מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיליית פתח חלקית ואיסור על יחסי מיןטלי21/05/2013
שבוע 11.5 שני אולטרסאונדים קבעו שיש לי שיליית פתח חלקית.
לפני האולטראסואנד הרופאה היתה בספק שאכן יש לי שילית פתח ואמרה שיתכן שהדימומים הקלים שעברתי היו תוצאה של קצוות מוארכים מעט של צוואר הרחם.
בינתיים לרופאה אין תורים ואני מנסה לפענח את האולטראסאונד בעצמי. נראה לי שהבנתי איפה הרחם והשיליה. אבל לפי הפענוח שלי, לא ברור איפה התינוק.
האם היית מסיק מהאולטרסאונד הזה שאין לקיים יחסים לרבות אורגזמה? עד מתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיליית פתח חלקית ואיסור על יחסי מין - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/05/2013כשיש דימומים בלי קשר למקום השליה יש איסור לקיים יחסי מין.
המתיני עד סוף טרימסטר ראשון ואז חיזרי על אולטראסאונד השלב של ההריון שלך כל כך מוקדם שהשליה יכולה לשנות מיקום עם צמיחת הרחם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול באבסס ברטולין ללא כירורגיהנני21/05/2013
שלום לכם,
לפני כ 20 שנה סבלתי מאבסס ברטולין שנוקז בהתערבות כירורגית.
לפני 3 ימים הופיע שוב האבסס באותו הצד [ימין], ושאלתי היא האם ניתן לטפל באבסס מבלי לערב את הכירורגיה.
האם קיים טיפול תרופתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול באבסס ברטולין ללא כירורגיה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן21/05/2013האם קיים טיפול תרופתי?
כן , טיפול אנטיביוטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור וגלולותרחל20/05/2013
אני על גלולות כבר שנה של חברת מרסילון- בכל מקרה בד"כ המחזור מופיע בזמן הנכון למשך 3 ימים בלחץ אבל זרימה חזקה של יום אחד ובפעמיים האחרונות שהיה לי מחזור הוא פשוט הרבה פחות חזק מבד"כ- זה בעייתי? רגיל?
בכל מקרה יש לי מחר בדיקות דם על מנת לברר מה נסגר עם הכולסטרול שלי כי הוא גבוה כנראה בגלל הגלולות יש לזה הקשר? יש לי סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור וגלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/05/2013גלולות יכולות לגרום לעליה בכולסטרול אכן, התיעצי עם רופא הנשים שלך לגבי החלפת גלולות. לגבי המחזור לא משמעותי השינויים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולת ומחזור המשך
רחל22/05/2013תודה על תגובתך המהירה, האם יכול להיות שזה רק עניין של החלפת סוג הגלולות והאם שינוי בסוג הגלולות יכול להחזיר לי פצעים לפנים?, כי הגלולות סידרו לי את הפנים פחות או יותר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת סאינהגלית20/05/2013
שלום,
יש לי שאלה, היום הייתי אצל רופא נשים והוא הציע לי לקחת את זריקת סאינה שנעשית פעם בשלושה חודשים כיוון שאני סובלת מתופעת לוואי של גלולות, קראתי את תופעות הלוואי של הזריקה וראיתי שלא ניתן להרות כבערך שנה אחרי קבלת הזריקה, שאלתי היא האם הקושי להרות חל לאחר קבלת הזריקה הראשונה שמקבלים למשך תקופה מסוימת או מהזריקה האחרונה שאקבל כשאחליט להפסיק עם אמצעי המניעה הזה? כלומר, אם אחליט לקבל זריקה בעוד מספר ימים אז תקופה מסוימת לא אוכל להרות? בנוסף, האם יש אמצעי מניעה נוסף שדומה לזריקה נטול אסטרוגן כיוון שאני רגישה לאסטרוגן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקת סאינה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/05/2013אפשר לקחת כדורי פרוגסטרון ברצף שיעשו את אותה פעולה של הסיאנה אבל אז לא יהיה דיכוי של הפריון ממושך אחרי הפסקתן כמו בזריקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי של גלולות!!שיר20/05/2013
