מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מצבי רוח משתנים לפני המחזורשילה05/05/2013
ערב טוב
אני בת 20, קיבלתי מחזור בגיל 15 ובחודשים האחרונים אני מרגישה תופעות שונות לפני המחזור. זה בעיקר מתבטא ברגישות יתר ומצבי רוח משתנים, אני מרגישה שאני מתעצבנת בקלות מכל דבר קטן. אני יודעת שזה קשור להורמונים, אבל זה לא היה לי ואני לא מצליחה לשלוט בזה. קראתי קצת באינטרנט וראיתי שזה קשור לתסמונת קדם ווסתית. האם זה מה שיש לי? אפשר לטפל בזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וולקאם טו דה קלאב...
שירלי06/05/2013אני לא רופאה, אבל לפי התיאורים שלך נשמע בול כמו PMS... אבל יש כל מיני דרכים להקל על זה ואת צריכה לבחור מה שמתאים ועושה לך טוב. אני לוקחת קומפלקס של סופהרב של מגנזיום ציטראט וויטמין B6 שקיבלתי בגלל כאבי מחזור אבל הנטורופת אמר שזה גם ירגיע אותי ואת כל מה שהPMS שלי מביא איתו וחבר שלי אומר שמאז אני יותר נסבלת, הרבה יותר :-) מציעה שתתייעצי עם הגניקולוג שלך ואם ישלול דברים אחרים, תבדקי לגבי הקומפלקס הזו או חלופות טבעיות אחרות שיקלו עליך, אין סיבה שתסבלי כשאת יכולה להקל על זה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצבי רוח משתנים לפני המחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/05/2013יש טיפולים הורמונליים, גלולות יכולות לדכא תסמונת קדם וסתית. אם אינך רוצה לטול גלולות פני לרפואה משלימה. גם בחנויות טבע ניתן למצוא תכשירים למניעת תסמונת קדם וסתית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון סרטן צוואר הרחםספיר05/05/2013
שלום ד"ר,
הייתי אמורה להתחסן בפעם השלישית לחיסון סרטן צוואר הרחם בינואר 2013, אך שכחתי מסיבה זאת או אחרת (הייתי חיילת ובאותה תקופה השתחררתי).
שאלתי היא, אם אתחסן כבר השבוע, זה יהיה יעיל או יאבד את היעילות? או שעלי להתחסן מההתחלה?
איני בתולה, גם מתחילת החיסונים.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון סרטן צוואר הרחם - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר06/05/2013תתחסני זה יהיה יעיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסון סרטן צוואר הרחם - תגובה - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר06/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות וניזורלקרן05/05/2013
שלום, האם ניתן לקחת גלולות וניזורל (כדורים נגד פטריות) ללא חשש בפגיעה ביעילות הגלולה? כל אחד מסר לי מידע שונה (הרופא, הרוקחת) האם אוכל לקבל תשובה חד משמעית? תודה רבה!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות וניזורל - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר06/05/2013אפשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטןרותי05/05/2013
אני אשה בת 52 מגיל 45 ללא מחזור לפני שנה לערך היה דימום מעט מעט נעשו כל הבדיקות והכל נימצא תקין מאז ניבדקת כל הזמן והכל תקין לפני שבוע וחצי התחלתי להרגיש מין כאב משיכה ברגל שמול מלמעלה עד הברך וכאב לא ברור בצד השמאחי של הבטן שדמה מאוד לכאב מחזור מדי פעם זה מופיע בדיקה גניקולוגית היתה לפני שבועים והכל תקין שאלותי הם 1 האם זה יכול להיות כאב מחזור 2 במידה וכן האם זה יכול להיתבטא רק בכאב ללא קבלת דימום אודה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/05/2013לא הגיוני שיהיה כאב מחזור.
פני לרופא כללי.
עשי בדיקת אולטראסאונד בטן ועשי גם ברור גב שיכול להקרין לרגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש להריוןחיילת04/05/2013
אני בת 19 ומשתמשת בגלולות כשנה וחצי.
עשיתי לפני כחודש הפסקה של 21 יום בה גם לא קיימתי יחסי מין.
התחלתי גלולות לאחר קבלת המחזור, וביום השני של הגלולות כבר קיימתי יחסים.
האם אני יכולה להיות בהריון? אני חיילת וקשה לי לקבוע תור לרופא נשים או לקנות בדיקה כי אני לא בבית.
