יש אמצעי מניעה שאני יכולה להשתמש בו כדי להיות בטוחה יותר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסה להריון בפעם הראשונה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/05/2013המשיכי את הפרימולוטנור עד לאחרי החתונה והוסיפי קונדומים בליל החתונה למרות שאם את שבועיים אחרי ביוץ וזה בדוק לא צריך להיות חשש מהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוברהרינת06/05/2013
שלום רב,
אני חודשיים לאחר גרידה הווסת לא הגיעה לכן נטלתי כדורי פרוברה 7 ימים פעמיים ביום, סיימתי ביום רביעי בבוקר, ביום שישי גילו שיש לי דלקת באגן והתחלתי אנטיביוטיקה (אוגמנטין ודוקסילין). בכל מקרה הווסת לא הגיעה, הרופאה אמרה כמה ימים ואני קצת לחוצה בגלל הדלקת לא יודעת אם זה קשור ויכול לגרום לעיכוב. עד מתי לחכות?
תודה מראש לעונים
אגב במיון בדקו ואין הריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוברה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/05/2013נסי אחרי הטיפולים בדלקת לקחת שוב פרוברה ואם עדין לא ידיע מחזור צריך להמשיך ברור (הורמונלי וברור רירית הרחם)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרימלוט נור בזמנים לא קבועיםדורית06/05/2013
שלום,
אני לוקחת את הגלולות הנ"ל על מנת שבאופן חד פעמי אני לא אקבל את המחזור בתאריך של חתונתי הקרבה.
אמרו לי שלוקחים אותה פעמיים ביום כל 12 שעות אבל אני הרבה מפספסת את השעה.
היום בכלל שכחתי לקחת אותה באיחור של שעתיים וחצי למשל- זה נורא? איך זה משפיע החוסר דיוק שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרימלוט נור בזמנים לא קבועים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/05/2013לא משמעותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות סרזטש06/05/2013
אני 10 חודשים אחרי לידה ועדיין לוקחת סרזט כדי להמנע ממיגרנות שהיו לי בזמן לקיחת גלולות רגילות אחרות ולא משנה איזה מהן (עברתי מספר גלולות).
ב 3 חודשים האחרונים אני מקבלת מחזור כל 3 שבועות, כל מחזור נמשך שבועיים, זה לא הגיוני!! כל מחזור מתחיל בחולשה, עייפות וכאבי מחזור נוראיים.
אני לוקחת את הגלולות כל יום באותו הזמן, לא מפספסת.
האם זה יכול להיות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות סרזט - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/05/2013לעתים סרזט גורם לדימומים לא סדירים,התיעצי עם רופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות ואנטיביוטיקהויקי06/05/2013
היום קיבלתי מאורולוג מרשם לNifurantin עקב דלקות חוזרות בשתן במינון של כדור אחד בסוף יום בו קיימתי יחסי מין. אני נוטלת במקביל גלולות מסוג 'פליים' ותהיתי אם האנטיביוטיקה פוגעת בהשפעת הגלולות ואם עלי להשתמש באמצעי מניעה נוסף? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות ואנטיביוטיקה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/05/2013אין בעיה כדור הזה חד פעמית סביב קיום יחסי מין לא אמור לפגוע ביעילות הגלולה אך אל תקחי בו זמנית את שני הכדורים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזור עקב הפסקת נטילת גלולותיערה06/05/2013
שלום,
לפני כחודשיים, ב-2 למרץ, לקחתי את הגלולה האחרונה שלי ולאחריה קיבלתי מחזור.
מאז לא קיבלתי מחזור.
האם הדבר תקין? כמה זמן אחרי תום נטילת הגלולות אני אמורה לקבל מחזור? ומתי לפנות לרופא?
(הערה- ביצעתי בדיקת היריון, והיא שלילית, כך שהיריון אינו הסיבה).
תודה רבה,
יערה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במחזור עקב הפסקת נטילת גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/05/2013יכול לקחת כמה חודשים עד שהמנגנון ההורמונלי חוזר לעצמו אחרי הפסקת גלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקחתי קלוטרי וקיבלתי מחזורגילי06/05/2013
ישלי שתי שאלות:
1. לקחתי במשך 3 לילות כדורי קלוטרי כאשר בלילה השני החל לי דימום קל מאוד (בכמות של הפרשה) ובבוקר שלאחר הלילה שבו לקחתי הכדור האחרון (היום הרביעי מאז תחילת לקיחת הכדורים) החל לי מחזור מלא, ובטופס מידע של הכדורים כתוב שאסור לשתמש בכדורים בזמן הווסת. האם זה בעייתי? האם זה פגע בטיפול?
2. אני לוקחת גלולות מליאן ובחודש הזה שכחתי לקחת 2 גלולות ברצף, ויומיים אחרכך קיבלתי מחזור (למרות שהייתי באמצע החפיסה בכלל לא הייתי אמורה לקבל מחזור). האם זה תקין? המשכתי לקחת את הגלולות כרגיל למרות שהייתי במחזור- זה מה שהייתי צריכה לעשות? ויש לציין שעכשיו הסתיימה החפיסה וקיבלתי שוב מחזור (פעמיים מחזור באותו החודש). זה תקין?