היי שלום, אני התחלתי ליטול גלולות בפעם הראשונה בחיי ביום רביעי האחרון (ע״פ ההנחיות של הרופאת נשים... להתחיל את הנטילה ביום הראשון של המחזור וכך עשיתי) קיבלתי ממנה גלולות בשם מינס... בקיצור התחלתי ליטול אותן והיא אמרה לי שיכולות להיות תופעות לוואי של דימומים קלים ואז זה יעלם לי אחרי החפיסה הראשונה... התחלתי ליטול ביום הראשון של המחזור שלי שזה קרה ביום רביעי ומאז אני חשה כאבי ראש שבאים לי ברמות שבחיים שלי לא חוויתי... נראה לי שזה מיגרנה.. אני נמצאת לרוב בדיכאון מתמיד שכזה, אין לי חשק לעשות ספורט, יש לי הפרשות חומות מהרגע שבו פסק לי המחזור ובנוסף לכך קיבלתי דימום היום... יש לי בכללי יובש נרתיקי... (יש לציין שאני בחורה שבחיים שלי לא חוויתי מה זה מיגרנה וכאב ראש פעם אולי בכמה חודשים טובים, אין כאבים במחזור, תמיד חשק לספורט לפעילות, יותר מידי אנרגיה יש לי לרוב, תמיד חשק לספורט) אני שוקלת להפסיק את הגלולות בצורה מידית ולא לחכות להתייעצות עם הרופאה שלי שזה עוד הרבה זמן! השאלה שלי מהי עצתכם?? אני מתחרפנת זה היה השבוע הגרוע בחיי!! (יש לציין שאני מקיימת יחסים מוגנים עם החבר שלי כבר חודש, בת 20) בבקשה עזרה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי של גלולות!! - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/05/2013אם תופעות לואי כל כך קשות הפסיקי עכשיו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעשאלה20/05/2013
שלום ,באמצא מקלחת הרגשתי פתאום כאבים למטה. הסתכלתי וראיתי פצע עם ראש אדום כמו דם על השפתיים .מזה יכול להיות ?האם זה מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/05/2013פני לרופא נשים אי אפשר לדעת מה זה ללא בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבעיה דחופהמור20/05/2013
אני אמורה לקחת עכשיו את הגלולה הראשונה של חפיסה חדשה לאחר 4 ימים הפסקה של מינס, אבל גיליתי שנגמרו לי החפיסות!!!!!!
יש לי חפיסה של יסמין, לקחת???
אני מניחה שעד שתענו כבר אפספס את הגלולה הנוכחית, מה לעשות? לחכות למחזור הבא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבעיה דחופה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/05/2013קחי את היסמין כבר עכשיו אם לא עברו יותר מ12 שעות אחור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי להריוןאורה20/05/2013
שלום
רציתי לדעת האם ניתן להיכנס להריון מקיום יחסי מין ביום ה 26 למחזור
המחזור שלי לא סדיר והוא נע בדרך כלל בין 27-30 יום
ביום ה 26 קיימתי יחסי מין לא מוגנים (ללא גמירה אבל שמעתי שזרע נפלט גם לפני)
אני ביום ה28 ורציתי לדעת האם יש סיכוי להריון
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי להריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/05/2013סבירות נמוכה אבל אם המחזור במקרה באותו חודש יאחר והביוץ יחול יותר מאוחר יכול להיות הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לא נפסקאלמונית20/05/2013
שלום אני בת 16 וחצי ובגלל שיש לי בעיה הורמונלית (יותר מידי שער בגוף) והמחזור שלי בא כל 3 חודשים הרופא נשים שלי נתן לי את הגלולה של דיאנה 35 לקחתי אותה חודש (חודש ראשון שלי) ובימים של ההפסקה שאני אמורה לקבל מחזור קיבלתי הבעיה שמאז שקיבלתי המחזור לא מפסיק לי ועבר כבר שבוע וחצי קצת יותר ועדיין יש לי דימומים לא כמו מחזור רגיל אבל יש פעמיים שיוצא לי המון ויש פעמים שיוצא קצת האם זה נורמלי? ואם לא מה כדאי לעשות? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור לא נפסק - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/05/2013יכול לקרות אבל פני לרופא נשים שלך אם הדימום לא יפסיק לגמרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש בעיה לשכב כל יום?מימי20/05/2013
אני ובן זוגי מנסים להיכנס להריון ואני לא ממש יודעת מתי הביוץ שלי. האם ניתן לשכב כל יום סביב הימים הפוריים על מנת לעלות סיכוי מפגש זרע וביצית.?