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש להריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/05/2013אם התחלת ביום הראשון של המחזור את מוגנת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות אחרי לידהשני04/05/2013
שלום.
אבקש את חוות דעתכם בעניין גלולות אחרי לידה. אני 3 חודשים אחרי לידה רגילה, וחזרתי לעצמי יחסית מהר מאד. ביקשתי מהרופא שלי גלולות הרמונט כפי דלקחתי לפני ההריון. הרופא אמר לי להתחיל ליטול אותן ביום הראשון של המחזור. אציין שהמחזור אחרי לידה היה לי כשלושה שבועות, עם המון דימום!! לפני שביקשצי גלולות.
התחלתי לקחת את הגלולה הראשונה כשהגיעה הווסת הקרובה, ואני מדממת כבר שבועיים(יום שני יהיה שבועיים). זה נורמלי? חריג?? אין תור לרופא שלי עד יום חמישי ואני ממש חוששת.
אודה על תשובתכם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות אחרי לידה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/05/2013יכול להיות דמומים לא סדירים בחודש הראשון ללקיחת הגלולה, את יכולה להמשיך עם הגלולות ופני לרופא שלך כשיש מקום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוטלת רפאסל וחומצה פולית והפרשות בצבע חום כההשני04/05/2013
שלום,
בת 36. נוטלת רפאסל וחומצה פולית.
מזה 3 חודשים, יש לי הפרשות בצבע חום כהה מאד, בדומה לסיום מחזור ולעתים, אך לא באופן קבוע עקצוצים, יותר באזור השפתיים ובמהלך החודש אף כאבים בבטן תחתונה בזמן יחסי מין (דומה שקרה בזמן ביוץ).
בדיקת קולפוסקופיה יצאה תקינה, רופא המליץ על טיפול ביוד, אך טרם נטלתי.
מחזור סדיר, למעט הפעם האחרונה, איחור של 4 ימים.
בימים אלה מנסה להקלט להריון ואף חשתי בביוץ (כאבים והפרשה צמיגית לבנה).
האם יש מקום לחשש? האם ניתן לסמוך על בדיקה זו? אלו בדיקות נוספות מומלצות? איזה טיפול רפואי מומלץ? ומה עושים במצב של הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/05/2013ההפרשות החומות כנראה מגיעות מהרחם עקב שינויים הורמונליים כלשהםף. צריך לבדוק מתי הם מגיעים בהשוואה לזמן מחזור או ביוץ. אם יש ביוץ אין חשש להכנס להריון.
פני שוב לרופא הנשים שלך להמשך ברור הדימומים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןיולי04/05/2013
שלום רציתי לדעת יש לי מחזור 32 יום האם ניתן להכנס להריון יומים לאחר מחזור
כאשר לא היתה גמירה כלומר רק מטיפות אהבה .
האם הן יוצאות רק לפני הגמירה או שאפשרי גם במהלך המשגל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/05/2013סבירות נמוכה . לעתים יש הפרשות תאי זרע גם בטיפות האהבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה בקשר לשכחת גלולה!גלית03/05/2013
נזכרתי ששכחתי גלולה 12 וחצי(אולי קצת יותר) שעות אחרי השעה הקבועה שהייתי אמורה לקחת. לקחתי אותה והמשכתי עד תום החפיסה.
שבועיים אחרי המקרה(היום) קיימתי יחסי מין לא מוגנים. מה הסיכויים להריון? (אגב אני אמורה לקבל מחזור עוד כארבעה ימים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה בקשר לשכחת גלולה! - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין05/05/2013לא ניתן לקבוע את הסיכוי
הצלחת הגלולות לא נמדדת לפי השעה אולם חשוב להקפיד להמשיך ליטול את הגלולות בשעות קבועות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור תמידיגילי03/05/2013
שלום
בעייתי היא שהמחזור שלי מתמשך בין שבועיים לשלושה שבועות,כך שכמעט רוב החודש אני מדממת.נגשתי לרופא והומלץ לי לעשות ניתוח להוצאת פוליפים מהרחם.{כמו גרידה} הניתוח לא הצליח משום שהדימום אחרי חודש חזר כמו לפני הניתוח נגשתי שוב לרופא והומלץ לי מרינה,אני לא מעוניינת להכניס מכשירים לגופי.ורציתי לדעת אם ישנו פתרון אחר אשר יוכל להחזיר לי לנהל את חיי הזוגיות שלי בנורמליות.ולא מרבית החודש להיות במחזור
אגב אני בת 39 נשואה+2 ואינני מעוניינת להיכנס שוב להריון .