אשמח מאוד לקבל תשובות תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקחתי קלוטרי וקיבלתי מחזור - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר06/05/2013הכל צפוי. לא תקין לשכוח גלולות. במקום קלוטרי תתחילי טיפול של כדורים בשתיה שאפשר לקבל מרופא נשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש לאחר שאיבה בשבוע 5מאיה06/05/2013
שלום רב
עברתי שאיבה בשבוע 5 לפני כשבועיים מאז יש לי מיגרנות כמעט יום יום ,סבלתי גם קודם ממיגרנות ,אבל לא בתדירות כזו
האם יש קשר?מתי צפוי לעבור?
המון תודות מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש לאחר שאיבה בשבוע 5 - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר06/05/2013יתכן ויש קשר לטיפול הורמונלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות וטשטוש ראיה קשור?rut06/05/2013
שלום,
לפני כ-5 שנים התחילה לי תופעה של טשטוש ראיה בעין אחת למשך כמה דקות (כמו לאחר הסתכלות על אור או קרני שמש, שמסכלים קדימה אזמה שרואים בדרכ בצד של אותה עין לא רואים כלום כשזה קורה). באותה תקופה לקחתי גלולות פמינט, התופעה התרחשה כ -5 פעמים סה"כ במהלך 4 שנים בערך. לפני שנה הלכתי לרופא והוא הפנה אותי למספר בדיקות כמו אקו לב, בדיקות דם מקיפות ומיוחדות לקרישיות דם (אציין כי אין לי במשפחה עבר של בעיות קרשיות דם), דופלקס אולטרסאונד צוואר, בדיקת ראיה, בדיקת ראיה מיוחדת נוספת וכל אלו יצאו תקינות. במקביל הרופא נשים אמר שכרגע כדי לנסות להפסיק לקחת את הגלולות ואכן הפסקתי. מאז עברה שנה\שנה וחצי ולא היה אירוע נוסף. כרגע, עקב מחזור לא סדיר וכאבים חזקים החלטתי לנסות לקחת שוב, לאחר התייעצות עם רופאת נשים (לא אותה רופא מאז) היא נתנה לי גלולות מינס. השאלה היא האם זה בסדר שאנסה לקחת שוב את הגלולות (התחלתי לקחת אותן החודש), והאם זה יכול להיות מהגלולות למרות שהתוצאות תקינות.
ניסיתי לחשוב על הסיטואציה שזה התרחש ושמתי לב ש3 פעמים שאני זוכרת זה קרה בתקופה של פחד (כמו בטיסה) או תקופה רגישה אחרת. יכול להיות שזה קשור לחרדה? ומה אפשר לעשות כדי לוודא למה זה קורה מכיוון וזה מפחיד אותי שזה יתרחש שוב ולא אהיה במצב של אפשרות ללכת לנוח או לנסוע באותו זמן לבית חולים לבדיקה.
אשמח לשמוע דעתכם בנושא,
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות וטשטוש ראיה קשור? - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר06/05/2013לא קשור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות וטשטוש ראיה קשור? - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר06/05/2013לא קשור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותשלי06/05/2013
שלום,
אני בת 45, בריאה, נוטלת בקביעות גלולות מינס. חודש אחד שכחתי לקנות ולכן כל החודש הייתי ללא גלולות. אני מחכה למחזור והוא לא מגיע. איך אדע מתי להתחיל חפיסה נוספת ? האם פשוט להתחיל או שחייבים לחכות למחזור? עברו כבר 40 יום מאז המחזור האחרון. (הריון נשלל כמובן)
תודה מראש על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר06/05/2013אפשר להתחיל ללא ווסת אבל אז שבועים לפחות את לא מוגנת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי וכאב בחדירהמאיה05/05/2013
בת 32. בשנה האחרונה בעת קיום יחסי מין החל מעין מצב שלא חוויתי בעבר והוא מעין קודי בחדירה.ההרגשה היא כאילו יש משו חסום ואחרי מאמץ וכאב אם החדירה מצליחה אז ישנם כאבים ומין תחושת נפיחות בנרתיק ובשפתיו.בדיקת פאפ תקינה וכן בדיקה ידנית של הגניקולוג.לדבריו מדובר על מצב נפשי אך אני די בטוחה שאין זה המצב.מה יכולה להיות הסיבה ומה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
מאיה05/05/2013מחזור סדיר כל 3 שבועות אך בזמן המחזור ישנם כמו גושי דם קטנים בינוניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון אולטראסאונדדא05/05/2013
לאחר בדיקת דם להריון (תוצאה שך 15417) עשיתי אולטראסאונד והרופא כתב:"שק הריוני תוך רחמי ללא סימן להד עוברי או שק חלבון. מימין ציסטה היכולה להתאים ל CLC"
מה זה CLC????
הוא הפנה אותי למכון אולטראסאונד בעוד 3 ימים לבדוק שוב הד עוברי - אבל בינתיים אני לא מבינה מה זה CLC????
מישהו?
הצילו אני בלחץ מטורף....!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הריון אולטראסאונד - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר06/05/2013גופיף צהוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה אומר?!
דא06/05/2013תודה על התשובה, אבל מה זה אומר??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)