אני מבינה שיש ירידה בכמות הזרע ,אבל כמה שידוע לי הגבר מייצר כל 24 שעות כמויות גדולות של זרעונים. כמו כן, יש לנו כבר ילדה ואיתה נכנסתי להריון בניסיון הראשון ,כך שאני מניחה שאף אחד מאיתנו לא סובל מבעיות פוריות > אני מקווה
בנוסף, אשמח לדעת מה קורה לזרעונים שמחכים בחצוצרה כבר כמה ימים כאשר מגיעים כמות של זרעונים חדשים. האם הם דוחקים אותם באיזשהי דרך?
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש בעיה לשכב כל יום? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/05/2013ההמלצה לקיים יחסי מין יום כן יום לא כדי לא להחליש את איכות הזרע וכמותו משפיכה תכופה מידי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפסבלה20/05/2013
שלום, לביתי יש הרפס שפתיים. כיצד אני יודעת שלא נדבקתי? האם גם אם כרגע לא מופיע אצלי שום סימן של הרפס, האם אני עלולה להדביק את בן זוגי בעת מגע מיני או אפילו בנשיקה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/05/2013לא נראה לי שיכולה להיות הדבקה אם אין פצע או שלפוחית אבל עשי בדיקת דם לברור אם נדבקת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור בוסתליאת20/05/2013
אני חמישה חודשים לאחר לידה רגילה קיבלתי וסת ראשונה ארבע שבועות לאחר לידה ואחר כך המשיך כל שלוש וחצי שבועות .עכשיו מאחר לי בשבועיים הייתי אצל רופא בדק אותי ואמר שהכל תקין והביא לי לקחת כדורים בשם primolut nor tab 5mg לקחת חמישה ימים שלוש פעמים ביום . מהם הכדורים האלה ?כי אני לא לוקחת גלוחות מהיסטוריה של מגירנות קשות. אני לא מניקה אבל לפני כחודש וחצי עברתי ניתוח הגדלת חזה ויוצא לי מה פיטמה הפרשת חלב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור בוסת - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/05/2013אלו כדורים שמכילים רק פרוגסטרון בהפסקתן יש מחזור. יכוללהיות שבעקבות הסטרס של הניתוח המחזור מאחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר ליאורה
ליאת20/05/2013האם כדאי לחכות עם הכדורים עוד שבוע ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר ליאורה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/05/2013אפשרי בהחלט להמתין אולי יגיע המחזור באופן טביע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר אברמוב
ליאת27/05/2013אתמול התחלתי לקחת את הכדורים בבוקר לקחתי כדור אחד ולאחר שעה ראיתי דימום של וסת אז לא המשכתי סהכ רק כדור אחד .מהערב ועד עכשיו הפסיק לי הדימום האם להמשיך לקחת את הכדורים או לחכות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה אחרי גרידהמיכל20/05/2013
שלום רב,
אני עומדת לעבור גרידה בשל עובר ללא דופק.
אני אמורה לטוס קצת יותר משבועיים לאחר מכן - האם זה בעייתי?
בתודה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה אחרי גרידה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/05/2013לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי קבלת מחזור לאחר הפסקת גלולותסיגל20/05/2013
שלום,
אני בת 28. הפסקתי לקחת גלולות אחרי לקיחה של 15 שנה רצוף על מנת להכנס להריון.
מייד עם סיום החפיסה קיבלתי מחזור ומאז (32 יום) לא קיבלתי.
האם זה תקין? כמה זמן לוקח לגוף להכס לשגרה חדשה? האם יקח לי הרבה זמן להכנס להריון בגלל זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי קבלת מחזור לאחר הפסקת גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/05/2013תלוי כמה זמן יקח לגוף להתאושש, לא ניתן לצפות מראש. המתיני עוד כחודש אם לא תקבלי מחזור פני לרופא נשים לקבלת כדורים לזרוז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח לא נעיםנירית20/05/2013
סובלת כבר הרבה זמן מריח לא נעים כל הבדיקות האפשריות שעשיתי תקינות ולא נמצאה הבעיה.. מה זה יכול להיות ואיזה טיפול יכול לעזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח לא נעים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/05/2013לפעמים בעיה של חיידק בנרתיק , אבל אם עשו תרבית והיא שלילית נסי לעשות שטיפות נרתיקיות עם חומץ תפוחים 1 כף מהול בכוס מים 3 פעמים בשבוע ולהחדיר אחרי זה קפסולת פרוביוטיקה לנרתקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)