אודה אם תחזרו אלי עם תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור תמידי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/05/2013חסר נתונים מה קורה ברחם..
אם הבעיה בפוליפים הרופא צודק.
אם אין ממצא ברחם אפשר לנסות טיפול הורמונלי דרך הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלי נתנו סרזט וזה עזר מאוד!
שלי07/05/2013תבקשי גלולות מיני :מתאים למעשנות,מעל גיל 35 והרופאים לא נותנים כי יעדיפו להתקין מירנה שהיא יקרה,וההתקנה גם עולה 400 שקל.
תדרשי גלולות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות גורמות להפסקת המחזור?דינה03/05/2013
אם אני מתעתדת להשתמש בגלולות למניעת הריון, האם המחזור הסדיר משתנה? מפסיק?
ואם זו פעם ראשונה של קיום יחסי מין האם צריך לקחת לפני כן או רק אחרי הפעם הראשונה כי בטוח בפעם הראשונה לא יכול לקרות כלום?
דיי דחוף.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות גורמות להפסקת המחזור? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/05/2013אין מחזור תחת גלולות זהו דימום מלאכותי שקורה כשאת מפסיקה גלולות. אם את מתחילה עם הגלולות ביום הראשון של המחזור את כבר מוגנת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהו מוזר למטהשירי03/05/2013
שלום..
אני בת 24.. והרגשתי בליטה מוזרה בפות..(אני בתולה).. הסתכלתי על תמונות באינטרנט כדי להבין איך נראה בדיוק הפות ומהו כל חלק. ואני חושבת שבשפתיים הפנימיות בחלק התחתון ישנה בליטה מוזרה באמצע.. למרות שזה נראה כמו חלק מהשפה הפנימית..אבל ראיתי שיש שני חלקים פנימיים.. קשה לי לזהות אני מתנצלת על הבורות..כמו כן קצת כואב לי למטה.. אולי זה קשור לחוסר שתייה? אני לא שותה מספיק.. אני לא יודעת אם זה תקין או לא..אפשר לקבל הסבר קצר? המלצה? מלבד לקבוע תור לרופא נשים.. אני לחוצה. (זה לוקח חודש לפחות) תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו מוזר למטה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/05/2013אי אפשר לדעת אם יש בעיה מבלי לבדוק . צר לי.. קבעי תור לרופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר מירנהנורית03/05/2013
בת 48. בעקבות היפרפלזיה של הרירית הותקנה מירנה לפני שנה וחצי. המחזורים סדירים וכמות הדימום בהם במגמת ירידה, אך בנוסף למחזורים יש לי הכתמות כמעט כל החודש (במשך שנה וחצי). באולטרה סאונד ההתקן במיקום טוב והרירית דקה מאד.
1. האם זה תקין שיש כתמים גם כעבור שנה וחצי מהתקנת המירנה?
2. אילו היה פוליפ האם הוא היה מתגלה באולטרה סאונד (כאמור הרירת דקה)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לאחר מירנה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/05/2013הגיוני שיהיו דימומים קלים עם המירנה וסביר להניח שאם הרירית דקה המירנה עושה את עבודתה ביעילות ומונעת התפתחות פוליפים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתן דרך הנרתיקארסלי03/05/2013
אני בת 25 ועוד לא ילדתי. שמתי לב שהשתן יוצא לי דרך הנרתיק ולא דרך השופכה, בדקתי היטב ואני בטוחה שזה משם. אין לי שום כאבים או סימנים אחרים. מה זה יכול להיות?? יש לי תור לגניקולוג רק בעוד שבועיים ואני במתח.האם זה דחוף? למה זה קורה ואיך מטפלים בזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתן דרך הנרתיק - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/05/2013לא נראה הגיוני אלא אם נולדת עם מבנה אנטומי לא תקין שבו פתח השופכה נכנס לנרתיק...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתאני02/05/2013
רציתי לדעת מהו המינון המומלץ לפני הכניסה להריון , כי קראתי בכמה מקומות שמומלץ 5 מ"ג והכדורים הנמכרים הם 4 מ"ג, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/05/2013400 מיקרוגרם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)